İran'ı Karıştıracak İddia

hectorxl

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
8223601.gif

İngiliz Independent gazetesinde İran seçimleriyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İran'da İçişleri Bakanlığı tarafından dini lider Hamaney'e gönderilen çok gizli resmi mektupta, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın seçimde 5 milyon 698 bin oy alarak seçimde üçüncü olduğu belirtiliyor.

Gerçek seçim sonuçlarına göre muhalif lider Mir Hüssein Musevi 19 milyon oy alarak birinci oldu. İkinciliği ise Mehdi Kerrubi 13 milyon 387 bin oyla aldı.

Independent gazetesinde Robert Fisk imzalı haberde, İran'da 12 Haziran'da yapılan seçimde hile yapıldığı iddia edildi. İçişleri Bakanlığı'nın dini lider Hamaney'e seçimden bir gün sonra 13 Haziran'da çok gizli damgasıyla gönderdiği mektupta, seçimlerin 'gerçek' sonuçları belirtiliyor.

BÜTÜN MUHALİFLER İZLENİYOR

Mektupta gerçek seçim sonuçlarının halka ve kamuoyuna açıklanmayacağı sadece dini lideri bilgilendirmek amacıyla sonuçların gönderildiği belirtiliyor. Mektupda İslam devriminin selameti için Ahmedinejad'ın yeniden seçilmesi için bütün organizasyonun yapıldığı da vurgulanıyor. Bütün parti liderlerinin, muhalif adayların olası karşı eylemlerini önlemek için bütün önlemlerin alındığı ve bu kişilerin adım adım izlendiği belirtiliyor.

GİZLİ MEKTUBA GÖRE SEÇİM SONUÇLARI:

Mir Hüssein Musevi: 19. 075.623
Mehdi Kerrubi: 13.387.104
Mahmud Ahmedinejad: 5.698.417
Muhsin Rızai: 38.716

Kaynak

İran amerikan uşağı olmaz / olmayacak.Onun için Ahmedinejad kazanacaktır tüm bu iftiralarda su yüzüne çıkacak.Sadece zaman Bırakın artık b.k atmayı amerikanın maşası olmayın!

Öncelikle sazanoviç benim yorumumdan etkilenmenin sebebi nedir?

Ben senin hoşuna gidecek yorum yapmak zorundamıyım?

Ben sitede şu dedi bu dedi diye birşey söylemedim zaten?ama yaran varmış gocundun

İran Hz.Muhammed (sav) ümmetinden olduğu için bu hepimizin sorunu!!!

arkadsım sakin olurmusun yorumlarındaki kelimeleri düzgün secmen lazım buranın kuralları var

kimse senin yorumuna karısmıyor ama agzına gelen herseyi söyleyemezsin burda

yoksa görüşlerini rahatlıkla söyleyebilirsin...

İran amerikan uşağı olmaz / olmayacak.Onun için Ahmedinejad kazanacaktır tüm bu iftiralarda su yüzüne çıkacak.Sadece zaman Bırakın artık b.k atmayı amerikanın maşası olmayın!

Musevi kazanirsa Iran Amerikan usagi mi olucak bunu nerden cikardin , Musevi ABD yanlisi degil reformcu bir aday ve bence Irani diktatorlukten kurtaracakti ama olmadi umarim gercekten hile yoktur ve bu sonuc Iran halkinin gercek istegini yansitir

Ülkemizde de yakılan yok edilen oy pusulaları aklıma geldi.

Seçim sonucu: Ahmed kazandı, İran kaybetti..

sendende boyle bır yorum beklenırdı..iran ı da modernlestırmek ıstıyorsun anlasılan..anlayan anladı daha yazmayacagım.tesekkurler

irana oldumolası kanım kaynamıyor fakat cesaretini takdir ederim.bence iran halkı batıya çok büyük bir mesaj verdi.zaten israilin maşası avrupa ülkeleri ahmedinecattan hoşlanmıyorlar.heralde böyle düşünmeleri normal.avrupa bu durumdan hoşlanmıyorda bize ne oluyor.*

Eğer gerçekten hile varsa çok acı bir durum ,kul hakkı yiyenlerin iki yakası bir araya gelmez çoluğundan çocuğundan bile çıkar.

Her nedense islamı ağızlarından düşürmeyenler her türlü hilenin her türlü namussuzluğun simgesi haline geldiler.

benim yazdiklarimi cok iyi okuyun.ne kadar cabuk butun olanlari unutuyorsunuz.mollalar kac seneden beridir iranda iktidarda ve bu iran yillarca pkk yi kendi evladi gibi besledi uzerimize yolladi.kac defa irana operasyon duzenlendi unutmayin.irani amerika ele gecirecekmis.beni guldurmeyin.gidin biraz arastirin

uLaq

Kullandığın kelimelere ve seviyene dikkat etmeni öneririm aklında bulunsun !

Geri