İphone 3g Vs Omnia!..

LLEHKCAH

Anarchist
Reaction score
0
Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bu iki cihazı gerek uzmanlarından dinlediğim gerekse kendim kullanarak gerekse teknik servislerden bilgi alarak değerlendirdim...
İlk önce çok övülen ve kullanıcılarının kötü denildiğinde size tek söyleyebildikleri şeyin animasyonlu menüler olduğunu söyleyebilen İphone da neler var neler yok...
olanlar;
kendine has işletim sisteminin görüntü güzellikleri
dış görüntü güzelliği
(1 ayda sadece bunları bulabildim)
olmayanlar ise çok daha acı;
bluetooth ile başka bi cihazla veri alışverişi yok
video kaydı yok
pil değişimi yok
arttırılabilir hafıza yok

şimdi gösterişli meraklısı olmayan mantıklı insanların savunduğu omniaya bakalım...
olanlar;
hafıza ile sınırlı video kaydı
ücretsiz navigasyon
arttırılabilir hafıza
pil değişimi
5mp kamera ve ileri özellikleri
divx izletebilme
wm
fm (tek tuşla radyodan mp3 formatında ses kaydı)

olmayanlar;
gösteriş...

ve arkadaşlar çok sağlam bir kaynaktan aldığım ilginç ve bir o kadarda önemli bir bilgi...
İphone sadece 645 defa şarj edilebilirmiş...

yani pilide değişmediğinden dolayı 645 defa şarj ettikten sonra iphone ya tamire yada çöpe... bir düşünün böyle multimedya ağırlıklı bi cihazı günde 2 defa şarj etme ihtimaliniz var...

topladığım nacizane bilgileri sizlerle paylaşmak istedim...

~4яєαℓιту~;4112864' Alıntı:
Vay anasını acaba son söyLediğin gerçkmi ?
ArkadaşLarım ayvayı yedi desene :D

valla öle görünüo... bu arada bu hafta adına çalıştığım operatörün toplantısında teknoloji uzmanının verdiği bir bilgi bu şarj mevzusu...

zaten iphone un kullanımını hiç sevmiyorum. flashlı sitelere bile girmiyor sinir ediyor beni. keşke almasaydık ama şimdiki aklım olsa omnia alırdım. döviz fiyatları biraz düşsün zaten hemen omnia alıp bu mal makinayı kankama vericem.

yok arkdaşım 2 ürünüde kullanma şansını elde ettim omia yı 1 hafta kullandım iphone u türkiyeye geldiği günden beri kullanıyorum iphone al bence hiç zararlı çıkmazsın pil olayına takılmışsın iphone un bataryası genpa servislerinde değiştiriliyor türkiyede garantisi genpa tarafından veriliyor zaten youtube dan bi ararsan pilinin değiştirilebildiğini hatta o kadar kolayki 2 tane aparatla herkezin yapabiliceğini görebilirsin ama ürünü zaten türkiyeden alıcağın için 2 yıl garantili olacağından uğraşmana gerek kalmadan servis öyle bir problemin olursa halledecektir... iphone u aldığında elinde gerçekten kaliteyi tuttuğunu hissedeceksin... omnia da malesef o yok örneğin iphone un ön camı hiç bir şekilde çizilmezken omnia nınki 2. gün çizildi...

yok arkdaşım 2 ürünüde kullanma şansını elde ettim omia yı 1 hafta kullandım iphone u türkiyeye geldiği günden beri kullanıyorum iphone al bence hiç zararlı çıkmazsın pil olayına takılmışsın iphone un bataryası genpa servislerinde değiştiriliyor türkiyede garantisi genpa tarafından veriliyor zaten youtube dan bi ararsan pilinin değiştirilebildiğini hatta o kadar kolayki 2 tane aparatla herkezin yapabiliceğini görebilirsin ama ürünü zaten türkiyeden alıcağın için 2 yıl garantili olacağından uğraşmana gerek kalmadan servis öyle bir problemin olursa halledecektir... iphone u aldığında elinde gerçekten kaliteyi tuttuğunu hissedeceksin... omnia da malesef o yok örneğin iphone un ön camı hiç bir şekilde çizilmezken omnia nınki 2. gün çizildi...

pil için kaç gün bekliyeceksin?.. servisler minimum 15 maksimum(özürlerle) 45 günde hizmet verebiliyor?.. cam çok önemliyse kalemi var...

Geri