İmamlar yatay geçişte

MARCUSX

New member
Reaction score
0
İmamlar yatay geçişte

Diyanet İşleri Başkanlığı, devletin ‘’Yatay Geçiş Merkezi’’ oldu. AKP iktidarı döneminde, 2 bin 268 imam, hatip, vaiz ve müezzin, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, devletin ‘’Yatay Geçiş Merkezi’’ oldu. Diyanet’de çalışan imam, hatip, vaiz ve müezzinler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yatay geçiş yaptı. AKP iktidarının iş başına geldiği 2002 yılından bu yana, Diyanetten diğer bakanlık ve kamu kurumlarına, toplam 2 bin 268 kişi geçiş yaptı. En çok tercih edilen yer ise Milli Eğitim Bakanlığı oldu. 6 personel Başbakanlık, bir personel ise Cumhurbaşkanlığına geçti.

Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, CHP Adana milletvekili Hulusi Güvel ile MHP Balıkesir milletvekili Duran Bulut'un bu konudaki soru önergelerini cevaplandırdı. Diyanette çalışırken başka kurumlara naklini isteyen personel arasında 931 kişi ile Milli Eğitim Bakanlığı ilk sırada yer alıyor.

DEV BÜTÇE

289 Diyanet personeli ise İçişleri Bakanlığına geçiş yaptı. 20 Diyanet görevlisi Adalet Bakanlığına geçerken, 115’i ise çeşitli belediyelerde görev aldı. Sağlık Bakanlığı ile Bayındırlık Bakanlığı da Diyanetçilerin yüksek oranda geçiş yaptıkları bakanlıklar arasında yer alıyor.

Yaklaşık 85 bin personeli bulunan Diyanet İşleri Başkanlığının 2010 yılı bütçesi de birçok bakanlıktan yüksek bulunuyor. Yüzde 80.5’i personel masraflarına giden bütçe, 2010 yılı için 2 milyar 650 milyon lira olarak belirlendi. Diyanetin bütçesi geçen yıla oranla yüzde 8.4 oranında arttı.

KAYNAK: http://www.gazeteport.com.tr/SIYASET/NEWS/GP_577106

Avrupa Yakası'ndan Gafur olsaydı şöyle bir cevap verir miydi?:
-"Yoksa siz imamları sevmiyor musunuz?".

İstedikleri'de bu Değil Marcusx ??

Belediye Başkanlığı Döneminde

“Elhamdülillah şeriatçıyız” (21.11.1994 Milliyet)

Diyen Bir Kişilik'ten Başka Ne Beklersin..:goz:
Akpyi desteklemiyorum bile ama cok komik yorumunuz ..
şeriat dedikleri vakit boyle cin görmüş gibi oluyorsunuz şaka mısınız açın da bi şeriat neymiş bir bakın

dinin hükümlerine göre yaşamaktır şeriat.. dinine göre yaşayanlara değil yaşmayanlara şaşırmak gerekirdi oysaa... her şey tersine dönmüş ahir zaman işte

Bi imamlara Laf atmadığınız kalmıştı -.- Onu da yaptınız Helalll

Akpyi desteklemiyorum bile ama cok komik yorumunuz ..
şeriat dedikleri vakit boyle cin görmüş gibi oluyorsunuz şaka mısınız açın da bi şeriat neymiş bir bakın

dinin hüklümlerine göre yaşamaktır şeriat.. dinine göre yaşayanlara değil yaşmayanlara şaşırmak gerekirdi oysaa... her şey tersine dönmüş ahir zaman işte

Dinin Hükümlerine Göre Yaşamıyoruz Mu Zaten...

Dünya Üzerinde Hangi Ülke Din'ine Göre Yönetiliyor... İran ?? Suudi Arabistan ???

Şeriat'ı Yaşıyorlar... Şeriat'la Besleniyorlar ama Şeriiatla Hükmedilmiyorlar... :goz:

Ayrıca Devlet'in Dini Olmaz... :goz:

Bunu Ben Değil Dünyadaki bütün Anayasalar Söylüyor... :goz:

Dünya Üzerinde Hangi Ülke Din'ine Göre Yönetiliyor... İran ?? Suudi Arabistan ???

Şeriat'ı Yaşıyorlar... Şeriat'la Besleniyorlar ama Şeriiatla Hükmedilmiyorlar... :goz:

bana anayasa dersi mi veriyorsunuz şaka mısınız siz ?

ben ne demişim siz ne demişsiniz?

celişkilerle dolu yazdıklarınız

ben devletin dini vardır olmalıdır demedım sacmalamasanız iyi edersiniz ..

şeriatı yaşamak şeriatla hüküm görmektir zaten

mesajı yazıp göz kırpma ifadesine o kadar cok basacagınıza bilmediginiz eksik kavramları ogrenseydiniz daha faydalı bir iş cıkarmış olurdunuz bilmiyorsanız öğretilir..

