İNGİLİZ RAHATSIZ Olduğuna Göre Türkiye Doğru Yolda

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

İNGİLİZ RAHATSIZ olduğuna göre Türkiye doğru yolda

Financial Times yazdı: AB'Yİ UNUTUP YENİ OSMANLI OLDULAR

İngilizlerin etkin gazetesi Financial Times, Türkiye'nin yeni dış politikasını analiz etti.

AB'YE ALTERNATİF YENİ OSMANLI

Açık olmak gerekire Türkiye'nin nüfuzunu İran ve Suriye'yi de içine alacak şekilde genişletmesi sadece istikrarla da ilgili değil. Bir bölgesel güç olarak ortaya çıkan Türkiye, Fransa, Almanya ve Avusturya'nın yüzüne kapılarını kapatma niyetinde olduğu AB'den başka bir alternatifi olduğunu göstermek istiyor.

DÜŞMAN SURİYE DOST OLDU

Türkiye, Suriye ile arasındaki ilişkileri sadece düzeltmedi, tamamen geliştirdi: Bu ülkeyle arasındaki vize uygulamasını kaldırdı. 1996 yılında Ankara'nın,
Kürt ayrılıkçıların barındığı Şam'da bombalama eylemleri
yaptığı şüphesi vardı. Ankara, bir zamanlar ayrılıkçı Kürtler sığındığı için işgal edeceği tehdidinde bulunduğu savaştan çıkmış Irak'ı da kucakladı.

İSRAİL YERİNE İRAN'LA İYİ İLİŞKİLER

Gazze'de yaşananlar nedeniyle İsrail ile ilişkiler zayıflarken Erdoğan'ın, Batı'nın nükleer politikası konusunda "adil" yaklaşmadığını ifade ettiği İran İslam Cumhuriyeti ile yakınlaştı.

AB UNUTULDU

AB'deki yavaşlama dönemi sürerken Orta Doğu ile ticaret hızlı bir şekilde büyüyor. Diğer yandan Türkiye, Hazar Denizi ve Mısır'dan gelen enerjinin transferinde bir dağıtım merkezi olmak istiyor.

Kaynak

Görünen köy kılavuz istemez. Mustafa Kemal'in muasır medeniyet dediği idealin tam tersine bir yol izleniyor. Ülke geriye götürülüyor..

Helal helal işte kapı gibi belge inşaAllah...Atatürk'ümüzünde vasiyetinde yazdığı şekilde oldu...
Aslında vasiyetin açıklanması gerek artık sırası geldi gibime geliyor ama genede en doğrusunu Allah bilir...
Hergün yeni bir Türk-İslam birliğiyle ilgili haber.
İşte bu planı öğrenen muhalefet onun için kuduruyor bahsetmek istediğim buydu.Eskiden de kapışma vardı ama boyut değiştirdi.Nedeni ne kürt nede alevi sorunudur nedeni Allahu Alem budur...
Bak ne masonlar nede ergenekon emeline ulaşamadı.Terörde bitti elhamduriAllah.Sadece susması kaldı.Ergenekon yapılanması en fazla 2011 in sonuna kadar inşaAllah.Zaten bunu masonların telaşından anlıyoruz inşaAllah...

Söke söke eze ze Allah:'ın izniyle Türk-İslam birliği...

Ucu Açık ÜyeLik TekLifi, AB'nin Ekonmomik Faydalarından Türkiyenin Yaralanmaması Adına TekLif EdiLen ÖeL OrtakLı ÜyeLik Gibi Bir Sürü Yokuşa Sürme Taktiği. YıLLarca İran ve Irak'a UyguLanan Sözde AmborgoLar Yüzünden Bize Ticare YaptırmadıLar. İngiLiz, Fransız ve ABD ŞirketLeri Bu Amborgoyu DeLerek PetroL Arama, Çıkarma ve İşLeme FaaLiyetini YürüttüLer. Biz Ticaret Yapmak İstediğimizde BM KaraLarını GösterdiLer. Ben KomşuLarımLa Ticaret Yapmasazsam Ayakta KaLamam. Ayakta KaLmanı İsteyen kim Zaten!

