İslami basın bunu da yaz.!

VAVRULU

Banned
Reaction score
0

BİR Cemil İpekçi, "Kadın olsam türban takardım" dedi... Hemen gidip röportaj yaptılar. Cemil İpekçi, "Türban yasağı kalkana kadar defile yapmayacağım" dedi...

Hemen alkışladılar... Ama muhteremler, aynı Cemil İpekçi, "Ben muhafazakár bir eşcinselim" diye açıklama yapınca susup kaldılar... Acaba neden bu konuda kalem oynatılmıyor? "Eşcinsellik ve muhafazakárlık" gibi elektriği bol bir konuda susmak profesyonelliğe sığar mı?

İKİ Devri Osmanlı’da yapılan tarihi eserler konusunda duyarlılık beklentisi içinde olduğumuz kalemler, Sultanahmet’teki bir otel büyütme işinde yapılan tarih katliamına neden laf etmiyorlar? Sebep olanlar "Bizden" olunca, tarihin katledilmesine seyirci mi kalınacak?

ÜÇ TRT Genel Müdürü’nün Tarkan’a ödediği para ile ödediğimiz vergiler arasında en küçük bir irtibat bile kurulmaması ve bu duruma en küçük bir itiraz cümlesinin bile kurulmamasının nedeni, müdürün "Bizim" Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından atanması mıdır? Sezer’in atadığı bir müdür böyle yapsaydı, neler yazılabilirdi?

DÖRT "Çalışan kadın aldatır / Çünkü kadının 9 nefsi vardır" şeklinde vaaz veren "Hoca"ya karşı tek bir satır bile oynatılmaması, "Yoksa bunlar da o hoca gibi mi düşünüyorlar" algısına bile yol açıyor. Sırf bu algının ortadan kalkması için en azından "Hoca ayıp etti" türünden iki satırcık yazı karalanamaz mıydı?

BEŞ Gül Ailesi ile Erdoğan Ailesi’ni buluşturan "zirve yemeği" konusunda da bir yorum ya da haber göremedik. Hayrünnisa Hanım ile Emine Hanım arasında var olduğu söylenen ve barış yemeğiyle giderildiği düşünülen küslük hali, neden bu gazetelerimizin ilgisini çekmez?

ALTI Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gazetecilerin sorularına yanıt verdiği "Zirveden Bakış" programı, ilk yüze bile girememiş. Sezer’in yaptığı herhangi bir programın ilk yüze bile girememesi durumunda yazılacaklardan sadece yüzde birini yazsanız bile yeterdi... Neden yazmadınız? Neden yazmıyorsunuz?

Ateşle korkutan İslami rock’çılar

YILBAŞI gecesi tebdili kıyafet ederek gittiğim "İslami yılbaşı gecesi"nde sahneye çıkan "İslami Rock" cereyanının ilk temsilcisi "Grup Endişe" hakkındaki görüşlerimi açıklamıştım.

Şöyle tanımlamıştım "Grup Endişe"yi:

Biraz "Yeşil ve Ötesi"... Biraz "Hacı Teoman"...

Bu yazımın ardından matbuatımızda "Grup Endişe"yi tanıtan küçük haberler çıktı.

Meğer Ankara kökenli bu grup, 28 Şubat’ın hemen ertesinde, yani 1997’de kurulmuş. İlk albümlerinin adı da "Küresel Hipnoz" imiş.

Albüm kapağında ise cehennemi simgeleyen dev bir alev dalgasının resmi var.

Bu kapak resmini görünce aklıma, Divan şiirinden çok meşhur iki dize geldi:

"Od ile bizi korkutma ey vaiz / Çün canımız oda yanmaya mutad eyledi."

Yeni kuşaklar için tercümesi:

"Bizi cehennem ateşi ile korkutma ey vaiz / Çünkü canımız ateşte yanmaya alıştı."

Ayşecik’e yanıt

SEVGİLİ Ayşecik...

Rahmetli dedem "Hayatta ne olacağı hiç belli olmaz" derdi.

Ne kadar doğru!

İşte bak:

Önceden köşe yazılarında, "Televizyonun dáhi çocuğu" ya da "Muhteşem insan" falan diye selamladığın Okan Bayülgen, birdenbire sevgilin oluverdi.

Aman ne iyi... Aman ne güzel...

