İrade Fesadı Nedeni ile Yapılan Hukuki İşlemin İptali Davası Dilekçesi

fells2

Banned
İrade Fesadı Nedeni ile Yapılan Hukuki İşlemin İptali Davası Dilekçesi
NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
ERZİNCAN
DAVACI : Adı ve Soyadı, T.C. Kimlik No:
Adres
VEKİLİ : Avukat Adı ve Soyadı
Adres
DAVALI : Adı ve Soyadı
Adres
DAVA KONUSU : İrade fesadı nedeni ile yapılan hukuki işlemin iptali
DAVA DEĞERİ : 10.000,00 Yeni Türk Lirasıdır.
AÇIKLAMALAR :
1-Müvekkilim kendisini mangal partisine davet eden Erzincan Aşağı Çarşıda kahveden tanıdığı kişilerle Çağlayan Mevkiinde bir bağ evine gitmiştir. Mangal yapılmış içkiler içilmiş, sohbetler yapılmış tam dönüleceği zaman Erzincan Sarı S. olarak bilinen ve tefecilik yapan kişi av tüfeğini çekerek müvekkilimi tehdit ederek, ya senedi imzalarsın ya da seni eşekler cennetine gönderirim diyerek söz konusu senedi zorla imzalatmıştır.
2-Müvekkilim Erzincan’a gelir gelmez Erzincan Çarşı Polis Merkezine giderek durumu anlatmıştır. Müvekkilimin ifadesi alındıktan sonra şüpheliler aranmaya başlanmış ve kısa sürede yakalanarak polis merkezine getirilmiştir. Polis merkezinde Sarı S. olarak bilinen kişi, müvekkilimin cesaretini ölçmek için şaka yaptığını belirtmiştir. Ayrıca senedi daha sonra yırtarak akmakta olan dereye attığını belirtmiştir.
3-Senet ele geçirilememiştir. Fakat senedin tehdit ve korku altında imzalatıldığı ifadelerle de sabittir. Bu durumda senedin irade fesadı nedeni ile iptalini istemek zarureti hâsıl olmuştur.
DELİLLER : Her tür delil.
HUKUKİ NEDENLER : BK. md. 30 ve İlgili mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda kısaca arz edilen nedenlerle davamızın kabulü ile tehdit ve korku ile müvekkilime imzalatılan senetten dolayı müvekkilimin herhangi bir borcunun bulunmadığının tespiti ile düzenlen senedin irade fesadı nedeni ile iptaline, yargılama giderleri ve ücreti vekâletin davalıya yüklenmesine karar verilmesini davacı vekili olarak saygılarımla arz ve talep ederim. …/…/…

Davacı vekili
Avukat Adı ve Soyadı
İmza
 
Üst