"İspat etsinler 6 bakanı da kapıya koyayım"

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda bazı bakanların sözlü istifa verdiği' şeklindeki haberlere sert çıktı. Konuyu yine medyaya gazetecilik dersi vererek açıklayan Erdoğan, "6 bakan nasıl olurda gizli görüşmeyi deşifre edebilir? Bana bunu söylesinler, ben bu 6 bakanın 6'sını da dışarı koyayım" dedi.

AA / ANKA

Ankara- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Bakanlar Kurulu'nda "istafa konuşulduğu" yönündeki iddialara yanıt verdi. Erdoğan, söz konusu haberlerle ilgili medyaya yüklenerek, "Medya da bir sorumluluk içerisinde olsun. 'Ben bu başlığı atarken acaba ülkeye yararlı mı oluyorum zararlı mı oluyorum?'. Kim olursa olsun. Beni ülkemin menfaatleri ilgilendiriyor" dedi.

Herhangi bir bakanın söz konusu yönde bir açıklama yapmadığını ifade eden Erdoğan şunları söyledi: "Bakanlar Kurulu'nda toplantısında bir metin oraya alıyor ve koyuyor. Benim bakanımın bir defa böyle bir açıklaması söz konusu değil. Sana hangi bakan bunu söylemişse gel bunu bana söyle bakalım. Bunu da sorduğun zaman '6 tane bakandan ben bunu teyit ettim.' Böyle bir habercilik olur mu? 6 bakan nasıl olurda gizli görüşmeyi deşifre edebilir? Bana bunu söylesinler, ben bu 6 bakanın 6'sını da dışarı koyayım."

"Serbest ekonomi politikalarına devam edilsin"

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ''İkinci G20 Liderler Zirvesi'nden tabii dünya kamuoyunun beklentisi yüksek. Küresel ekonomide, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez daralma görülmüştür. Tüm dünyayı etkisi altına alan krize karşı, başta ABD olmak üzere, Uzakdoğu ülkeleri, Avrupa ülkeleri, bunun hepsi etkilenmiş ve bütün bunlara karşı uluslararası işbirliği içerisinde de hareket edilmesi gereği artık ortak bir tavır haline gelmiştir. Hiçbir ülke tek başına alacağı önlemlerle krizin etkisini ulusal planda bertaraf edebilme imkanına sahip değildir. Bu yüzden G20 Zirvesi'nde oluşturulabilecek ortak hareket planı dünya ekonomisinin geleceği bakımından önem taşımaktadır.

Londra Zirvesi'nde, ilk zirvede aldığımız kararlar değerlendirilecek, o günden bu güne ne gibi adımlar atıldı, bunların üzerinde, uygulamalar üzerinde durularak bu süreç gözden geçirilecektir. Ayrıca ana başlıklar olarak dünya ticaretinin genel durumu, mali sistemin güçlendirilmesi ve uluslararası finansal yapı, Dünya Bankası, IMF ve çok taraflı kalkınma bankalarının reformu gibi konuları tartışarak dünya ekonomisini yeniden harekete geçirebilecek ortak tedbirler üzerinde duracağız.
Londra Zirvesi'nde, alınacak tedbirler bakımından, özellikle serbest piyasa ekonomisinden taviz verilmemesi ve korumacı politikalara yönelim gösterilmemesi konusunda bir görüş birliği oluşacağını düşünüyorum.

Diğer bir öncelik de uluslararası kredi piyasasındaki daralmanın önüne geçilmesi olacaktır. Kanaatimizce ticaret ve finans alanında korumacılığın artması bugünkü durumu daha da kötüleştirme potansiyeline sahiptir. Bu kadar büyük bir boyutlu krizle mücadelede uluslararası işbirliği ve eşgüdümün taşıdığı önemin farkında olan ülkemiz söz konusu süreçte üzerine düşeni yapmaya devam edecek ve her türlü uluslararası işbirliği çabasına destek vermeyi sürdürecektir.''

İlk liderler zirvesini 14-15 Kasım 2008 tarihlerinde Washington'da yapan G20 liderleri küresel krize çare arayacak. Erdoğan'a zirvede Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek eşlik edecek.

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=47740&kn=6

sanki odacı kovuyo.

bir şarkı vardı" tavrına kurban olayım" diye aklıma o geldi

Özaldan başlayan bir uygulamayla, bakanlar göreve getirildikilerinde tarihsiz imzalı istifa dilekçelerini Başbakanın cebine koyarlar.Herşey bitti, şimdi de adamın bakanlarıyla arasındaki muhabette salça oldunuuz.

Özaldan başlayan bir uygulamayla, bakanlar göreve getirildikilerinde tarihsiz imzalı istifa dilekçelerini Başbakanın cebine koyarlar.Herşey bitti, şimdi de adamın bakanlarıyla arasındaki muhabette salça oldunuuz.

iyide o "adam" dediğin başbakan ya da en azından ve öbürleride yürütmenin üyeleri olan bakanlar. kahveden arkadaş değilller. aralarındaki muhabbet illaki düzeyli olması gerekiyor

yada en azından biz öyle zannediyoruz

iyide o "adam" dediğin başbakan ya da en azından ve öbürleride yürütmenin üyeleri olan bakanlar. kahveden arkadaş değilller. aralarındaki muhabbet illaki düzeyli olması gerekiyor

yada en azından biz öyle zannediyoruz

Başbakan ve bakanların düzeyinden bahsederken, senin bu adamlara ve yaptıkları hiçbirişe itibar etmediğini niye eklelemedin anti.Nasılsa hiçbirşeyi doğru yapmıyuolar sence bırak seviyeleride senden farklı olsun

