İslam'ın en güzel yaşandığı Ülkeden ŞİKAYETÇİ

OrHUN_BEY

New member
Sözünün arkasında
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Avrupa’da yaptığı “Türkiye'de Müslüman çoğunluk dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor” açıklamasının arkasında olduğunu söyledi.
NTV'nin canlı yayınına katılan Babacan, bu açıklamasının ardından başlayan tartışmaya ve kendisine yöneltilen eleştirilere de tepki gösterdi. Babacan şöyle konuştu;

"Beni eleştirenlerin Türkiye'nin gerçeklerini tanımak için daha ciddi düşünmesi gerekiyor. Ben sözümün arkasındayım. Ciddi sorunlar vardır çözülmesi gereken... Türkiye'de özgürlüklerle ilgili sorunlar vardır ve bir kısmı çözülmüştür. Bizim bu sorunlara "yok" dememiz onları ortadan kaldırmaz.

Bunları reddetmek Türkiye'nin gerçeklerini anlayamamaktır. Önce gerçeklerle yüzleşeceğiz. Türkiye'yi daha iyi tanımak Türk insanıyla daha yakın temas kurmakla olur. Biraz daha, farklı kesimlerin, çevrelerin sorunlarını dinlemeliler faydalı olacağını umuyorum... Ve bana bu eleştirileri yapanlara da bunu öneriyorum."

Tarih : 16.07.2008 21:07

http://www.gencturkhaber.com/ali-babacan-dini-ozgurluk-akp.html,0620b

ÖSYM, 2008 ÖSYS sınav kılavuzunu yayımlarken, kontenjanların artırımı konusunda tartışma konusu olan ilahiyat fakültelerinin kontenjanlarının 813’ten 2 bin 724’e yükseldiği ortaya çıktı. Tıp fakülteleri kontenjanlarındaki artış ise yüzde 27.4’ü buldu





ANKARA - ÖSYM, 2008 ÖSYS sınav kılavuzunu yayınlarken, kontenjanların artırımı tartışma konusu olan ilahiyat fakültelerindeki artışın yüzde 235’i bulduğu ortaya çıktı. Artışın bu oranda olmasının sebebi ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın isteği oldu.

YÖK kontenjanların belirlenmesi amacıyla topladığı Genel Kurul’da özellikle İlahiyat Fakültesi kontenjanları merak konusu olurken, belirlenen artış ile beraber bu fakültelerdeki kontenjanların bin 500 olduğu belirtilmişti. ÖSYS 2008 kitapçığının açıklanması ile bu fakültelerin kontenjanlarındaki artışın bu rakamın çok daha üzerinde olduğu ortaya çıktı. ÖSYS 2007 kılavuzuna göre 20 üniversite, İlahiyat Fakültesi’ne öğrenci alırken, geçen yılın kontenjanları okul birincisi kontenjanları birlikte 813 olarak belirlenmişti. ÖSYS 2008 kılavuzuna göre ise bu yıl 22 üniversite İlahiyat Fakültesi’ne öğrenci aldı. Bu yıl Eskişehir Osmangazi ve Van Yüzüncüyıl Üniversitesi de İlahiyat Fakültesi açarken, 2008 yılı kontenjanları 2 bin 724’e ulaştı.



ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLARI 10 KAT ARTIRDI



İlahiyat fakültelerindeki artış 3 kata yakın olurken en fazla artış Erciyes Üniversitesi’nde oldu. İkinci öğretim bölümü açan üniversitenin geçen yılki kontenjanı 31 olurken, bu yıl ki kontenjanı 10 kat artarak 308 oldu. Uludağ Üniversitesi ise geçen yıl 31 öğrenci alırken, bu yılki kontenjanını ikinci öğretim ile beraber 287’ye taşıdı. Marmara Üniversitesi ise geçen yıl 103 öğrenci kabul ederken, bu yıl ikinci öğretim ile beraber toplam 360 öğrenci kontenjanı belirledi. Ankara Üniversitesi bu yıl 257, Selçuk 185, Hitit Üniversitesi 154, Sakarya 144, Dokuz Eylül 134, Harran Üniversitesi 134, İstanbul 123, Süleyman Demirel 123 öğrencilik kontenjan belirledi.