Hükümetin Bu AdımLarı BiLerek Attığını Düşiünmüyorum, Yine AB ve ABD GüdümLü Bir PoLitikanın Ürünün BunLar. Atatürk'ün Türkiyesi İki İran gezisiyLe YoLundan Çıkacak Kadar Pamuk İpLiğyLe bağLı Bir Konumda DeğiLdir. Keşke OsmanLının YükseLme Döneminde Olduğu Gibi Dünyaya Nüfus edebilecek Bir Konumda OLsak. Buna En Çok Atatürk sevinir, Atatürkçü geçinenLer ÜzüLürdü.

ab ye abd ye karsıyım ama buda komikten oteye gidecek birsey degil

Çocukken dersane sınavında aldığım sonuçtan sonra a sınıfına düşmüştüm ama sınıfın sonuncusuydum, sonra gidip b sınıfına geçmek istedim a da en dipte olacağıma b e en üstte olurum.

Ab ye girip ezik ülke muamelesi görmekten, of ya bunlardamı geldi denilen ülke olmaktansa, doğuda kurulacak bir birliğin başında olup söz sahibi olmak daha güzel olsa gerek.

Muasır medeniyet seviyesine yükselmek için illa o ülkelerle aynı birlikte yer almak gerekmez, kriterleri alırsınız üstüne kendi kriterlerinizi eklersiniz ve musaır seviyeye yükselirsiniz.

Zaten bu bir gönül mahbbet birliği yani ülkeler yine bağımsız olacak ama beraber karar alacaklar işleri çözecekler.Bunu istemek dinimizce tevhid gereği farzdır...

Allah, yazmıştır: "Andolsun, ben galip geleceğim ve elçilerim de." Gerçekten Allah, en büyük kuvvet sahibidir, güçlü ve üstün olandır. (Mücadele Suresi, 21)

Allah, suçlu-günahkarlar istemese de, hakkı (hak olarak) kendi kelimeleriyle gerçekleştirecektir. (Yunus Suresi, 82)

Onlardan öncekiler de hileli-düzenler kurmuşlardı; fakat düzen kuruculuğun (tedbirlerin, karşılık vermelerin) tümü Allah'a aittir. Her bir nefsin ne kazandığını O bilir. Bu yurdun sonu kimindir, inkar edenler pek yakında bileceklerdir. (Rad Suresi, 42)

Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'detmiştir: Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir. Onlar, yalnızca Bana ibadet ederler ve Bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Kim bundan sonra inkar ederse, işte onlar fasıktır.(Nur-55)

Her seferinde gelip buşekilde saçma sapan şekilde bir şeyler yazmasan olmaz.

Ya burası güncel bölüm. Siyasi bir konu, Siyasi bir haber söz konusu. Allah'ın ayetlerinin bu konu ile ilgisi ne. Git camiye orda konuş bunları.Ya da git sapık Adnan Oktar'ın mehdi olduğuna inanacak bir kaç cahil bulda onlara anlat bunu....Bu ne cüret ya..Cidden kendini bilmez insanlarsınız siz...

Ya burası güncel bölüm. Siyasi bir konu, Siyasi bir haber söz konusu. Allah'ın ayetlerinin bu konu ile ilgisi ne. Git camiye orda konuş bunları..Bu ne cüret ya..Cidden kendini bilmez insanlarsınız siz...

Kardeş benim herhangi bir köttü bir amacım yok..
Bunu iyi bilirsin ben Allah'ı sevenlerle paylaştım ve bunu söylemek farzdır saff suresinde geçer müminleri müjdele.
Yani canım benim heralde ben susunca olmayacak bunlar senin o yazzıyı yazman nasıl kaderinde varsa buda kaderde var bu benimle ilgili birşey değil yani.Yani onu durduracak kadar gücüm yok.
Rahatsız olmana gerek yok burda hepimiz kardeşiz bak mesela bazı şom ağızlılar var "hadi len olmaz ,omayacak izin vermem" diyor.Bunu Allah(cc) kaderde yazmıştır ve müjdelemiştir bizede müjdeleyin diyor.Bu olacak yani bundan kurtuluş olurmu öpüp başıma koyarım bende.
SElametle...

eskiler "ingilizin oyunu bitmez" derlermiş.belki de bu yazı bile o oyunun parçasıdır.yazılara değil gerçeklere bakın.

