İslâm'da milliyetçilik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sizin yazdiginizdan cikan anlamda Allah basarisiz, Islam´in arkasinda Allah yok, Allah Islam´i tamamliyamiyacak. Tamamlamak isteseydi inanmiyanlari zorlayip müslüman yapardi.

Müslüman olan kisi en yüksek serefe naildir o da istek ile olur, istemiyen nasiblenemez.

yahu ben ne yazmışım...adam yazmış ...Her şeyi var edeni Evrenleri yaradanı dünyasal savaşların ve çekişmelerin içine çekmiş...musayı gönderiyor insanlar bozuyor o hızla İsayı gönderiyor oda bozuluyor Muhammet peygamber'i gönderiyor ama bir türlü istediği gibi olmuyor .............bütün bunlar sizin çıkarımlarınız benle ne ilgisi var. Yahu Tanrı ile bu kadar oynamayın...bırakın dünyasal savaşlarınızın içine çekmeyin...Tanrı herkesin tanrısı...müslümanın hıristiyanın musevinin hindunun herkes kendi yolunca ona ulaşmaya çalışıyorsiz torpillimisinizde size kıyak yapacak, ne yaptınızda hak ettiniz bu kıyağı. bunlar boş şeyler. aşın artık...iyilerden olun yeter yahu.

yahu ben ne yazmışım...adam yazmış ...Her şeyi var edeni Evrenleri yaradanı dünyasal savaşların ve çekişmelerin içine çekmiş...musayı gönderiyor insanlar bozuyor o hızla İsayı gönderiyor oda bozuluyor Muhammet peygamber'i gönderiyor ama bir türlü istediği gibi olmuyor .............bütün bunlar sizin çıkarımlarınız benle ne ilgisi var. Yahu Tanrı ile bu kadar oynamayın...bırakın dünyasal savaşlarınızın içine çekmeyin...Tanrı herkesin tanrısı...müslümanın hıristiyanın musevinin hindunun herkes kendi yolunca ona ulaşmaya çalışıyorsiz torpillimisinizde size kıyak yapacak, ne yaptınızda hak ettiniz bu kıyağı. bunlar boş şeyler. aşın artık...iyilerden olun yeter yahu.

Tanrı deme ama Öz Kültürünü yaşatma birader . Tanrı diyince günahı çok büyüktür.Küfre gireriz alim Allah !

Aaa Tanrı'da neymiş , pis pis.Yobazlar Tanrı kelimesine atlarlar şimdi , sanırlar ki çoğul bir kelimedir :lol: Bilmezler ki Öz Türk Kültürü'nde Tanrı tektir ve çoğullaştırılamaz.

1.) Bu dünyada hepimiz bir kuluz.. dünya iyileşir, kötüleşir.. düzen olur veya bozulma olur.. yeri gelir bu dünyada islam yayılır, genişler (ki olmuştur)... yeri gelir büzüşür, daralır (ki olmuştur).. (yeri gelir sular çekilir karıncalar balıkları yer, yeri gelir sular yükselir balıklar karıncaları yer..) düzen de düzensizlik de.. iyilik de kötülük de hep insan için..(ayet var: herşey "O" ol dediği için oluyor).. Yine kıyamet kopmadan yeryüzünde islam'ın egemen olacağı da söylenmiştir.. ha bu yarın olur 100000000 yılında bilemem ama söylenmiştir.. Allah isterse türk falan da değil istediğini kullanıp İslam'ı yayar.. Fatih Sultan mehmet istanbulu fethederken o surları yıkacak topları macarlar döktü.. yani suların yükselmesi veya alçalması bizim işimiz değil.. haa türkler yükseltmiş haa ekvatorlular.. senin ataların da yükseltmişse onun sevabını onlar alıcak.. diyelim ki senin türk atalarının tamamı cennete de girse sen türk olduğun için senin hanene bir dirhem sevap veya günah yazılmayacak.. önemli olan senin ne yaptığın.. yani senin sınavın sen doğunca başlar sen ölünce biter.. Önemli olan şu bu dünya test dünyası , bırakın onu bunu, yok milliyetçiliği yok bilmem ne .... izm'i Allah şeytanı yaratmış şeytanı diyorum.. bundan daha ötesi var mı? düşünen insan için bunun altında yatan mantık var.. dedimya test dünyası.. bizim sorulacağımız kısım ise bulunduğumuz konumda suyu hangi tarafa taşıdığımız.. hangi savda yer aldığımız.. ha senin gayretlerin sonucu iyi olur veya gerileme ama sen gayretlerinden ve niyetlerinden sorumlusun, gerisi olur olmaz (hayır ve şerrin Allahtan geldiğine inanmak imanın 6 şartından bir tanesi)