Ve fakat sevgili Ayşecik...

Şöyle bir şey var:

Biz adına "köşe yazarı" denilen mahluklar, aramızda hiçbir özel ilişki yokken rahatlıkla övebildiğimiz adamları ya da kadınları...

Aramızda "çok özel bir ilişki" baş gösterince aynı rahatlıkta övemeyiz...

Çünkü...

Bu, nasıl derler bilirsin, biraz adaba aykırı olur.

Yanlış anlaşılır. "Yuh! Sevgilisini övüyor" falan derler.

Hiçbir şey olmasa bile "Ahmet Hakan" adlı bir "Molla Kasım" çıkıp sigaya çekmeye kalkışır.

Kısacası her açıdan "ayıp kaçar"... Her açıdan "sorun yaratır".

Ama diyebilirsin ki...

"Aman be Ahmet Hakan! Dert ettiğin şeye bak! Ne derlerse desinler! Umurumda bile değil... Ben istediğim gibi takılırım."

Evet, tabii ki bunu da söyleyebilirsin.

Ne de olsa...

"Arsızlık" da bir tür insan davranışıdır.

Ve buna karşı "susmak" dışında yapılabilecek fazla bir şey yoktur.

Hürriyet

Osman Yağmurdereli’nin Ani Hidayete Erişi

Cumartesi günü asabım hayli bozuldu.
Nedeni Sabah gazetesinin cumartesi ekinde okuduğum bir röportaj.
Daha doğrusu Osman Yağmurdereli ile yapılmış bir röportaj.
Yağmurdereli’yi tanırsınız.
Eski şarkıcı. “Bir bir birilerine bakar bakar dururum” diye meşhur olan ve başka şarkısını bilmediğimiz şarkıcı.
Bir müzik birliğinin başkanıyken Özal’a sahnede şarkı söyletmişti.
Rahmetli bakanlardan Veysel Atasoy’un kız kardeşi ile evlenerek o dönemin ünlü “Damatlarından” olmuştu.
Sonrasında televizyonlara dizi yaptı.
Bir ara bir yarışmada jüriydi.
Gece gezmelerini seven, sanatçı dostlarıyla takılan, sempatik tavırlı bir adamdı.
Son seçimlerde AKP’den milletvekili seçildi.
Görüyorum ki, dönem Yağmurdereli’ye uymayınca, Yağmurdereli döneme uymuş.
Röportajında şöyle diyor, “İsterdim ki, eşimin saçının telini hiç kimse görmüş olmasın” ve hızını alamayıp devam ediyor, “25 yaşında olsam ve 20 yaşında bir kızla evlenecek olsam kesinlikle türbanlı olmasını isterim”
Vay vay vay.
Osman Bey’e bakın.
Bu hızlı bir değişim.
21 Temmuz’un alemcisi, Kadir İnanır’ın meyhane arkadaşı 23 Temmuz’da ciddi bir metamorfoz geçirmiş olmalı ki, buları söylüyor.
AKP’yi desteklemeyi anlarım. Politikaların beğenebilirsin.
AKP’den milletvekili olmayı anlarım. İcraatta pay sahibi olmak isteyebilirsin.
Ama bunu anlamıyorum. Bu dünya görüşü değişim hızına yetişemiyorum.
Aslında bu gibi adamlarla en iyi mücadele edebilecek olanlar eşleri.
Osman Yağmurdereli’nin gayet medeni bir hanım olan eşi “Öyle mi diyorsun. Git o zaman istediğin gibi birini al” diye bavullarını kapının önüne koysun.
Bakalım Osman Bey’in dünya görüşü bu kadar hızlı değişebiliyor mu?

24 ARALIK 2007 FaTiH AlTayLı'nın KöŞesinDen

Duyamadım ? Biri Takiye mi Dedi ?
Ne diyelim ülke şartları değiştikçe insan Değişiyor . Düşüncelerde değişiyor demekki :durdurun .
YokSa TakiYe mi ?

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gazetecilerin sorularına yanıt verdiği "Zirveden Bakış" programı, ilk yüze bile girememiş. Sezer’in yaptığı herhangi bir programın ilk yüze bile girememesi durumunda yazılacaklardan sadece yüzde birini yazsanız bile yeterdi... Neden yazmadınız? Neden yazmıyorsunuz?"
Eski cumhurbaskanım sayın Ahmet Necdet Sezer hiç bir programa katılmaya tenezzül etmiş midir?? hiç halkın arasına inmiş midir?? burada önemli olan yapılan yorumlar değil halka gösterilen saygı ve sevgidir. cok şükür bunu basbakanım ve cumhurbaskanım yapıyo. Allah sonumuzu hayır etsin. Hepimize akıl,ihsan vesin..

Bahsedilen basın işine geleni yazar işine gelmeyeni görmez. İşine geleni hedef tahtasına oturtur işine geleni kral tahtına. Düşünün yabancı bir ülkede yaşıyorsunuz Ülkeyi bir bu gazetelerden birde diğer gazetelerden takip etmeye çalışın. Türkiyenin bir potresini dahi çizemezsiniz. eyri çarpık birşey ortaya çıkar. Çoğu şeyi bie verilen iktidar yada muhalefet gözlükleri ile takip etmek zorunda bırakılıyoruz. Her yönü ile tarafsız şartsız şurtsuz basın İstiyorum !

bulmussunuz boş kürsüyü salla babam salla...
ne alıp veremediğiniz var islam ile anlamıyorum..

suanki basın gayet güzel bazıları hariç tabii.

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gazetecilerin sorularına yanıt verdiği "Zirveden Bakış" programı, ilk yüze bile girememiş. Sezer’in yaptığı herhangi bir programın ilk yüze bile girememesi durumunda yazılacaklardan sadece yüzde birini yazsanız bile yeterdi... Neden yazmadınız? Neden yazmıyorsunuz?"
Eski cumhurbaskanım sayın Ahmet Necdet Sezer hiç bir programa katılmaya tenezzül etmiş midir?? hiç halkın arasına inmiş midir?? burada önemli olan yapılan yorumlar değil halka gösterilen saygı ve sevgidir. cok şükür bunu basbakanım ve cumhurbaskanım yapıyo. Allah sonumuzu hayır etsin. Hepimize akıl,ihsan vesin..

Cumhurbaşkanı Sezer, Emin Çölaşan'ı yolda görünce ne yaptı?

Veda turları yapan Cumhurbaşkanı Sezer, konvoyunu durdurarak Hürriyet'te işine son verilen Emin Çölaşan ile görüştü. Sezer, Çölaşan'a bakın hangi sözlerle destek verdi? İşte Ahmet Necdet Sezer ve Emin Çölaşan görüşmesinin ayrıntıları!!!
Veda turları yapan Cumhurbaşkanı Sezer, Emin Çölaşan'ı görünce konvoyunu durdurdu

Veda turları yapan Cumhurbaşkanı Sezer, konvoyunu durdurarak Hürriyet'te işine son verilen Emin Çölaşan ile görüştü. Sezer, Çölaşan'a bakın hangi sözlerle destek verdi?

NTV'nin haberine göre veda turları yapan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, konvoyunu durdurarak Emin Çölaşan ile görüştü. Yaveri ile korumaları ile makam aracından inerek gazeteci Emin Çölaşan'ın yanına gitti. Emin Çölaşan'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Sezer, "Sizi evinizden aradım ancak ulaşamadım. Eşinizle görüştüm. Yaşanalarda üzüntü duyduğumu bildirdim. Gerçekten çok üzgünüm. Bakalım bu işin sonu nereye varacak." dediği öğrenildi.

bana baska örnekler verin vavrulu bey. emin çölasan dediğniz adamdan baska

Onun bunun basını bide İslami basın solcu basını falan diye ayrılmış işe bakın hele.

''Türkiyede basın Türk değildir''

Bunu söyleyen ben değilim ''sizin aydın dediğiniz kişi batının manevi ajanıdır'' sözüne de sahip olan Atilla İlhan!!!!