Papazın heykeli önünde AB Anayasası’na imza

im484k.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 29 Ekim 2004’te İtalya’nın başkenti Roma’da Avrupa Birliği Anayasası’nın imza törenine katılmıştı. Gül ve Erdoğan ikilisi, AB Anayasası’na Hıristiyanlık dünyası için tarihi öneme sahip Campidolio’da Papa X. Innocenizo’nun heykeli önünde imza atmıştı. İmza töreninin ardından Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Avrupa Birliği liderleriyle fotoğraf çektirmişti.

GemaR

Arkadaşım konuyu politik ve siyasi perspektiften bakarak tartışalım lütfen Allah'ın ayetleri ile konuya yaklaşıp dini yorumlar yapıcaksanız lütfen islam ve insan bölümünde yapınız bu bölüm siyaset ve politika bölümü iyi forumlar.

Atatürk ün Gösterdiği Muasır Medeniyetler Seviyesi Para VErip Dansöz oynatmak değil , Rakıyı Birbirine Tokuşturup Alem yapmak ta değil ... Madem Türkiye nin Gelişmesini istiyorsun Hangi Lisedesin , Fen Lise mi ? Bence AB Yoluna Gitmeyelim 10 Senedir şerefsizler Oyalıyor Bizi !

İnşallah Bu hayalimizde gerçek olur .. BÜYÜK OSMANLI İMPARATORLUĞU Fatih ler Osman lar Yavuz lar ve niceleri ... Başım yolunuza kurban ..

Ya burası güncel bölüm. Siyasi bir konu, Siyasi bir haber söz konusu. Allah'ın ayetlerinin bu konu ile ilgisi ne. Git camiye orda konuş bunları.Ya da git sapık Adnan Oktar'ın mehdi olduğuna inanacak bir kaç cahil bulda onlara anlat bunu....Bu ne cüret ya..Cidden kendini bilmez insanlarsınız siz...

neyi hazmedemediğini çok iyi anlıyorum ama seni kınamıyorum.çünkü bilmiyorsun.Allah insanlara dini sadece kendine ibadet edelim diye göndermemiş.hayatımızıda ona göre şekillendirelim diye göndermiş.hemen diyeceklerki "o zaman nerede laiklik".önce laikliğin sözlük anlamına ve uygulanış biçimine bakalım.avrupadaki sözde muassır medeni devletler ne kadar laik.ingiltere,lordlar kamarası(kardinaller ve şovalyeler).almanya incilin ve hıristiyanlığın anayasa ile korunması ve dini yaptırımlar.italya papaz hakimler ispanya kraliyet ailesi.iyice araştırın cumhuriyet rejimi ile laikliği kaç tane avrupa ülkesi uyguluyor.özgürlükler ülkesi USA.birçok eyalet incile göre yönetiliyor.kısacası dünya devletleri itikatları doğrultusunda siyaset yapıyorlar.Allahın kitabı kuran altı yüz yıl osmanlıya rehber olmuş.göstersenize bir örneğini.ne yazıkki din bir afyon gibi gösterilip türlü tezgahlarla insanlara karalanmış ve itici bir hale getirilmiştir.hiç araştırdınmı din nedir Allah ne göndermiş ne demiş .maalesef bir çoğumuz medyadan gördüğümüz karalama kampanyalarının etkisi ile tukakacı hale gelmişiz.araştırmayan,merak ve ilgisi olmayan,yansız düşünemeyen zihinlerin doğruyu bulması ciddi soru işaretidir.
FANATİK DEĞİL DOĞRUCU OLALIM

ne kadar garip değil mi

bir zamanlar bu akp ab'nin yalakası diyenler bugün de muasır medeniyetten sapma var diyorlar

eğer muasır medeinyet sirtaki yapmaksa eğer muasır medeniyet her gece farklı hatuna vurmaksa varsın olmasın biz adam gibi kalalım

bi zamanlar başbakan avrupa'nın pisliğini değil ilmini alın dediğinde dalga geçmişlerdi zorlarına gitmişlerdi ama şimdi asıl dert anlaşıldı

dervişin fikri neyse zikri de o olur hesabı değil mi ?
türkiye gelişiyor türkiye değişiyor ama hazmetmek zor tabi
gelişmeye kulp takıp malezyaya irana benziyor gelişme bu mu diyecek zihniyetler de var ama sorun edecek bişey yok