Ya "ilah yoktur! Allah'tan başka" deyip (La ilahe illalah) ona yönelirsin ya da kendi yoluna (ilahına, sistmine, düşünce akımına...vs vs).. burdaki ilah herkes için değişir...Kimi için kendi düşünce sistemi, kimi için ahmet'in mehmet'in düşüncesi (şıh'ı, yok değer verdiği insan..vb.), Kimi için ata'sının düşüncesi..

gün gelir birisi çıkar konunun tam kalbine hitap ederek, konuşur..kimileri de laf kalabalıklığıyla etrafından dönmeye, bulandırmaya çalışır.. (yani gün gelir musa asa'sını vurur, tüm sihirbazlar apışıp kalır)

2.) Allah Kuran'da kendisine 99 tane isim vermiş.. ve bunlardan hiçbiri "tanrı"değil ama insan işte.. Allah 99 kapı açmış illa 100. yü yoklayacak..Allah daha ne yapsın ...

Sen takıl ye iç eğlen devam et.. Kullanma beynini hiç.. Sana lazım değil zaten.. Hani yaşlılar olur bi hata yaparlar yaşlıdır bişey demezsin.. Öyle işte..Erken yaşlanma var sende....

Yinede bi açıklama yapayım.. Birincisi yaptığımız herşey tabiki Allahın sana o imkanı sağlaması ile olmuştur.. İkincisi tabikide peygamberimiz İslamı anlatan öğreten olmuştur.. Peki o ölünce İslam duracak mıydı? Müslümanlar yaymaya devam etmiycek miydi? Peki sorarım sana avrupa ve asyaya İslam nasıl gelmiştir.? Arapların kaç tane seferini gördün ya da başarılı seferleri diyelim? Osmanlı nüfus denge politikaları olmasa ki eminin padişahların içinde İslamında yayılması politikası vardır.. Zaten büyük çapta müslüman olanlarda vardır.. Avrupa İslamı tanımıştır. Yayabildiğimiz yerlerin bir kısmı benimsemiştir..
Asyayada aynı şekilde.. Şimdi Türklerin hiç rolü yok mu diyorsun sen? Konuyu çarpıtmaktan vaz geçin..

Bazıları da anayasada geçen Türklük kavramının hatta Atatürk ün Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün anlamını anlıyamamış.. Hiç anlatmakla uğraşmıycam bu yaşına kadar anlıyamadıysanız bu saatten sonra hiç anlamazsınız... Siz öyle kalmaya devam edin.. Arada sizin gibisi çıkıcak ki biz daha iyi anlıyacaz Türklüğün ne demek olduğunu...

Evet sevgili kardeşim aklını kullanan bir sensin ve arkadaşların.Biz o dediğini hiç yapamıyoruz.Ben ırkçılıktan nefret ediyorum ama Türklüğümle de gurur duyuyorum.Benim ne demek istediğimi sen ve senin gibi düşünen zihniyet anlamak istemez.Peygamber Efendimiz(S.A.V.) ölünce tabiki İSLAM dininin yayılması durmayacaktı.Çünkü ALLAH(C.C.)'ın ona yap dediği herşeyi yapmıştır.Böylece İSLAM dininin yayılması hiçbir şekilde durmamıştır.

