İmam hatipliler ikinci sınıf vatandaşmış (mı?)

atn42

New member
Reaction score
0
TİPİK bir İslamcı ya da imam hatiplinin zihinsel yapısını teşhir etmek için, dünkü yazımı özellikle yayınladım.
(Dünki yazı : İmam hatip liselerinin İslamcı yorumu http://www.timeturk.com/ozdemir-ince-imam-hatip-liselerinin-islamci-yorumu-11067-yazisi.html)

İmam hatiplinin ayyaşı, ateisti, komünisti olur mu? Olur! Ben gördüm, böyle acayip tanıdıklarım oldu. Gençliğimde içki arkadaşlarımdan biri Ankara İlahiyat Fakültesi mezunuydu, içkici ve zampara idi. Genç bir ilahiyatçı-felsefeci dostum ciddi bir ilahiyatçının dinci olmayı bir yana bırakın, dindar olamayacağını da söyler.

Yani imam hatiplilerin türlü çeşitli olduğunu söyleyenler var. Bu türlü çeşitlilik "marjinalite" ile sınırlı ise doğru olabilir. İmam hatipler de askeri liseler gibi tek tip insan yetiştirir. Bu doğaldır, zorunluluktur. Askeri liseden imam çıkmamalı; imam hatipten de asker (astsubay, subay) çıkmamalı. (Şimdi bana ABD ordusundaki rahipleri örnek gösterecekler. Aynı şey değil. ABD ordusunda din adamı kökenli muharip general var mı?)

İmam hatipli ana gövdenin "Cumhuriyet" ve "Devrim"le bir sorunu olmadığını söyleyenler, AKP hükümetinin her göreve neden bu okul mezunlarını tercih ettiğini açıklayabilir mi?

A&G araştırma şirketinin sahibi Adil Gür "İmam hatipli olmak yükselen değer. İktidardan yararlanmak isteseydim 'Selamun aleyküm' der kapılarını çalardım' (Vatan Pazar, 05.04.09) diyor ki bunun anlamı çok açık.

RUHBAN OKULUNDAN CAMİYE İMAM OLUR MU?

Şu anda imam yerine "imam-vali" gibi melez türler yetiştiren imam hatip okullarının da, bu okuldan mezun olanların da düşmanı değilim. Sorun başka yerde: İmam hatip okullarının kuruluş amaçlarına uygun olarak sadece din adamı olarak istihdam edilmeleri gerektiğini düşünüyorum. İmam-başbakan, imam-cumhurbaşkanı, imam-vali, imam-danıştay üyesi, imam-Anayasa Mahkemesi başkanı üreten, üretecek zorlama ve yapay yöntemlere karşıyım.

Tıpkı Hıristiyan ruhban okullarından ya da teoloji fakültelerinden mezun olan Hıristiyan din adamlarının Türkiye'deki camilere imam, Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına uzman olarak atanmaları gibi bir saçmalık..

Ortaöğrenimini imam hatip lisesinde tamamlamış bir Prof. Dr.'un YÖK üyesi olması Hagion Oros (Aynoroz)'da eğitim görmüş bir Ortodoks papazın DİB Din İşleri Yüksek Kurulu'na üye ya da DİB'e başkan olmasından farksızdır.

Ama Vatikan dışında dünyanın ikinci din adamı başbakanı bizde: Son Osmanlı Padişahı ve Halife namıyla maruf I. Recep Tayyip Erdoğan.

EN BÜYÜK SORUMLU İMAM HATİPLERDİR

Şu anda Türkiye'nin en önemli sorunu bence imam hatip okulları. Nedenini 29 Mart seçim sonuçlarının haritasına bakarsanız anlarsınız. Cumhuriyet ve devrimlerinin amacı türdeş (homojen) geçirgen bir toplum yaratmaktı. Parçalardan, "unsurlar"dan oluşsa da kendi içinde uyumlu bir türdeşlik; çevreye ve öteki unsurlara açık yani geçirgen bir türdeşlik.

Türkiye'de ne yazık ki durum tersine: Geçirimsiz (empermeabl) ve ayrışık (heterojen) bir yığışım. Yani birbirine kapalı, iletişimsiz, etkileşimsiz adacıklar halinde yaşayan bir insan yığışımı. Tıpkı bin yıllık Osmanlı cemaatler toplumu gibi!

Cumhuriyet, bu karmaşaya son vermek için 3 Mart 1924 tarihinde 430 sayılı Öğrenim Birliği Yasası'nı (Tevhid-i Tedrisat Kanunu) çıkartmış ve imam hatip okullarını genel öğretimden ayırarak ona özel bir statü vermişti. Türkiye'nin bugünkü parçalanmışlığının en büyük sorumlusu "imam-vali" yetiştiren imam hatip okullarıdır.