çünkü kervan yürür ...

ayıdan post olmaz düşman dan dost olmaz atasözü boşuna söylenmemiş değilmi. Özet olarak ülkemize her zaman batılı ülkeler zarar vermiştir. daha dün bağımsızlığını ilan eden , doğu blokunun dağılmasıyla rusya güdümünden kurtulan ülkeler avrupa birliğine girdi. Türkiye neden giremiyor. Adamı alırlar mı hiç kimliğinde müslüman yazıyor seni neden alsın lar aralarına.Türkiye ancak Osmanlının yükselme dönemindeki ruhuyla muasır medeniyet seviyesine yükselebilir.Ama bizler maalesef batının teknolojisini almadık kullanmadık onların kültürünü aldık.İkincisi batılı ülkeler ve ABD den daha fazla çiftestandartlı ülke de yoktur.Ülkemizin gelişmesini ilerlemesini istemiyorlar.

bizi gaza getirmeye çalışıyolar... ya arkadaşlar etrafınıza bi bakın sizce gelişiyo gibi görülüyomuyuz! diceksinizki son 7 yılda teknolojimiz gelişti önceden internet kullanan azdı şimdi çok diyeceğinizi tahmin ediyorum ya arkadaşlar o teknolojiyi kendimiz lisanslı olarak üretmedikten sonra kullanmak bizim gelişmiş olduğumuzu söylemezki böyle bizi haberlerle bizi uyutuyorlar böyle şeylere kanmayın tamamen gündemi meşgul etmek için tasarlanmış haberler...şu an Türkiyede milyonlarca kişi işsiz.insanların refah seviyesi gittikçe düşüyor.cari açık gittikce büyümekte bende konunun başlığının tam tersine İNGİLİZLER DÜŞÜŞÜMÜZÜ KEYİFLE SEYREDİYOR ...

bizi gaza getirmeye çalışıyolar... ya arkadaşlar etrafınıza bi bakın sizce gelişiyo gibi görülüyomuyuz! diceksinizki son 7 yılda teknolojimiz gelişti önceden internet kullanan azdı şimdi çok diyeceğinizi tahmin ediyorum ya arkadaşlar o teknolojiyi kendimiz lisanslı olarak üretmedikten sonra kullanmak bizim gelişmiş olduğumuzu söylemezki böyle bizi haberlerle bizi uyutuyorlar böyle şeylere kanmayın tamamen gündemi meşgul etmek için tasarlanmış haberler...şu an Türkiyede milyonlarca kişi işsiz.insanların refah seviyesi gittikçe düşüyor.cari açık gittikce büyümekte bende konunun başlığının tam tersine İNGİLİZLER DÜŞÜŞÜMÜZÜ KEYİFLE SEYREDİYOR ...

İyi o zamn uçağı onlar buldu. Kullansakta kullanmasakta bu bizim gelişmediğimizi mi gösterir?

Kendi teknolojimizi ürettirmiyorlar. Onlar ve onların ülkenin önemli yerlerine sızmış yandaşları.

Aselsan'da mühendisler bırakın icraat yapmayı çalışmaya korkuyor.
Önce Ergenekon ve Kafes gibi pislikler temizlenicek ve önüne geçilecek o zamn bu ülke kendi teknolojisini adam akıllı üretmeye başlar.

ABI ISLAM BIRLIGI NE YA GULDURMEYIN ADAMI .OSMANLI CIHAD ilan etginde Araplar gitmed mi para için İngilizlerin yanında savasmaya lütfen arkadaslar bu konuları pek dinle birleştirmeyelim din maneviyatttır.Realite para ve cıkarlar butunudur.Keske oyle olmasa ancak bu gerçektir.

Geri