Evet sevgili kardeşim aklını kullanan bir sensin ve arkadaşların.Biz o dediğini hiç yapamıyoruz.Ben ırkçılıktan nefret ediyorum ama Türklüğümle de gurur duyuyorum.Benim ne demek istediğimi sen ve senin gibi düşünen zihniyet anlamak istemez.Peygamber Efendimiz(S.A.V.) ölünce tabiki İSLAM dininin yayılması durmayacaktı.Çünkü ALLAH(C.C.)'ın ona yap dediği herşeyi yapmıştır.Böylece İSLAM dininin yayılması hiçbir şekilde durmamıştır.

Bayadır yazmıyodum bak iyi denk geldi bu konu :)

Şimdi madem Türklüğün bir üstünlüğü yok , tek üstünlük takvada ; Yani Irkî anlamda bir üstünlüğümüz yok , neden şu çok müslüman araplar Hazar Türklerini yenemedi ?? Bugün Rusya'da İslam yoksa bunun da sebebi Türklerdir.Müslüman ordularının arkasında madem ilahi bir güç var , neden Gayri Müslüman Türklere işlemedi o güç ? Bırak kardeşim bu işleri.Tabi ki herşeyin yaratıcı , oldurucusu Allah ; Ama böyle çocuk masallarıyla gelme bana.Hem bana diyorsun ki bana bunları Allah yazdırıyor , hem de samimi müslüman olmana rağman "lan lun" gibi kelimeler kullanıyorsun ? Allah terbiye mi bilmiyor haşa ! Hayır. Bu senin özgür iraden , nasıl ki aklınla birşeyleri muhakeme yeteneğin varsa , yaptıkların da senin sorumluluğundadır.

Ben samimi bir Türk Irkçısıyım.Türkçüyüm.Genç ATSIZIM ! Fikirlerimin babası Atatürk , Dolayısıyla Ziya Gökalp ve Nihâl Atsız'dır. Bkz : Atatürk fikir babam Ziya Gökalp demiştir. Bizim ırkçılığımız diğer insanları öldürmek , katletmek değil ; Kendimizi üstün tutmak , devlet kademe ve kadrolarında TÜRK'ten başkasına yer vermemektir.Daha ziyade şöyle anlatayım ; Aramızda TÜRK'ten başkasını bulundurmamaktır ! Katil ırkçılar değiliz biz.

Ümmetçilik yada ne bileyim Türk - İslam ülküsü diyorsunuz da , Ben yanımda geçmişim , geleceğim , dilim , geçmiş topraklarım bir olmayan adamı neden isteyim ? Böyle bir saçmalık var mı ? Yada eğer böyle düşünüyorsanız kendinize ümmetçi demeyi bırakında İslami Sosyalist diyinde tamam olsun.

Benim ırkım dünya üstünde diğer ırklardan gerek tarih ve geçmiş olarak ( 16000 Senelik tarihi vardır Türklerin ) Gerek savaş becerileri olarak ( Şamanizm'e geçtikten sonra olduğu gibi , İslam'a geçtikten sonra da bu becerilerinde düşüş ve gerileme gözlenmektedir.Ama amacım İslam'ı kötülemek değil.) , Gerekse fiziksel yapı olarak savaşa yatkınlığı bakımından diğer ırklardan üstündür.

Ha diğer dünya için daha fazla ibadet eden benden daha iyi yere gelebilir belki ama ; Ben milletimin iyiliğini düşünerek ; Kendi kavmimin iyiliğini düşünerek birşeyler yapıyorsam , tahmin ediyorum (!) ki 7/24 ibadetle geçen bir hayattan daha çok mükafatını alırım.Almasam da milletim için çalışmış olur , safımı belli ederim !

Siz soğan yiyenlere inanın , bize TÜRKLÜĞÜMÜZ kafii. Şimdi bunu dedim de dinsiz damgası yemeyelim aman korkarım şeytanın şerrinden !

