İstiklal marşımız yeniden yorumlandı

S!yaĦ

Banned
Reaction score
0
Sözleri Mehmet Akif Ersoy’a, bestesi Osman Zeki Üngör’e ait İstiklal Marşımızın sol majör ve mi minör tonunda icra edilmiş dört değişik versiyonunu içeren kayıtlar, başta her kademedeki eğitim ve öğretim kurumlarımız olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşların rahatça ulaşabilecekleri bir ortama kavuşturulmuştur.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen bu çalışma, Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu’nun icrasıyla TRT Ankara Radyosu Büyük Stüdyoda kaydedilmiştir.

İstiklal marşımızın yeni yorumları şu şekilde:

1. İstiklal Marşı / sol minör tonunda (Koro ve Orkestra)

2. İstiklal Marşı /sol minör tonunda / Orkestra (Gerektiği zaman canlı ses topluluklarına eşlik olarak kullanılabilir.)

3. İstiklal Marşı / mi minör tonunda / Koro ve Orkestra ( Genç koro veya ses topluluklarının tiz seslerde zorlanmaları durumunda bu kayıttan yararlanılabilir.)

4. İstiklal Marşı / mi minör tonunda / Orkestra (Özellikle sesleri mutasyon dönemindeki genç ses topluluklarının tiz seslerde zorlanmadan söylemeleri için kullanılabilir.)

Çoğunlukla öğrencilerin ve gençlerin eğitiminde kullanılması planlanarak bu çalışma ile, Milli Marşımızın özellikle genç kuşak tarafından doğru ve temiz söylenmesine katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

ilk hali herzaman en güzeli bence

atalarımız öyle kabul etmiş ne de olsa

bi ara sertab erener söylemişti onun tarzı daha güzeldi çünkü şimdiki şekliyle söylenirken bazı kelimeler cümleler birbirine giriyor

paylaşım için teşekkürler

Önemli olan nasıl söylendiği falan değil , önemli olan İstiklal Marşımızın kalbimizi titretmesi ,

ayrıca dinledim çok fark göremedim be dostum...

HoCuSPoCuS' Alıntı:
ilk hali herzaman en güzeli bence

atalarımız öyle kabul etmiş ne de olsa

İstiklal marşımızın ilk bestesi 1924 yılından 1930 yılına kadar kullanılan Ali Rıfat Çağatay'ın bestesiydi. İstiklal marşımızın ilk bestesini burdan dinleyebilirsiniz:

http://rapidshare.de/files/34362909/istiklal_mar___ilkbeste.mp3.html

nestor' Alıntı:
ayrıca dinledim çok fark göremedim be dostum...

aradaki farkı anlayabilmen için önceki versiyonuyla beraber dinlemen faydalı olacaktır.

Hepimiz biliriz ki maçlarda, okullarda ve toplu olarak istiklal marşı okunan yerlerde biz marşı bitirdiğimizde istiklal marşı halen devam etmektedir. yeni yorumlama ile bunun önüne geçilecek. ve bence çok da güzel olacak.

bir istiqLaL mar$ına eL atmamı$LaRdı onuda bozDuLar ya nediYeLim

koca dewLetin bütün sorunLarı biTTi bununLa ugraşıyorlar

bindiq bir aLamete giDiyoruz kıYaMeTe

εگмεя' Alıntı:
bir istiqLaL mar$ına eL atmamı$LaRdı onuda bozDuLar ya nediYeLim

koca dewLetin bütün sorunLarı biTTi bununLa ugraşıyorlar

bindiq bir aLamete giDiyoruz kıYaMeTe

sayın kültür bakanımızın halt etmesi.
adam uyumaktan başka iş bulamıyomuş gibi marşımıza el atıyo

BU nasıl site nasıl bi ülkedeyiz istiklal marşını arıyoruz yok olan larda bozuk bu site vatanı nın istiklal marşını bile kimseye sunamıyorsa bu site kapatılsın biraz oyun program linki yerine kendi aslımızı düzeltelim

Geri