Keten yağı (Oleum linii), ketenden yapılmış bir bitkisel yağdır. Bu bitkisel yağda yüksek oranda tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri, çok düşük oranda doymuş yağ asidi, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, az miktarlarda ise magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir. Bitki tohumlarından iki şekilde yağ elde edilir. Birinci yöntem ısı verilmek suretiyle yağ çıkartılmasıdır. Diğer yöntem ise soğuk pres yöntemi ile yağ elde edilir. Bu yağ içinde % 90 doymamış asitler bulunur. Bu yağ, yanıklardan ileri gelen yaralarda ağrı dindirici olarak kullanılır. Bitki tohumları su veya süt ile kaynatılarak lapa yapılır ve haricen kullanılır. Isıl işleme maruz kalan yağların kimyasal yapısı değiştiği için soğuk pres yöntemi ile üretilen yağlan tüketmek sağlık yönünden daha faydalıdır. Isıl işlem ile elde edilen yağlar genelde kozmetik ve boya sanayiinde kullanılır. Kalp ve damar sağlığı için omega 3 yağı tüketilmesi gerekmektedir. Aynı miktardaki ıspanak, ceviz ve brokoliden 10 kat daha fazla omega 3 yağ asidini bünyesinde barındırır. Bu yüzden bu ürünün yağı, balık yağının (en fazla omega 3 yağ asidi soğuk deniz balıklarında bulunmaktadır) en yakın bitkisel muadili olarak gösterilebilir. Düzenli balık tüketemeyen bireyler omega 3 kaynağı olarak soğuk pres keten yağını güvenle tüketebilir.
Nasıl kullanacaksınız?
Günlük 8 Gr. yaklaşık 1 çorba kasığı sade olarak alabileceğiniz gibi limon ve sirke ile aroma yaparak ılık su ile içebilir, salatalarınıza koyabilirsiniz. Ağrıyan veya kuruyan yerinize masaj yapabilirsiniz.
Hem içerek, hem de sürerek yağlarınızdan kurtulun!
Göbek, basen ve bel bölgenizde gerçek çözüm olacak. Düzenli ve belirtilen oranlarda kullanılması halinde vücudunuzda bulunan fazla yağların her gün eriyip azaldığını ve gün geçtikçe vücudunuzun daha estetik bir görünüme kavuştuğunu fark edeceksiniz.
Niçin keten tohumu yağı?
Çünkü dışarıdan almak zorunda olduğunuz omega-3,250 gr keten tohumu yağında 145 gr üzerinde vardır. İnsan vücudu, iki tanesi hariç, ihtiyaç duyduğu bütün yağ asitlerini kendisi oluşturabilir. Dışarıdan almak zorunda olduğunuz, omega-6 linoleik asit ve omega-3 alfa-linolenik asittir. Bu yağ asitleri; vücutta yapılmadıktan ve besin yoluyla alınmaları gerektiğinden, gerekli (veya esansiyel) yağ asitleri olarak adlandırılırlar. Gerekli yağ asitleri prostaglandin adlı hormonumsu bileşiklerin oluşumunda kullanılırlar. Prostaglandinler kan basıncı, kan pıhtılaşması, kan lipit seviyeleri, bağışıklık ve enfeksiyona bağlı yangı (enflamasyon) tepkilerini denetlerler. Beyinde de linoleik ve alfa-linoleik asit türevlerinden bulunur. Batı tipi diyet sonucu vücutta bu yağ asitlerinin düzey ve oranlarının değişmesi ile depresyon ve davranış bozuklukları arasında ilişki bulunmuştur. Beslenme dengesizlikleri düzeltmek için beslenme ekleri almak veya daha doğal bir diyete geçmenin şiddetli davranışı azalttığı ve dikkati arttırdığı okul ve hapishanelerde yapılan çalışmalarla gösterilmiştir
Keten yağının tespit edilen bazı fayda ve yararları:
Yüksek Kolesterol ve Trigliserit seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Düzenli kullanıldığında kan şekeri seviyesini düşürür ve dengeler. Çocukların Zihinsel gelişimine çok faydalıdır. Omega3 yağ asitleri içeriğinden ötürü kalp ve damar sağlığı acısından faydalıdır. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Bahar aylarında görülen polen alerjisinin daha hafif atlatılmasına yardımcı olur. Menopoza bağlı şikâyetlerin hafiflemesine yardımcı olur. Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa önler. Soğuk algınlığı ve öksürüğün daha hızlı geçmesine yardımcı olur.
Sağlıklı beslenme acısından omega-6 ve omega-3 yağ asitleri arasındaki oran önemlidir.
Günlük olarak gıdalarda 10:1 ile 25:1 olduğu tahmin edilen bu oranın günümüzde 1:1 ile 1:4 olması önerilmektedir. Bu önermeye göre günlük (omega 6
mega 3)ihtiyacı, 1 ölçek aspir tohumu yağı: 1 ölçek keten tohumu yağı veya 1 ölçek aspir tohumu yağı: 1/4 ölçek keten tohumu yağı ile karşılamak mümkündür.
