İnanıLmaz Coca Cola ile felakete götüren 60 dakika

zaten çok nadir içiyordum bundan sonra hiç içmem=)

bizim tüm ailede ismi ne olursa olsun cola adında bir içecek tüketilmiyor..bence en iyisi bizim geçmişimizden gelen ayran (yoğurt) , meyve suları 8(içeriğini bilmek kaydıyla markette satılan boya karışımı yada aromalı olanlardan değil ) gibi içecekleri tüketinn... benden tavsiye..yaklaşık 1.5 seneyi aşkın süredir de kullanmıyoruz.. ve çok rahatız.. haa bide bunu 8 ve 5 yaşındaki yeğenlerimde kullanmıyorr ..yani bırakamam demeyin...

3 seneden beridir ağzıma damlası değmedi..şişmanlığım gittimi, gitmedi o ayrı konu:) arkadaşlar kolanın nasıl yapıldığını bilmem ama ben size alternatif bir içecek tarifi vereyim..portakallı konsantre meyve suyuyla bardağın üçte birini doldurun, üzerine sade soda ekleyin...sonuca inanamayacaksınız çünkü sizde çok tanıdık bir tat alacaksınız

içindeki asitin aşındırıcı özelliğinin sülfirik asite (araba akülerinde kullanılan asite) eşdeğer olduğunu okumuştum...

bi keresinde arkadaşlar iddaaya girmişti. 2.5 lt colayı 15 dk da içebilirim içemezsin falan
çocuk bi dikti kolayı 3dk 6 sn de bitirdi. içerken bi nokta da tıkandı çocuk ölür mölür hastanelik olur korktuk. neyse ki bişey olmadı.

HıMMM
CoLa PeK iÇMeM ZaTeN!
aRTıK iÇeRKeN BiR KeZ DaHa DüŞüNüRüM!
:])
BiLGi iÇiN ÇoK TeŞeKKüR eDeRiM!
SaĞ'oL !

arkadaşlar ben kimya ile ugraşıyorum cola da sodyum benzoate diye bi malzeme var zararını ben bile anlatamam me metoslu şekerle yenildiyinde ölümlere bile yol acıyor

Başlığın değişmesi lazım.BUnlar sadece koka kolada olabilecek şeyler değil.aynıları Pepsi-Cola Turca içerkerkende olabilecek şeyler.

yinede sağol.

wayy büyük tehlike emeğine sağlık kardeş...

benim abim 1 günde 2.5 litreyi kafadan içiyo senelerce böyle ama adam hala bi deri bi kemik :) şişmanlık hastalıgına pek inanmadım gerisini bilemem

evet ne kadar zararlarını bılsekte ıcıyoruz su lanet seyı ama ben azalttım :) en azından pepsıye gectım :) boykot amacıyla ;)

1 ve 2 tüm ballı tabir edilen Tatlılarda oluyor.
3 Kahve özellikle türk kahvesi içenler daha sağlamını da yapıyor. Üzülmeyiniz.
4 kahve öpüşmek komedi filmi izlemek gibi aktivitelerin tamamı dopamin salgılatır dopamin olmazssa mutluluk hissi olmaz sanırım kimse insanların mutlu olmasına bahane bulacak değil.
5 Ya evet tüm şekerli besinlerin meyva sularının sorunudur ani şeker artışı olur ancak glikoz çok hızlı metabolize edildiği için çabuk acıkırsnız.
Ünlü olmak isteyendoktorların butarz açıklamalrı bol olur.
Buarada asit konusuna kimse bir şey demesin limonata portakal suyu gibi içeceklerin içindeki asitler kolanın zavallı karbonik asidinden çok daha tehlikeli. (Mide asidinizi hiç aklınıza getirmeyin o demiri bile kısa sürede korozyona uğratan çook kuvvetli bir asit)

Bu arada ben kolayı sevenbiri değilim şıra ve ayran tercih ediyorum (yukardaki etkilerin tamamı kafein hariç daha ağır olarak şırada var )

Teşekkürler bilgiler ıcın .

içindeki asitin aşındırıcı özelliğinin sülfirik asite (araba akülerinde kullanılan asite) eşdeğer olduğunu okumuştum...
Kusura bakma da seni biri iyi kandırmış.
Kolanın içindeki asit karbonik asittir.
karbonik asit hafif asitler sınıfındadır portakal suyu ve limondaki asitlerin yanında hava civadır.

Geri