İrtica Neden Hortluyor?

TraFoo

Banned
Reaction score
0
İrtica Neden Hortluyor?
thumbnail.php

İrtica,içinde bulunduğumuz XXI.yy'ın ilk çeyreğinde daha önce görülmeyen bir şekilde parlayan ideoloji haline gelmiştir.Sosyal Demokratların,Devrimcilerin,Laik Kemalistlerin her fırsatta irtica ile mücadeleyi hedef alan söylemleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin irtica ile mücadelede pasif kalması,anti-laik oluşumlara karşı adeta aydınları fiili eylemlere iter hale getirmiş durumda.

İlhan Selçuk,Mustafa Balbay,Doğu Perinçek,Yalçın Küçük,Mehmet Haberal vb. yazarların Ergenekon suçu ile cezaevine atılmaları, laik-antilaik kutuplaşmasının doruk noktaya ulaştığını kanıtlayan en önemli gösterge.Her fırsatta Cumhuriyet'in bölünmez bütünlüğüne karşı kendisini rejimin kalkanı ve yıkılmaz kalesi gören TSK,her ne hikmetse seksen öncesinde devrimcilere balyoz gibi indirdiği darbelerini şimdi irticaya karşı saklar hale gelmiş.Sanki Marksizm,rejime muhalif bir fikirde irtica değil ?!...Her türlü tarikat kanalının ve gazetelerinin her gün mantar gibi patladığı ülkemizde, Gazi M.Kemal Atatürk'ün ''T.C.şeyhler,dervişler ve müritler memleketi olamaz,o muasır medeniyetin gösterdiği çizgide yoluna devam edecektir.''sözü rafa kaldırılmış durumda.Ne olmuştu da kamuoyu ve militarizm,tarihinde göstermediği suskunluğu şimdi irticaya gösterir hale gelimişti ? Bu soruya siyasal ve bilimsel olmak üzere iki farklı şekilde cevap vermek mümkündür: 1/1968 yılında patlayan öğrenci hareketleri sol oluşumlar üzerinde oldukça derin izler bırakmıştı.Teba olmak yerine yurttaş olmak, köle değil işçi olmak,sınıfa karşı sınıf savaşımı,kol ile kafa arasındaki ayrımın giderilmesi,emek sermaye çelişkisi ve buna benzer sol orjinli açılımlar halka sınıf bilinci vermekle kalmamış aynı zamanda onları kapitalist sisteme karşı mücadele yapan kitlelere dönüştürmüştü.1968 yılından 12 Eylül 1980 tarihine kadar yoğun sınıf savaşımlarının yaşandığı ülkemiz,bu tarihten sonra yeni bir değişime kendisini hazırladı. ABD,Yakındoğu'daki kalelerini kaybetmemek için sosyalist kuşağa karşı yeşil kuşak projesini başlatarak siyasal islamın Yakındoğu'da güçlenmesini dış siyasette kendisine ilke haline getirdi.Hatta Sovyetler Birliği, 1989 yılında Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla sona erince Davos Zirvesinde söz alan İngiltere Başbakanı Margret Teatcher,müttefiki ABD'ye katılarak şu sözü söylemekteydi:''En büyük düşmanımız Komünizm,Sovyetler Birliği'nin yıkılması ile sona erdi.Bundan sonra kendimize yeni bir düşman yaratmanın yollarını aramalıyız.Muhtemelen bu düşman İslam olmalıdır.''Teatcher,neden bu sözü söylemekteydi.Çünkü siyasetin diyalektiğinde her egemen fikrin bir de karşıtı olmalıydı.Kapitalizmin karşıtı Komünizm yok olduğuna göre, onun şimdiki karşıtı yaratılmalıydı ve bu ise İslam'dı.İslami ideolojinin en yoğun olduğu bölge Yakındoğuydu. Yakındoğu'da yer alan ülkelerin hepsi sanayi devrimini yaşamayan yarı feodal yarı sömürge konumunda olan ülkelerdi.Bu coğrafyada dine dayalı ideolojiler yaratmak oldukça kolaydı ve Emperyalizm için bulunmaz bir nimetti.Bu nedenle emperyalist devletler,Türkiye de dahil olmak üzere Yakındoğu'da islami ideolojinin zirveye çıkışını sağladı.