DİYANET KONTENJAN ARTIŞI İSTEDİ



İlahiyat fakültesi kontenjanlarındaki bu artışın asıl sebebi ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği bir yazı olarak gösteriliyor. Dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarafından YÖK’e gönderilen 13 Şubat 2008 tarihli ve DİB.0.71.08.74 sayılı yazıda bu fakültelerin kontenjanlarının artışı talep ediliyor. Yazıda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumu din konusunda aydınlatma görevinin olduğu belirtilerek, “Bu görevin yerine getirilmesinde en önemli unsur nitelikli personelin teminidir" denildi. 04 Şubat 2008 tarihi itibariyle toplam 6 bin 20’si kadrosuz olmak üzere toplam 8 bin 975 camide hiç görevli bulunmadığı belirtilen yazıda, vefat ve istifa nedeniyle her yıl ortalama 2 bin kadronun boşaldığına işaret ediliyor.



TÜRKİYE’DE HER YIL 600 CAMİ İNŞAA EDİLİYOR



Bardakoğlu tarafından gönderilen yazıda, Türkiye’de her yıl ortalama 600 yeni cami inşa edildiği belirtilerek, “Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında 2006 yılı itibariyle İlahiyat Fakültesi mezunu olarak görev yapan 6 bin 851 personelin toplam personele oranı yüzde 8’dir. Bu oranın yükseltilmesi zorunludur" denildi.

Yazıda, daha önceki yönetmelikte Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki bazı görevler için İlahiyat Fakültesi mezunu olma zorunluluğu varken, yönetmelik değişikliğine gidilerek bu zorunlulukların imam hatip lisesi mezunu olunması haline getirildiği ifade edildi. YÖK’e gönderilen yazıda, "Bu sebeple, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yüksek öğrenim görmüş nitelikli personel ihtiyacının karşılanabilmesi İlahiyat Fakültelerinin öğrenci kontenjanlarının artırılmasına bağlı olduğu hususunda takdir ve tespitlerinize arz ederim" denilmişti.



İKİNCİ ÖĞRETİM İLE 577 KONTENJAN ARTIRILDI



Söz konusu yazıyı dikkate alan YÖK, İlahiyat Fakülteleri’ne bu yıl ‘ikinci öğretim’i ekledi ve kontenjan artışını en yüksek seviyede tutarak, öğretim görevlisi sayısının çok daha üzerinde bir artış yaptı. Bu yıl İlahiyat Fakülteleri’nde ilk defa uygulamaya konulan ikinci öğretim ile 577 kişilik kontenjan artışı sağlanmış oldu.



TIP FAKÜLTELERİNDE KONTENJAN ARTIŞI YÜZDE 27’Yİ GEÇTİ



Tıp fakültesi genel kontenjanlarındaki artış ise yüzde 27.4’ü buldu. Geçen yıl vakıf ve devlet üniversiteleri tıp fakültelerine toplam 4 bin 724 kontenjan belirlerken, bu yıl belirlenen genel kontenjan sayısı 6 bin 23 oldu. Devlet üniversitelerinde ise 2007 yılında tıp fakültelerinin genel kontenjan sayısı 4 bin 365 olurken, bu yıl kontenjanları yüzde 27.7 oranında artarak 5 bin 575’e ulaştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) özellikle Tıp Fakülteleri’nde öğretim görevlisi sayısının arttığı, buna karşın öğrenci sayısında artış olmadığı gerekçesiyle tüm üniversite ve fakültelerde yüzde 25’e varan bir artış yaptı.



