zorby_ist
New member
- Reaction score
- 0
Okulların açılmasına iki hafta kalan ayakkabıcı vitrinini yeni sezon okul ve spor ayakkabılarıyla yeniden yerleştiriyordu.o sırada vitrinin önünde duran küçük bir çocuk dikkatini çekti.Dışarıya çocuğun yanına gittiğinde sağ pantalonun havada uçuştuğu gördü.sağ ayağının dizden altı yoktu.
Ayakkabıcı
-beğendinmi ? diye sordu.
Çocuk
-evet. dedi eliylede beğendiği modeli göstererek.
-tamam otur bu tabureye ben getireyim deneyelim.dedi ayakkabıcı.
-olmaz !dedi benim sağ ayağım yok.
-olsun ben bunları tek tekde satıyorum.
çocuk tabureye oturdu,ayakkabıcı vitrindeki beğendiği ayakkabıyı alıp getirdi.sol ayağını giydirip.
-inan bana çok güzel durdu ayağında.dedi
-ama ama ben bunu alamam.30 lira yazıyor üzerinde çok pahalı benim o kadar param yok.
-dur bakalım canım 30 lira ama sen tekini alıyorsun sana 15 lira,hem sen öğrencimisin ?
-evet.
-bak gördünmü 10 lirada öğrenci indirimi var.indirim sezonu başladı .oldumu sana 5 lira bu ayakkabı eeeeee o 5 lirada zaten pazarlık payıdı.hadi güle güle giy ayakkabılarını.
ne diyeceğini şaşırmıştı çocuk bu nasıl bir alışveriş derken
,ayakkabıcı -bak ben ticaretimi yaptım ayakkabıyı sana sattım.şimdi sıra sende eski ayakkabını kaça satarsın bana ?
çocuk iyiden iyiye şaşırmış bir halde
-iyide napcaksınız altı delik ayakkabıyı ben size bunu satamamki.
-sende çok cahilsin be cocuğum antika diye bişey duymadın mı ? senin bu ayakkabın çok değerli en az 30 lira eder.der ve çocuğun eline 30 lira koyar.
Çocuk 10 lirasını geri verir.ayakkabıcı şaşırıp -niye 10 lirasın geri veriyorsun ?çocuk gülümseyerek -az önce indirim sezonunu başlattınızya. der
Ayakkabıcı
-beğendinmi ? diye sordu.
Çocuk
-evet. dedi eliylede beğendiği modeli göstererek.
-tamam otur bu tabureye ben getireyim deneyelim.dedi ayakkabıcı.
-olmaz !dedi benim sağ ayağım yok.
-olsun ben bunları tek tekde satıyorum.
çocuk tabureye oturdu,ayakkabıcı vitrindeki beğendiği ayakkabıyı alıp getirdi.sol ayağını giydirip.
-inan bana çok güzel durdu ayağında.dedi
-ama ama ben bunu alamam.30 lira yazıyor üzerinde çok pahalı benim o kadar param yok.
-dur bakalım canım 30 lira ama sen tekini alıyorsun sana 15 lira,hem sen öğrencimisin ?
-evet.
-bak gördünmü 10 lirada öğrenci indirimi var.indirim sezonu başladı .oldumu sana 5 lira bu ayakkabı eeeeee o 5 lirada zaten pazarlık payıdı.hadi güle güle giy ayakkabılarını.
ne diyeceğini şaşırmıştı çocuk bu nasıl bir alışveriş derken
,ayakkabıcı -bak ben ticaretimi yaptım ayakkabıyı sana sattım.şimdi sıra sende eski ayakkabını kaça satarsın bana ?
çocuk iyiden iyiye şaşırmış bir halde
-iyide napcaksınız altı delik ayakkabıyı ben size bunu satamamki.
-sende çok cahilsin be cocuğum antika diye bişey duymadın mı ? senin bu ayakkabın çok değerli en az 30 lira eder.der ve çocuğun eline 30 lira koyar.
Çocuk 10 lirasını geri verir.ayakkabıcı şaşırıp -niye 10 lirasın geri veriyorsun ?çocuk gülümseyerek -az önce indirim sezonunu başlattınızya. der