öğrenmeden de ikili tartışmaya girmeyin işte şimdi gerekli o ifade ===> :goz:​

Dünya üstünde en sıkı şeriat ddevleti israildir.dine göre yönetilir

Şeriat ana başlığı altında şunları alt başlık olarak ekleyebiliriz:
Kur'an Şeriatı
Yahudi Şeriatı
Hırıstiyan Şeriatı
ya da ülkemizde olduğu gibi herhangi bir dini referans almayan Hukuk düzenimiz.
Şeriat demek sadece dine dayalı düzen değildir. Ama ülkemizde algısı maalesef bu yöndedir.

bak bu iyi işte devletin önemli yerlerine dini eğitim almış birilerinin gelmesi çok güzel iyi haber bu sayede haram helal gözetilir hortumlama azalır

birisi kayıp trilyon mu dedi?hani kendilerini çok dindar gösteren insanların,devlete dolayısıyla millete ait olan parayı geri vermemeleri.Refah partisinin kayıp trilyon davası devam ediyor.sanıklardan biri de abdullah gül.

iyide bende onu söyledim imamlar oraya geçsinki belki haram helal takip edilir hem imamları rencide etme kardeş belki senin cenazenide kılarlar

ben imamları rencide etmiyorum.bugüne kadar benim imamlarla bir sorunum olmadı olamazda.benim bahsettiğim dindar gözüküp dinci olanlar.Ağızlardan Allah'ı hiç düşürmeyenler.ama arkanı döndüğünde de her türlü şerefsizliği yapanlar.devletin parasını dolayısıyla milletin parasını yiyenler.yani kul hakkı yiyenler.balık baştan kokar.en iyi kişi bile şeytana uyar ve uyması sağlanır.ondan sonra da bu alışkanlık haline gelir.ve devamlı yapmaya başlar.bir süre sonra bunu yapan kişi hata yaptığına inanmaz.onu doğru kabul eder.insanlığın doğruları ile insanın doğruları farklıdır.önemli olan insanlığın doğrularıdır.

bu durumu bir hukuksuzlukmuş gibi sunan zihniyete şunu soralım cevaplamalarını bekliyorum;

diyanet haricinde diğer kamu kurum ve kurluşlarından başka bir kuruma geçmek mümkün değilmi?
yani diyanet dışındaki kurumlar birbirine nakil yapmıyorlarmı?

bu bugünün meselesi değil her dönemde bir hak olarak bütün siyasi dönemlerde kamu kurumlar arası geçişler vardı ve olmuşturda. aynı sayı dökümlerini bütün kurumların başka kurumlardan geçişlerini bir saysanız belkide en azını diyanette görürsünüz..

ayrıca imamlar irandanmı geldi, bu devletin resmi görevlisi değillermiydi.. siz hala diyanet personelini , 1930 ların köy imamı mı sanıyorsunuz? hepsi en az 2 yıllık y. okul mezunu ve içlerinden belkide %40 ı kamu yönetimi siyasal gibi 4 yıllık mezunlar var. ve aöf bünyesinde hepsi lisans ve ölisans üzerindeler.. bu kalite artırımlarıda onlara başka kurmlara geçme hakkı düzenliyor. hazımsızlık yapmanın alemi yok.

eğitimi yükselen diyanet personelinin buna hakkı yokmu diyeceksiniz.. biz bu ülkede su ürünleri mezunu olup öğretmen olan nice insan gördük.. yada ecevitin 77-78 lerinde 4 ayda öğretmen çıkartan siyasi okullarını biliyoruz.

ayrıca sağlık bakanlığı gibi kurumlarda tahsis edilen imam hatip- gassal gibi kadroların lüzumu yok diyenleriniz varsa; ki var anlaşılıyor; hastane morgunda kalan cenazelerini hangi kilisenin papazına havale etmek istiyorlarsa edebilirler..

daha açıklayıcı yazacak bişey varsa yazayım.. ama anlamayan kafalara ne yazsak boş.. bir yerlere içindeki kin ve nefretini kusacak olanlara daha ne diyelimki... vesselam...

GüzeL ISLAM Dinimizi Kafasina Göre KuLLananLara Dur DiyeLim
DinciLer CogaLiyor ArkadasLar
icon8.gif

Bir kere en başta İHL li bir başbakan var

Anlaşılan epey zoruna gitmiş statükocuların.:durdurun

imamlar devlet memuru dur benim bildiğim 657 sayılı devlet memurları kanununa göre isteyen istediği yere geçme hakkına sahip.bir diğer kurumlarda çalışan memurun istediği kurmlara kurumlararası naklen geçmesi ne kadar doğalsa imamların geçmesi de o kadar doğaldır.Teksas da yaşamıyoruz.hukuk devletinde yaşıyoruz.Ama birileri bundan gocunmuş anlaşılan meseleyi farklı boyutlara taşımanın bi anlamı yok.

GüzeL ISLAM Dinimizi Kafasina Göre KuLLananLara Dur DiyeLim
DinciLer CogaLiyor ArkadasLar
icon8.gif

konuyla alakalı göremedim yorumunu desing... en azından beni okumuş olsaydın konuya gereken açıklamam seni bile ikna etrmeye yeterdi diye düşünüyorum. ama içinizdeki öfke öyle kabarmışki gerçekleri görmenizi engelliyor.

evet hiç şüphen olmasın çok şükür her yerde dine dönüş var ve her şey aslına dönecek birgün... toprak toprağa küller küllere.... elhamdülillah dindarlar artıyor.. birilerinin hoşuna gitmesede...

diyanet işleri için neden bu tarz ifadeler kullanılıyor ki?

her şey aslına dönecek birgün... toprak toprağa küller küllere.... elhamdülillah dindarlar artıyor.. birilerinin hoşuna gitmesede...

InsALLAH
benim öfkemi anlayamazsiniz
bizLer/MüsLümanLar sustugumuz icin bugün ISLAM kokan evLer/binaLar/mekanLar tek tek yerle bir ediliyor

bizLer/MüsLümanLar sustugumuz icin GüL kokuLu Kabe'nin etrafini lunaparka cevirdi paragöz arapLar

neyse konuyu ben daha fazLa dagitmayayim

Geri