Direnişçi dinci örgütlenmeler bile düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı ile hareket edilerek İsrail tarafından Yaser Arafat'a karşı kurdurtulmuştu.Din,Kapitalizme karşı tehdit içeren bir olgu değildi.Özel mülkiyet,serbest ticaret,aile mefhumu,erkek egemen toplum düşüncesi gerek dinlerde gerekse kapitalizmde ortak mefhumlardı.Haliyle Emperyalizm, kendisine ciddi bir düşman değilde suni ve tehlikesiz bir düşman yaratmayı İslamiyet'i kullanarak uygun gördü.Böylece islami çevreler bizzat süpergüçlerce geliştirildi.
2/ Ülkemizde irticanın hortlamasına neden olan bir diğer neden ise üretim ilişkileriydi.İnsanları var eden şey fikirleri değil maddi yaşam koşullarıdır.Bu konuda toplum bilimi maddi yaşam biçiminin insan davranışlarına ve kültürüne olan etkisini şu şekilde açıklar:''Maddi yaşamın üretim tarzı,genel olarak toplumsal,siyasal ve entellektüel yaşam sürecini koşullandırır.İnsanların varlığını belirleyen şey bilinçleri değildir;tam tersine,onların bilincini belirleyen toplumsal varlıklarıdır.Gelişmelerin belirli bir aşamasında,toplumun maddi üretici güçleri,o zamana kadar içinde devindikleri mevcut üretim ilişkilerine ya da bunların hukuki ifadesinden başka bir şey olmayan,mülkiyet ilişkilerine ters düşerler.Üretici güçlerinin gelişmesinin biçimleri olan bu ilişkiler,onların engelleri haline gelirler.O zaman bir toplumsal devrim çağı başlar.İktisadi temeldeki değişme,kocaman üst yapıyı,çok ya da az bir hızla alt üst eder.''(1)Üretim ilişkileri insan zihnini şekillendiren bir gerçekti.Türkiye, dünya ülkeleri arasında sanayi devrimini yaşamayan ülkeler arasında yer almaktaydı.Ekonominin büyük çoğunluğu küçük ve orta ölçekli atölyelerden oluşuyordu ve ticaret küçük esnafın omuzlarında yürümekteydi. Türkiye'nin ihracatında rol oynayan başlıca ihraç ürünleri tarım ürünleriydi.Haliyle ülkemizde ulusal bir burjuvanın doğmamış olması, devlet örgütlenmesini sivil bürokrasiden ve askeri sınıftan ibaret haline getirmişti.Haliyle işçi sınıfından yoksun bir ülkenin halkı sol ideolojiden uzak bir bakış açısına sahip olacaktı. Tarihi süreç, sol ideolojinin işçi sınıfının doğuşuyla şekillendiğini kanıtlamaktaydı.Oysa ülkemizde büyükşehirlerin ağırlıklı hakim unsuru küçük esnaftan oluşmaktaydı.Esnaf zihniyeti ise sosyal bilimlerin öngörüsüne göre şu şekilde oluşmuştu:''Orta katmanlar,küçük sanayici,küçük tüccar,zanaatkar,çiftçi,bunların hepsi orta katmanlar olarak var oluşlarını yok olup gitmekten korumak için kentsoylulukla savaşır.(burjuvaziyle)Dolayısı ile devrimci değil tutucudurlar.Dahası gericidirler;tarihin tekerliğini tersine çevirmeye çalışırlar.Devrimci olsalar bile proleteryaya katılmaları yaklaştığından devrimci olurlar;dolayısı ile şimdiki çıkarlarını değil gelecekteki çıkarlarını savunurlar,dolayısıyla proleteryanın konumuna yerleşmek üzere kendi konumlarını terk ederler.Lumpenproleterya,eski toplumun en aşağı tabakalarının bu kıpırtısız tortusu,bir proleter devrimiyle yer yer devinim içine sürüklenecek,yaşayış koşulları bakımındansa gerici dalaverelere satılmaya daha yatkın olacaktır.''(2)

