İngiltere ve Fransa Operatif İHA Üretimi için İlk İmzaları Attı

1001Design

330i ///M3 Design


Fotoğrafta, BAE Systems'in Mantis İHA'sı Avustralya semalarında uçarken görülüyor.
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında İngiltere ve Fransa arasında yapılan zirvede alınan karar uyarınca, iki ülkenin ortak olarak bir operatif (Medium Altitude Long Endurance / MALE) insansız hava aracı (İHA) geliştirmesi için harekete geçilmiş ve İngiliz BAE Systems ve Fransız Dassault Aviation tarafından süratle fizibilite çalışmaları başlatılmıştı. İngiliz ve Fransız hükümetlerinin dikkatine sunulan bu fizibilite çalışmalarından elde edilen sonuçlar oldukça tatmin edici bulunmuş olacak ki proje için bir sonraki aşamaya geçilerek, her iki firma arasında bir mutabakat muhtırası imzalandı. İmzalanan belge ile her iki firma da kabiliyetlerini birleştirerek, İHA’nın tasarım, geliştirme, üretim ve destek safhalarını üstlendi.

BAE Systems’in 14 Mart’ta konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yapılan ortaklıkla geliştirilecek olan İHA’nın sadece İngiltere ve Fransa’nın değil pek çok ülkenin askeri alanda ihtiyaçlarını karşılamasının da hedeflendiği belirtiliyor.


Savunma Haber, Milscint, Savunma, MSI, Askeri, Havacılık, Uzay, Terör, Silah, Elektronik, Harp, Teknoloji, Army, Military, Science, Intelligence, Strateji, Kara, Hava, Jandarma, Deniz, Kuvvetleri
 
Üst