İslamcılardaki padişah özlemi

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Reaction score
0
İslamcılardaki padişah özlemi

131b.jpg

HER gün bin tane internet sitesine dalmadan ruhu sükun bulmayan biri olarak...

Dünkü büyük sörf maceramda...

Dini bütün kardeşlerimizin dava şuurunu geliştirmek maksadıyla yayın yaptıkları bir internet sitesinde "enteresan" bir habere rastladım.

Haber şu:

"Flaş... Flaş... Son Padişah Vahdettin’in Şam’daki mezarı ziyaretçi akınına uğruyor!"

Üç yıl önce benim de yolum Şam’a düşmüştü...

Orada, "Biliyor musun? Vahdettin’in mezarı burada" denilince...

"Hadi bir bakalım" demiştim...

Üç yıl önce haberlere konu olacak tarzda bir akın falan yoktu...

Hatta zar zor bulmuştuk mezarı...

Eğer "Dindar kardeşlerimizin bize getirdiği haber" doğruysa...

Demek ki son zamanlarda bir artış kaydedilmiş.

Neyse... Asıl mesele bu değil zaten...

Asıl mesele, bu haberin altında yer alan okur yorumları...

Dini bir yaklaşım içinde oldukları kullandıkları terminolojiden anlaşılan okurlar, "Ah Vahdettin! Vah Vahdettin!" diye yazıklanan mesajlar koymuşlar haberin altına...

Hatta içlerinden biri, o kadar gaza gelmiş ki, Vahdettin’den "Padişahımız" diye söz ediyor.

Hay aksi!

Alın size bir teba kafası!

Tebalıktan vatandaşlığa geçişi içine sindirememiş, aradaki farkı fark edememiş bir zihni yapı...

Peki bunun dinle diyanetle bir alakası var mı?

Bence yok...

Çünkü...

"Cumhuriyet mi? Saltanat mı?" ikileminde kalan bir kişi, eğer dindarsa, hiç düşünmeden "Cumhuriyet" demelidir.

Yani her dindarın padişahçı olması gerektiğini savunan Eygi gibilerle burada da yollarımız ayrılıyor.

Ahmet Hakan-Hürriyet

"Cumhuriyet mi? Saltanat mı?" ikileminde kalan bir kişi, eğer dindarsa, hiç düşünmeden "Cumhuriyet" demese bile, bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyet'dir, "Türkiye Saltanatı" değil.

O yüzden pekte önemli bir konu olduğu kanaatinde değilim. Paylaşım için teşekkür ederim.

bende dindar biriyim ama cumhuriyetten alıp veremedigim bi şey yok...+ patişahlı saltanat sistemin islamlada alakası yok :) ahmet abi gibi birinden bunu okumak dogrusu şaşırtmadı ama habere güldüm geçtim

kim neyi savunur neyi düşünür kimsenin buna açıklık getirmesi dogru degil benim düşümcem beni baglar senin düşüncen seni... bana zorla kendi dogrularını kabul ettiremezsin

zavallı ahmetcim benim muck ;)

çarpıcı bir yazı olmuş... bazı insanlar cumhuriyeti din düşmanlığı olduğu fikrine o kadar saplanmışlarki (veya saplandırılmışlar) cumhuriyet kazanımlarını, özgürlüğü bir çırpıda atıp padişaha sarılıyorlar... yazıkkk.. gerçekleri bilmeden körü körüne bir düşünceye saplanmak çok kötü... fakat en kötüsü insanları bu düşünceye saplandıranlardır...

Aramış taramış bitane okuyucu mesajı bulmuş onada İslamcı yaftasını yapıştırmış sonrada teşhisi koymuş İslamcılar saltanatçı.!!!
Eygi gibilerle de yolu burada ayrılırmuş !!! Senin yolun hangi islamcıyla birleştiki bugüne kadar burada ayrılsın?

Hadi ordan!! hatta hadee orrrdannn

Aramış taramış bitane okuyucu mesajı bulmuş onada İslamcı yaftasını yapıştırmış sonrada teşhisi koymuş İslamcılar saltanatçı.!!!
Eygi gibilerle de yolu burada ayrılırmuş !!! Senin yolun hangi islamcıyla birleştiki bugüne kadar burada ayrılsın?

Hadi ordan!! hatta hadee orrrdannn

türk ocağı abim ne derse doğrudur katılıyorum cok haklısın

Bu adamı Sevmedim Sevmiyorum Sevmiyecem de...

İslamcıların TVsin de haber sunduğu zamanları unuttu heralde. Yediği tabakları tekmelek.

Yazıklar olsun...Bi ülkede hersey para icin olmamalı...

barzani vurulunca kimsenin haberi olmasin diye gündem carpitiyor gazeteler ve yazarlar.neden sakliyorlar bu kadar anlamiyorum.

İslamcıların TVsin de haber sunduğu zamanları unuttu heralde. Yediği tabakları tekmelek.

mesajların geneli aynı
Ahmet Hakan eskiden şöyleydi İslami kanallarda çıkıodu vs.
haber sunmak onların fikirlerini birbirebir o kesimin paylaşmak değildir
verdiğim her Ahmet Hakan yazısında bu durumu vurgulama ihtiyacı hissetmeniz çok ilginç
bir de aynı şekilde düşünen diğer taraf var ki Ahmet Hakan'ı geçmişte o kesimin içinde bulunmakla suçluyor değişmemiştir diyor
bunları bir kenara bırakbilsekte Ahmet Hakan'ın geçmişini değil de fikirlerini tartışsak?

