İsrail'e tepki Hamas'a destek

LOOPUSED hazretlerine

L'Humanité ise şunları yazıyordu: "İsrail istihbarat servisi Mossad (İsrail İstihbarat ve Özel Görevler Enstitüsü) sayesinde, İslamcıların işgal altındaki bölgelerde varlıklarını güçlendirmelerine izin verildi. Bu esnada, El Fetih (Harekat el-Tahrir el-Vatani el-Filistini, Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi) ve Filistin Solu en acımasız biçimde bastırıldı.[3]
İsrail kararlı bir biçimde Yaser Arafat'ın liderliğindeki laik El Fetih hareketini zayıflatmak amacıyla Hamas'ın büyümesini desteklemiş ve cesaretlendirmiştir.[4] UPI'ye göre İsrail, Filistin Kurtuluş Örgütü'nü dengelemek için karşı bir unsur olarak 1970'lerin sonlarından itibaren başlayarak Hamas'ı desteklemiştir.[5] O dönemde Hamas "dine ve toplumsal çalışmaya" odaklanmıştı. Saha çalışmaları yozlaşma ile mücadele, vakıf yönetimi ve toplumsal projeler düzenlemek üzerine yoğunlaşmıştı. 12 Ocak 2007 Pazartesi günü, İsrail Parlamentosu'nda Knesset'de yapılan Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi toplantısında İsrail Başbakanı Ehud Olmert şunları söylüyordu:"Hamas'ı Netanyahu kurdu, hayat verdi, Ahmed Yasin'i serbest bıraktı ve ona gelişme şansı verdi."

Hamas - Vikipedi

ben o senin dediğin islamcı basını hala okumuyorum ama her ne hikmetse benim bile bu bilgisizliğimle ve cahilliğimle birşeylerden haberim oluyor. demek ki filistini tek yazan sizin islamcı gazeteleriniz değil.

açıkça şunu deseniz önünüzde yerlere kadar eğilicem:

kardeşim yaser arafat solcu ve laik olduğu için ve hayallerindeki filistinde laik bir ülke olduğu için biz yaser arafatın ve fkö nün filistinini değil şeriatçı-islamcı hamasın filistinini destekliyoruz.

hamasın seçim kazamış olması onun gerçeğini değiştiri mi? talibanda afganistanda ve pakistanda eyaletlerde seçim kazandı. napalım şimdi talibanada mı gemi yollayalım. gemiş oraya biraz zor gider , biz tırda yollarız.

bizde bu kadar takiyyeci varken herşey olur merak etmeyin.

herşeyden önce samimiyet.

Filistin bağımsız olsun da ister laik cumhuriyet olsun , ister komünist olsun valla benim için hiç farketmez , yeterki isteyen namazını kılsın , orda o insanlar suçsuz yere öldürülmesin...

zerkli;ye

iyi güzelde , verdiğin kaynak bir kere kabul görmüş kaynak değil , israil tandanslı olabilirmi acaba?

ikincisi kendiniz diyorsunuz hamasa israil destek veriyor diye ee bende diyorumki ne diye kendi kurduğu desteklediği gruba israil düşman olsun.. fkö laik ti de ne diye arafat yıllarca yine aynı israille mücadele etti durdu..

ya siz içinizden geçen şu İslamafobiyi dışa vuramıyormusunuz.. filistin davasında birileri islam birliğine doğru yol alırken sıkıntınız bundanmı açık konuşsanızd abizizde üzmeseniz..

ayrıca ben seviye bozmadım zerkli bey dedim ama karşılığında hazeret mazret uymadı... samimiyetten önce seviye lütfen..

bey nasıl hem dalga geçmek için hem de saygı duyduğunu belirtmek için söylenebilen bir söz ise hazrette aynı anlamda ve amaçta söylenen bir sözdür. istersen türk dil kurumu sözlüğünden bakabilirsin. sen bana taş atarken ben sana gül atamam kusura bakma. nasıl hitap edersen aynı şekilde hitap edilirsin.

