ISHYnum846
New member
İTÜ'de öğrencilere içki servisi skandalı
İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme fakültesi, İşletme mühendisliği klübü üyesi öğrencilerinin, düzenledikleri 'Yönetim Bilimleri Kongresi'nin açılışında içki servisi skandalı yaşandı.
Akademisyenlerin himayesinde düzenlenen kongrenin açılış konuşmalarının ardından yapılan kokteyl'de büyük çoğunluğu öğrenci olan katılımcılara meyve suyunun yanı sıra şarap ve şampanya ikram edildi. Üniversite binasında gerçekleştirilen bu etkinlikte öğrenciler alkollü içkileri büyük bir serbestlik içinde tüketti.
Öğrencilerin, Üniversite binası içinde kendilerine ikram edilen şarap ve şampanyalarla hatıra fotoğrafı çektirdikleri bile görüldü.
konu hakkında görüşüne başvurdğumuz öğrenciler, tüm organizasyonu hocalarının denetiminde ve kontrolünde hazırladıklarını belirtti.
Peki bu konuda YÖK yönetmelikleri ne diyor:
Öğretim görevlileri için: Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 9. maddesinin 'A' bendi, görev yerinde alkollü içki içmeyi kademe ilerlemesinin durdurulmasıyla cezalandırıyor.
Öğrenciler için: YÜksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 9. maddesinin 'H' bendine göre ise Yüksek Öğrenim Kurumunda alkollü içki içmek, bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçu sayılıyor.
Hem üniversite öğrencileri hem de öğretim üyelerine ceza öngören bu uygulama ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz üniversite yönetimi ise sessiz kalmayı tercih etti.
Kaynak & Video
İçerde Namaz Yasak, İçki Serbest..
Halen kendimize Müslüman Ülke mi diyoruz..