v_k
New member
LOOPUSED hazretlerine
L'Humanité ise şunları yazıyordu: "İsrail istihbarat servisi Mossad (İsrail İstihbarat ve Özel Görevler Enstitüsü) sayesinde, İslamcıların işgal altındaki bölgelerde varlıklarını güçlendirmelerine izin verildi. Bu esnada, El Fetih (Harekat el-Tahrir el-Vatani el-Filistini, Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi) ve Filistin Solu en acımasız biçimde bastırıldı.[3]
İsrail kararlı bir biçimde Yaser Arafat'ın liderliğindeki laik El Fetih hareketini zayıflatmak amacıyla Hamas'ın büyümesini desteklemiş ve cesaretlendirmiştir.[4] UPI'ye göre İsrail, Filistin Kurtuluş Örgütü'nü dengelemek için karşı bir unsur olarak 1970'lerin sonlarından itibaren başlayarak Hamas'ı desteklemiştir.[5] O dönemde Hamas "dine ve toplumsal çalışmaya" odaklanmıştı. Saha çalışmaları yozlaşma ile mücadele, vakıf yönetimi ve toplumsal projeler düzenlemek üzerine yoğunlaşmıştı. 12 Ocak 2007 Pazartesi günü, İsrail Parlamentosu'nda Knesset'de yapılan Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi toplantısında İsrail Başbakanı Ehud Olmert şunları söylüyordu:"Hamas'ı Netanyahu kurdu, hayat verdi, Ahmed Yasin'i serbest bıraktı ve ona gelişme şansı verdi."
Hamas - Vikipedi
ben o senin dediğin islamcı basını hala okumuyorum ama her ne hikmetse benim bile bu bilgisizliğimle ve cahilliğimle birşeylerden haberim oluyor. demek ki filistini tek yazan sizin islamcı gazeteleriniz değil.
açıkça şunu deseniz önünüzde yerlere kadar eğilicem:
kardeşim yaser arafat solcu ve laik olduğu için ve hayallerindeki filistinde laik bir ülke olduğu için biz yaser arafatın ve fkö nün filistinini değil şeriatçı-islamcı hamasın filistinini destekliyoruz.
hamasın seçim kazamış olması onun gerçeğini değiştiri mi? talibanda afganistanda ve pakistanda eyaletlerde seçim kazandı. napalım şimdi talibanada mı gemi yollayalım. gemiş oraya biraz zor gider , biz tırda yollarız.
bizde bu kadar takiyyeci varken herşey olur merak etmeyin.
herşeyden önce samimiyet.
Filistin bağımsız olsun da ister laik cumhuriyet olsun , ister komünist olsun valla benim için hiç farketmez , yeterki isteyen namazını kılsın , orda o insanlar suçsuz yere öldürülmesin...