İspatlayın 6 bakanımı kovarım

b-322475-Recep_Tayyip_Erdoğan.jpg

Başbakan Erdoğan, ’Bakanlar Kurulu’nda bakanların sözlü istifalarını verdikleri’ yolundaki bir gazete manşetinin yalan olduğunu söyleyerek, "6 bakan nasıl olur da gizli bir toplantıyı deşifre eder. Bana bunu söylesinler, ben 6 bakanın 6’sını da dışarı koyarım" dedi. Erdoğan, kabinede revizyonun her zaman olabileceğini, bakanlarının da böyle bir sıkıntısı olmadığını vurguladı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, "Bakanlar Kurulu’nda bütün bakanların sözlü istifalarını sunarak jest yaptıkları" yönündeki haberi yalanlayarak, "6 bakan nasıl olur da gizli bir toplantıyı size deşifre eder. Bunu deşifre ettiği anda o bakan, bakan olmaktan çıkmıştır. Bana bunu söylesinler, ben 6 bakanın 6’sını da dışarı koyarım" dedi. Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi’ne katılmak için İngiltere’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Bakanlar Kurulu’nda revizyon iddialarının sorulması ve ’İstifa jesti’ haberinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, bu tür başlıklar atılırken medyanın da sorumluluk içinde olması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Gizli toplantı bu

Bakanlar Kurulu toplantısından bir metin oraya alınıyor, tırnak içinde koyuluyor. Benim bakanımın böyle bir açıklaması söz konusu değil. Kaldı ki Bakanlar Kurulu toplantısının o anı tamamen gizli bir an. Burada hiçbir bürokrat arkadaş da bulunmuyor. Sadece bakan arkadaşlar ve müsteşarım. Böyle bir ifade de yok. Şimdi olmayan bir şeyi özel haber olarak gazete manşetten bunu veriyor. Sen hangi hakla kalkıp da Bakanlar Kurulu’ndan ’Şu bakan bana söyledi, bu bakan bana söyledi’... Sana hangi bakan bunu söylemişse gel bunu bana söyle bakalım. Bunu da sorduğun zaman ’6 bakandan ben bunu teyit ettim’. Böyle habercilik olur mu? 6 bakan nasıl olur da gizli bir toplantıyı size deşifre eder. Bunu deşifre ettiği anda o bakan, bakan olmaktan çıkmıştır. Bana bunu söylesinler, ben 6 bakanın 6’sını da dışarı koyarım.

Revizyon olabilir

Kabinede revizyon her zaman yapılabilir. Şu anda zaten bir değerlendirme döneminin içerisindeyim. Kabinede de, parti MYK’sında da yapılabilir, hepsi yapılabilir. Bu performansla alakalı bir konudur. Benim hiçbir bakan arkadaşımın da bu noktada bir sıkıntısı yok. Bakan arkadaşlarımızın hepsi de zaten bu noktada samimidir ve bu noktada da kanaatlerini çok açık, net söylemişlerdir. Böyle bir tasarruf noktasında Genel Başkanlarına, Başbakanlarına karşı da sağ olsunlar hiçbirinin olumsuz bir yaklaşımı söz konusu değildir.

Çiçek’in bireysel yorumu

Erdoğan, bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, Hürriyet Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu’nun önceki günkü yazısında yer alan sözlerini de kastederek, "DTP’nin (Iğdır’ı alarak) Ermenistan sınırına dayandığı yönünde haberler yansıdı. Partinizin Kürt asıllı seçmenlerden beklediği oyu alamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı "Bu ülke hepimizin. Ayrımcılığa müsaade etmemiz mümkün değil. Yani ’şu sınıra dayanmış’, ne demek bu? Orada bir şehrin belediyesini almış olabilir. Bir şehrin belediyesini almış diye kalkıp böyle bir değerlendirmeyi yapmak, bana göre doğru değil. AKP Kars’ı, Ardahan’ı aldı. Bunu nasıl yorumlayacaksınız? Bunlar sınır iller değil mi? Bu yaklaşım tarzı hoş değil. AKP Gaziantep’i, Hatay’ı aldı. Bunlar da sınır illerimiz. ’Sınıra dayandı’... Böyle bir şey olmaz. Burada olsa olsa bireysel bir yorum farklılığı olabilir."

Kaynak

Bu sözleri hangi Başbakan söyleme cesaretini gösterdi.Zaten teamiller gereği bütün bakanların istifa mektupları başbakanın cebinde olur.Gizli toplantıyı dışarı sızdırana az bile söylemiş.

Başbakan ve bakanların düzeyinden bahsederken, senin bu adamlara ve yaptıkları hiçbirişe itibar etmediğini niye eklelemedin anti.Nasılsa hiçbirşeyi doğru yapmıyuolar sence bırak seviyeleride senden farklı olsun

bende onu diyorum zaten

bir başbakan bakanalrı hakkında konuşurken benim kahvede arkadaşıma hitap etmem gibi hitap etmemeli diyorum.

hiç bir şeyi doğru yapmayan kişiler en azından biraz daha düzeyli konuşsunlar diyorum.

çok şey mi istiyorum başbakandan?

galiba evet

Geri