İnternette Yavaşlık

• Konbuyu başlatan WoLF
  • Başlangıç tarihi
W

WoLF

Guest
Arkadaşlar internetim ama sadece benim pc deki internet felaket yavaş.Kardeşimin pc de bi problem yok format atmama rağmen düzelmedi.İlk düzeldi gibi oldu sonra tekrar yavaşladı.IE ve Firefox da genel de net epey yavaş,bazen de bu tarayıcılarda hiçbir siteyi açmıyor.Chrome tabanlı tarayıcıların ise hiç daha sayfa açtığını görmedim.Şu an güvenli modda açtım pc yi,güvenli modda tüm tarayıcılar gayet hızlı hiç hata olmadan çalışıyor ama normal modda durum böyle.Firewall ve wireless driverından değil ondan eminim.Win 7 64 Bit kullanıyorum.

Geçenlerdede nette bi yavaşlık var demiştim meğer sorun benim pc deymiş =)

Bu arada eklentilerden de olabilir bende 3 tarayıcı var bu 3 tarayıcı da ortak olan o lanet eklentiyi bulmam lazım.

09eeec1478ac4b6baa8cfdcc4635a9c4.jpg

Dns lerini standarda çevirip dene.
Bir de kardeşinin bilgisayerından google com un IP sini öğren ping at bir de kendi bilgisayarından IP ile ping at.
Standart dışı DNS kullanmayla ilgili olabilir.
Sonuca göre yorum yapayım.

Kardeşim geçmiş olsun =)
1)Wireless PCI karttan ise başka bir PCI slotuna takmanı, antenin mümkün olduğunca modemi görmesini sağlamanı öneririm. USB'den wireless kullanıyorsan kullanma :)

2)Sorunun ortadan kalkmaması durumunda en iyi bağlantı olan kablo ile bağlantı mümkünse yapmanı öneririm. Hatta kablo CAT6 olsun.

benim modemde kablosoz kullanıma elverişli ama ben güvenemiyorum sorunlar yaşamamak için en güzeli kablolo ağ (:)

Kardeşim geçmiş olsun =)
1)Wireless PCI karttan ise başka bir PCI slotuna takmanı, antenin mümkün olduğunca modemi görmesini sağlamanı öneririm. USB'den wireless kullanıyorsan kullanma :)

2)Sorunun ortadan kalkmaması durumunda en iyi bağlantı olan kablo ile bağlantı mümkünse yapmanı öneririm. Hatta kablo CAT6 olsun.
İnşallah dediğin gibidir benim nette az evvel alakasız şekilde gitti. IP duruyor ama malesef nette bi yere ulaşılmıyor umarım tahmin ettiğim şey değildir.

online armor saolsun girdiğim sitelerin ip lerini kolayca öğrenebiliyorum.

Benim pc

8482a5a5af8344a451be434c71926d05.jpg

bu da kardeşimin pc

b6f880fdd945dad49466f4854ec77179.jpg

arkadaşlar bu arada kablo ile bağlıyım şu an durum aynı.

speedguide sitesinde tcp optimiser diye küçük boyutlu bir program var.
indirdikten sonra optimal a ayarlarsın.
Bi dene istersen.

wolf hocam DNS olarak normal dns mi kullanıyorsun yada proxy?
Proxy vs kullanıyorsan bir süre o tarz şeyler kullanma normal bağantı dene sanırım bazı şeyler yapılıyor.

speedguide sitesinde tcp optimiser diye küçük boyutlu bir program var.
indirdikten sonra optimal a ayarlarsın.
Bi dene istersen.

wolf hocam DNS olarak normal dns mi kullanıyorsun yada proxy?
Proxy vs kullanıyorsan bir süre o tarz şeyler kullanma normal bağantı dene sanırım bazı şeyler yapılıyor.

tcp optimizer ile optimal yaptım fakat sonuç aynı.

dns olarak comodo dns kullanıyorum ama dns leri otomatik e de alsam değişmiyor.proxy kullanmıyorum.

birde işlemci % 100 e çıkıyor arada hiçbir program vs kullanmamasına rağmen.

bazı şeyler yapılıyor derken ? geçenlerdede demiştim arkadaşlar msn im hacklenmişti.

bununla bi ilgisi olabilir mi ?