Ahmet Hakan'ın tartışılabilecek bir fikri yok.......

Okur yorumundan varsayımda bulunmuş, halbuki internette terör yanlısından ipnesine kadar ne yorumlar var. Onları da alıp genelleme yapsın bakalım....

biri internet sitesindeki haberden ve okum yorumlarından rejim tehlikesi var yorumunu çıkarmak..helal olsun diyorum.

böyle yaptıkça cumhuriyeti kimler aslında komik duruma düşürüyor, zayıflatıyor belli oluyor

Yalnız şunu öğrenmesi lazım sayın Hakan ın halk bunlara inanmıyor seçimden öncede rejimin tehlikede olduğuna dair bir çok propaganda yapıldı ama sonuç ortada.

O yüzden tavsiyem rejim tehlikede, vatan elden gidiyor yazılarını bıraksın bu ülke nasıl daha güçlü olur nasıl kalkınır bunu yazsın biz de faydalanalım o da hayırlı bi iş yapmış olur..
(=

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2367530' Alıntı:

mesajların geneli aynı
Ahmet Hakan eskiden şöyleydi İslami kanallarda çıkıodu vs.
haber sunmak onların fikirlerini birbirebir o kesimin paylaşmak değildir
verdiğim her Ahmet Hakan yazısında bu durumu vurgulama ihtiyacı hissetmeniz çok ilginç
bir de aynı şekilde düşünen diğer taraf var ki Ahmet Hakan'ı geçmişte o kesimin içinde bulunmakla suçluyor değişmemiştir diyor
bunları bir kenara bırakbilsekte Ahmet Hakan'ın geçmişini değil de fikirlerini tartışsak?

Ahmet Hakan zamanın daha çok Eyüp te dolaşırdı çok görmüştüm. Şimdileri daha çok Nişantaşın da dolaşıyormuş. Kanal 7 de Haber programları ve tartışma programları yapardı. ************************ O ara kanal 7 tartışma programları ve Rating rekorları kırar dı. Bunu gören Sabah kendi bünyesine kattı sivri çıkışları ile Kartel medyasını da ilgisini çekti sonrası Zürriyet CnnTürk ardı ardına geldi. İslamcı diye nitenlendirdiği insanların arasın da yıllarca çalışıp sonra da son zamanlar da Deniz Gezmiş senpatizanlığına soyunan bir insanın fikirlerinin çok bi önemi bu sıralar.

Not: Doğru ya da yanlış bil diye söylüyorum bu Kanal 7 de çalıştığı dönemler de Necmettin Erbakanın kızına talip olmuş geri çevrildi diye bir dönem manşet olmuştu.

A.H bulunduğu medya grubuna daha fazla yaranmak istiyor anlaşılan.

İlginç insanlarının Ecdadına olan sevgilerini, Tarihine olan meraklarını vs. sonuçta almış
Cumhuriyet düşmanlığına bağlamış.

Aslında dindar olanlar Cumhuriyet rejimine değilde yıllardır Ülkenin
"Cumhuriyet kılıfına bürünmüş bir Oligarşiyle" yönetilmesine karşıdır.

Hala vazgeçmediler Millete rejim tehlikesi aşılamaktan

Ama şunu bilmeliler ki insanlar ÖZGÜRLÜKLERİN TADINI ÇIKARDIKÇA yaptıkları oyunlar boşa çıkacaktır.

Kim ister ki, kim özler ki iki kişinin kavgasından çıkacak krizleri

Bazılara HALA ortalıkta gerginlik yapmaya çalışıyor. Şeçimden önce CHP ve destekçileri 2 yıl boyunca duraksız kampanya ve kışkırtmalar sonucunda büyük gövde gösterisi yaptılar fakat sonucunda BALON söndü.

CHP silahlı gücü olarak ASKERLERIMIZI gosteriyor ve her fırsatta DARBE çığırtkanlığı yapıyordu.
Şimdi DTP (ve ona istemeden destek verenler ?) silahlı gücü olarak (PKK ibnelerini(dıtlanabilir)) arkalarına alarak insanlar üzerinde korku bulutlarını dolaştırmaya çalışıyor.Onlarda alacak derslerini.

YA SABIR...

cumhuriyet çok güzeldir ancak padişahlık kötü degildir.... şuanda padişahlık zamanı değildir hepsi kendi çağıda güzeldir.....

cumhuriyetle kimsenin bi alıp veremediği yok ama ahmet hakan da son zamanlarında ne dediğini bilmiyor gereksiz tartışmalara giriyor yakışmıyor çizgisini bozdu bence....çizgisi varmıydı o da tartışılır zaten...

İslamın padişahlığa ve saltanata bakışı bellidir. Allah'ın bu konudaki emirleri Kuran-ı Kerim ve 4 halife devrindeki uygulamalarla sabittir. Osmanlının güçlü ve adil bir devlet olması onunla övünmemiz için yeterlidir fakat bu yönetim şeklinin doğru olduğunu göstermez. Bilinçli bir müslümanın padişahlık sistemini savunması doğru olmaz. Ayrıntılı bilgi için: Mustafa İslamoğlu 'İmamlar ve Sultanlar'

Geri