Şeklinde bir yazı yazmışım ve içinde Hazar Türkleri'nin İslam'ın Rusya'ya yayılmasını engellediğini yazmışım . Yazdığım yazıyı komple oku ve bi' cevap ver bakayım ?

1.) Bu dünyada hepimiz bir kuluz.. dünya iyileşir, kötüleşir.. düzen olur veya bozulma olur.. yeri gelir bu dünyada islam yayılır, genişler (ki olmuştur)... yeri gelir büzüşür, daralır (ki olmuştur).. (yeri gelir sular çekilir karıncalar balıkları yer, yeri gelir sular yükselir balıklar karıncaları yer..) düzen de düzensizlik de.. iyilik de kötülük de hep insan için..(ayet var: herşey "O" ol dediği için oluyor).. Yine kıyamet kopmadan yeryüzünde islam'ın egemen olacağı da söylenmiştir.. ha bu yarın olur 100000000 yılında bilemem ama söylenmiştir.. Allah isterse türk falan da değil istediğini kullanıp İslam'ı yayar.. Fatih Sultan mehmet istanbulu fethederken o surları yıkacak topları macarlar döktü.. yani suların yükselmesi veya alçalması bizim işimiz değil.. haa türkler yükseltmiş haa ekvatorlular.. senin ataların da yükseltmişse onun sevabını onlar alıcak.. diyelim ki senin türk atalarının tamamı cennete de girse sen türk olduğun için senin hanene bir dirhem sevap veya günah yazılmayacak.. önemli olan senin ne yaptığın.. yani senin sınavın sen doğunca başlar sen ölünce biter.. Önemli olan şu bu dünya test dünyası , bırakın onu bunu, yok milliyetçiliği yok bilmem ne .... izm'i Allah şeytanı yaratmış şeytanı diyorum.. bundan daha ötesi var mı? düşünen insan için bunun altında yatan mantık var.. dedimya test dünyası.. bizim sorulacağımız kısım ise bulunduğumuz konumda suyu hangi tarafa taşıdığımız.. hangi savda yer aldığımız.. ha senin gayretlerin sonucu iyi olur veya gerileme ama sen gayretlerinden ve niyetlerinden sorumlusun, gerisi olur olmaz (hayır ve şerrin Allahtan geldiğine inanmak imanın 6 şartından bir tanesi)

Ya "ilah yoktur! Allah'tan başka" deyip (La ilahe illalah) ona yönelirsin ya da kendi yoluna (ilahına, sistmine, düşünce akımına...vs vs).. burdaki ilah herkes için değişir...Kimi için kendi düşünce sistemi, kimi için ahmet'in mehmet'in düşüncesi (şıh'ı, yok değer verdiği insan..vb.), Kimi için ata'sının düşüncesi..

gün gelir birisi çıkar konunun tam kalbine hitap ederek, konuşur..kimileri de laf kalabalıklığıyla etrafından dönmeye, bulandırmaya çalışır.. (yani gün gelir musa asa'sını vurur, tüm sihirbazlar apışıp kalır)

2.) Allah Kuran'da kendisine 99 tane isim vermiş.. ve bunlardan hiçbiri "tanrı"değil ama insan işte.. Allah 99 kapı açmış illa 100. yü yoklayacak..Allah daha ne yapsın ...

hem ümmetçi hem milliyetçi...olamazsın...Benim ırkım araptan üstündür...ister kabul et ister inkar et...heleki tarih boyunca bir devlet olamamış, yaşadıkları toprakların dışına çıkamamış büyük uluslara ta...k oğlanlığından öte geçememiş uluslar ile mukayese bile edilemez..:)

"Tanrı türkü yarattı ve onu dünyaya hakim kıldı"
Kaşgarlı mahmut

"Türk Tanrının kırbacıdır, tanrı bir ulusu cezalandırmak istediği zaman üzerine türkleri gönderir"
Attila
"Ey Türk...Yendiklerin ile dost olamazsın"

Cengiz Han.

bu nasıl bi faşistliktir dostum benimırkım araptan üstündür falan. herkes insan insana saygı duy.nasıl oluyorda böyle bi zihniyete teşekkür edebiliyorsunuz ?

