İstiklal Marşı kaldırılsın!

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Meclis Araştırma Komisyonu'na 'maçlarda Milli Marş okunması' uygulamasına son verilmesi önerildi
Meclis Araştırma Komisyonu, 4 Ocak'ta spor spikeri Abidin Aydoğdu ve Eurosport Türkiye Yayın Yönetmeni Bağış Erten'i dinledi. Milli Marş konusunu gündeme getiren Aydoğdu, 'Sizden bir şey rica ediyorum; maçlardan önce Ulusal Marşı kaldırsınlar' dedi.

ABD DIŞINDA DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Komisyonun CHP'li üyesi Fatih Atay, 'Neden?' diye sorunca, devreye giren Erten 'Dünyada örneği yok, bir Amerika'da var' karşılığını verdi. Aydoğdu daha sonra konuşmasına şöyle devam etti: 'Ulusal Marş söylenirken herkes esas duruşta. Bir takımın 11 oyuncusu var, 6 tanesi saksı gibi duruyor, kafasını kaşıyor, öbür 5 Türk çocuğu söylüyor. Büyük laubalilik. Ulusal Marşımızın bir onuru var.' Aynı zamanda Gençlerbirliği Genel Sekreteri olan Fatih Atay da 'Yöneticiden kaynaklı. Bizde de yaptı iki çocuk, gereği yerine getirildi. İki tane saygısız adam' diyerek Aydoğdu'ya destek verdi.

KİMSE CİDDİ ANLAMDA SÖYLEMİYOR

Daha sonra söz alan Erten'in, Milli Marş ile ilgili sözleri ise tutanaklara şöyle geçti: İstiklal Marşı ciddi anlamda yıpranmakta. İlgisiz maçlarda, gerekli olmayan yerlerde söylendiği için kimse ciddi anlamda söylemiyor. Bütün deplasmanlara gidiyorum, Türkiye liginde gitmediğim maç yok. İstiklal Marşı'nın doğru söylendiği bir tek stat gösteremezsiniz.'

İstiklal Marşı kaldırılsın! - GAZETEVATAN.COM

Yok yok yetmez
Okullardanda kaldırılsın
Hatta Türk bayrağı asılması zorunluluğu olan yerlerden bu zorunluğu da kaldırın

Ağır ağır konuşturacaklar bunlar insanı
Türklük zoruna gidenleri Türkiyede zorla tutmuyoruz
İstiklal marşı okunmayan dünyada 200 küsür adet ülke var gidin onların birinde yaşayın

cok yerinde bir öneri. lig maclarında okunması anlamsız. aksini düşünenle de sabaha kadar tartışırım :smile:

Bu banada biraz saçma geliyo her hafta her maç öncesi bunun yapılması değerini azalır diye düşünüyorum.Haberde belirtilen 12 yabancı 10 türk falan filan amaç değerinin azalmasını önlemek ise tamam.
Gerçi bu dönemde bu tür şeylere ihtiyaç çok ama anlamayanda çok bi tarafta çalıştığı için okuyamayan ama istiklal marşını duyduğunda hazır ola geçip dimdik duran sokaktaki sıradan çocuk varken diğer tarafta okula gidip istiklal marşı için sıra olması istiklal marşından uzun süren 10 dakikalık töreni 30 dk ya çıkaran öğrenciler var.
Onlarda her hafta okuyor istiklal marşını.İyice düşünülmesi gerekir bişey yapılacaksa hassas konu.
Ulusal ve Kıtasal maçlarda şart tabi ama Reactor'unde dediği gibi lig maçlarında olması hem anlamı hafifletir hemde biraz gereksiz.

cok yerinde bir öneri. lig maclarında okunması anlamsız. aksini düşünenle de sabaha kadar tartışırım :smile:

Tamam fikirlere saygımız var
Ammmma bu terör örgütüne bu kadar taviz verildiği bir ortamda bence buda bir taviz havasında görünüyor
Nedense Türk milletinin aleyhine alınan kararlar hep arka arkaya gelmeye başladı

Tamam fikirlere saygımız var
Ammmma bu terör örgütüne bu kadar taviz verildiği bir ortamda bence buda bir taviz havasında görünüyor
Nedense Türk milletinin aleyhine alınan kararlar hep arka arkaya gelmeye başladı

Ya Oraya çıkan adamlar siyaset yapmaya değil Futbol oynamaya çıkıyo.Milli maçlar tamam Şampiyonlar ligi falan tamam ama her hafta maçtan önce herifleri oraya dikip marş söyletmek anlamsız.

chp kaldırsa kimse ses çıkarmaz, yapana değil yapılana bakmak gerek, milli marşımız maçlarda söylenmemekle değerinden birşey yitirmez; ama ben akp nin yerinde olsam bu sıkıntılı ortamda bunu dile getirmem, henüz buna hazır değiliz millet olarak çünkü...

bence de kaldırılmalı..tribündeki adam bi yandan çekirdek çıtlarken bir yandan da İstiklal Marşı'nı söylediğini sanıyor..maçlara gidenler bilir..İstiklal Marşı okunurken göz ucuyla izleyin insanları..bakın neler göreceksiniz..

uluslararası arenada tamam kabul ama lig maçlarında okunması bence de anlamsız..

kimsenin bu kadar zoruna gitmemeli aslında istiklal marşı.okundukça değeri düşer diyen arkadaşım 12.Mart.1921 de kabul edilen marşı şimdiye kadar (okul,maç,tören.vs) okundu da bundan sonra mı değer kaybı hesabına girildi ?

