İstediğimiz bir resmin kenarlarını yuvarlama

Blacksymbian

New member
Reaction score
0
1.jpg

Resmimizin Kenarlarını yukardaki resim gibi yuvarlamak istiyorsak aşağıdaki işlemleri uygulamak yeterli olucaktır.
2.jpg
öncelikle resmimizin kilidini açarak resme müdahale etme imkanı buluyoruz. daha sonra "Magic Wand Tool" aracıyla bu resimde beyaz olan yerleri tolarans değerini 5 e düşürerek seçip "delete" diyoruz. resmimizdeki tüm beyaz istemediğimiz kısımlar için aynı işlemleri yapıyoruz. örneğin Heike yazısındaki e harflarinin içini tekrar seçip delete diyoruz ve bütün beyaz noktaları silmiş oluyoruz. ve aşagıdaki resmi elde ediyoruz.
3.jpg

Daha sonra "Rounded Rectangle Tool" aracıyla köşesi yuvarlak olan dikdörtgen yapıyoruz. bu resimde köşenin yuvarlak ayarı olan radius değerini 50 aldım. dikdörtgenin büyüklüğünü istediğimiz gibi ayarlayabiliriz.. ve aşagıdaki resmi elde ederiz
4.jpg

daha sonra eger istersek köşelendirme üzerinde değişik ayarlar yapabiliriz. örneğin resimdeki o dikdörtgen etrafına istediğimiz renkte bir çizgi atıp gölgelendirme verebiliriz...
1) resme uygulayacağımız efektleri açacagımız yer.
2)Stroke efektiyle çizdiğimiz dikdörtgen etrafına çizgi çektik
3)Satin efektiyle çizdiğimiz dikdörtgene gölge verdik..
5.jpg

6.jpg

Alıntıdır

Saolasın Black eline sağlık

güzel efekt yapılır valla :)

ya arkadaslar iyi güzel ama ben bir türlü su aptal kurbağa resminden baska bisey göremedim :$ ne yapmak lazım:) İmageshack.us ye de girdim bişi yok? *-)

Geri