Yaa değil mi , benim ilahıma seslenişim Allah yerine Tanrı olunca bu bana günah olarak geri dönüyor değil mi ?.Tabi araplaşmak böyle birşey işte , Öz Kültürünü unutmak , Tanrı kelimesini unutmak günahdan saymak böyle birşey işte .

bak Kuran eşit değildir arap kültürü... ingilizce god da deseydin aynı.. Kuran Kuran ca dır..sana bana japona, araba, ingilize vs vs herkese seslenir.. ben demiyorum veya araplar koymamış bu 99 ismi..Kuran da Allah kendine 99 isim koymuş..Kuran arapların sözleri değil.. Allah'ın sözleri.. İslam'da insanın ırkının bir önemi yok, takvanız önemli diyen de Allah.. Hatta arap yarımadasına inen Kuran'da araplar bunu bir övünme nedeni saymasınlar diye peygamberimizin uyarısı var:

Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir; hepiniz Ademin çocuklarısınız. Adem ise, topraktandır. Allah yanında en kıymetliniz, takvası çok olanınızdır. Arabın Arap olmayana bir üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takva iledir. Müslüman Müslümanın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştir...'

Hz Muhammed (s.a.v)

yaw ayet ve hadisleri tekrar tekrar yazarken , hafız yaptınız beni beee :)

bak Kuran eşit değildir arap kültürü... ingilizce god da deseydin aynı.. Kuran Kuran ca dır..sana bana japona, araba, ingilize vs vs herkese seslenir.. ben demiyorum veya araplar koymamış bu 99 ismi..Kuran da Allah kendine 99 isim koymuş..

Tanrı diyince , kendi Öz Türkçe dilimde seslenince günah mı oluyor peki ? Bana bunu açıklasana ? Günahsa da günahı boynuma.Adamı dininden soğutursunuz yemin ediyorum.Bana Tanrı dendiği için günah olduğunu söyleyen bi kaynak gösterir misin ? Hüda ' da yok Esma'ül Hüsna ' da , Çalap ' da yok ama Yunus Emre demiş öyle ? Onlarda mı yanlış içindeydiler ?

Sorduğum soruları bırakıp kişisel kimliğime mi geçicez ? Ayrıca adım Murat değil.Cevabı şimdi vericeksen hızlı olursan sevinirim.Yok vermeyeceksen yarın devam edelim.

yok ondan sormadım.. sana adınla hitap edilmesi gerekir demi? Allah da kendisine 99 isim koymuş..

yok ondan sormadım.. sana adınla hitap edilmesi gerekir demi? Allah da kendisine 99 isim koymuş..

Tamam biz seninle iyisi mi yarın devam edelim örneklerde saçmalamaya başladın yanlış anlama da.Anadilde ibadet konusunu araştır bi bakalım , Sonra Esma'ül Hüsna'da Mehmet Akif'in kullandığı Hüda ve Yunus Emre'nin kullandığı Çalap kelimeleri var mı bir de onlara bak.Ha birde Tanrı kelimesinin günah olduğu konusunda da kaynak istiyorum.Ama sırayla sorduğum sorulara cevap verirsen sevinirim atlama yapmadan.Ben yatıyorum bu gecelik yarın devam ederiz.

Selametle ..

Esma'ül Hüsna'daki isimler Allah'ın kendine koyduğu isimler ise niçin müslümanlar bu isimleri çocuklarınada koyuyorlar????

ben niçinini biliyorum ama sizin bildiğinizi sanmıyorum..

Şeklinde bir yazı yazmışım ve içinde Hazar Türkleri'nin İslam'ın Rusya'ya yayılmasını engellediğini yazmışım . Yazdığım yazıyı komple oku ve bi' cevap ver bakayım ?

