İsmet İnönü: "Gül aday mı dediniz? Duyamadım!"

eiffel

Forumun Kulesi
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
İsmet İnönü: "Gül aday mı dediniz? Duyamadım!"

Abdullah Gül, önceki günkü basın toplantısıyla adaylık sinyali verdi: "Meydanların işaretini, milletin iradesini görmezlikten gelecek halim yok" dedi...

22 Temmuz Seçimi, bir yönüyle halkın önüne konulan "Çankaya Sandığı" gibiydi; Cumhurbaşkanlığı Seçimi birinci tur oylaması mesabesindeydi...

Diğer taraftan MHP lideri Bahçeli'nin Akşam'a yaptığı "Köşk oylamasında varız" açıklaması bu defa 367 engelinin aşılacağını gösteriyor!

Bu sütunu izleyenler; basının ezici çoğunluğu "Erdoğan Köşk'e çıkacak" derken, Gül'ün adaylığına özenle vurgu yapmış olduğumu; 27 Nisan'ın ardından da, "uzlaşma" tartışmaları esnasında da "Gül'ün adaylığı sürüyor" diye birkaç kez yazdığımı hatırlayacaklardır...

Çankaya seçimini sakatlayan "367 Kumpası"nı müteakip basının büyük kısmı Gül'ün adaylık şansının kalmadığını iddia etmişti: Erdoğan'ın "uzlaşma" demecinden sonra da "Başbakan geri adım attı. Artık Gül'ün işi bitti" diye yazarak "Köşk Adayları Listesi" yayınlamışlardı...

Gül'ün Çankaya adaylığının "devlet kararı" olduğunu algılamaktan/gerçeği aramaktan hayli uzakta bulunan sevgili medyamız kamuoyunu çatır çatır yanıltmıştı.

Bakınız yıllar önce değil, aylar önce değil; son bir ay içinde kimler neler yazmıştı?

*"Yumuşama Planı: Gül artık Çankaya adayı değil. Erdoğan seçim sonrası bu sürpriz kararı kamuoyuna açıklayacak" (21 Haziran/Vatan'ın Manşeti)

*"Gül'ün aday olmayacağı kolayca ortaya çıkıyor. Zaten bir mucize olsa ve AKP 367'yi geçse bile Erdoğan'ın Gül'ü Çankaya'ya çıkarması beklenmemelidir!" (24 Haziran/Güngör Mengi, Vatan)

*"Başbakan çark etti: Gül'ün Köşk'e çıkma hayali suya düştü" (10 Temmuz/Mehmet Tezkan, Vatan)

*"Köşk listesinde artık Gül yok. Acaba Erdoğan sürpriz yapıp da Şener'i parlamento dışından Çankaya adayı olarak önerir mi?" (10 Temmuz/Bilal Çetin, Vatan)

*"Kulislerdeki Köşk Adayları" (12 Temmuz/ Akşam'ın manşeti)

*"Seçimden sonra Gül cumhurbaşkanlığına aday olmayacaktır" (12 Temmuz/İsmail Küçükkaya, Akşam)

*"Gül'e bir Çankaya çelmesi de Erdoğan'dan geldi: Erdoğan'ın 'uzlaşma' demecinin anlamı Başbakan'ın aklında artık Gül dışında adaylara da yer açtığıdır." (11 Temmuz/Murat Yetkin, Radikal)

*"Abdullah Bey'e geçmiş olsun" (14 Temmuz/ Mehmet Türker, Sözcü)

*"Abdullah Gül çizildi, Mehmet Sağlam geldi: Dört koldan saldırıya giriştim, alttan girdim üstten çıktım ve sonunda başardım. AKP'nin Çankaya için düşündüğü ismin Sağlam olduğunu öğrendim. Erdoğan'a çok yakın bir kaynaktan da olayı doğrulattıktan sonra Mehmet Sağlam ismini patlatmak benim için farz oldu." (11 Temmuz/Ahmet Hakan, Hürriyet)

Amiral Gemisi'nin böylesine coşmuş yazarı önceki gün kalkmış pişmanlık kanunundan yararlanan bir itirafçı gibi "Vicdanım diyor ki: Gül Köşk'e çıkmalı" diye yazıyordu! Vicdanı kısa bir süre önce neredeydi, acaba?