Marx'ın gerici sınıflar analizini somut bir örnekle açıklamak gerekirse, Jozef Stalin'in Ekim Devrimi öncesinde konuyu inceden inceye işleyişini ele almak doğru olacaktır.İşte basit bir örnek:''Ufak bir işliğe(Atölyeye)sahip olan bir ayakkabıcıyı ele alalım.Ama bu adam,büyük ayakkabı fabrikatörlerinin rekabetine dayanamayarak,işliğini kapamış,Tiflis'te Adelhanov'un ayakkabı fabrikasında bir işe girmiş olsun.Adelhanov'un fabrikasına sürekli bir biçimde ücretli olmak düşüncesiyle değil,biraz para artırmak,işliğini tekrar açmasını sağlayacak küçük bir sermaye biriktirmek amacıyla girmiştir.Gördüğünüz gibi bu ayakkabıcı,toplumsal durumu ile şimdiden proleterdir;ama bilinci ile hala proleter değildir.Tümüyle küçük burjuvadır.Bir başka deyişle bu ayakkabıcı,daha şimdiden küçük burjuvalık durumunu yitirmiştir;ama O'nun küçük burjuva bilinci daha yok olmamış, gerçek durumun gerisinde kalmıştır.Açıktırki burada,toplumsal yaşamda da önce dış koşullar değişir.Sonra da buna uygun olarak bilinçler değişir. Ama biz ayakkabıcımıza dönelim.Bildiğimiz gibi biraz para artırmaya ve işliğini yeniden açmaya niyetlenmektedir.Bu proleterleşmiş ayakkabıcı, çalışmaya devam eder;ama para artırmanın çok güç olduğunu görür.Çünkü kazandığı geçimine yetmemektedir.Üstelik öyle özel bir işlik açmanın pek çekici olmadığını da görür:Bina ve eklentileri için ödemek zorunda olduğu kira,alıcıların kaprisleri,para darlığı,büyük fabrikatörlerin kendisi ile yapacağı rekabet ve benzer dertler...Bunlar zanaatkarın kafasını kurcalayan sıkıntılardır.Öte yandan proleterya,böyle endişelerden kurtulmuştur. Alıcılarla veya dükkan kirasıyla kendini sıkıntıya sokmamaktadır.Her sabah fabrikaya gider,akşamleyin de sakin kafayla evine döner ve cumartesi günleri aynı sükunetle ücretini cebine atar.Burada ilk kez ayakkabıcımızın küçük burjuva hayalleri dağılır.O'nun ruhunda proleter özlemler uyanır. Zaman geçer ve ayakkabıcımız görür ki,parası en temel gereksinimleri bile karşılamaya yetmemektedir ve ücretlerdeki artışa müthiş ihtiyaçı vardır. Aynı zamanda işçi arkadaşlarının sendikalardan ve grevlerden söz ettiğini duyar.Ayakkabıcımız,bu noktada koşullarını iyileştirmek için kendine bir işlik açmanın değil,patronlarla savaşmanın gerekli olduğunu anlar.Sendikaya katılır,grev hareketine girer ve kısa sürede sol düşüncelerle dolar. Böylece uzun vadede ayakkabıcının maddi koşullarındaki bir değişikliği,bilincindeki değişiklik izlemiştir.Önce maddi koşulları değişmiş ve bir süre sonra da,buna uygun olarak bilinci değişmiştir.''(3)

Görüldüğü gibi küçük esnaf ve zanaatkar sınıfı gelişen kapitalizmin öncüsü burjuvaya ve onun demokratik devrimlerine karşı olduğu gibi özel mülkiyeti ortadan kaldıran proleter devrimine karşı da cephe almaktadır. Çünkü onun yaşam biçimi ve varlığına denk düşen cemiyet biçimi feodal düzenden kalma lonca örgütlenmeleridir.Gelişen kapitalist sanayi, onları yutacağından Liberalizm'e,proleterya diktatörlüğü adı verilen devrimler de mülkiyeti kaldıracağından Sosyalizm'e karşıdırlar.

Yani küçük esnafın ve zanaatçının yaşam biçimine en uygun sistem fodal yapı olduğundan onlar her zaman gerici yapılanmalara kolayca alet olacaklardır.Nitekim ülkemizin ekonomik yapısında büyük bir oranı temsil eden esnaflar ve zanaatkarlar tekke ve zaviyelerin,islamcı partilerin ve cemaatlerin kalesi olmuşlardır.Türkiye'de üretim ilişkileri endüstri devrimi yaşanmadığı müddetçe gericiliğin son bulması kaçınılmazdır.Çünkü varlığımızı fikirlerimiz değil;ancak maddi yaşam koşullarımız belirleyecektir.İnsan zihni üretim ilişkilerinin beynimize yansıması sonucu şekillenir.Üretim ilişkilerinin geri olduğu bir coğrafyada gericilik hüküm süreceğinden aydınlanmanın yolu endüstrileşmeden geçecektir.

