İran uzaya önce hayvan gönderecek

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
İran, insan göndermenin ilk aşaması olarak uzaya hayvan göndereceğini bildirdi.

zsppwj.jpg

İran Havacılık ve Uzay Ajansı, bilimsel araştırmalar yapmak üzere yakın bir gelecekte hayvan taşıyan Kavoşgar (Kaşif 3 ve 4) roketinin uzaya fırlatılacağını açıkladı.

İran, yerden 50 ila 200 kilometre yükseklikte hava basıncı, rüzgar hızı, astronomik araştırma ve gözlem yapan Kavoşgar 2 roketini 26 Aralık'ta fırlatmıştı.

Roketin, taşıyıcı, uzay laboratuvarı ve restorasyon sistemini içerdiği açıklanmıştı.

"Ümit" adlı ilk yerli haberleşme uydusunu yörüngeye yerleştirmek için çalışmalarını hızlandıran İran, "Sefir" adlı ilk uydu taşıyıcısını 17 Ağustos'ta başarıyla fırlatmıştı.

Uzay ve havacılık alanındaki çalışmalara son yıllarda ağırlık veren İran, Eylülde Çin ve Tayland ile birlikte bir araştırma uydusu fırlatmıştı.

İran, ilk astronotunu da 10 yıl içinde uzaya göndermeyi hedeflediğini açıklamıştı.

açaba uzaya çıkan insanlara ne ad verecekler
amerika astronot
rusya kozmonot
çin taikonot
iran=?

Adamlar hangi halde ve nelerle uğraşıyor, birde biz nelerle uğraşıyoruz :S
İşte zihniyet farkı...
İrandaki adamlar nükleer santral ve uzaya gitme peşinde, biz hala başörtüsü, bilmemne sorunu falan filan... Elimizdeki imkanlara bakıldığında biz çok daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahipken neden kimse kılını kıpırdatmıyor acaba :confused:

bizim irandan neyimiz eksik ???

göndersinleeeer :D:D:D

Adamlar hangi halde ve nelerle uğraşıyor, birde biz nelerle uğraşıyoruz :S
İşte zihniyet farkı...
İrandaki adamlar nükleer santral ve uzaya gitme peşinde, biz hala başörtüsü, bilmemne sorunu falan filan... Elimizdeki imkanlara bakıldığında biz çok daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahipken neden kimse kılını kıpırdatmıyor acaba :confused:

valla kardeşim yerden göğe kadar haklısın. ben de aynı yorumu yazacaktım sen önce davranmışsın. İranda bu gidişle Dünyanın en gelişmiş 5 ülkesi arasına girer. Helâl olsun diyorum başka da bişey demiyorum. Ah be Atam nerdesin?

Gerçekten biz yok kapalıydı açıktı derken. Bir çogunun begenmedigi iran olayı aşmış nelerler ugraşıyor.

Geri