Mayhoş
mayhoş
3 yumurta
1su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz(dövülecek)
1 paket kabartma tozu
5 adet kuru incir
Muhallebisi için
1 litre süt
5 yemek kaşığı tepeleme şeker
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket krem şanti
Islatmak için 2 kaşık nescafe1 su bardağı soğuk su yarım su bardağı şeker
Yapılışı:
- Önce muhallebinizi hazırlayın tencerede süt un nişasta ve şeker ile muhallebi pişirin. Muhallebi soğuyunca içine en az yarım paket krem şanti ilave ederek mikser ile 5 dakika çırpın.
- İncirleri ılık suda 2-3 dakika beklettikten sonra minik minik doğrayın
- Şeker ve yumurtayı iyice çırpın sonra elediğiniz unu ve kabartma tozunu ilave edin. En son ceviz ve incirleri ekleyip karıştırın
- Borcam dikdörtgen tepsiyi margarin ile yağlayın. Çırptığınız malzemeyi tepsiye dökün. Karışımı tepsinin her tarafına eşit bir şekilde yaydırın
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Üstü daha çabuk kızarıyor altının da pişmesi için daha sonra tepsiyi bir alt rafa alın
- Nescafe ve şekeri 1 bardak soğuk suda eriterek kekin üzerine dökün.(önce kenarlarına dökün sonra her tarafına eşit olarak dökün)(yoğun nescafe tadı istemiyorsanız nescafe miktarını azaltabilirsiniz)
- Kek biraz soğuyunca üzerine muhallebiyi düzgün bir şekilde yaydırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyunca kişi sayısına göre kare keserek servis yapın.
Not: nescafe miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.
Keki çok kalın olmuyor ve çabuk pişiyor sık sık kontrol edin.
1su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz(dövülecek)
1 paket kabartma tozu
5 adet kuru incir
Muhallebisi için
1 litre süt
5 yemek kaşığı tepeleme şeker
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket krem şanti
Islatmak için 2 kaşık nescafe1 su bardağı soğuk su yarım su bardağı şeker
Yapılışı:
- Önce muhallebinizi hazırlayın tencerede süt un nişasta ve şeker ile muhallebi pişirin. Muhallebi soğuyunca içine en az yarım paket krem şanti ilave ederek mikser ile 5 dakika çırpın.
- İncirleri ılık suda 2-3 dakika beklettikten sonra minik minik doğrayın
- Şeker ve yumurtayı iyice çırpın sonra elediğiniz unu ve kabartma tozunu ilave edin. En son ceviz ve incirleri ekleyip karıştırın
- Borcam dikdörtgen tepsiyi margarin ile yağlayın. Çırptığınız malzemeyi tepsiye dökün. Karışımı tepsinin her tarafına eşit bir şekilde yaydırın
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Üstü daha çabuk kızarıyor altının da pişmesi için daha sonra tepsiyi bir alt rafa alın
- Nescafe ve şekeri 1 bardak soğuk suda eriterek kekin üzerine dökün.(önce kenarlarına dökün sonra her tarafına eşit olarak dökün)(yoğun nescafe tadı istemiyorsanız nescafe miktarını azaltabilirsiniz)
- Kek biraz soğuyunca üzerine muhallebiyi düzgün bir şekilde yaydırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyunca kişi sayısına göre kare keserek servis yapın.
Not: nescafe miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.
Keki çok kalın olmuyor ve çabuk pişiyor sık sık kontrol edin.