7 ÜNİVERSİTE İLK KEZ TIP ÖĞRENCİSİ ALACAK



2008 ÖSYM sınav kılavuzu dün ÖSYM’nin internet adresinde yayınlanırken, tıp fakültelerinde önemli artış yaşandığı görüldü. 2007-08 öğrenim yılında devlet ve vakıf üniversiteleri arasında toplam 47 tıp fakültesi 4 bin 724 öğrencilik kontenjan belirledi. 2008-09 öğrenim yılı için ise üniversiteler arasında toplam 54 üniversite 6 bin 23 öğrencilik kontenjan belirleyerek geçen yıla oranla kontenjanlarda yüzde 27.4 artış olmasını sağladı. Bu yıl tıp fakültesine öğrenci alan üniversiteler ise Adıyaman Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kastamonu Tıp Fakültesi, Namık Kemal Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Fatih Üniversitesi oldu. Bu üniversiteler bu yıl 170 kişilik kontenjan artışı sağlamış oldu.



İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 675 TIP ÖĞRENCİSİ ALACAK



İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa ve İstanbul Tıp Fakülteleri’nde toplam 675 öğrencilik kontenjan ayırdı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi 320, Ege Üniversitesi 270, Ankara Üniversiteleri ise 250 kişilik kontenjan ayırdı.



DEVLET ÜNİVERSİTELERİ 5 BİN 575 TIP ÖĞRENCİSİ ALACAK



Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) de hariç olmak üzere sadece devlet üniversitesi bazında ise 2008-09 dönemi için ayrılan kontenjan miktarı 47 devlet üniversitesinde 5 bin 575 oldu. 2007-08 döneminde ise 41 devlet üniversitesi 4 bin 365 kişilik kontenjan belirlemişti. Bu yıl, ÖSS ile devlet üniversiteleri 453 bin 83 kişi alacak. Özel, vakıf ve KKTC üniversitelerinde ise toplam 530 bin 464 kişi örgün eğitime ÖSS ile girecek. (anka)
http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&VersionID=9622&Date=16.07.2008&ArticleID=888752

Bilmiyorum belki biraz fazla üstüne gittiğiniz için olsa sayın Babacan.
 

ErtugruL

ChemisteR
Bir zamanlar ülkesine bu kadar iftira atan, işbirlikçi ali kemaller gibi bunlarda defolup gideceklerdir...
 

Elasis

New member
Ali Babacan, 1967 yılında Ankara’da dünyaya geldi. TED Ankara Koleji’nden 1985 yılında birincilikle mezun olan Babacan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’ne girdi. 1989 yılında, 1700 öğrenci içerisinden 4.00 üzerinden 4.00 ortalama ile üniversite birincisi olarak ODTÜ’den mezun oldu.
1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Babacan, 1990-1992 yılları arasında İllinois’deki ABD Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da İşletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı.

Ali Babacan, yüksek lisans çalışmalarında Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı ve 1992-1994 yılları arasında Chicago, İllinois’de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan QRM, Inc. adlı özel bir şirkette, danışman olarak çalıştı.
Üniversite puanına bak gör. Siz ne mezunusuz acaba.. Siz kendinize ve eğtim durumunuza bakın kıyaslayın bakalım. Boş kafalar boş alıntılar.
 

OrHUN_BEY

New member
Üniversite puanına bak gör. Siz ne mezunusuz acaba.. Siz kendinize ve eğtim durumunuza bakın kıyaslayın bakalım. Boş kafalar boş alıntılar.
BİR İNSANCIĞIN ÖSS gibi aptalca bir sistemde çok puan alması ona ÜLKESİNİ AVRUPA'YA ŞİKAYET ETME HAKKI TANIMAZ. Kafanın boşluğu veya doluluğu gerizekalı bir şekilde hazırlanmış olan bir sınav sisteminden çok veya az puan almakla ölçülmez. İnsanların boş kafalılığı "İKTİDARA GELİRSEK BU SINAV SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ" diyen sözümona iktidarın iktidara geldikten 7 sene sonrasında ülkesini AVRUPA'ya şikayet etmesini hoş görebilmesiyle ölçülür sayın ELAIS... Ancak bunu siz daha önce de yaptıız. Doğru ya cumhurbaşkanınızın (Özellikle cumhurbaşkanınız ki beni temsil etmiyor) karısının daha önceden şikayetlerini de hoş görmüştünüz. Şu anda kafanızın varlığından da şüphe etmeye başladım...
 