İlk önce ben bir müslüman olarak sana dinsiz deme gücüne sahip değilim,hiçkimse bunu yapamaz.HZ. MUHAMMED(S.A.V.) EFENDİMİZ döneminde de Uhud Savaşı kaybedilmiştir.ALLAH(C.C.)'ın kainata Rahmet Peygamberi olarak gönderdiği ve en sevdiği kul olan PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V.) savaşta kaybediyor.Bu nasıl oluyor peki?Çünkü o savaşta da ALLAH yardımcısıydı ama HZ. MUHAMMED'(S.A.V.)'in istediklerini yapmayan bir kesim müslüman vardı.Savaştan önce savaş kazanılsa dahi yerini terketmemeleri için onları uyardı fakat onlar o uyarıyı ya unutmuş olacaklar ya da yerine getirmemiş olacaklar ki kazanılan savaş onların hatası yüzünden kaybedildi.YÜCE ALLAH(C.C.) bu hatanın olacağını bilmiyor muydu?Haşa.Biliyordu tabiki.Sen şimdi diyorsun ki şu çok müslüman olan araplar hazar türklerini neden yenemedi?Kimin ne kadar müslüman olup olmadığını sadece YÜCE ALLAH(C.C.) bilir.Araplardan bahsetmiyorum sadece gerçek müslümanlardan,ALLAH(C.C.)'ın yolunda olanlar için konuşuyorum,müslümanlarda muhakkak yenilecektir,ama bu yenilgiler müslümanlığın yayılmasına engel olmadı.Sabrettiler,bu da YÜCE ALLAH(C.C.)'tandır dediler ve ne gerekiyorsa yaptılar.Ve sonuç ortada İSLAMİYET bütün dünyaya yayıldı.HAMDOLSUN ULU ALLAH(C.C.)'a.Ben de Türküm ama hiçkimse için şöyle ya da böyle diyemem.Sen bu hakkı nerden buluyorsun?Pers İmparatorluğu da hiçbir savaşta kaybetmemiştir,peki şimdiki İranlılar ne yapsın?Bütün ırkları küçük mü görsün,haşa yahudiler gibi mi yapsın?Tabiki böyle birşey yok,olmaması da lazım.Ben Sevgili Atatürk'ü de seven bir müslüman türk evladıyım.Zaten sevmesem de müslümanlığım gereği,öldüğü için arkasından konuşmak yakışmaz.Öldüğün zaman sana türklüğün,araplığın ya da başka bir ırktan olduğun sorulmayacak ya da o ırkın elde ettiği başarılar veya dünyaya hükmetmesi sana hiçbir artı kazandırmayacak.Dünyada yapıp ettiklerin sorucak.Buna göre yaşamalıyız.Sevgilerle kardeşim

Esma'ül Hüsna'daki isimler Allah'ın kendine koyduğu isimler ise niçin müslümanlar bu isimleri çocuklarınada koyuyorlar????

ben niçinini biliyorum ama sizin bildiğinizi sanmıyorum..

Koyarlar zaten yok mu hiç Sabri(sabr) Kadir vs vs gibi isimler...

Ayrıca tanrı ila Allah arasındaki farklar bellidir.
Tanrılar çoktur ama Allah tektir.
Tanrılar ölümlüdür ama Allah ölümsüz ve sonsuzdur.
Tanrılar yaratamaz ama Allah yaratır.
Tanrı Allah'ı değil Allah tanrıları yaratır.
Allah'ın kendine özel isimleri vardır tanrılarında ama halk nazarında tanrılar sadece puttur her peygamber döneminde yıkılmıştır.Bu dönemdeki gibi.
Tanrılar gözükür hiçbir faalliyetleri yoktur bi zeus'un şimşeği buluğuna inanılır ama şimşeğide Allah yaratmıştır.
Edison ışığı buldu diye Allah yaratmadı anlamına gelmez...
Daha birçok şey var ama anlayan anlar zaten...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri