İran 1979'da 'Evet' demişti

Zeytin

Zeytin&Limon
Reaction score
0
‎İran'da 1970'lerin başında Humeyni yanlıları, geniş kapsamlı bir propaganda çalışmasına başladılar, bu süreçte yanlarına bazı solcuları da aldılar.

İran solu, Şah'ın devrilmesini ve yerine demokrasinin gelmesini bekliyor ve Mollalarla birlikte bunu başarabileceğini düşünüyordu.

İran Şah'ı 16 Ocak 1979'da İran'ı terk etti.1 Şubat 1979'da Humeyni Tahran'a döndü!

Demokrasi çığlıkları atan Humeyni yanlıları, halkın desteğini alıp kendi diktatörlüklerini kurmanın hesaplarını yapıyordu.

Humeyni yanlıları halkın desteğini alabilmek için 1 Nisan 1979'da referanduma gittiler. Halk, "İslam cumhuriyetine evet mi hayır mı?" sorusuna cevap verecekti.

Yapılan propagandalarda Humeyni'nin, Şah'ın diktatörlüğüne son vererek demokratik bir sistem kuracağı anlatıldı. Bu propagandaya en çok da bazı solcular kandı!

Nihayet referandum yapıldı ve halk Şah'ın gitmesine “evet” dedi.

Evet'i alan Humeyni, halktan bu sefer de "Tüm yargının atamalarını yapmayı" istedi.

Halk bunu da kabul etti!

(Bizim Anayasa değişikliğinde de Anayasa Mahkemesi'nin ve HSYK'nın hükümetin kontrolüne girecek olmasına dikkat!)

Daha sonra ise halka "İslam Kültür Devrimi Paketini" oylattı.

İşte bu paketin kabulünden sonra İran solu uyandı!

Günaydın!

Ama artık çok geçti!

Humeyni'nin ülkeyi Şeriata ve dikta rejimine götürdüğünü anlayanlar harekete geçti:

Üniversitelerde gösteriler yapıldı.

Bu gösterilerin halkı etkileyeceğini düşünen Humeyni, iki yıllığına üniversiteleri kapattı.

Humeyni diktatörlüğünü son olarak 1982'de perçinledi. Bu süreçte yaklaşık 2 milyona yakın muhalif solcu katledildi.

Dünyanın en köklü kültürlerinden birini yaratan, tarihin en eski uygarlıklarından biri olan İran, 1970-1982 arasında göz açıp kapayıncaya kadar, "alıştıra alıştıra" değiştirilmiştir.

1979'da İslam devrimiyle kabuğuna çekilen İran'da en büyük darbeyi de kadınlar yemiştir. Demokrasi bekleyerek referandumlarda Humeyni'yi destekleyen İran kadını, taşlanarak recm edilmeye başlayınca gerçekle yüz yüze gelmiştir!

Ama artık çok geçtir!

O İran, 1930'larda tıpkı Afganistan gibi Atatürk Türkiye'sini örnek alarak çağdaşlaşmış bir ülkedir. Tıpkı Afgan Karalı Emanuallah Han gibi, İran Şahı Rıza Pehlevi de Atatürk'ün çok yakın dostudur...

Ancak, Atatürk Türkiyesi’ni örnek alarak bağımsız ve çağdaş olmaya çalışan İslam dünyası, emperyalist Batıyı fena halde rahatsız etmiştir.

Öteden beri Müslümanların akıl ve bilimden uzak durmalarını, hurafelerin bataklığında debelenmelerini isteyen Batı, İslam dünyasını yeniden hurafelerin bataklığına çekmek için çok uğraşmış ve bunda da başarılı olmuştur....

Bugün bütün İslam dünyası dinin bağnazca yorumlandığı diktatörlerin yönetimindedir. Bu konuda Batıyı en çok uğraştıran Türkiye'dir. Afganistan'da, Irak'ta, İran'da, Arabistan'da yaptığını emperyalizm bugün de Türkiye de yapmak istemektedir...

Çünkü, aklını kullanan demokratik bir toplumdansa, dinin bağnazca yorumlandığı bir ümmeti ve o ümmetin kayıtsız şartsız bağlandığı bir diktatörü kontrol etmek çok daha kolaydır....

Özetle bir zamanlar, İran'da, Afganistan'da oynanan oyun bugün Türkiye'de oynanmaktadır.

İran devrimi Türkiye referandumu

öyle 2 milyon solcu katledildi falan yazmayın. bazıları kızabilir.

çünkü katliamı sadece sosyalistler ve solcular yapar onlara göre.

el beşir masum bir devlet adamı hamas ise siyasi bir partidir.

kendi insanlarını öldüren kişiler ya da örgütlerle alakası yoktur.

çünkü bu kişiler katledene değil katledilene bakarlar.

eğer katledilen kişiler kendilerinden değilse cinayetleri ve zulmü görmezler.

cinayet işleyenleri devlet saraylarında kahraman gibi ağırlarlar.

örnek mi istiyorsunuz?

türkiyeye bakın.

Artık fiilen yasadışı dinlemeler suç olmaktan çıktı.
GEÇMİŞ OLSUN.
Bu saatten sonra artık ağzımızı açmamız bile tehlikeli.
KORKU İMPARATORLUĞUNA EVET DEDİK.
İranlı muhalif birini tanıyorsanız sorun bakalım nasıl birşey KORKU İMPARATORLUĞUNDA YAŞAMAK.

iran evet dedi kaybetti......

Ya ben bu kadınları anlayamıyorum arkadaş. Hadi erkeğin menfaati var basacak dini nikahı alacak 4 kadını tepe tepe kullanacak. Neden bu kadınlar kendi özgürlüklerini bukadar kısıtlamaya çalışırlar. Tutturmuşlar türbanda türban. Yarın kendilerini çarşafa burkaya hapsedecekler haberleri yok. Saçı görünecek sopa yicek, yüzü görünecek kırbaç yicek, bacağı görüncek kezzap yicek, el ele tutuşcak taşlancak. Yolun sonunda başka bişey yok. Öle hayalini kurdukları aydınlanmış bir islam toplumu falan yok. Zaten dünya üzerinde böyle aydın bir islam toplumu yok. Kırbaç, kezzap, taş şeriat bundan ibaret.

Türbanda türban işte türbanın sonu budur.

YouTube - İran'ın dünü ve bugünü

Siz bilmiyorsunuz ama zamanında tek partinin bu halka çektirdiklerini. Halefleri de istiyor ki ozamanlar geri gelsin. Bu ülkede istediğimizi asalım istediğimizi keselim. Halk yokluk içindeyken biz klozetleri altın kaplama yatlarda gezelim. Bu halka biraz adalet pırıltısı verilince gözü dönüyor bu dinozorların. Manşet hazır hemen basın tabiii. Ülke elden gidiyor.
SİZİN GİBİ BİLMEYENLERE (cahil dememek için) İNAT
EVET EVET EVET
TÜRBANA ÖZGÜRLÜK

konu tamamen düzmece bir yazı bir kere Humeyni Şah ile düşmanlığı 1970te değil 1964te başladı ki onun sonucunda Humeyni tutuklanarak Türkiyeye Sürgün edildi yanı demek ki ta o zamandan şah aleyhine savaşmaya başladı kimseyi de kandırmadı ta baştan hedefi islam hükümeti olduğunu açıkça belirtmişti çünkü kendisi Dini bir lider idi buradaki Müftü zavazingosu gibi ... ve o zaten devrim zamanında verdiği selogan çok meşhurdur istiklal azadi hükümeti İslami. anaşılmayan bişey yok istiklal özgürlük islam hükümeti ta baştan belliydi ki irana girişinde bile bir çok muhabire göre geçici anayasayı bile hazırlayıp gelmişti hatta paristen tahrana sürgünden dönerken Le Monde gazetesi muhabiri Ahmet Humeyni geçici anayasayı bana verdi dedi olur ki onlar tutuklanır ama biz muhabir olduğumuz için bişey olmazdı bize ... yalan dolanla böyle şeyler yazanları kınıyorum bilmedikleriniz şeyleri yazıp kimi kandırmayı çalışıyorsunuz . hangi ülkede oldu da sol çok güçlü olsun da iktidari başkasına kaptırsın sol her yerde kanla başa gelmiştir. İranin solcuları marksist Halkın Mücahitleri saddam yanına yer alıp halkı aleyhine savaşa girişti ve halkın nefretini kazandı diğer solcuları da ayrılıkçı kürt pejak ki onların ne mal oldukalrı bellidir. burada bilmediğiniz şeyler yazarak kendinizi bir şey sanmayın gidip araştırın neyin ne olduğunu sonra konuşun ayrıca şuan irandaki tek problem şuan zorunlu başörtüsü hangi iranlıdan sorarsanız sorun ne probleminiz var bir sürü şey söyleyip lafı dolandırıp görüyorsunuz sadece tek dertleri giyim kuşam gerisi eften püften bahane ayrıca irani gezen biri olarak bunu belirteyim iran bilim ve sanayide Türkiyeden kat kat ileri bunu benim sözlerime bakarak düşünmeyin araştırın google de var internet de sadece biraz zamana ihtiyacınız var

konu tamamen düzmece bir yazı bir kere Humeyni Şah ile düşmanlığı 1970te değil 1964te başladı ki onun sonucunda Humeyni tutuklanarak Türkiyeye Sürgün edildi yanı demek ki ta o zamandan şah aleyhine savaşmaya başladı kimseyi de kandırmadı ta baştan hedefi islam hükümeti olduğunu açıkça belirtmişti çünkü kendisi Dini bir lider idi buradaki Müftü zavazingosu gibi ... ve o zaten devrim zamanında verdiği selogan çok meşhurdur istiklal azadi hükümeti İslami. anaşılmayan bişey yok istiklal özgürlük islam hükümeti ta baştan belliydi ki irana girişinde bile bir çok muhabire göre geçici anayasayı bile hazırlayıp gelmişti hatta paristen tahrana sürgünden dönerken Le Monde gazetesi muhabiri Ahmet Humeyni geçici anayasayı bana verdi dedi olur ki onlar tutuklanır ama biz muhabir olduğumuz için bişey olmazdı bize ... yalan dolanla böyle şeyler yazanları kınıyorum bilmedikleriniz şeyleri yazıp kimi kandırmayı çalışıyorsunuz . hangi ülkede oldu da sol çok güçlü olsun da iktidari başkasına kaptırsın sol her yerde kanla başa gelmiştir. İranin solcuları marksist Halkın Mücahitleri saddam yanına yer alıp halkı aleyhine savaşa girişti ve halkın nefretini kazandı diğer solcuları da ayrılıkçı kürt pejak ki onların ne mal oldukalrı bellidir. burada bilmediğiniz şeyler yazarak kendinizi bir şey sanmayın gidip araştırın neyin ne olduğunu sonra konuşun ayrıca şuan irandaki tek problem şuan zorunlu başörtüsü hangi iranlıdan sorarsanız sorun ne probleminiz var bir sürü şey söyleyip lafı dolandırıp görüyorsunuz sadece tek dertleri giyim kuşam gerisi eften püften bahane ayrıca irani gezen biri olarak bunu belirteyim iran bilim ve sanayide Türkiyeden kat kat ileri bunu benim sözlerime bakarak düşünmeyin araştırın google de var internet de sadece biraz zamana ihtiyacınız var

Sen internetten arastirir yazarsin, ben iranli dostlarimdan ogrenirim. Farkimiz bu olsa gerek ;)

Siz bilmiyorsunuz ama zamanında tek partinin bu halka çektirdiklerini. Halefleri de istiyor ki ozamanlar geri gelsin. Bu ülkede istediğimizi asalım istediğimizi keselim. Halk yokluk içindeyken biz klozetleri altın kaplama yatlarda gezelim. Bu halka biraz adalet pırıltısı verilince gözü dönüyor bu dinozorların. Manşet hazır hemen basın tabiii. Ülke elden gidiyor.
SİZİN GİBİ BİLMEYENLERE (cahil dememek için) İNAT
EVET EVET EVET
TÜRBANA ÖZGÜRLÜK

Kesin bu arkadaş tek parti döneminde yaşamış ve bizim bilmediğimiz şeyleri biliyor

Bu kadar tanıklık etmiş insanların GÖRGÜSÜNDEN faydalanmak lazım ...