Yok 22 ağustosa hazırlık olasılığı bir de bilgisayarına bir şeyler bulaşmış olabilir.
Benim de net hiç düşmezdi 2 gündür çok acaip şekilde düşüyor daha doğrusu IP duruyor ama hiç bir yere erişemiyorum.

Yok 22 ağustosa hazırlık olasılığı bir de bilgisayarına bir şeyler bulaşmış olabilir.
Benim de net hiç düşmezdi 2 gündür çok acaip şekilde düşüyor daha doğrusu IP duruyor ama hiç bir yere erişemiyorum.

valla dediğin gibi olabilir,hiç şaşırmam.msn im nasıl olduysa hacklendi başkalarına mail atıyodu hesabım ama hesap engellendi artık.

işlemci sorununu hallettim ama hala firefox epey yavaş ve chrome tabanlı tarayıcılar hiçbişekilde girmiyor.

var bi hazırlık,bişey hadi hayırlısı.

benim anlamadığım güvenli modda hiçbi sorun yok.yine yazılımsal bişey galiba.virüs değil büyük ihtimal ama ne ?

Politika konularına çok yorum yapıyorsun seni karalisteye almış olmasınlar :laugh:

valla dai alsınlar hiç korkum yok =)

benim anlamadığım kardeşimin pc de hiçbi sorun yok ama benimkinde var.yerel ip ye kadar müdahale etme şansı var mı bu adamların ? anca virüsle =) ama formatta attım yine aynı.:blink:

dediğim gibi güvenli modda hiç bi sorun yok.

arkadaşlar aynı sorunu yaşayanlar hangi programları kullandığını söylerse faydalı olabilir belki kullandığımız bi programdan dolayı olabilir.

09eeec1478ac4b6baa8cfdcc4635a9c4.jpg

wolf hacı vallaha sorumlusu ben değilim (:) ama bendede bir düşüş var arada bir çoşuyor 950 k gördüm sabit ....

Bende 64 bit kullanıyorum bir sıkıntı yok
Kullandığın win7 de yani format attığın dvd deki işletim sistemi aklıma geliyor ama.
Bu Dvd ile başka bilgisayarlarada format attın mı?
Attıysan bu sorun sadece sende mi var?

Bende 64 bit kullanıyorum bir sıkıntı yok
Kullandığın win7 de yani format attığın dvd deki işletim sistemi aklıma geliyor ama.
Bu Dvd ile başka bilgisayarlarada format attın mı?
Attıysan bu sorun sadece sende mi var?

aynı win 7 dvd sini kardeşimin pc ye kurdum.onda bi sorun yok.

şimdilik bu sorun sadece bende var.

yine düzeldi format sayesinde fakat hala güvenemiyorum her an gidebilir gibi =)

aynı win 7 dvd sini kardeşimin pc ye kurdum.onda bi sorun yok.

şimdilik bu sorun sadece bende var.

yine düzeldi format sayesinde fakat hala güvenemiyorum her an gidebilir gibi =)

Bikaç önce benim internette baya bi yavaşladı Avira yüklemiştim bilgisayara
Avira yükleyene kadar bir sıkıntı yoktu başlangıçta uyanamadım ama Avirayı kaldırıp Kaspersky yükleyince net eski hızına geldi.
Sonuç olarak kullandığın antiden de kaynaklanıyor olabilir. Resimlerde göründüğü kadarıyla kaspersky ve As.Malware programlarını kullanıyorsun ikisini birlikte kullanmandan da net yavaşlıyor olabilir. Hiç denedin mi Antileri devre dışı bırakıp netin hızını kontrol etmeyi...

Benim evdekide iş yerindekide yavaş. Netlimitsiz paket kullanıyorum hadi dükkandan program falan indiriyorm hızı düşürdüler evdeki neden böyle ? bizim burdaki herkesin hızını düşürmüşler.
Cihaz Bilgisi

BoardID: 96338WS
Yazılım Sürümü: 3.08L.01.A2pB022c.d20d
Bootloder (CFE) Sürümü: 1.0.37-8.7
Wireless Driver Version: 3.131.35.6.cpe2.0a.sd-e1

DSL bağlantınızın şimdiki durum bilgisini gösterir.

Hat Hızı � Gönderilen (Kbps): 797
Hat Hızı � Alınan (Kbps): 9414
Yerel IP Adresi: 192.168.1.1
Birincil DNS Sunucu: 195.175.39.39
İkincil DNS Sunucu: 195.175.39.40

Geri