İnegöl tezgâhını kuranları yakalayın! Yoksa tekrar ederler________

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
İnegöl tezgâhını kuranları yakalayın! Yoksa tekrar ederler

İnegöl kalkışması ciddi bir olaydır. Çünkü küçük bir kavganın, böylesine büyümesi için, belli bir geçmişin ve ortamın bulunması gerekir. Halbuki İnegöl'de böyle bir zemin yoktu.
Örneğin I. Dünya Savaşı, Arşidük Ferdinand'ın Saraybosna'da bir Sırp milliyetçisi tarafından öldürülmesiyle başladı.
Avrupa bir anda iki cepheye ayrıldı ve taraflar dört yıl boyunca kapıştı.
Saçmalık değil mi? Bir suikasttan dünya savaşı çıkar mı? Çıkmaz ama çıktı. Çünkü taraflar zaten yıllardır savaşa hazırlanıyordu.
Peki, Bursa'nın İnegöl ilçesinde böyle bir gerilim, bir ayrışma var mıydı? Hayır yoktu.

Ben üniversitede okurken, Prof. Şerif Mardin'in "kasaba" temalı dersi için İnegöl'deki mobilya ve kereste sanayii üzerine mütevazı bir araştırma yapmıştım.
Gürcülerin, Abazaların, (eski) Yugoslavya ve Bulgaristan göçmenlerinin, Türklerle, Lazlarla ve diğer gruplarla birlikte yaşadığı çok hoş bir ilçedir İnegöl.
Yakmalı, yıkmalı, özellikle de polise saldırmalı olayların olması için hiçbir neden yoktur.
Peki, nasıl oldu da oldu?
Derin devlet ceridesinin dünkü nüshasına bakarsanız, her şeyi apaçık görebilirsiniz.
Başlık: "Polisi asker korudu"... Fotoğraflarda devrilip tekmelenen polis minibüsü, yaralı ve bitkin polisler görülmekte. Bir de içi jandarma dolu sapasağlam kamyonetler.
Mesaj açık: "Siz değil miydiniz EMASYA'yı kaldıran, işte buyurun."

Yani alkolle, bilinçsizlikle filan bir alakası yok olayın: İnegöl kalkışması bir operasyondur. Tezgâhtır. Eğer İnegöl'de tutturamasalardı, başka yerde denerlerdi.
İçişleri Bakanlığı'nın ve istihbarat birimlerinin İnegöl'ün altını üstüne getirerek, bunu yaptıranları yakalaması gerekir.
Yoksa yine yaparlar.
Not: MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "Halk infialde haklı" demesi, bana 1980 öncesini hatırlattı. Yoksa, Türkeş'in başlattığı "ülkücüleri sokaktan çekme" politikası son mu buldu?

İnegöl tezgâhını kuranları yakalayın! Yoksa tekrar ederler

Olaylar Türk nüfusunun yoğun olduğu yerlerde olduğu zaman nedense suç derin devlete atılıyor hep. Olayları çıkaranların ya da onların inegölde ne işi oldukları hiç sorulmuyor. Zaten millet terörden bıkmış artık dokunsan patlıyacak vaziyette . Yazar öyle bir yazmış ki sanki terör yok, insanların kafası rahat birileride bu rahatlığı bozmak istiyor.. MAdem çok biliyor topu istibarata atcagına kendisi bulsun. Baksanıza bir kere İnegöle gitmiş yerlisi gibi konuşuyor ..

Bahçeli ülkücüleri sokağa dökmemek için elinden geleni yapıyor hatta bazen ben fazlasını bile yaptığını düşünüyorum. Arada tepkiyi belli etmek lazım. Ama yazar takip etmez ki eviriyor çeviriyor kendine göre yazıyor..

Doğudaki olayları görmez onların hesabının sorulmasını istemez ama İnegölde olunca istihbarat devreye girsin. Çifte standarta örnek ver deseler bu yazıyı gösteririm..

Jandarma kamyonetinin sağlam olmasından olayı derin devlete bağlamakta çok ilginç. Kesin halka aman jandarma kamyonetine dokunmayın demişlerdir... :D

Herşeye uyduracağınız bir kılıfınız var.Ama 12 eylülde ve sonrasında millet size öyle bir osmanlı tokadı atacak ki türkiye tarihinin en büyük kılıf tezgahı yıkılacak..

aynı olaylar güneydoğu da günlerdir deavm ediyor şırnak ta adamlar ayaklanma provası yapacak gıkın çıkmayacak, orada da polise ve devlet dairelerine saldırdı, onları niye görmezden geliyorsunuz. herşeye rağmen hatay ve inegöl de yaşananlar çok çirkin ama her olayda daasker tezgah kuruyor diyerek bu kadarda adilik yapılmazki.

Bu kadar cahilce ve taraflıca yazılan bir haber görmedim ...

kaç sene inegölde yaşadım .inegölde öncesi yok diyor.hadi ordan be yalancılar.

inegölde 96 senesinde kürtlerin yaşadığı yerler basılıp kaç kişi bıçaklandı.sürekli kürtlerle yerli halk arasında kavgalar olur kücük çaplıda olsa .liselerde kürt öğrenciler ile yerli öğrenciler arasında kavgalar cıkar büyümeden engellenir hep .mobilya araştırması için geldiğinde sana oturupda bunları anlatacak değiller ya .bişey bilmeden saçma saçma yazılar yazıyorlar.

BU KADAR YALAN HABER OLMAZ.BU SAMANYOLUNDA HİÇMİ ALLAH KORKUSU YOK YAHU ???

Geri