İnternet Problemlerim(İnternet bağlantım sık sık kesiliyor/TTNet Kafayı Yedi!!)

Dragon1212

New member
Reaction score
0
1-İnternet bağlantım sık sık kesiliyor
Zoom Adsl Kullanıyorum ve internet bağlantım sık sık kesiliyor.Bilgisayarımı kapatırken internet olduğu halde bilgisayarımı açtığımda internetin olmadığını görüyorum.Çözümü buldum ama ne kadar sağlıklı bilemiyorum(zaten böyle yapa yapa bıktım);Modemi kapatıp açmak....O zaman internet geliyor fakat;Bazen internette gezerken bile internetin gittiği oluyor.Çözüm için sizlere danışıyorum çünkü kafayı yicem :vur

2-TTNet KOTASI KAFAYI YEDİ!!
4 gblık kotalı ttnet kullanıcısıyım ama kotanın deliriyor.4 günde 8 gb olur mu birşey indirmeden.İnternet bağlıyken pcde kopyala yapıştır bile yapmıyorum.Geçende ttnet kullanıcı şifrem değişmiş :saskin.(yüklediğim programlardan mıdır nedir bilemiyorum.).Hatta şuan ttnet.net.tr den kullanıcı girişi bile yapamıyorum.Acaba biri mi kullanıyor ne oluyor.Faturalar 60 ytl gelirse annemler kafamı kıracak :saskin

Not: Detaylar yeterli gelmediyse haber verin ;)

kardeş bendede kopma sorun vardı adsl için kullandığım telefon hattında çıktı sen önce hız testi yap sonra hattına paralel tlf bağlımı tlf splitterle mi bağlı eğer tlf bağlı ise tlf'nu iptal edip splittere gelen hattı direk modeme bağla ve hız testi yap.sonucu ilet ayrıca acilen internet şifreni değiştir.gerekirse müşteri hizmetlerini ara.

download hızı yaklaşık 700 kb çıktı.Nedense splitteri çıkarıp internet hattını modeme takınca internet gelmiyor :saskin

bendede aynı sorun vardı telefon kablosunu değiştirdim sorun çözüldü . belki kabloda kopukluk olabilir ?

kabololarını kontrol et...Ve aynı sorun bende de vardı.Ben lnkys mdoem kullanıorum.Modemın adaptor bozulmus.Servsi aradıgmızda solemsıelrdı.Ve 3 gun ıcıdne yenı adaptor gonderdıler.Sorun cozuldu.Yanı sende kablolarını ve modem ı kontrol et...

bilgisayarında virus var. bu kotanı neden aştığının yanıtı.

diğer sebepde modemin cashe sinin bu virus yüzünden dolmasından dolayı hattan kopma olabilir.

ya da şu da olabilir. modemine gir ve upstream e bak. 256 ya da daha az yazıyorsa sorun yok ama 288 yazıyor ise o zaman ara ttnet i bağır çağır ve portunu alcatel bir port la değiştirt.

düzelir. ama sorun büyük ihtimal virus

yanıtlarınız için teşekkürler.Kablolarda bir sorun var sanırım yenisini alacağım.

Nogad öncelikle cevabın için teşekkürler, virüs olmasının bence imkanı yok çünkü kaspersky 2009 var + 1 hafta önce pc'ye format attırmıştım.
Zoom Modemin sayfasına giremiyorum.kullanıcı adı ve password'u doğru yazdıktan sonra tamam diyorum, kapanıyor sonra hemen açılıp yine kullanıcı adı ve şifre istiyor(açılan modem sayfası değil login olma penceresi).Önceden böyle yapmazdı firefox kullanırken şimdi ie 7 var.Firefox'u kuruyorum şuan birdaha deneyeceğim.Olmazsa cevabını beklerim olursa buraya yazarım...

yanıtlarınız için teşekkürler.Kablolarda bir sorun var sanırım yenisini alacağım.

Nogad öncelikle cevabın için teşekkürler, virüs olmasının bence imkanı yok çünkü kaspersky 2009 var + 1 hafta önce pc'ye format attırmıştım.
Zoom Modemin sayfasına giremiyorum.kullanıcı adı ve password'u doğru yazdıktan sonra tamam diyorum, kapanıyor sonra hemen açılıp yine kullanıcı adı ve şifre istiyor(açılan modem sayfası değil login olma penceresi).Önceden böyle yapmazdı firefox kullanırken şimdi ie 7 var.Firefox'u kuruyorum şuan birdaha deneyeceğim.Olmazsa cevabını beklerim olursa buraya yazarım...

dragon beycim

virusun girmesine engel bişi yapmamışsın. birincisi format her zaman yeter bi şart diildir. format bilgisayardaki veriyi silmez. :)

ikincisi işletim sistemini kurduktan sonra gerekli updateler ayarlar antivirus cart curt kurmadan hemen önce internete bağlanan bi bilgisayara anında belki de binlerce zararlı program virus vs girebileceği testlerle kanıtlanmış bişi.

ben bu bi iddia olsaydı önce viruse oynardım sonra da hattının ve portunun sorunlu olmasına oynardım.

portun sorunlu ise. gelene gidene arıza servise bakmadan her gün ara ttneti bağır çağır portu değiştirin de. 5nci seferde değiştirirler.

slm kankalar birşey dicem bnm modem tt netin verdiği air ties adında bir modem netim cok kopuyor kablolar yamalıydı tek kablo yaptım ...ama hala net kopuyor online oyun(knıght online)oynıyamıyorum dc verip oyundan atıyorrr..... kac kere müşteri hizmetlerini aradım splitterı deiştirdim sorun vardır die yine net kopuyorrr delirmek üzereyim yhaaaa pff:S

bi çözüm yha daha yazın aldırdım sırf knıght oynamak için msne girmek için ve derslerimde yardımcı olur dedimdi yardımcı oluyorr ama net kopuyoo ve ko oynıyamıommm

Geri