Vtnsvr

New member
Üniversite puanına bak gör. Siz ne mezunusuz acaba.. Siz kendinize ve eğtim durumunuza bakın kıyaslayın bakalım. Boş kafalar boş alıntılar.
İşin ilginçliği de orda zaten.Emperyalizmin beşiğinde çok güzel okullarda yetişiyorlar ki Gül de bu konuda hiç geri kalmaz ama gel velakin ortak özellikleri ülkelerini yönetenler olmalarına ragmen emperyalistlere şikayet ediyorlar.Tam Fetulah misyonu Müslüman ülkelerdeki gençleri yetiştir sonra sivrilerini emperyalizmin kalelerinde devşir sonra yönettikleri ülkenin başını tutsunlar.Emperyalizme hizmet etsinler.Valla şimdiki İslamcı geçinenleri gördükçe anti-emperyalist erbakan'ı mumla arıyorum.Her halde şu anda tek islamcı liderdir cezalandırılan ki nasıl anti-emperyalist olursun diye cezalandırıyorlar ülkemizdeki işbirlikçileri.
 

Elasis

New member
BİR İNSANCIĞIN ÖSS gibi aptalca bir sistemde çok puan alması ona ÜLKESİNİ AVRUPA'YA ŞİKAYET ETME HAKKI TANIMAZ. Kafanın boşluğu veya doluluğu gerizekalı bir şekilde hazırlanmış olan bir sınav sisteminden çok veya az puan almakla ölçülmez. İnsanların boş kafalılığı "İKTİDARA GELİRSEK BU SINAV SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ" diyen sözümona iktidarın iktidara geldikten 7 sene sonrasında ülkesini AVRUPA'ya şikayet etmesini hoş görebilmesiyle ölçülür sayın ELAIS... Ancak bunu siz daha önce de yaptıız. Doğru ya cumhurbaşkanınızın (Özellikle cumhurbaşkanınız ki beni temsil etmiyor) karısının daha önceden şikayetlerini de hoş görmüştünüz. Şu anda kafanızın varlığından da şüphe etmeye başladım...
Kim avrupaya şikayet etmiş. Zaten bu ülkenin bakanı orda konuşma esnasında kelimeleri cınbızla çekerek belden bizans oyunlarrını ancak sizi gibiler yapar.. Benim sana dediğim onun zeka ve kafa yapısıı 1/10 dası sende yoktur. Önce adamın secersine bak sonra kendine bak.Doğan medyasının borozunculuğu ile bu işler yürümez. Onu dedi bunu dedi şunu dedi ile olmaz. Varsa gücün varsa bilgin ya da desteklediğin biri varsa onun karşısına çıkaracaksın.

İşin ilginçliği de orda zaten.Emperyalizmin beşiğinde çok güzel okullarda yetişiyorlar ki Gül de bu konuda hiç geri kalmaz ama gel velakin ortak özellikleri ülkelerini yönetenler olmalarına ragmen emperyalistlere şikayet ediyorlar.Tam Fetulah misyonu Müslüman ülkelerdeki gençleri yetiştir sonra sivrilerini emperyalizmin kalelerinde devşir sonra yönettikleri ülkenin başını tutsunlar.Emperyalizme hizmet etsinler.Valla şimdiki İslamcı geçinenleri gördükçe anti-emperyalist erbakan'ı mumla arıyorum.Her halde şu anda tek islamcı liderdir cezalandırılan ki nasıl anti-emperyalist olursun diye cezalandırıyorlar ülkemizdeki işbirlikçileri.
Size göre herkes emperyalist gölgesinde. Ağızınıza sakız ciklet Emperyalist başka bişey yok zaten. Erbakan geldiğinde gericilik başladı yobazlar geldi dersiniz. Mhp iktidara gelse faşistler geldi dersiniz. Bu kafayla iktidar asla bu ülkede ikdarı Chp görmez. Eleştirme çalış daha iyisini yap, çözüm üret göster.
 

