İskenderun’da ‘ya sev ya terk et’ afişlerine MHP'li başkandan tepki

remixtr

Banned
Reaction score
0
İskenderun’da ‘ya sev ya terk et’ afişleri

296405.jpg

Yerel seçimler öncesi gerilim artarken, İskenderun Belediyesi’nin bir uygulaması “Ya sev ya terk et” tartışmasını bir kez daha gündeme taşıdı.

İSKENDERUN - Hatay’ın İskenderun ilçesi’ndeki panolara ve bilboardlara, ilçenin Demokrat Parti’li belediye başkanı tarafından “Bu vatan bizim, ya sev, ya terket” yazılı afişler asıldı.

Belediye Başkanı Mete Aslan’ın talimatıyla yaklaşık bir hafta önce asılan afişlerde Türkiye haritasının batısına “ya sev”, doğusuna da “ya terk et” yazılması dikkat çekti.

Uygulamaya ilk tepki ise Milliyetçi Hareket Partisi’nden geldi. MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, afişlerin 6 Aralık’ta İskenderun’da DTP’nin yapacağı miting öncesinde ortamın gerilmesine neden olabileceğini söyledi.

kaynak

bayrak-ya_sev_ya_terk_et_.jpg

ee öyle denk gelmiştir ya kasıt yoktur bence
neden tamda oraya denk getirsinlerki

Saygılarımla...

Ben Kürt'üm,Apocuyum diyene eyvallah diyecekler,demokrasi diyeceklar.Benim şehitleirm,gazilerim söz konusu olunca ayrımcılık oluyor.Bu vatan kimlere emanet???

ya sevsinler yada defolup gitsinler.
bu söze karşı çıkanları anlamakta güçlük çekiyorum.
mhpli başkanın verdiği tepki ise....

bu mhp de ne ... yıcegını sasrdı
vatan haını bu .... .......
o yazıya karsı cıkandan ne beklersınızz

Arkadaşlar; milliyetçilik sloganla olmaz. Slogan milliyetçiliğinden ziyade millet için, devlet için ne yaptın? Ona bakacaksın. En kötü hırsız da en iyi dost rolü yapabilir. Sloganı bırakıp icraata bakmak esastır.

bencede bu vatanı ya seveceksin. yada ne ananın ...mı varsa oraya gideceksin. benim ekmeğime ortak olup suyumu içeceksin. sonrada silah alıp bana sıkacaksın. senden doktorda oluyor. memurda oluyor. işçide oluyor. bakan da oluyor. cumhurbaşkanı da daha ne istiyosun be şerefsiz. valla bu söz az bile. daha neler diyorum ama buraya yazmıyorum. ben iskenderun luyum. mete aslan adam gibi adamdır. o şefik çirkin denen adamda hakikaket çirkin bir adamdır. tamda soyadına yakışacak biridir. herkese saygılar.

bravo başkana. başka sözüm yok. en iyisini yapmış. sevmeyen terkeder.

İskenderunda öğrenciyim afişleri bende gordum Mete Aslan her kimse takdır ediyorum. Adam onlarca afişi basmıs asmıs Ülkuculerde gocunmuş onların sloganıymıs yahu sen meclistesin safın belli bir baskanın var lidermi yoksa edebiyatcımı ayırt etmek zor. Sonra terket doguda yer almıs baska nerde yer alması gerekiyo evet vatanın gercek sahipleri biziz kurtulusta kac asker gitmiş kaç sehit vermiş bugun kac sehit gitmiş ne olmus arkadaslar artık susmayalım bir cogumuz gittik gorduk canakkaledeki sehitlikleri allah rızası için dogudan kac kişi gözune carptı. MHP meclise girdi okadar sevindimki kürtlerin apocuların sesini keser diye galiba hepimiz hayal kırıklıgına ugradık. Herkezin içi dolu biliyorum soylenecek cok sey var ama hepimiz burası yeri degil diyoruz. Hos goru hos görü birazda HOŞT görü zamanı gelmedimi¿

şimdi çok önemlı mevzu bu.....bu ülkeyi begenmeyenler sıktır olsun gitsin ıraga.....lan daha ne istiyosunuz kardeşimizsiniz dıyoruz hala yok özgürlük yok ayrımcılık ne ayrımcılıgı lan..........
Bu ülke öle bı hale geldı kı artık TÜRKÜM demek ayrımcılık yapma anşamına geldı...............
İstedıgınız kadar anırın eşşşşeek gibin nah alırsınız.........(Bu sözüm dewleetıne karsı bu dusuncelerı içeren PKK PiçKansızKöpekler yı destekleyen herkese ustunuse alının lan )

ülkesini sevmeyen niye burada durur anlamam daha güzel yaşayabileceğin bir yer varmı bir git bakalım, suriyede kürtlere kimlik bile vermiyorlar, iranda bir şehirden bir şehire giderken polisi görüyorsun, kuzey ırakta hayatın birinin dudakları arasında, yunanistanda türkiyeden rumları sen türksün diye aşşağılıyorlar türkiyeden giden ermenilere sen casussun diyorlar, hadi bas git bakalım şu sınırların dışında sana insan diyen bulacakmısın..........

ülkesini sevmeyen niye burada durur anlamam daha güzel yaşayabileceğin bir yer varmı bir git bakalım, suriyede kürtlere kimlik bile vermiyorlar, iranda bir şehirden bir şehire giderken polisi görüyorsun, kuzey ırakta hayatın birinin dudakları arasında, yunanistanda türkiyeden rumları sen türksün diye aşşağılıyorlar türkiyeden giden ermenilere sen casussun diyorlar, hadi bas git bakalım şu sınırların dışında sana insan diyen bulacakmısın..........

hay arakdas Allah senden razı olsun kopege insan muamelesi yaparsan boyle olur kopek kopektir.

bu ülkenin savcılarınada yazıklar olsun. adamlar söylemediği söz kalmadı dava falan duymadık.
leyla zana o.. suna 10 verdiler sadce.
hazırla fezlekeni. yolla meclise. kaldırsınlar bu şerefsizlerin dokunulmazlıklarını. yargıla ve gereğini yap.

meclisteki şerefsizleri geçtik meclis dışındakilere bile bişey yapmıyolar.

bu ülkenin ekmeğini yediği halde bu ülkeye ihanet edenler, elbet birgün bu ülkenin kurşununu yerler.

Geri