# Tahrik edici,yerici,uzlaşma zemini arama kaygısından uzak,yıkıcı, konuyu kisisel boyuta ceken yorumlarda bulunmak yasaktır.

bana baska örnekler verin vavrulu bey. emin çölasan dediğniz adamdan baska

3 kafadar bi site açmış adı'da google'mış =)

`Vatandaş Sezer` sırada bekledi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer oylarını, dün saat 09.10 sıralarında Çankaya Oyak Sitesi içindeki Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu`ndaki 2177 numaralı sandıkta kullandı.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer oylarını, dün saat 09.10 sıralarında Çankaya Oyak Sitesi içindeki Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu `ndaki 2177 numaralı sandıkta kullandı. Cumhurbaşkanı Sezer, okula gelişinde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Bir süre sırada bekleyen Sezer ve eşi, görevlilerin sıranın kendilerinde olduğunu belirtmeleri üzerine oylarını kullandılar. Bu sırada bir gazetecinin, `Bir dileğiniz var mı?` sorusu üzerine Sezer, `Hayırlı olsun, başka ne dileğimiz olacak?` karşılığını verdi.

Sezer bugün Hatay`da

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer , bugün Hatay `a gidecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi `nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sezer, Hatay `da valiliği ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü `nü ziyaret edecek. Sezer, daha sonra üniversitenin 2005-2006 Akademik Yılı açılış törenine katılacak. Üniversitede öğrencilerle birlikte öğle yemeği de yiyecek olan Cumhurbaşkanı Sezer, aynı gün Ankara `ya dönecek.

Daha fazlası için ;)

Dahada fazlası için

Türkiyenin dev medya patronu ismi lazım değil hepiniz bilirsiniz hükümet desteğinide arkasına alarak milletin gözünü boyarken muhaleftin uyuduğu bu ülkede bir iki kanal bu görevi üstleniyorsa vede olmayan bütçeleriyla tamamen halkın desteğini arkasaına alarak cumhuriyet çıkarları doğrultusunda eleştirilerde bulunuyorsa ve buna karşılık yayın kapatma cezası alıyosa bu ülkede vay halimize.

Bir kanalda şehit haberleri veriliyorken diğer kanalda ibo show yayınlanıp dansöz oynatılıyosa vay halimize.

Bu adamlar tambi islam düşmanı.Ülkeyi karıştıranlarda bunlar kuru gürültü çıkartanlar onlar.Ortalığı velvereye veriyorlar.

Eğer bu yazı hürriyette yazılmışsa yarın bunun cevabını vakit gazetesi arşiv bölümünden verir

Bu adamlar tambi islam düşmanı.Ülkeyi karıştıranlarda bunlar kuru gürültü çıkartanlar onlar.Ortalığı velvereye veriyorlar.

Eğer bu yazı hürriyette yazılmışsa yarın bunun cevabını vakit gazetesi arşiv bölümünden verir
Tamam işte sana daha fazla cevap vermeye gerek yok ;)
Zira sen Vakit gazetesinin arşivlerinden öğrenirsin

Türkiyedeki Basının %99,9 Dış Güçlerde Yada Yabancı Sermayede.....Aslında Bi Bakımdan Bu Kuruluslarda Türkiye Alehinedir...Fakat Biz Farkında Değilliz...

EVET BELKİ OLABİLİR AMA BEN KAFAMI KULLANIP HANGİ KANAL DAHA İYİ, HANGİSİ DAHA KÖTÜ, HANGİ DOĞRU HABER YAPIYOR, HANGİSİ ABARTIYOR, BUNU FARKINDAYIM ÇOK ŞÜKÜR..O YÜZDEN BEN SEÇİMİMİ YAPTIM..İZLEYECEĞİM KANALLAR BELLİDİR BUNDAN SONRA...:melek

Niye herşeye itiraz ediyorsunuz. Adam yalan mı yazmış. otel inşaati da TRT konusu da sonuna kadar doğru. İslamcı basın tanımına katılmıyorum. AKPci basın var. Ve onlar İslamcı değil AKP ci basın oldukları için bu hükümetin hatalarını görmezler. Konuyu ne yapsam ne etsem de İslam'a getirsem diye çırpınıp duruyorsunuz. Ayıp , hatta günah....AKP bu ülkede İslam'ın temsilcisi değil....Tayyip Erdoğan kendi söyledi, duymadınız mı, ben o gömleği çıkardım, değiştim falan diye. Tayyip Erdoğan önceden neydi şimdi ne oldu AKP taraftarlarından biri tez elden açıklasın, açıklayabilirse tabi,,,,

Şu anki basın harika bence de temiz en azından Açıklık Kapalılık da insanlık değeri olarak sayılıyor bunlara mı acaba zoruna gidenler var :D

Geri