İstanbul'un laleleri Fas'ta açacak

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
İstanbul'un laleleri Fas'ta açacak

İstanbul laleleri 4. Dünya Belediye Başkanları Zirvesi'ne katılan 62 ülkeden temsilciyi hayran bıraktı. İstanbul'da düzenlenen 4. Dünya Belediye Başkanları Zirvesi'ne Fas'tan katılan Casablanca Belediye Başkan Yardımcısı Nureddin Barga, "Casablanca'nın en büyük caddesini İstanbul laleriyle süsleyeceğim." dedi.

3ycf4mo.jpg

Laleyi dünyaya tanıtan İstanbul, bugün de aynı misyonu yerine getiriyor.

Aynı zamanda Fas Milletvekili olan Barga, zirve kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği anlaşması imzalayacaklarını belirtti. Fas'ın Fes şehrinin Başkan Yardımcısı ve milletvekili olan Ali Halili ise ülkelerinde hizmet eden Türk okullarının iki ülke arasında köprü vazifesi gördüğünü ve bu okullar üzerinden Türkiye hakkında bilgi edindiklerini sözlerine ekledi. '4. Dünya Belediye Başkanları Zirvesi'nde dünyadan 100'e yakın belediye başkanı ve başkan yardımcısı İstanbul'a geldi. Zirve kapsamında 'Şehir Diplomasisi, Küresel Şehirler, Medeniyet İttifkı, Milenyum Kalkınma Hedefleri ve Şehirler' konuları görüşüldü. Zirveye Fas'tan Casablanca ve Fes şehirlerinden başkan yardımcıları da katıldı. İstanbul'a ilk defa geldiğini, kentin temiz ve düzenli bir yapıya sahip olduğunu belirten Casablanca Belediye Başkan Yardımcısı Nureddin Barga, "Böylesine büyük bir organizasyonun bu kadar güzel bir şehirde yapılması gerçekten çok hoş. İstanbul bu organizasyonun üstesinden başarıyla geldi." diye konuştu.

Fas'ın Fes kenti belediye başkan Yardımcısı Ali Halili ise UNESCO tarafından ilan edilen '2007 Mevlânâ Yılı' kapsamında ülkesinde kültürel faaliyetler düzenleyeceklerini söyledi. Mevlânâ'nın tanıtımı için çeştli organizasyonlar yapmayı düşündüklerini aktaran Halili, "Haziranda düzenlenecek festivalde Türkiye'den gelecek ekipler bize güzel bir sema gösterisi sunacaklar.'' dedi. Ülkesindeki Türk okullarından duydukları memnuniyeti dile getiren Halili, "Bu okulların sayısının artmasını isteriz. Okullar Türkiye'yi tanımamız için bir köprü vazifesi görüyor." şeklinde konuştu.

Kendi değerlerimize sahip çıkmanın zamanı geldi geçiyor bile.

gerçekten çok güzel bu aralar heryer yemyeşil

aa sulama çok az hepsi kurucak onların

Çok Güzel Bir Haber....

ıstanbulun bu kadar guzellesmesınde emegı gecen herkesten Allah razı olsun!!

Zaten hollandayada bız sattık zamanında adamsımdı dunyada lalerı ıle tanınıyor

yaw en ilginç yön ise ben dedim 1 hafta sonra 1 tane lale klmas hepsini yolarlar ama hala yerli yerinde duruo laleler :D tbrkler istanbul halkına ve çalışanlarına

oflee' Alıntı:
yaw en ilginç yön ise ben dedim 1 hafta sonra 1 tane lale klmas hepsini yolarlar ama hala yerli yerinde duruo laleler :D tbrkler istanbul halkına ve çalışanlarına

Maalesef yoluyorlar.
İşin daha ilginci geçen sene bir belediyenin diktiği bütün ağaçların
Aynı gece çalındığını okumuştum gazetelerden.
Nasıl bir insanlık anlayışı ise artık :mad:

Geri