Bir de finali kötü sonla biten "Ağar Roman" var: 27 Nisan'dan bu yana Çankaya boykotunu "aslanlar gibi" savunan Mehmet Ağar da gerçeklerle yüzleşmiş olmalı ki, Hürriyet'e "O gün o salona girmeliydik" itirafını yapma ihtiyacı hissediyor...

Ya Hürriyet? Gül'ün adaylığına başından beri karşı çıkan gazete, dün Gül'ün sinyaline gözlerini kapatıp "Ne adayım, dedi, ne de değilim" manşetiyle çıktı...

Eh, İsmet Paşa da kulaklığını gösterir, işine gelmeyen sözleri işitmezmiş!

TAMER KORKMAZ

Bu adam Aday olsun Bu sefer asker bu adamın kafasını koparır

Bunun Gibiler Yüzünden Ülke hala burada ya
Bunlar askerlerin de adını karalıyor siyuasete karısarak...

ŋǾŵ' Alıntı:

Yahu sizin asker tabir ettiğiniz kurum BaşbakanLığa bağLı değiL mi?
BaşbakanLığın emirLerine tabi değiL mi?
Türkiye BirşeyLerin Değiştiğini Neden HaLa aLgıLayamıyorsunuz.
AbduLLah GüL İçin Referanduma GidiLirse HaLktan da EVET çıkarsa diğerLerine *ok yemek düşer. AbduLLah GüL'den nefret ediyor oLabiLirsiniz ama MiLLet iradesine Saygınız oLsun!!!

Hakimiyet Kayıtsız Şartsız MiLLetindir !!!
M.Kemal ATATÜRK

Bizim asker Diye tabir ettiğimiz kurum başbakanlığa bağlı fakat bir gecede başbakanı dahil cumhurbaşkanı dahil bakanlar kurulu milletvekilleri dahil herkesi bir gecede toplayıp Yönetime el koyabiliyor.

Milletin iradesini ne şekilde kim için kullandığını bilmesi gerekir.! ! !

İşte Bu Yüzden Ordu Var.Biz Yeşili Dolarda Yeşil var diye sevmeyiz Askerin rengini temsil ettiği için severiz.

Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK

ŋǾŵ' Alıntı:

sadece sizin canınız ordu müdahale etsin istiyor diye bunları yazmaya hakkın yok. zaten bu mesajının amacının sadece provakasyon olduğu çok bariz ortada.
sandıkta gereken dersleri almayanlar şimdide '' ordu'' diye bir taraflarını yırtıyorlar sanırım.yazık gerçekten demokrasiye sahip çıkabilmek , halkın iradesine saygı göstermek bu kadar zormu?? yoksa bizim istediğimiz ; kendi koşullarımızı ve inandıklarımızı içeren şartlı demokrasimi !!!!

Buna benzer konuşmaların 2002 den sonrada yaşandıgına şüphe yok
Bazılari hakltan tokatı yiyince hemen ordu ordu die koşturuyor birde modernlikten bahsederler yiyim sizin modernleginizi 1900 lerin başındaki rusyada kalmışsınız siz artık halk iradesi die birşey var ak partinin aldıgı oy %47 ise darbeye karşı cıkacak kesim %80 dir ve ordu herhangi bir şekilde darbe yaparsa ne saygınlıgı kalır ne itibarı

Ayrıca ordu chp nin komutasında emrinde değildir veya onun telkinleriyle hareket etmez yakında bi tokatta ordudan gelirse bunlara şaşırmam

biz bu ülkede neden seçim yapıyoruz.ben mhp ye verdim oyumu ama halk akp ye verdi oyu niye verdi.tabi ki istediği adayı aday göstermesi için.cumhurbaşkanlığı seçiminde kaos olsun tek sorumlusu türkiye ye saltanatlık gibi yönetmeye çalışan ateistlerdir

