yav sen cahillikte kendini aştın artık şimdi yazacağım sureleri not et ondan sonra bak bakalım namaz ile ilgili sureler varmı yokmu Maun suresi ,Kevser Suresi , Kafirun Suresi. Nasr Suresi. Tebbet Suresi. İhlas Suresi. Felak Suresi. Nas Suresi. Ayetu'l-Kursi. (ayet numralarını bilhassa yazmadım biraz terleyesin diye) profilinde ki resme baktığım kadarı ile taş çatlasın 20 yaşında falansın o yüzden ben sana ne desem boş çünkü kafana kazımışlar senin bazı hurafeleri ancak çekeceğin acılar ve çelişkiler ile bulacaksın yolunu onuda bulabilirsen eğer Bir de şunu düşünmeni isterim madem Kuran-ı Kerimde namazın tarifini yetersiz buluyorsun 240 yıl sonra buhari tarfından yazılmış olan şeylere nasıl inanabiliyorsun belki bazı tüccarlar tarafından oda değiştirilmiş olamazmı kendi çıkarlarına göre forumda ki bir üyenin yazısı var Kelime-i Tevhid ile ilgil o bir şaka değil gerçek biliyormusun hatta Milli görüş teşkilatı takvim bile çıkardı 'La ilahe illallah'yazıyorsadeceMuhammedün Resullulah kısmı sizlere ömür (Tövbe Tövbe )bunları bir düşünün alemleri yaratan herşeye hakim olan ALLAH senin benim namazıma orucuma mı kaldı Benim fikrimce ALLAH yarın mahşer günün de vicdanlarımıza göre yargılayacak bizi yani özümüze göre ayrıca din tamammen vicdan işidir kesinlikle yaşam tarzı değildir eğer dini vicdanlarda bırakmazsan yaşam tarzıdır dersen hem yaşadığın çağla çelişirsin hem de daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi aracı kurumlar ortaya çıkıp senin yaşam tarzını düzenlemeye kalkar zaten günümüzde olanda budur hep birileri birilerine ahkam kesmiyor mu bu yaptığın sevap şu günah sana ne kardeşim sana ne senin kalbin temizse elinde şarap ile girersin cennete ama kalbin fesat ise bin zemzem nafile kal sağlıcakla
allah allah yahu sen beni neden anlamıyorsun da lafı istediğin yöne çekiyorsun.Namazı kılmamızı söyleyen farz olduğunu bildiren ayetler vardır.benim ona dediğim bir şey yok.
fakat son oturuşta ettehiyyatü yü okumak ile ilgili bir şey varmı.yani nasıl kılınacağı yazıyormu. işte orda onu bizzat yaşayarak öğreten nebi işin içine girmezmi.
yahu sen peygamberini hiç mi sevmiyorsun.
onun ümmeti olupta kurtulmak istemiyormusun.
he aslında din vicdan işidir evet. ama sadece vicdana hapsedilmez.
chp lideri ve o tarz adamlar din vicdan işidir derken onun sadece vicdanda kalmasını istiyorlar.yani fiiliyata dökmemek hayatın içine sokammak.
benim demek istediğim bu. aslında din vicdan işi ama kafirlere la ilahe illallah dedirtene kadar savaşmamızıda emrediyor.
yani sadece vicdanlarda yaşayamaz din.cihadı veyahut geçtim onu islamın en büyük farizası olan tebliği nasıl vicdanınla yapıcaksın? lafı saptırma birdahakisine
ayriyetten o kamiller muhemmedun resulullah bölümünü kaldırmış olabilirler.
bence sebebi ise bir müslümanın amacı insanlarla la ilahe illallah diyene kadar çarpışmaktır.
lütfen braz anlayışlı ol. ramazan ramazan günahımı alma.
Bakara Suresi/193 Fitne kalmayıncaya ve din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla çarpışın. Eğer çarpışmaktan vazgeçerlerse artık zulme sapanlardan başkasına düşmanlık edilmez.
ayriyetten benim buhariyi sana karşı bu kadar savunmamın sebebi en sağlam hadis kaynağı oluşudur
eğer peygamberinle azıcık alakan varsa buda önemlidir. vesselam