öncü06

New member
beyler elais arkadaş olayı çözmüş bundan sonra ali babacanı şikayet etmek için öss ye giriyorsunuz öss de ali babacandan daha yüksek bi puan alıyorsunuz sonrada o puanla "ali babacanı geçtim eleştirebilirim"sertifikası alıp öyle eleştiri yapıyosunuz.
hahaha:)
gece gece beni güldürdün elais allahda seni güldürsün diycem ama senin gibi adamlara iyi niyette bulunmam uçurumdan düşsen elimi uzatmam senin gibi adamlara,yazık harbiden yazık sana,saçmalamanın da bi sınırı olması lazım fazlası bünyeye zararlı.
 

Elasis

New member
beyler elais arkadaş olayı çözmüş bundan sonra ali babacanı şikayet etmek için öss ye giriyorsunuz öss de ali babacandan daha yüksek bi puan alıyorsunuz sonrada o puanla "ali babacanı geçtim eleştirebilirim"sertifikası alıp öyle eleştiri yapıyosunuz.
hahaha:)
gece gece beni güldürdün elais allahda seni güldürsün diycem ama senin gibi adamlara iyi niyette bulunmam uçurumdan düşsen elimi uzatmam senin gibi adamlara,yazık harbiden yazık sana,saçmalamanın da bi sınırı olması lazım fazlası bünyeye zararlı.
Hahaha çok komiksin. Stand up mı yapacağız burda. Senin gibilere yazık ben hayatımdan memnunum.. Gece gece gülmüş bak aynaya daha komik birisini göreceksin .Daha da gülersin.
 

OrHUN_BEY

New member
Kim avrupaya şikayet etmiş. Zaten bu ülkenin bakanı orda konuşma esnasında kelimeleri cınbızla çekerek belden bizans oyunlarrını ancak sizi gibiler yapar.. Benim sana dediğim onun zeka ve kafa yapısıı 1/10 dası sende yoktur. Önce adamın secersine bak sonra kendine bak.Doğan medyasının borozunculuğu ile bu işler yürümez. Onu dedi bunu dedi şunu dedi ile olmaz. Varsa gücün varsa bilgin ya da desteklediğin biri varsa onun karşısına çıkaracaksın.
Evet kafa yapısında haklısın ben dünyaya 1000 kere daha gelsem o kadar ................................(seviye yi düşürme)...

Ali Babacan ile ilgili verdiğim kaynak Doğan grubuna ait değil. Baktıktan sonra konuş istersen. Borazan çalmayı hiç beceremem dolayısıyla mesleğin sende kalsın. Haklısın senin gibi Onu demedi ama dediyse de demedi farzet, bunu demedi dediyse de demedi farzet ile olur bu işler.

Her şeyi değiştirecek gücüm var sabrım sonsuz değil. Desteklediğimiz insanlar da var elbette ama onlar muhalefetten dolayı SANAL bir suçla tutuklanıyor şu ortamda biraz daha beklemek zorundayız. Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmamış size de kalmayacak.
 

öncü06

New member
öfff çocuk gibi ayna muhabbetlerine de girmiş haha:) aman da aman:) neyse yazık daha fazla dalga geçmiyim konuyu meşgul etmiim, senin zırvaların yüzünden asıl başlık güme gitmesin.
 

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
bizmi islamı güzel yaşıyoruz pes doğrusu.
evet haklısınız ülkemizde namaz kılan fişlenmiyo isteyen istediği gibi giyinebiliyo başörtüsünü kullanabiliyo daha biçok örnek var ülkemizde islamı güzel yaşadığımızı gösteren!
 