Adalet verildi artık bize :))

Halk refah içinde yaşıyor

Hatta

Altın kaplı klozetlerin oldugu dünyanın 7 yıldızlı otellerinin klozetlerinin içine

Benim çemişkezekli kardeşim mabadını dayayıp ediyor.

Adalet Pırıltısı ne muhkem bir söz ............

Pırlanta ticareti yapanlar açısından...... Pırıl pırıl parlıyordur....

Zaten ben bu yıl krismısı dubayi de kutlayacam baktım olmuyo kasarsa

Adalete dayanıp amerika da böyle zamanlarda yaşamak için malikhane alırım...

Kimseye İNATTA DEĞİL HAAAAAAAAAAAA

Biz Adamız inada yiyen çok yer malumdan,,,,,,,,, baş agrıtır......

ben iranda 2 yıl bulunmuş bizzat farsçayi öğrenen biriyim dikkatine

2 yil sure yetmemis sanirim, eh benim cevremde cok genis degil aslinda..

Zamaninda Ahmedinejad'in karsisinda duran sol bir partinin liderinin kizi..

Annesi, Babasi ve bir abisi oldurulmus birisi..

Bana lutfen Iran'da olup bitenlerden haberim var deme..

Zamanında İran'da özgürlük adına ne umutlar verilmişti şimdi görüyoruz halini.
Örnekler çok ama görmek isteyene.

Tamam bir benzerlik varmıs gibi görünüyor ancak... Allah askına su ezberi artık gözden gecirmenin vakti gelmedi mi? Lütfen, bu adamların seriat getirmek gibi "ulvi" amacları olmadığını anlayalım. AKP cetesi ve onun yandaslarının iyi veya kötü, herhangi bir ideali yok. Onları Humeyni ile ayni kefeye koymayın lütfen. Humeyni amacını gizlemis olabilir, evet AKP de amacını gizliyor, dogru. Ama bu benzerlik, onların ayni amaca sahip oldugunu göstermez. Humeyni ne kadar gerici bir düzen kurmus olsa da, insan olarak idealist idi. O ideali icin yasadı. O seriati cebini doldurmak icin kullanmadı, ülkesini peskes cekmek pahasına emperyalistlerin kucagında bir polis düzeni kurmadı.
Hem İran seviyesine kadar düşsek yine iyi. Adamlar PKK yı yakalayıp çatır çatır asıyorlar. Bizim gibi masaya oturmuyorlar. Herşey ağırıma gidiyor o ayrı da, en ağırıma giden bu katilleri tepemize çıkardılar...

valla iran a laf eden arkadaşlar önce bir kendi ülkemize bakalım özellikle akp iktidarından sonra bu ülke amerikanın uydusu haline gelmiştir ama beğenmediğiniz iran ise tam bağımsız bir ülkedir yönetim biçimleri kimseyi ilgilendirmez onaylarsınız yada onaylamassınız o iran halkının bileceği iştir bize laf söylemek düşmez sonuçta dünyanın en mükemmel ülkesi olmayabilir ama bizim artık çok zor sahip olabileceğimiz hatta belkide hiç olamayacağımız bir şeye sahipler yani bağımsızlıklarına Amerikanın kölesi olduktan sonra her tarafın laik olsa kaç yazar Allahaşkına

Ziba Haj

Eligibility: Contest is not open to any resident of the following countries: Cuba, Iran, North Korea, Sudan, and Syria!

Ziba Haj : Most of the photo contests !

Çağlar Partal: What's the reason?

Ziba Haj: It's game, politic game! Once upon a time there was difference between color of skin, different of religion, ... Now it became very clever hide under politic game... we past hard time in our country, every where but there is freedom in different aspects!

Çağlar Partal: Now, same situation is on Turkey.. And I'm really afraid about dat. I saw ex-photos in Iran, Iran prince and lots of people also, I really suprised..

Ziba Haj: I heard about it, and I wish it will not get dogmatism as we suffered for more then 30 years!

Bir Iran'li arkadasimin gozunden Turkiye ve Iran manzarasi.. Daha ne diyeyim ki bu konu hakkinda?
Insanlar disaridan goruyor ne olup bittigini biz iceriden goremiyoruz.

Geri