Yıllardır,ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığının çağdaş ideolojilere sahip partilerin iktidar olması ile yenileceğine ve yetiştirilen gençliğin aydınlanacağına inanan kesimler,önce aydınlanmanın eğitimden değil üretici güçlerin geliştirilmesi ve üretimin çağcıl makinelerle yapılması sonucu gerçekleşeceğine inanmalıdırlar.Kobilerden fabrikalara,küçük esnaflardan büyük sanayilere,lonca şeklinde örgütlenen esnaflar odasından işçi sendikalarına uzanan süreçte bu değişimleri başarmak hiç zahmet vermeden irticanın ve irticai faaliyetlerin sonunu getireceğinden boş yere MGK'yı toplamayı gerektirmeyecektir.Tarih göstermiştir ki,matbaanın icadı ile başlayan Reform, Katolik Kilisesi'nin buharlı makinelerin icadı ile başlayan sanayi devrimi, Feodalite'nin gücünü sarsmıştır.Yarı feodal Türkiye,kalkınmada üretim ilişkilerinin rolünü bir kenara bırakır sorunlarını laik-anti laik çekişmeleri ile çözümlemeye kalkacak olursa, irticanın karşısında diz çökmeye mahkum olacaktır.Bu güne kadar kendilerini irtica ile mücadeleye adadıklarını iddia edenler,mücadele yönteminde dilekçeci ve yasal yollara başvurarak irticanın önüne geçmeye çalışmışlardır.Oysa Gazi M.Kemal Atatürk,bırakmış olduğu Cumhuriyet'in yeni nesillerce nasıl korunması gerektiğini şu sözleriyle vurgulamıştır:''Türk Genci,devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir.Bunların gereğine,doğruluğuna herkesten çok inanmıştır.Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da büyük bir kıpırtı ve davranış duydu mu,bu ülkenin polisi vardır,jandarması vardır,adalet örgütü vardır demeyecektir.Elle,taşla,sopa ve silahla;nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.Polis gelecek,asıl suçluları bırakıp suçlu diye O'nu yakalayacaktır.Genç,polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir diye düşünecek;ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır.Mahkeme O'nu yargılayacaktır.Yine düşünecek,demek adalet örgütünü de düzeltmek,yönetim biçimine göre düzenlemek gerek diyecektir.O'nu hapse atacaklar.Yasal yollara karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana,başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışmasını,kayrılmasını istemeyecek.Diyecek ki:Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım.Araya girişimde ve eylemimde haklıyım.Eğer buraya haksız olarak gelmişsem,bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmekte benim görevimdir.İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!''

YASİN ŞAHİNER

Hakimiyet-i Milliye Gazetesi - İrtica Neden Hortluyor?-Yasin ŞAHİNER

hortlamıyor ki bu irtica dedikleri şey.

ya 100 de 2 ye indi çarsaflı sayısı ne irticası , basını örtmek isteyende örtsün ne bu sizin ırkçılığınız ya
bırakın suni gündem oluşturmayı bırakın carsaftan vs den oy koparmayı siyaset yapmayı

Yazı güzel....Güzel de kim okuycak ki Trafoo...Şimdi insanlar okumak , araştırmak yerine; yazının özündeki gibi, şeyhi hocası ne diyorsa ona inanıyor...ha bir de parayı verene...ihaleyi verene...
Ne yazık ki bunun adı da demokrasi oluyor...halkın iradesi oluyor...

Herşeyi sündüren bir millet olarak; en başta da bu güzel kavramları(demokrasi...insan hakları...milletin iradesi....) da sündürmekte üstümüze yoktur sanırım dünyada...

yav tamam açıkça islama irtica demişsin tamam sevme yebilirsin bunu açıkça yaz islam dinine karşıyım diye hadi bunu geçtim öldüğünüzde camiye niye gelirsiniz ne işiniz var camide aziz nesin gibi mert olun ölmeden söyleyin beni irticanın karargahı camiye götürmeyin diye sonra cenaze namazını imam kıldırmasa bu adam islam düşmanı kafir diye imam ceza yiyor ne garip ülkede yaşıyoruz

''EKLER:
1-KARL MARKS :EKONOMİ POLİTİĞİN ELEŞTİRİSİ ÖNSÖZ-Sol Yayınları sf:39
2-KARL MARKS :KOMÜNİST MANİFESTO-Ç.Yayınevi, 1998 sf:85
3-JOZEF STALİN:ANARŞİZM Mİ,SOSYALİZM Mİ?Sol Yayınları sf:27 ''

kaynaklara bak.Bunları okuya okuya ters evrim geçirecen yakında=) Yazıya gelince,okumaya bile gerek yok.Hep aynı terane osur osur ipe diz ;)

