İngilizce den sonra hangi dil ve neden ??

xlargex

New member
Reaction score
0
Evet arkadaşlar başlık gösteriyor. neden ve niçin.. yorumlarımızı paylaşıp.. yol gösterelim.

bence ispanyolca çünkü hali hazırda 500 milyon insan konuşuyor ve diğer diller içinde iyi bir kaynak oluyor yani fransızca,italyanca ve portekizce gibi latin dillerinde.

çin ce yada rusca olabilir çün ki gelişen dünyanın gelişen ülkeleri ticaret açısından iş imkanı açısından v.s v.s

eğer türkiyede yaşıyosan senin ticaretinin olduğu ülkelerin dili her zaman faydalı olacaktır bence bunların başındada ispanyolca ve arapça geliyor

Bence 2. sırayı Rusça yada Arapça almalı neden mi?
İspanyolca bilen birisi muhtemelen İngilizceyi biliyordur
ama İngilizce-Rusça yada İngilizce-Arapça arasında
dağlar kadar fark var vede dünya üzerinde İngilizce den
sonra en çok konuşulan diller arasındalar...

bim_28' Alıntı:
İspanyolca bilen birisi muhtemelen İngilizceyi biliyordur
...
bak işte bu çok doğru ben arapcayı cok gerekli görüyorum en azından ülkemizin yeri bakımından

Rusca, Almanca, Çince
çince hariç ikisini öğrenmek istiyorum. çevremde çok rusca bilen var, öğrenmem zor olmas ancak yeni bir alfabe zorlar gibi geliyor.

sen bırak rusçayı çinceyi hallettinmi ödevi:)?

bence bu soruya kesin bi cevap verilemez. göreceLi bişeydir bu

ingilizceden sonra ençok konuşuLan diL ispanyoLcaymış, arapçaymış...

iyide beLki senin yapacağın işin bu dillerle alakası biLe oLmayacak

yani sen makine-otomotiv işiyLe uraşıyosan 2. diLin almanca, sanatçıysan fransızca, ticaretle uraşıyosn ve araplarLa çok iş yapıyosan arapça, uzakdoğuyla iş yapıyosan çince oLması gerekmezmi....

bence ingilizceden sonra gelebilecek en önemli dil diye bir şey olamaz çünkü yerine göre değişir
eğer senin işin G.Amerika'ylaysa o zmn İspanyolca şart
eğer senin işin Rusya'yla ise tabi ki Rusça şart

yani bence herkes İngilizce bilmeli,bunun üstüne kendi işine ve yaşamına uyumlu 2. yabancı dil seçilmeli..

LaZiSH' Alıntı:
bence ingilizceden sonra gelebilecek en önemli dil diye bir şey olamaz çünkü yerine göre değişir
eğer senin işin G.Amerika'ylaysa o zmn İspanyolca şart
eğer senin işin Rusya'yla ise tabi ki Rusça şart

yani bence herkes İngilizce bilmeli,bunun üstüne kendi işine ve yaşamına uyumlu 2. yabancı dil seçilmeli..

bence lazca şart!!!:sigara:

arapça çünkü ahiret lisanı ve kur-an lisanı

ingilizce+almanca+japonca
ingilizce ;her yerde geçerli gibi gözükse de değil ama önemli kapıları açmaya yarar!!
almanca; yabancı çoğu avrupa şirketlerinde almanca konuşulur,ben öyle duymuştum...
japonca;uzak doğuda her ne kadar çin önde gitse de japoncanın yeri apayrıdır!!
konuşma olarak Türkçe'ye inanılmaz benzer ama yazıda Arapça kadar zordur!!

bu üçünü biliyorum :) japoncanın yazımı hariç...

2. dil olarak Ruşça derim, 3.olarak ise arapça.. Dünyanın en zor öğrenilebilen dili ise çincedir hayatınız ona gider tavsiye etmem onun için..

farkında mısın bilmiyorum ama avrupada italyanca çok yaygın üstelik ingilizceden sonra öğrenmesi çocuk oyuncağı daha sonra rusça ve fransızca öğrenilebilir

fAriSi Arabi vardı bi zamanlar

Y Dil seçerken ülkede kim etkili ona bakılmalı. Ecdad ne diller öğrenmiş eskiden
Latin yunan Farsça...

Şimdi kimin ülkemizde sözü geçiyor sizce? AB/ABD

Ben şahsen Almancayı seçtim. Hem gramer olarak ingilizceye diğerlerinden
daha yakın hem de kıta Avrupasında en çok konuşulan dil. İnternette de oldukça yaygın. Ayrıca Türkiye olarak Avrupada en çok Almanyayla alışverişimiz var.

Evet İspanyolca çok daha fazla insan tarafından konuşuluyor. Ama bence sayı değil etkinlik önemli. Güney Amerika bize uzak İspanyayla olan ilişkilerimiz de Fransa ya nazaran çok az. Türkiyedeki ticari dil sırası : EN-FR-DE-IT

almanca bence tabiki bu benim tercihim makinaokuyan biri olarak türkiyenin makina konusunda alman firmalarıyla ortak bir çok firma var kendi işim sözkonusu olduğu için bi de ispanyolcada olsa iyi olur vera isminde bi kızvar portekizli
iyi bi jest olur çat pat ta olsa

ingilizce yi hesaba bile katmıyorum dünyanın ortak dili ama ben ispanyolca derim güney amerika olduğu gibi bu dili konuşmakta olup avrupada da hatırı sayılır bi dil çoğu ülkede var

bence müteahhatlik işler için rusça.çünkü Türkiyenin inşaat firmaları türki cumhuriyetlerde cirit atıyorlar ve bölgedeki devletlerde ana dillerinden sonra rusça konuşuluyor.diğer öğrenilmesi gerken dilde arapçadır.arap ülkelerindede bir çok türk şirketinin ticaret müteahhatlik işleri var.bilmem katılırmısınız

lazish doğru söylemiş , bi kere ingilizce şart , ondan sonra bulunduğun mekana bağlı . avrupada isen arapça öğrenmeye pek gerek yok sanırım :) ama ondan sonra iş açısından çince çok işe yarar bak , sırf çince bilse bile bi insan büyük şirketlerin tercümanlığını yapsa çok iyi para kazanır

Geri