OrHUN_BEY

New member
bizmi islamı güzel yaşıyoruz pes doğrusu.
evet haklısınız ülkemizde namaz kılan fişlenmiyo isteyen istediği gibi giyinebiliyo başörtüsünü kullanabiliyo daha biçok örnek var ülkemizde islamı güzel yaşadığımızı gösteren!
Cuma namazlarında siz yakılmadınız. Ramazanda oruç tutuyor diye siz dayak yemediniz, bıçaklanmadınız, öldürülmediniz. Sizin eşiniz, kızınız, akrabanız başı kapalı diye (pandik, fort, el atma vesair) mide bulandırıcı hareket ve hakaretlere maruz kalmadı. Ülkeyi ateist, isevi, musevi, hindu, şaman, pagan, sebataist veya herhangi bir başka dine sahip (!) olduğunu iddia edenler yönetmiyor, Kahramanmaraşta, Çorumda veya herhangi bir başka yerde siz öldürülmediniz. Alevi - Sünni ayrımından dolayı sevdiğiniz kızla veya erkekle evlenmeniz engellense bile bu sizin tarafınızdan yapılıyor. Kestiğiniz kurbanlar verdiğiniz adaklar, dağıttığınız helvalar çöplere atılmıyor. Birileri iftiranın ve dedikodunun en büyük günahlardan olduğunu iddia ederken Mum söndü gibi iğrenç bir iftirayı size atmadı. Kendi inancınızı din kültürü dersinde okumanız engellenmedi.

Örnekler daha çoğaltılabilir ancak yeterlidir sanırım...
 

H Sang-Jin

Komutan Hong
İşin ilginçliği de orda zaten.Emperyalizmin beşiğinde çok güzel okullarda yetişiyorlar ki Gül de bu konuda hiç geri kalmaz ama gel velakin ortak özellikleri ülkelerini yönetenler olmalarına ragmen emperyalistlere şikayet ediyorlar.Tam Fetulah misyonu Müslüman ülkelerdeki gençleri yetiştir sonra sivrilerini emperyalizmin kalelerinde devşir sonra yönettikleri ülkenin başını tutsunlar.Emperyalizme hizmet etsinler.Valla şimdiki İslamcı geçinenleri gördükçe anti-emperyalist erbakan'ı mumla arıyorum.Her halde şu anda tek islamcı liderdir cezalandırılan ki nasıl anti-emperyalist olursun diye cezalandırıyorlar ülkemizdeki işbirlikçileri.
ahaha nerden atacağınızı şaşırdınız avrupa da okusa suç asya da okusa suç burada okusa avrupa'da başarı kazandı mı dersiniz biraz mantıklı olun yahu
Erbakan'ı mumla arıyormuş düşürene kadar yam yam gibi tencerelerle savaş bambamları çalıyordunuz 28 şubat darbesiyle alaşağı ondan sonra hortum gitti 50 milyar dolarlar.. ihalelerde yeşil sermaye yok kırmızı sermaye diye ayrımcılıkla imtiyazlar gelsin paralar : )
para kalmadı çığlıkları ile bir anda bir kurtarıcı Kemal Derwiş vazife başına icraat ımf dünya bankası aracılığıyla ABD'nin kucağına oturtulması peki ne adına yapıldı sürekli aydınlık adına bir dakika karanlık eylemleri ile başladı Atatürk devrimleri ve çağdaşlık adına yapıldı arada da siyasi cinayetler yapıldı ki halk galayane gelsin işte Ergenekonun kirli elleri
sonuç: Atatürkçülük ve ilericilik adına ABD çıkarlarına uygun çizgiye çekildi ekonomisi teslim edildi
kimler yaptı bu işi sözde anti-emperyalistler anti-abdciler......adamlar ab ve abd karşıtı nedense hep onların çıkarlarına uygun işler oluyor...
savcı dava açtı 20 milyar dolar hiç oldu ne adına Atatürkçülük adına çağdaşlık adına sen daha Erbakanı çoook arasın 10 yıl sonra Tayyip'i arasın 20 yıl sonra zaten İsrail İran'ı halledebilirse ekonomiyi düşünecek vaktin pek olmaz :)
 