Ne askerinden bahsediyosunuz, anti demokratik akımlardan medet umanlara sadece gülüyorum, millet demokratik hakkını kullanarak tokat gibi bir cevap vermiştir, hazmetmesi de kolay değil , anlıyorum sizi :)

darbe darbe diyip ortamı germekten başka bişey yapmıyorsunuz
diyelimki darbe oldu o sandık illaki milletin önüne gelmeyecek mi
yoksa rejimide mi değiştirecek bu asker :) peki o zman yanında kimi bulacak
mantıklı olun azcık...

Demokrasi ile iktidara gelemeyenler orduyu göreve çağırıyor.İşte bazılarının demokratlığı buraya kadar.Kuvvetle muhtemel 80 darbesini görmediler veya yaşları yetmiyor.Abilerinize babalarınıza sorun bakalım ne olmuş 80 de sağıyla soluyla hepsi çekmemişmi.yapmayın etmeyin siz böyl darbe çığırtkanlığı yaprsanız halktan yediğiniz tokatların haddi hesabı olmaz.
demokrasilerdeki yenilgileri sindiremez ve başka oluşumlardan medet umarsanız bubun adı başka bir şey olur .onu burada yazamaya bile ne elim ne dilim varıyor.

ŋǾŵ' Alıntı:

Zamanın da avatarına o resmini koyduğun kişi gibi değil mi?
Ama maalesef o günler geride kaldı. Darbeler kimseye fayda sağlamaz herkes uzaya giderken biz hala ordu göreve diye bozgunculuk yapıyoruz, ordu bu ülkede siyasi bir parti değildir.

dangergfb' Alıntı:
biz bu ülkede neden seçim yapıyoruz.ben mhp ye verdim oyumu ama halk akp ye verdi oyu niye verdi.tabi ki istediği adayı aday göstermesi için.cumhurbaşkanlığı seçiminde kaos olsun tek sorumlusu türkiye ye saltanatlık gibi yönetmeye çalışan ateistlerdir

Güzel bir tesbit olayı kısa ve öz olarak anlatmışsın tebrikler.

birileri hala ayni ruyayi gormeye dewam ediyor

özellikle şu solcu arkadaşların işlerine gelince asker göreve işlerine gelince askerin demokraside ne işi var söylemlerini anlayabilmiş değilim..

ki bilmiyorum tarihimizden ne derece haberdarlar ama yapılan darbeler sonucunda daima daha çok ezilen taraf da solcu kesim olmuştur..bunu bilmiyorlar sanırım..

sonuç olarak halk akp'yi seçmiştir öyle veya böyle iktidar akpdedir..
eğer bunun önüne geçmek istiyorsanız anti-demokratik değil demokratik yollarla çözüm arayınız..

sandıktan eliniz boş çıktınız senin askerin el koyacakmış:) yavaş koysun bakalım onlara o oyun veren halkta elnin kolunu bağlayıp oturacaktı ordaki ana evlatları kendi başbakanlarına karşı yürümez anaları babaları onların arkasında akıllı olun AKP ile bu ülkede asker bitmiştir. Artık sadece bir kurumdur sadece bir kurum....

Bu ülkede darbeler ekonomik krizlerin eşiğinde olmuştur.Halkın seçtiği ve çoğunluğun ezici oylarıyla seçtiği parlementoda kimse darbe yapamaz.Ama bir kıyak yapacaklarsa şu bağımsızları temizleyiversinler bir zahmet.

Turk milleti, Turk Silahli Kuvvetleri'ni herzaman
bagrina basmistir ama bu secimlerde goruldugu
gibi Genelkurmayligi TSK'dan ayri tutup, bildiri
yayinlayanlara vs. en guzel cevabi tokat gibi
vermistir, boyle bir tokattan sonra halen darbe
hayalinden uyanamayan vatandas, uyutulmus
ve uyumayi hakeden bir vatandastir..En kisa
zamanda uyanin ruyanizdan, kendinize gelin!

Geri