şu memlekette insanların kılık kıyafetiyle,dini ,ve ırkıyla uğraşmayıp adam gibi yöneten yöneticiler.
ve at gözlüğü ile bakmayan halk olucakmı acaba...
irtica ,irtica diye bir taraflar yırtılıyor.
ne hikmetse serap gibi kendilerinden başka gören yok..
millet hepten dininden uzak olmuş.bunlar irtica yaygarasında...
peh ...yazıyı yazana bak,, yazıyı haber diye koyana bak...
hepsi aynı baskı...artık sıkıldık sizden ..görmek ve duymak istemiyoruz ..

''EKLER:

kaynaklara bak.Bunları okuya okuya ters evrim geçirecen yakında=) Yazıya gelince,okumaya bile gerek yok.Hep aynı terane osur osur ipe diz ;)

Trafoo yu bu yazı iflah eder işte .. Buyur Trafoo kardeşim ister tavada yap ister rafadan
canın nasıl isterse canımcım seni seviyorum :p:w00t:

ayıp la artık yeter su ergenekoncuları aklıcas die daha neler yazcanıs baqalım

''EKLER:

Trafoo yu bu yazı iflah eder işte .. Buyur Trafoo kardeşim ister tavada yap ister rafadan
canın nasıl isterse canımcım seni seviyorum :p:w00t:

Eklere takılmayalım, Konumuz Ekler değil İRTİCA nın Neden Hortladığı dır. Hani derler ya önemli olan niyettir felan işte öyle düşünüp hayra yorun, art niyetli olmayın bardağın dolu tarafına bakmayı deneyin.....

Not : Ekleri Konudan Sildim Rahat olun....

İrtica Diye Birşey Yok Ki,
Sadece Dinsizlerin Uydurduğu Bir Laf,
Dinsizler Herkesin Kendi Gibi Olmalarını İstiyor.

Eklere takılmayalım, Konumuz Ekler değil İRTİCA nın Neden Hortladığı dır. Hani derler ya önemli olan niyettir felan işte öyle düşünüp hayra yorun, art niyetli olmayın bardağın dolu tarafına bakmayı deneyin.....

Not : Ekleri Konudan Sildim Rahat olun....

irtica diye birşey yok.Seni birileri kandırmış.Ezan duymaktan rahatsız olan ''varlık'' ların dinden kurtulabilmek için sürekli kullandıkları bir kelimedir ''irtica''..

28 Şubatta da aynı senaryo vardı irtica var diye

O zaman bilmiyorduk ama şimdi anladık ki o darbe bir süreç içerisinde suni gündem oluşturularak yapılmış.Hattı Sisi gibi bir 3.cins de bunun için kullanılmış.

Şimdi Erbenekoncular da aynı işi yapıp Tayyip'i devirmeğe çalışıyorlar.

Belki gene aynı usul bir Sisi buldular.

Bu işin Sisi'si sen misin yoksa Trafoo:001_tt2:

Milletin maneviyatıyla uğraşanlar hep kaybetmişlerdir. 28 şubatta ki darbeci zihniyet gene iş başında ancak köprünün altından çok sular aktı.Yok öyle yağma.Geçti o devirler 21.yy dayız.Kimsenin Ordumuza bi şey dediği de yok ayrıca ordu hepimizin .Ordunun içindeki bozulmuş çürümüş asıl irticacı ülkemizi geri götürmek isteyenler in mahkemelere savcılara ifade vermesi de büyütüldü gitti bu günlerde .kanun önünde herkes eşittir suçsuz olanlar da ayrıca aklanır.Akp hükümetini baktılar ki siyaseten deviremiyolar askeri olarak cuntacı irticacılar acaba devirebilirmiyiz ülkeyi kaosa çevirebilirmiyiz hesaplarının peşine düştüler ancak nafile yok öyle yağma arkadaş.seçimle gelen seçimle gider halk beğenmezse sandıkta hesabı görür...
Milletimizin kılık kıyafetiyle , maneviyatıyla birileri her ne kadar uğraşsa da hepsi boşunadır.Ezandan, Namazdan rahatsız olan zihniyetten fazla bi şey beklenemez doğrusu

