İngiLtere'den Öğrenci Vizesi NasıL UzatıLır?

AngeL Of Death

Wishmaster
NOT:6 Ay üzeri vizeye sahip öğrenciLer vizeLerini ingiLtere'den uzatabiLmektedirLer..

Türkiye’den diL okuLu kaydıyLa ingiLtere vizesi aLdınız diyeLim, bu vize sizin okuL kayıt süreniz kadar oLacaktır. Bu iLk vize bir kaç haftadan bir yıLa kadar oLabiLir. İngiltere de oLduğunuz süre boyunca bu zamanın yetersiz olacağını düşünüceksiniz ve bir müddet daha diL öğrenmek için kaLmaya karar vereceksiniz . Birçok türk öğrenci vize uzatmaLarını ingiltere`den rahatlıkLa yapmaktadır . Size gereken vize uzatmak için gereken doğru yoLu izLemeniz. Peki nedir bu prosedür?

GeneL kanı ingiLtere de diL okuLuyLa vize uzatma süresinin; iLk vizenizide sayarsak, 2 yıL olduğudur.Bu asLında doğru oLmakLa beraber, sınırLarı kesin hatLarLa çiziLmiş bir kuraL değiLdir , burada muhattap oLunan kurum oLan Home Office (içişLeri bakanlığı) sizin başvurunuzu değerLendirirken, gösterdiğiniz iLerLemeyi göz önünde tutacaktır. Burada aLdığınız sertifikaLar onLara geneL bir fikir sunacaktır . Eğer iLerLemeniz bu süre içinde daha yeterLi seviyeye çıkmamışsa, yeniden diL okuLu kaydıyLa yapacağınız başvuru 2 yıLLık süreyi aşmasına rağmen, vize aLmanıza engeL teşkiL etmiyecektir. GeneL oLarak izleyeceğiniz yoLu maddeLer haLinde sıraLamak daha uygun oLacaktır..

1 ] OkuL Kaydı.OkuL kaydınız bitmek üzeredir. Yapmanız gereken yeni bir okul kaydı yapmaktır. Yeni bir dil okulu kaydınızı 1 yıla kadar yaptırabilirsiniz. Bu yeni okul kaydı belgesini diğer belgelerle birlikte gönderiyosunuz.

2 ] Vize Başvuru Formu.Bu formun yeni sürümünün olması. Home office yılda bir kaç kez bu formun yeni versiyonlarını yayınlar. Bu formu dikkatlice ve eksiksiz doldurun, gerekirse çevreniz de daha önce yapan birinden yardım alın. Aksi takdirde eksik bir bilgi olduğunda bu form size hiçbir işlem yapılmadan gönderilecektir. Tabi bu herşeyin bittiği anlamına gelmez, sizin tekrar formu gönderip başvurma hakkınız vardır.

3 ] Attance Durumu.Yani dersLere devam durumu, önceki gittiğiniz okuLda dersLere girip girmemeniz vize başvuruLarında çok önemLi bir ayrıntı.Home office`in kabuL ettiği oran yüzde seksen ve üzeri devam yüzdesi, bu devam yüzdesi vize başvuru formunda oLan bir kısım ve bu kısım okuLunuz tarafından doLduruLuyor veya size okuL tarafindan devam yüzdenizi gösteren bir kağıt veriLiyor. Bunu vize beLgeLeriyLe birLikte gönderiyosunuz.

4 ] Bitirdiğiniz okuLdan aLdığınız sertifika.Bu sizin seviyenizi göstermesi açısından önemLi.

5 ] MaLi durumunuzu gösteren beLge.Bu geneLde banka hesabıyLa yapıLır,banka hesabında size ya da anne babanıza ait beLLi bir miktar paranın oLması gerekir.NOT:Son günLerde Başka acenteLer iLe Türkiye'den geLmiş oLan öğrenciLerimiz İngiLterede vize uzatma işLemLerinde sorunLar yaşamakta ve mağdur oLmaktadırLar.Kurs süreniz 6 aydan kısa ise 1600 sterLin göstererek uzatma işLemi yapmanız mümkün değiLdir.1600 sterLin göstererek uzatma yapabiLmek için kurs sürenizin en az 6 ay oLması gerekir.(24,25 haftaLık kursLar hep 6 aydan kısadır).İngiLterede Kendi hesabınızı göstereceksiniz,ayLık hesap özetLeri(Bank stataments)BankaLardan beLLi bir ücret karşıLığı veriLmektedir.Bu evrağın adresinize gönderim süreci 1 hafta ya da 15 günü buLabiLir.O yüzden zaman ayarLamanızı iyi yapmanızı tavsiye ederim.

6 ] Pasaportunuzun AsLı (Göndereceğiniz beLgeLerin orjinaLinin oLması önemLidir.)

7 ] 2 Adet pasaport fotoğrafı.FotoğrafLarın arkasına adınızı ve soyadınızı yazmayı unutmayın.Fotoğrafı Snappy Snapps Larda çektirmenizi tavsiye ederim.Size en yakın Snappy Snapps'ı Linkten öğrenebiLirsiniz;

Find Your Nearest Store

(İngiLterede öğrenciLik dönemimde fotoğrafım home office tarafından beğeniLmemiş,evrakLarımı tekrar göndermem için adresime postaLanmıştı.ÜsteLik verdiğim fotoğraf Türkiye'de vize için çekiLmiş formata uygun bir fotoğraftı.)

8 ] Vize Başvurusu parası.Son fiyat 295 sterLindir.Burada bir parantez açmak Lazım,vize başvurunuzu 2 yoLLa yapabiLirsiniz.Birincisi 295 sterLin posta çekini,postaneden aLarak bunu gönderdiğiniz beLgeLerin arasına ekLemeniz.İkinci yoL ise,Home Office'i arayarak randevu günü aLmanız ve veriLen bir günde hazırLadığınız beLgeLerLe başvuruya gitmeniz.BeLirtmek gerekir ki bu şekiLde ödemeniz gereken para 500 sterLin oLacaktır.Avantajı ise postayLa yaptığınız başvurudaki gibi bekLemeniz gerekmeyecek ve sonucu hemen o gün içerisinde öğreneceksiniz.(Ama siz postayLa yapın,boşuna vermeyin derim bu parayı.) ÜcretLer değişebiLir-Değiştiği zaman buraya ekLenecektir..

9 ] Adresinizi gösterir Sertifika.İngiLtereye geLen herkes biLir ki, iLk bir hafta içerisinde ''borough poLice station'' 'a ingiLterede kaLdığınız adresi teyit ettirmeniz gerekir.Bunu yaptırdığınızda size adresinizde yazdığı fotoğrafLı bir sertifika verirLer.Daha sonra yapacağınız her adres değişikLiğini bu sertifikayLa home office,bazı öğrenciLerden kaLdıkLarı yerin kira kontratını istemiş.Kira kontratınız varsa bunu da göndermeniz iyi oLacaktır..

10 ] Son düzenLemeLerLe birLikte geLen bir şeyde ingiLterede çaLışıyorsanız,mutLaka bir çaLışma numaranızın(NI number) oLması gerekLiLiğidir.Bunu herhangi bir job center(İş ve işçi buLma kurumu)'dan aLacağınız randevuyLa eLde edebiLirsiniz.Eğer bu numaranız varsa ve çaLışıyorsanız, çaLıştığınız yerden size ait oLan bir maaş bordrosu aLmanız ve bunuda beLgeLeriniz arasına ekLemeniz gerekir..


Aşağıdaki Linkte onLine ve teLefonLa randevu biLgiLerini buLabiLirsiniz.

UK Border Agency | Booking an appointment
 
Üst