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
Cuma namazlarında siz yakılmadınız. Ramazanda oruç tutuyor diye siz dayak yemediniz, bıçaklanmadınız, öldürülmediniz. Sizin eşiniz, kızınız, akrabanız başı kapalı diye (pandik, fort, el atma vesair) mide bulandırıcı hareket ve hakaretlere maruz kalmadı. Ülkeyi ateist, isevi, musevi, hindu, şaman, pagan, sebataist veya herhangi bir başka dine sahip (!) olduğunu iddia edenler yönetmiyor, Kahramanmaraşta, Çorumda veya herhangi bir başka yerde siz öldürülmediniz. Alevi - Sünni ayrımından dolayı sevdiğiniz kızla veya erkekle evlenmeniz engellense bile bu sizin tarafınızdan yapılıyor. Kestiğiniz kurbanlar verdiğiniz adaklar, dağıttığınız helvalar çöplere atılmıyor. Birileri iftiranın ve dedikodunun en büyük günahlardan olduğunu iddia ederken Mum söndü gibi iğrenç bir iftirayı size atmadı. Kendi inancınızı din kültürü dersinde okumanız engellenmedi.

Örnekler daha çoğaltılabilir ancak yeterlidir sanırım...

sanırım bu olaylardan yana çok acılısın ama diğer taraftanda bakmalısın
 

CarlionE

New member
Cuma namazlarında siz yakılmadınız. Ramazanda oruç tutuyor diye siz dayak yemediniz, bıçaklanmadınız, öldürülmediniz. Sizin eşiniz, kızınız, akrabanız başı kapalı diye (pandik, fort, el atma vesair) mide bulandırıcı hareket ve hakaretlere maruz kalmadı. Ülkeyi ateist, isevi, musevi, hindu, şaman, pagan, sebataist veya herhangi bir başka dine sahip (!) olduğunu iddia edenler yönetmiyor, Kahramanmaraşta, Çorumda veya herhangi bir başka yerde siz öldürülmediniz. Alevi - Sünni ayrımından dolayı sevdiğiniz kızla veya erkekle evlenmeniz engellense bile bu sizin tarafınızdan yapılıyor. Kestiğiniz kurbanlar verdiğiniz adaklar, dağıttığınız helvalar çöplere atılmıyor. Birileri iftiranın ve dedikodunun en büyük günahlardan olduğunu iddia ederken Mum söndü gibi iğrenç bir iftirayı size atmadı. Kendi inancınızı din kültürü dersinde okumanız engellenmedi.

Örnekler daha çoğaltılabilir ancak yeterlidir sanırım...
şimdi bu iftirayyı atanlar kim onu anlamadım.müslümanlarmı, akp lilermi yada herneyse kimmm???
 

OrHUN_BEY

New member
şimdi bu iftirayyı atanlar kim onu anlamadım.müslümanlarmı, akp lilermi yada herneyse kimmm???
Siz pembe panjurlu evlerde yaşıyorsunuz galiba. Ya da iletişim araç ve gereçlerinden mahrumsunuz zannedersem...

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=241012

http://www.milliyet.com.tr/1999/05/15/haber/hab00.html

http://www.haber7.com/haber/20061219/Mum-sondu-ile-yuzlesme-cagrisi.php

VoyVoy' Alıntı:
sanırım bu olaylardan yana çok acılısın ama diğer taraftanda bakmalısın
Olsam ne olur olmasam ne olur. Hayır benim hiç bir şekilde hiç bir şeyden acım yok. Sadece sizin inancınız yaşayamadığınız ile ilgili iddianıza cevap verdim. Ben Türk'üm Aleviside Sünniside hristiyanı da müslümanı da dinsizi de eğer bir haksızlık varsa benim yanım orasıdır. Diğer yan gereksizdir.
 

sedapinar

New member
Aslında bu saçmalığa en güzel cevabı yılların gerisinden Mehmet Akif Ersoy vermiş.Türkiye'de dini özgürlüklerin yaşanmadığı iftirasını atanların sürekli alıntı yaptıkları;
''Bacımın örtüsü batmakta zalimin gözüne
Acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne''

''Medeniyet dediğin açmaksa bedeni
Desene hayvan senden daha medeni''

dizelerinin yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy Türkiye'de dinini yaşayamamaktan şikayet ederek Mısıra yerleşmişti.Ancak birsüre sonra gerçekleri farkına varmış ve bir dostuna yazdığı mektubunda :