'Ulusal Marş söylenirken herkes esas duruşta. Bir takımın 11 oyuncusu var, 6 tanesi saksı gibi duruyor, kafasını kaşıyor, öbür 5 Türk çocuğu söylüyor.

ayrıca bunu savunan zihniyet yabancı sayısının düşmesi için çalıssın , hem belki ülke futbolu yeni yetenekler cıkarır.son zamanlardan buna en iyi örnek necip heralde.kalteli oyuncu ama fernandes ve ernst in altında ilk onbir de başlayabiliyor mu ? birde bizim alt liglerimiz yok mu ? orada oyuncuların belki de %90 ı Türk...

Arkadaşım Toptan kaldırılsın diyen yok o biraz g.t ister zaten.
Bunu her dakika yaparsan insanlar sıkılır anladın mı?
Git bi okulun önünden geç Cuma günleri İstiklal Marşı Söyletmek için okuldaki idarenin neler yaptığını gör.

" maçlarda seyirci çekirdek çitliyor kaldır , okulda ögrencileri zaptedemiyor okul yönetimi kaldır " bunu mu anlamalıyım söylediğinden ?

" maçlarda seyirci çekirdek çitliyor kaldır , okulda ögrencileri zaptedemiyor okul yönetimi kaldır " bunu mu anlamalıyım ?

Durmayan öğrenciye yönetim ne yapsın ?
Anlaman gereken her hafta yaparsan bu töreni ne İstiklal Marşının Değeri kalır ne öğrencinin sporcunun seyircinin saygısı rutin bişey olarak kalır akılda "ay bitse de maçı izlesek" hesabı .
Ayrıca Futbol oynayacak adam orda ne anlamı var ?

bişeyleri tırnak içine alıp söylemenin alemi yok..herkes okumasını yazmasını biliyor..

sen kaldırılmasın diyosun saygım var..ben kaldırılsın dediğimde de senin saygı göstermen lazım..

senin olduğu kadar benim de İstiklal Marşı'm o..önemli olan düşünceye saygı göstermek..

bişeyleri tırnak içine alıp söylemenin alemi yok..herkes okumasını yazmasını biliyor..

sen kaldırılmasın diyosun saygım var..ben kaldırılsın dediğimde de senin saygı göstermen lazım..

senin olduğu kadar benim de İstiklal Marşı'm o..önemli olan düşünceye saygı göstermek..

Dediğimde o ama arkadaş bizi ne sandıysa.
İstiklal Marşıyla derdi olan yok.
Bunu böyle yaptıkça millet değerini bilmiyo_Ortada herşey.

maçta okunması bi rutin değildir bence.birçok şehirde haftada bir kere değişik insanlarca okunuyor.liglerimiz kuruldugundan bu yana okunduguna göre bence değer kaybı gibi bi endişemiz olmamalı.nasıl ezandan sıkıldık diyemiyorsak istiklal marsından da sıkılamayız.biri dinimizin biri de bağımsızlığımızın sembolüdür.

kimseye saygısızlık etmedim sanırsam.bi argo veya şiddet içeren bi sözüm mü var yazdıklarımda.ben sadece neden kaldırılmaması gerektigini kendimce anlattım sizde kaldırılması gerektigini ne var bunda ?

maçta okunması bi rutin değildir bence.birçok şehirde haftada bir kere değişik insanlarca okunuyor.liglerimiz kuruldugundan bu yana okunduguna göre bence değer kaybı gibi bi endişemiz olmamalı.nasıl ezandan sıkıldık diyemiyorsak istiklal marsından da sıkılamayız.biri dinimizin biri de bağımsızlığımızın sembolüdür.

Allah allahhh ya bilerek mi yapıyosun kardeşim ?
Rutin değildir zaten ama millet öyle algılayıp öyle hareket ediyo.
Bunca zaman yapıldığı için öğrenciyi sıraya sokamazsın millete bi hazır olda durmayı öğretemezsin dimi.
Törenlerde gerektiği yerlerde tabiki okunacak.
Her hafta yapılması yanlış diyorum.
Daha nasıl anlatayım.

Bi bu eksikti. Birisi de CHP kaldirsa demis :) bahsedilen parti kaldirmaz, kaldirmaya da tesebbus etmez. O zaman sahaya dua ile veya istavroz cikararak cikan oyunculari da engelleyelim. Biri dini biri milli duygu ne farki kaldi? Istemeyen soylemesin sessizce dursun biz bogazimiz patlayana kadar soyleriz onlarin yerine de!

Yok yok yetmez
Okullardanda kaldırılsın
Hatta Türk bayrağı asılması zorunluluğu olan yerlerden bu zorunluğu da kaldırın

Ağır ağır konuşturacaklar bunlar insanı
Türklük zoruna gidenleri Türkiyede zorla tutmuyoruz
İstiklal marşı okunmayan dünyada 200 küsür adet ülke var gidin onların birinde yaşayın

Kardeşim farklı takımları tutuyoruz ama helal olsun. Arkadaşlar bakın işte bizi Türklükten böyle yavaş yavaş uzaklaştırıyorlar. İSTİKLAL MARŞI'nı söylemessek ATA'mızı anmassak teröristlerle mücadele etmezsek kim der ben Türküm diye.

Kaldırılsa bile biz stad olarak İSTİKLAL MARŞI'nı okuyacağız.

Statta çekirdek çitleten adama İstiklal marşına saygıyı ve marşı doğru düzgün adam gibi okumayı öğretebilecek kapasitede olmadıkları için kaldırmak istiyorlar. E bu zihniyet kamu fabrikalarını çalıştırabilecek kapasitede olmadıkları için özellleştirme adı altında satmamışlarmıydı? Bakın görün yakında bu ülkeyi yönetemiyoruz deyip parça parça satacaklar...

Geri