Yok efendim irtica hortlamış vs.Atatürkümüzün arkasına sığınıp ortalığı kaosa sürüklemek isteyenlere kimse prim vermiyor artık., memleketi asıl ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyenlerin başarıya ulaşmaları mümkün mü yok öyle yağma.. avuçlarını yalarlar...

kısaca irtica mirtica yok kardeşim.Darbe edebiyatları geçmiyor ve de sökmüyor artık....

bu trafoo denen şahsiyetli dostum açık bir islam düşmanıdır bu belli ama islama irtica deyip şakşakladığı mhp medyasının yazılarını burda paylaşıp vatan severlik yapıyorya bu çok sinirime dokunuyor

ama dini sevmeyenede saygımız var trafoo arkadaşımıda ben böyle kabul ediyorum

sert uslubuma kızma çok sinirime dokunduda

İslam olmasaydı Türk de olmazdı, Yakutlar Türk değil mi nerde avrupa Hunları onlar Türk değil miydi ,
hepsi asimile oldu
Türk Bu dünyanın kralı , islamsa onun krallığını gösteren tacıdır
Bırakın 5 karış bez parçasıyla islama dil uzatmayı ...

Türkiye'de İrticaya YöneLik Bir Hareket Göster Yazıyı Söz Okuyacağım.
Ama Yok Namaz, Vaaz, Hoca, Hacı Zoruna Gidiyor ve BunLardan Korku Duyuyorsan Sorun Sendedir.
Önce Şu Din DüşmanLarını Bi TemizLeyeLim Vatandan İrtica HortLayacak OLursa Hep Beraber RuhLar ALemine Geri Göndeririz Rahat OLun.

~SiLenT ScЯeaM~;4830346' Alıntı:
Türkiye'de İrticaya YöneLik Bir Hareket Göster Yazıyı Söz Okuyacağım.
Ama Yok Namaz, Vaaz, Hoca, Hacı Zoruna Gidiyor ve BunLardan Korku Duyuyorsan Sorun Sendedir.
Önce Şu Din DüşmanLarını Bi TemizLeyeLim Vatandan İrtica HortLayacak OLursa Hep Beraber RuhLar ALemine Geri Göndeririz Rahat OLun.

ustad saygılar

İrtica Diye Birşey Yok Ki,
Sadece Dinsizlerin Uydurduğu Bir Laf,
Dinsizler Herkesin Kendi Gibi Olmalarını İstiyor.

İrtica Diye bir şey yoksa irticai faaliyetlerin odağı olduğu mahkemelerce tescil edilip ceza almış partiler neyin nesi oluyor?

İrtica(vahşilik) hep vardı, sivasta, çorumda,maraşta, yaşananlar, Gaffar Okanı şehit eden hizbulköpekler kubilayın kafasını testere ile kesen zinai mehdiler ne ilkti nede son olacaktır ancak vahşiliğe(irticaya) karşı mücadelemizde devam edecektir...

irtica diye birşey yok.Seni birileri kandırmış.Ezan duymaktan rahatsız olan ''varlık'' ların dinden kurtulabilmek için sürekli kullandıkları bir kelimedir ''irtica''..

Hristiyan takvimine göre kutlanan kutlu doğum saçmalıklarını daha önce duymamış olabilirsin bence biraz araştırma yapmalısın...

İrtica hortluyor mu ? Benim neden haberim yok :)

İyi ya işte oku da öğren o vakit....

28 Şubatta da aynı senaryo vardı irtica var diye

O zaman bilmiyorduk ama şimdi anladık ki o darbe bir süreç içerisinde suni gündem oluşturularak yapılmış.Hattı Sisi gibi bir 3.cins de bunun için kullanılmış.

Şimdi Erbenekoncular da aynı işi yapıp Tayyip'i devirmeğe çalışıyorlar.

Belki gene aynı usul bir Sisi buldular.

Bu işin Sisi'si sen misin yoksa Trafoo:001_tt2:

Tayyip türbanı unutttu bu aralar hatırlatsanıza birazda türbana açılım yapsın tek başlarına iktidarlar bir gecede istedikleri yasaları çıkartıyorlar emirleri altında noterleride var daha neden korkuyorlar yapsınlar şööle bir türban açılımı neyi bekliyorlar? üçüncü kez tek başına iktidar olmayımı bekliyorlar....

son duyumlarıma göre sisi türban giymiş akpli olmuş modanın ağır topu cemil ipekçide akp li olmuş türban açılımını destekliyormuş .

Eşcinsellerin ve türbancıların büyük umudu var akp den onlarda açılım bekliyor :blush:

Geri