İsrail'in büyük Türkiye ayıbı!

hectorxl

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
81165.jpg

İsrail öyle bir ayıp yaptı ki Türk diplomasi tarihine kara bir lene olarak geçti. Bu büyük ayıbı AFP ajansı ortaya çıkardı!

Şarm El Şeyh'teki Gazze Zirvesi'nden sonra, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, zirveye katılan Avrupalı liderleri İsrail'e akşam yemeğine davet etti fakat davetliler listesinde Cumhurbaşkanı Gül'ün ismi yer almadı.

AFP ajansının diplomatik bir kaynağa dayandırarak verdiği haberine göre Olmert'in 19.30'da bazı Avrupalı liderlerine vereceği akşam yemeğine İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ve Çek Başbakan Mirek Topolanek davet edildiler. Şarm El Şeyh'deki toplantıya katılmasına rağmen Cumhurbaşkanı Gül'ün ismi bu listede yer almadı.

GÜL: BARIŞ KALICI OLMALI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiğini, aksi takdirde olayların her 2 senede bir tekrarlandığını söyledi. Mısır’ın Şarm El Şeyh kentindeki Maritim plazada bugün gerçekleştirilen çok uluslu Gazze zirvesine katılan Abdullah Gül, zirve sonrası basına yaptığı açıklamada, “Ateşkesin her iki tarafta da ilan edilmesi ve bunu her iki tarafın da kabul etmesi önemlidir. Bu noktaya gelmekte Mısır’ın çok büyük katkıları vardır” dedi.

Kaynak

bu haberi başka yerde yine okumuştum
Eğer haber doğru ise çok sevindim.
Abdullah Gül'ün, eline kan bulaşmış israilli teröristlerle aynı sofrada bulunması yanlış olurdu. ülkesinde 70% oy almış bir partiyi terörist ilan eden onun bunun çocuklarıyla da aynı sofrada olmaması isabet olmuş. Ama biz hala onlar kadar rahat olamıyoruz. İlişkilerimizi tamamen koparmalıyız...

vah vahhhh

napsak acaba!?!!!

:durdurun

onemsiz insanlar nede olsa arap kulturunun turkıyedekı savunucuları ısraıl dogru bır ıs yapmıs bence .....araplar ve sempatizanlarıyla isi olmasın

meyveli ağacı taşlarlar. İsrail rahatsız olduğu ülkeyi elbette çağırmaz. çağırmaması filistinli kardeşlerimizi ve bizi menmun etti. Aynen devam diyorum.

Geri