İnternette video seyrederken bilgisayarın aniden donması ve parazit ses çıkarması

GUGUMAN

New member
Reaction score
0
Selamlar öncelikle.. Bilgisayarımda daha yeni başlayan bir problem var. Bilgisayarda örneğin youtube'da video seyrederken veya birçok sayfayı aynı anda açtığımda aniden bir donma yaşanıyor (her zaman olmuyor kendi kafasına göre takılıyor bilgisayar) ve ekstra olarak cızırtı olarak tabir ettiğimiz parazit seste üzerine ekleniyor. Donma esnasında her hangi bir tuşu kullanamıyorsunuz. Bazen donma geçmeyebiliyor ve bilgisayarı resetlemek zorunda kalıyorum. Bilgisayarda herhangi bir virüs şu anda yok diye biliyorum şayet program yanlış taramadıysa :001_smile: Yardım önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

yok bilgisayar soğukken dahi oluyor. Anlayamadım hala neden böyle birşey olur :S

Cpu kullanımı nedir

eğer bu cızırtı çizilme sesi şeklinde ise bad sector virüsünü yaymaya devam ediyorsun :)

Cpu kullanımına hiç bakmadım o sırada ama çok yüksek oldugunu sanmam sadece 2-3 video ve açık-2-3 site i5 işlemcili bir bilgisayarı kasmaz herhalde :001_smile: cızırtı çizilmeden ziyade arı vızıldaması gibi virüs değildir umarım :001_smile:

Cpu kullanımına hiç bakmadım o sırada ama çok yüksek oldugunu sanmam sadece 2-3 video ve açık-2-3 site i5 işlemcili bir bilgisayarı kasmaz herhalde :001_smile: cızırtı çizilmeden ziyade arı vızıldaması gibi virüs değildir umarım :001_smile:

virüsten kastım espri idi :)

bad sector virüs değil,harddiskin mezarına vurulan kazma darbesidir,bazan öyle yerlerde takılma yapar ve sanki cam çizer gibi çizikler çıkarır,virüsten kastım oydu,bu arada total video converter yüklü mü? yüklü ise kaldırınız

2-3 video veya sekme ile kasmaz başka etkenler vardır cpu kasması için .bad sector olup olmadıgını Hd Tune programıyla yavaştan bi tarat Hddiski

total video converter ; İşlemcini ağlatan bir programdır işlemci yetersiz kaldıgında bu sesi ve bu donmayı verir.Eğer işemci kullanımı kontrol ettiginde sorun yok kullanım normal ise kardesim combofix ile bir tarat bilgisayarı.Eğer oda çözüm olmazsa bilgisayarın güç durumu nasıl pwr spy yetersiz kaldıgında donmalar yaşanabilir.Daha sonra ramleri gözden geçirmeni tavsiye ederim.Isı sorunu yok demişsin o yüzden ona değinmiyorum.Kolay gelsin

combofix ile taratmıştım zaten de üzerine şu advanced system care'i yüklemiştim onlada tarattım herhangi bir problem gözükmüyordu. Birde şu total converter'i sildim. Chkdsk bad sector taramasını dün yapmıştım onda bir problem gözükmedi. Bu arada hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için. :001_smile: Birde combofixle advance system care'i bir arada kullanmak problem yaratırmı combofixle taratınca özellikle asc'yi kapa yoksa ciddi hasarlar falan oluşabilir falan diyorda

Geri