israilin haması desteklemesindeki amaç fkö yü bitirmekti. şimdi mücadele etmesinin nedeni ise hamasın artık dizginlerden çıkması. yani kontrolsüz güç güç değildir mantığı. bunu illa birini size söylemesi mi lazım?

bizde islamafobi bir şey yok. olsa olsa islamCIfobi ya da din bezirganıfobisi olabilir. dinler silah gibidir. kimini elinde güvenlik sağlayıcı kiminin elinde vahşet aleti.

konu ikili atışmalara ve dialoga döndüğü için başka mesaj yazmayacağım. kimse alınmasın ve kusura bakmasın.

sana bir sorum olacak.

demişsin ki kktc yi tanımadığı için olabilir mi?

kktc yi tanıyan 5 tane ülke sayar mısın?

ya da daha kolay bir soru sorayım.

dost-kardeş ülke bir millet iki devlet olduğumuz azerbeycan kktc yi ne zaman tanıdı? ya da tanıdı mı?

zulme karşı direnişinizi abd gibi bir ülke kırıyorsa hiç diremeyin. ve bu ülkede ırak olaylarını protesto etmek için gösteri yapsan hiç kimse sana bişey demez merak etme.

samimiyet, samimiyet, samimiyet...

Biz Filistin i tanımamıza rağmen , Filistin KKTC yi tanımadı bunun üzerine bizimkilerde Filistin i tanımadıklarını açıkladılar...
Amerika aleyhtarı bir çok gösteri düzenleniyor zaten daha geçen bayrakları yakıldı ...
Benim değil askerin devletin iradesini kırıyor ABD ...
Bizim komutanlardan biri yurtdışına gittiğinde ilk gösterdikleri yeni silahları oluyor...

bizde islamafobi bir şey yok. olsa olsa islamCIfobi ya da din bezirganıfobisi olabilir. dinler silah gibidir. kimini elinde güvenlik sağlayıcı kiminin elinde vahşet aleti.

ne tesadüf ; israilinde hem islamofobi hemde islamcıfobi gbi korkuları var.. yüzleşin arkadaşım korkularınızla yüzleşin artık.. dünya yeni bir yol almış gidiyor hala 80 lerdeki söylemlerle iran korkusu ile arap hainliğiyle, müslüman irticası ile, yobaz tanımlamalrı ile bu milleti uyutamassınız.. siz kapandıkça çin bile açıldı , 50lerin siyasetine kims ekafa yormuyor artık. korkmayın , Asrın en gür sadası İSLAMIn olacak..

İyiki 80lerde böyle söylemler vardı. Sizlerin söylemleri de 20 yıl sonra papağan söylemleri olarak tarihe geçecek merak etmeyin. Varsa yoksa özgürlük, demokrasi.

Asrın en gür sadası İslam'ın olacak olsaydı, müslüman ülkeler bilmem kaç yüz yıl geride kalmazdı. Geçin bu edebiyatları. Böyle sevap kazanamazsınız.

"Dinci güçsüzken mazlumu oynar, güçlendiğinde kılıcını çeker." diye boşuna dememişler.

Sanırım Osmanlının acısı var hala !:,)

Bir zamanlar en gür seda Müslümanlardaydı, neden tekrar olmasın..

Ecdadımız bize 600 yıllık şanlı bir tarih, dünyaya da 600 yıllık unutulmaz bir ders vermiştir.
Dünyada İslamfobi nereden kaldı sanıyorsunuz?

19. yy sonlarında İngiliz Müstemleke Nazırı iken Gladstone lordlar kamarasında eline bir Kuran-ı Kerim alarak kabinedekilere göstermiş ve " Eğer bu kitabı Türklerin elinden alamazsak onları asla yenemeyiz." demiştir.

Geri