İslam medeniyetin karşısındamı?

İslam medeniyetin karşısındamı?

• Kullanılan toplam oy
    204
medeniyet derken, dinimiz karşı cinsten iki kişiyi birbirine haram kılmış ama ortada evlilik söz konusu olunca birbirlerini tanımaları gerekçesiyle konuşup görüşmelerini helal kılmıştır. medeniyet deyipte iki yıl insanlar zigişsin ondan sonra biz anlaşamadık diyip ayrılsın, hadi canım bu azgınlık oluyor resmen. arada dini nikah olmadan nasıl ilişkiye giriyon, bir birini tanımana izin varsa yüzünü görmene, fikrini öğrenmene izin var deliğini, kıvrımını öğrenmene, zaman bulursan iki çocuk yapmana izin yok ki. eğer öyle yapıyosan medeniyet, serbestlik, rahatlık falan filan ayağına azgınlığa vuruyosundur (ha gelelim eğitim sistemine. eğitim sistemi gereğince aynı sınıfta kızlarla içiçesin e o zaman sürekli bir günahta mısın? bence şehvetle bakılmadığısürece günah olmaz. ama sınıfındaki veya bulunduğun ortamdaki kızın bacaklarını, göğüslerini süzersen... e istersen günah olmasın o... tabi günah olur o kısım) medeniyetten anladığım o değil benim. önce "medeniyet ney?" onu belirlesek iyi olur. medeniyet, eş yaşam hakkı sunan, özgürlük-irade kullanmak için alan veren, EŞİTLİK falan filan kavramları içeren bir olgudur.
şimdi nedir islamda kadın erkekten daha mı aşşağıdadır? şöyle bi bakalım cahiliiye döneminde kız çocukları dayıya gidiyorlardı (bkz: dayıya gitmek) bu durumdan almış islam o kadını cennet anaların ayakları altındadır demiş. uygulamada ne kadarı yapılabilmiştir bilmem, cenneti getirip toprağa gömülen kız çocuğunu altına koymuş tabi ki toplumda bu değişikliğe karşı bi direnç oldu uygulama gecikti biraz. ama kadını asla erkekten aşşa görmüyor islam. veya gelelim bilim işine "dinsiz ilim, ilimsiz din: biri kör biri topaldır (sırasıyla haa çaprazlama almayın sakın, dinsiz ilim kördür diyor yani, nitekim evrime inananlar işte)" eee bunu söyleyen dinmi ilimden uzak? hadi len denir buna. adına medeniyet denen şey insanca yaşamak mı? teknolojiden yararlanmak mı? hayatı kolaylaştıran şeylerin üretilmesi için ortam oluşturan bir yapı mı? e sorun yok o zaman islam bunun yanında ama hayatı kolaylaştıracam diye "günlük 5" ten vaz geçmeyin diyor sadece. yapın bi zahmet... yok medeniyet ahmetin ayşeyle ayşenin fatmayla sonra fatma ali ahmetin topluca sevişmesini sağlayan bi şeyse islam bunun karşısında tabi... kolay gelsin size...

Şimdi medeniyeti anlamak için ilk önce medeniyetin kelime anlamını teşhis edelim:

medeniyet, bir ülke veya toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, düşünce, sanat, bilim, teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder.

kaynak: Uygarlık - Vikipedi

Şimdi bu tanımdan yola çıkacak olursak medeniyet bir toplumu ve toplumu oluşturan unsurları topluca ifade eder. Buna göre iran medeniyeti, türk medeniyeti, islam medeniyeti, batı medeniyeti, doğu medeniyeti, arap medeniyeti şeklinde liste uzar gider...

Soru eksik olmuştur...
Ben soruyu İslam, islam medeniyetine (Asr-ı Saadet,Emeviler, Abbasiler,Memlükler,Selçuklu Devleti,Osmanlı İmparatorluğu...) karşı mıdır? şeklinde algılayarak cevap verdim...
Elbetteki Asr-ı Saadet sonrası gelen tüm islami yönetimlerde birtakım yanlışlıklar yapılmış olabilir. Ama genel itibariyle bakacak olursak Asr-ı Saadet sonrası tüm islam medeniyetleri Asr-ı Saadet ile paralellikler gösterdiği için islamın bu medeniyetleri tabi ki savunduğu sonucuna kolayca ulaşırız...
Yoksa Mesela bir batı medeniyetine batıdan doğan düşünceleri İslamiyetin desteklediğini söylemek tamamen yanlış olacaktır...

Geri