''....Mısır'da on bir yıl kaldım.Fakat onbir saat daha kalsaydım artık çıldırırdım.Sana halisane(içtenlikle) bir fikrimi söyleyeyim mi :

İNSANLIK DA TÜRKİYE'DE
MİLLİYETÇİLİK DE TÜRKİYE'DE
MÜSLÜMANLIK DA TÜRKİYE'DE
HÜRRİYETÇİLİK DE TÜRKİYE'DE

Eğer varsa, Allah benim ömrümden alıp, (Mustafa Kemal'i kastederek) ona versin...'' ifadelerini kullanmıştır.
 

ikRa

Banned
Ben de müsLümanım..
arabı acemi kürdü çerkezi çeçeni arnavutu muhaciri
çinLi de oLsa rusda oLsa müsLümansa oLur öz kardeşim..

Benim yancısı oLacağım birLeşeceğim uzLaşacağım tek payda budur

ne mutLu Türk´üm diyene deyip soyu sopu beLirsiz birinin safında oLacağıma

keLime-i Şahadet getirip Kur´an ve Sünneti kendine düstur edinmiş bir müsLümanı sırtımda taşımayı seçerim..

Türkün Türkten başka dostu yoktur ancak
Müslüman Müslümanın öz kardeşidir (H.Ş.)
hangisi daha cazip!
 

ErtugruL

ChemisteR
أĸяα;3215445' Alıntı:
Ben de müsLümanım..
arabı acemi kürdü çerkezi çeçeni arnavutu muhaciri
çinLi de oLsa rusda oLsa müsLümansa oLur öz kardeşim..

Benim yancısı oLacağım birLeşeceğim uzLaşacağım tek payda budur

ne mutLu Türk´üm diyene deyip soyu sopu beLirsiz birinin safında oLacağıma

keLime-i Şahadet getirip Kur´an ve Sünneti kendine düstur edinmiş bir müsLümanı sırtımda taşımayı seçerim..

Türkün Türkten başka dostu yoktur ancak
Müslüman Müslümanın öz kardeşidir (H.Ş.)
hangisi daha cazip!
Müslüman müslümanın öz kardeşi değil mi? Çok değil bundan 100 sene evvele git... Senin atanı yemende filistinde kim arkadan vurmuş...Ha pardon senin atan türk değil dimi..
Bırak allah aşkına...
ne mutLu Türk´üm diyene deyip soyu sopu beLirsiz birinin safında oLacağıma da ne demek???
 

ikRa

Banned
Müslüman müslümanın öz kardeşi değil mi? Çok değil bundan 100 sene evvele git... Senin atanı yemende filistinde kim arkadan vurmuş...Ha pardon senin atan türk değil dimi..
Bırak allah aşkına...ne mutLu Türk´üm diyene deyip soyu sopu beLirsiz birinin safında oLacağıma da ne demek???
asLan parçası...
Senin atanı mezarında beşiğinde yatanı sorguLayan oLdumu?
Konuşacaksan adabınLa konuşta muhattab aLan insanLar çıksın
Sen kimsin benim atam kim yorumLuyorsun?

Ben Hadise uymuşum gerisi Allah Kerim diye bir söz vardır sen biLmezsin de baban biLir
Ben müsLümandan bahsettim ırktan soydan soptan değiL anLıyon mu?
müsLümanın da keLime manasını değiL Kur´an daki tanımını önce öğrenmeLisin dedikLerimi anLamak için

ne mutLu Türk´üm diyene deyip soyu sopu beLirsiz birinin safında oLacağıma demek..
Türk oLmanın değiL Türküm demenin asLoLunduğu anLamına çıkmasıdır
yahudi geLecek ermeni geLecek Türk oLmak marifet değiL
ne mutLu Türküm diyebiLene diyecek
Sonra ben onun yanında saf tutucam :)
siz de amma genişmişsiniz be
 

HTML

Üst