İnanıLmaz Coca Cola ile felakete götüren 60 dakika

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak Coca Cola'nın 60 dakikada vücuda verdiği zararları anlattı. İşte felakete götüren kısır döngü...

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Coca Cola'nın zararları hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Barsak Hastalıkları konusunda bilgi paylaşımı yapan www.barsakforum.com sitesine yazı gönderen Prof. Dr. Karatay, "koka kola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?" diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada:

Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada:

Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde:

Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde:

Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde:

Ani açlık hissi oluşur.

6. Kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık Hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

bilgi için teşekkürler

kendimize bir iyilik yapalım cola içmeyi bırakalım paramızın nereye gittiğine bakalım colasız sağlıklı günler

1 günde 3 tane 2,5 litre içmiştim alerji olmuştum heryerim kızarmıştı zararını ozaman anladım ve nadir içerim o zamandan bu yana

Zaten içimiyordum. Ama bu kadarını da bilmiyordum.

Verdiğin bilgiler için sağol zaten almıyordum malum boykottan dolayı bu üzerine bal gibi oldu...

biLgiLer için saoL . . .

kolasız olurmu kankam yaafff... bırak herşey düşüceğe yere düşsün .
kola zararlı diye düşünürsek eğer , soluduğumuz hava daha zararlı...
kolam benim .. nası vageçerim senden ...

1 günde 3 tane 2,5 litre içmiştim alerji olmuştum heryerim kızarmıştı zararını ozaman anladım ve nadir içerim o zamandan bu yana

zararını bu şekilde görmen baya komik olmuş. :durdurun
sonucta farketmişin ya sen ona bak..

:D ben kac saate ölürüm o zaman... gunde 3 yada 4 tane 2.5 ltlik kola içiyorum 185 cm boyum 60 kılom war kılo yapmıyo çöp gbi duruyorumda dediklerinin yarısını bana yapıyosa ben hala nasıl yasıyorum :D

bilgi için teşekkürler.son bir aydır içmiyordum

Her Şeyin FazLası Zarar Miktarında İçiLmesi Lazım

KoLa ....
Hep biriLeri kötüLüyor yıLLardır...
Ama hep içicem koLamı...​

vay be neler var dımı dai tşk artık ıcmem saten ıcmıyodum arada bır

Geri