İnternetin dev sitesi kapanıyor!

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
09102009144354.jpg

İnternet tarihinin önemli sitesi, kuruluşundan tam 15 yıl sonra kepenk indirmeye hazırlanıyor......

Chip'in haberine göre; GeoCities en son uyarısını verdi, bu dev site 26 Ekim tarihinde resmen kapanacak. Bu süre zarfında kullanıcıların sayfalarının içeriğini, silinmesini istemiyorlarsa bilgisayarlarına kaydetmeleri tavsiye ediliyor.

Uzun süredir beklenen kapanış daha Nisan ayında duyurulmuştu. GeoCities'in Mart ayında gerçekleşen son kullanıcı sayımı 11.5 milyon tekil üyeye sahip olduğunu gösteriyordu. Nisan'dan sonra yeni kayıt alımı durduruldu. Şaşalı günlerinde geliştiricilerin yetiştiği bir mekandı. Ücretsiz site yayınlanabilen GeoCities pek çok internet kullanıcısının ilk internet sitesini yayınladığı ortamdı. David Bohnett ve John Rezner siteyi 1994 yılında oluşturmuşlardı. Yahoo bu siteyi 1999 yılında 2 milyar dolar ödeyerek satın almıştı ve bu olay o günlerin en önemli haberlerinden birisiydi. İşte o proje, kuruluşundan 15, satın alınışından 10 yıl sonra hayata veda ediyor. Kullanıcılar Yahoo'nun Web Hosting isimli hizmetine yönlendiriliyor. ...

Devami...

kullanmadığıom ve duymadığım bir site nasıl dünya deviymiş o :D

Allahsen bende ilk defa duysum...bayagı devmıs bu site....

benim bilmediğim site zaten er geç kapanacak

Bu siteyi biLmeyen internete yeni yeni takıLmaya başLamış demektir.. Bir çok webmaster burada site kurarak geliştirmiştir kendini.. Daha sizin o facebook'unuz yokken geoCities vardi.. ßenimde sitem vardı vakti zamanında ama ilgilenemedim.. Yazık olmuş..

Bu siteyi biLmeyen internete yeni yeni takıLmaya başLamış demektir.. Bir çok webmaster burada site kurarak geliştirmiştir kendini.. Daha sizin o facebook'unuz yokken geoCities vardi.. ßenimde sitem vardı vakti zamanında ama ilgilenemedim.. Yazık olmuş..

GeoCities seninde dedigin gibi ilk yaptıgım sitemi barındırıyordu bilmemeniz çok ilginç çok popüler bir free web hizmeti veren bir sitedir.

geocities'i duymadım,görmedim,biLmedim diyen araba kuLLanmayı biLmeyip de arabaya binenLer gibidir..
yahoo satın aLmıştı epey bi paraya şimdi neden kapanıyor biLmiyorm(Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na küsmüş oLabiLir)..

Vay be. Geocities özellike 90lı yıllarda ve 2 binli yılların başında çok popülerdi.

Biri Gidecek Biri Gelecek Bu Devir Böyle )=

Evet aynen öyle. Benim de vardı sitem ama kapamıştım sanırım hatırlamıyorum :S

Geri