İngiliz Beslenme Vakfı'nın verilerine göre yetişkin bir insanın günde ortalama olarak 1.25 gr omega-3 yağ asidi tüketmesi gerekmektedir. omega-3 yağ asitleri kalp ve damar rahatsızlıklarıma beraber yüksek kolesterolden özellikle LDL ve VLDL kolesterolden kaynaklanabilecek risk faktörlerini azaltmaktadır.
1 Önemli Doğal bileşenleri: MİKTARI %
Linolenik Asit (omega-3) 58,31
Linoleik Asit (omega-6) 13,96
Oleik Asit (omega-9) 15,07
Palmitik Asit 6,86
Stearik Asit 4,59
E Vitamini (Tokoferoller) 79.10 mg
Bu ve buna benzer ürünlere burdan ulaşabilirsiniz.
Hem sağlığınızı hem ekonomik özgürlüğünüzü kazanın.: :thumbup1:
Nasıl kullanacaksınız?
Günlük 8 Gr. yaklaşık 1 çorba kasığı sade olarak alabileceğiniz gibi limon ve sirke ile aroma yaparak ılık su ile içebilir, salatalarınıza koyabilirsiniz. Ağrıyan veya kuruyan yerinize masaj yapabilirsiniz.
Hem içerek, hem de sürerek yağlarınızdan kurtulun!
Göbek, basen ve bel bölgenizde gerçek çözüm olacak. Düzenli ve belirtilen oranlarda kullanılması halinde vücudunuzda bulunan fazla yağların her gün eriyip azaldığını ve gün geçtikçe vücudunuzun daha estetik bir görünüme kavuştuğunu fark edeceksiniz.
Niçin keten tohumu yağı?
Çünkü dışarıdan almak zorunda olduğunuz omega-3,250 gr keten tohumu yağında 145 gr üzerinde vardır. İnsan vücudu, iki tanesi hariç, ihtiyaç duyduğu bütün yağ asitlerini kendisi oluşturabilir. Dışarıdan almak zorunda olduğunuz, omega-6 linoleik asit ve omega-3 alfa-linolenik asittir. Bu yağ asitleri; vücutta yapılmadıktan ve besin yoluyla alınmaları gerektiğinden, gerekli (veya esansiyel) yağ asitleri olarak adlandırılırlar. Gerekli yağ asitleri prostaglandin adlı hormonumsu bileşiklerin oluşumunda kullanılırlar. Prostaglandinler kan basıncı, kan pıhtılaşması, kan lipit seviyeleri, bağışıklık ve enfeksiyona bağlı yangı (enflamasyon) tepkilerini denetlerler. Beyinde de linoleik ve alfa-linoleik asit türevlerinden bulunur. Batı tipi diyet sonucu vücutta bu yağ asitlerinin düzey ve oranlarının değişmesi ile depresyon ve davranış bozuklukları arasında ilişki bulunmuştur. Beslenme dengesizlikleri düzeltmek için beslenme ekleri almak veya daha doğal bir diyete geçmenin şiddetli davranışı azalttığı ve dikkati arttırdığı okul ve hapishanelerde yapılan çalışmalarla gösterilmiştir
Keten yağının tespit edilen bazı fayda ve yararları:
Yüksek Kolesterol ve Trigliserit seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Düzenli kullanıldığında kan şekeri seviyesini düşürür ve dengeler. Çocukların Zihinsel gelişimine çok faydalıdır. Omega3 yağ asitleri içeriğinden ötürü kalp ve damar sağlığı acısından faydalıdır. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Bahar aylarında görülen polen alerjisinin daha hafif atlatılmasına yardımcı olur. Menopoza bağlı şikâyetlerin hafiflemesine yardımcı olur. Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa önler. Soğuk algınlığı ve öksürüğün daha hızlı geçmesine yardımcı olur.

Sağlıklı beslenme acısından omega-6 ve omega-3 yağ asitleri arasındaki oran önemlidir.
Günlük olarak gıdalarda 10:1 ile 25:1 olduğu tahmin edilen bu oranın günümüzde 1:1 ile 1:4 olması önerilmektedir. Bu önermeye göre günlük (omega 6
İngiliz Beslenme Vakfı'nın verilerine göre yetişkin bir insanın günde ortalama olarak 1.25 gr omega-3 yağ asidi tüketmesi gerekmektedir. omega-3 yağ asitleri kalp ve damar rahatsızlıklarıma beraber yüksek kolesterolden özellikle LDL ve VLDL kolesterolden kaynaklanabilecek risk faktörlerini azaltmaktadır.
1 Önemli Doğal bileşenleri: MİKTARI %
Linolenik Asit (omega-3) 58,31
Linoleik Asit (omega-6) 13,96
Oleik Asit (omega-9) 15,07
Palmitik Asit 6,86
Stearik Asit 4,59
E Vitamini (Tokoferoller) 79.10 mg
Bu ve buna benzer ürünlere burdan ulaşabilirsiniz.
Hem sağlığınızı hem ekonomik özgürlüğünüzü kazanın.: :thumbup1: