'İnternet 2010'da çökebilir'

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
'İnternet 2010'da çökebilir'

internet.jpg

İnternet sistemine, kısa süre içinde 42 ile 55 milyar dolarlık bir altyapı yatırımının yapılamaması halinde, küresel internet sisteminin 2010'a kadar çökebileceği belirtildi.

Teknoloji araştırmalarıyla tanınan araştırma şirketi Nemertes tarafından hazırlanan bir rapora göre, internet sistemine yapılan altyapı yatırımları yeterli değil ve acil altyapı yatırımı gerekiyor.

Mevcut internet altyapısının, her gün katlanarak artan internet kullanımı talebini karşılayamadığının vurgulandığı raporda, gerekli yatırımların sağlanamaması halinde, ''Google, YouTube ve Amazon'' gibi internet hizmeti sağlayıcı büyük şirketlerin kurulamayacağı vurgulanıyor.

Küresel ticarette internet kullanımının büyük önem taşıdığının vurgulandığı raporda, kapasite arttırıcı altyapı yatırımlarının yapılamaması halinde, internet sisteminin, aşırı yoğunluğu kaldıramayacağı ifade edildi.

Dünya genelinde, internet kullanıcı sayısı 1 milyarın üstünde bulunuyor.

2010da altyapıdan çökmese bile sonraki bi kaç yıl içinde azalan ip adresi yüzünden çökecek...şu anda kullanılan ipv4 deiştirilip ipv6 ya gecme calısmaları var die okumustum bi yerde ama nerde oldugunu hatırlayamıyorum...her gecen gun artan internet kullanıcıları sayesinde ip adresleri azalmakta yanlıs hatırlamıyosam bos kalan ip adresleri %18-%20 oranlarında ve bu ipv4 protokolu deiştirilmesse internette boş yer kalmayacak..internet cılgınlıgı git gide tırmanıyor...hey gidi gozunu sevdigimin 56k modemi:D

Türkiye haricindeki diğer ülkelere hiçbirşey olmaz. En zayıf alt yapıya sahip olan ve en az teknik ekipmana sahip olan ülke Türkiye

sanırım bunu engelleyecek bir şey bulurlar..

teknolojide herşeyin bir cözümü var!Bununda cözümünü bulurlar

2010 u beklemeye ne hacet?
Bu aralar zaten T.T. koparıp koparıp bağlıyo hatları.
Dün 5 bu gün 4
telefonlar mı?
Şirketin 12 hattı var.Bakım yaptılar.2 tanesi çalışıyor.10 tanede ise
'dıııııııtttttt' bile yok.
Ama inanıyorum ki;
bunun çaresini de yine biz TÜRK'ler buluruz.

2000 yılının kehanetleri şimdi 2010 mı sıçradı ?

Bunlar ağ uzmanlarının(ingilizcesini yazamıyorum) endişesi kabusları... Alt yapının yetersizliği imiş miş miş miş ?

Çökse Telefon çöker be kurban... Dünyada normal telefon ve Cep telefonlarını kullananları bir toplasan.. İnterneti 5 8 katlar...

Telefonlar Sağlam Oldukca bence problem yok...

Diğer problemleri aşmak kolay... Sonuçta iş yaptığını geliştirmek...

eLektrik , suya ne kadar ihtiyac duyuyosak bu devirdede internet olmadan hiç bi iş yürümüyor kitLeniyor her$ey.. Çaresi vardir eLbet.

eLektrik , suya ne kadar ihtiyac duyuyosak bu devirdede internet olmadan hiç bi iş yürümüyor kitLeniyor her$ey.. Çaresi vardir eLbet.

ben yazacaktım sen benden evveL davranmışsın kuzen =)

iLLaki bir şekiLde çözüm buLunacaktır...

bildiğim kadarıyla Japonya internetin pabucunu dama atıcak yeni bi ağ için oldukça yüklü bi para ayırdı (burdaki para milyar dolarlarla ifade ediliyor:))

ki internet ağından oldukça daha hızlı olucak ve internet ağının çökmesinden önce kullanılmaya başlancak..

buyrun kaynak:
http://www.ntvmsnbc.com/news/418763.asp

Büyük Firmaların Milyarlarca Dolar Kazndığı Bu İletişim Ağının Çökmesine İzin Vermezler, Sadece Birbirlerini Kollayıp En Az Yatırımı Yapmayı Planlıyorlar... Sonuçta Bu Yatırım Yapılacak, Belki Son Ana Kadar Bekliyecekler...

Geri