K A Y N A K

imam hatipliler

2. sınıf validir
2.sınıf öğretmendir
2. sınıf kaymakamdır
2. sınıf polistir
2. sınıf televizyoncudur

ama

1. sınıf imamdır

onun için imam hatipliler 1. sınıf olamıyor

imamlık haricindeki işlere karıştıkları

üstelikte

uzmanlık alanı olmadan karıştıkları için

2. sınıf mı 1. sınıf mı ben anadolu meslek lisesi mezunuyum.. üniversiteye girerken onlar yüzünden onlar 0,2 puan az altında puanla çarpıldım nereye 2. sınıfmış bırak...

Evet, o ikinci sınıf olmadığına göre ?

Çarpılmışsın bak.

:hhmanD

Üfürükçülerden oluşan Milli Görüş ve ondan da tehlikeli olan Demokrat Parti zihniyeti ile buraya geldik.

Bu adamlar İmam Hatip Liselerini İmam Yetiştiren meslek okulları olarak değil, çocukların dinini öğrendikleri genel liseler olarak takdim ettiler.

Genel öğretime alternatif bir eğitim sistemi imam hatiplerde senelerdir var. Vatan millete devlete düşman yetiştirmiyoruz dediler senelerce. Senelerce Atatürk e ve Devrimlerine düşman doğmatik zekaya sahip tek tip adam çıkardılar ve çok sayıda çıkardılar.

Bir de şu Mg_Devil in değindiği üniversite sınavı katsayısı meselesine gireyim.

Türkiye'de bilmem kaç bin imam hatipli ye haksızlık yapıldığı sanılıyor.
Bunu söyleyen yalancılar de ne utanma vardır ne arlanma...

Meslek Liseleri Akademik Eğitime devam etmeyecek çocukları kısa yoldan meslek sahibi yapmak için kurulmuş ARA ELEMAN yetiştiren liselerdir.

Meslek Lisesinden çıkan birinin elinde mesleği vardır. Elektronikçiyse elektronikten anlari bilgisayarcıysa bilgisayardan anlar, torna tesvie mezunu ise tornacı olur.
Ve yine bir meslek okulu olan İmam Hatip ten mezun çocuğun mesleğidir imamlık.

Bu adamlar üniversite kazanamalasalar da ellerinde bir sanatları ya da meslekleri vardır.

Peki genel lise mezunları? Genel liseden mezun olan çocuğun tek alternatifi vardır üniversite okumak.
Çünkü genel lise mezunundan amele bile olmaz. İnşaat ameleliği bile bir şeyler bilmeyi gerektirir.

O yüzden mesleki eğitim almış adamla ben mesleki eğitim almayıp akademik eğitim alacağım diyen adamı ayırmak için o katsayı farkı konulmuştur.

Meslek lisesinden çıkıp 0.2 ile çarpılan imam hatipliler devletten eşitlik isteyeceklerine ailelerinden eşitlik istesinler.

İmam Hatip Liseleri tek tip kafası dini doğmalar ile doldurulmuş din adamı yetiştirir.
Bence İmam Hatiplilerin ilahiyat fakültesi dışında bir akademik kuruma alınması bile saçmalıktır.
Akademi nedir, bilim nedir, bilimsel araştırma nedir öğrensin birileri muhalefet etmeden.

Hayata her türlü dini doğma ile yanıt veren adamların üniversitede araştıracakları soru ve bulacaklaır yanıt yoktur. Onlar tüm yanıtları hazırlanıp paketlenip piyasaya sürülüyorlar zaten...

saygılar

imam liseleri eğitimde birlik (Tevhid-i Tedrisat) kanunlarına aykırı bir oluşumdur.Eğitimde ikilik Ulusal Bütünlüğümüzü tehdit eden dinamittir.

imam liselerinden mezun olupta ortada kalmış seçme şansı çok az olan şuurunu kaybederek cemaatların tarikatların militanı olmuş milyonlarca genç vardır.

imam liseleri eğitimde birlik (Tevhid-i Tedrisat) kanunlarına aykırı bir oluşumdur.Eğitimde ikilik Ulusal Bütünlüğümüzü tehdit eden dinamittir.

imam liselerinden mezun olupta ortada kalmış seçme şansı çok az olan şuurunu kaybederek cemaatların tarikatların militanı olmuş milyonlarca genç vardır.

eğitim isteminin bozukluğu burada zaten

imamı yetiştir

cami bulama,
cemaat bulama,

ne yapacak bu işsizgüçsüz imam
bir yerde istihdam edilmeli

rusyadan gelen nataşa bile üniversite mezunu

biz imam yetiştiriryoruz

ne yapacaksak bu imamları

üstelik sadece öğretilenler

arapça ve kur'an

ne matematikten haberleri var
ne tarihten

fasulyeden yaşıyorlar

Senin gibi gayretkeş olmadıkları sürece problem yoktur.Herkesin matematik,ekonomi bilmek gibi bir zorunlulıuğumu var.Matematikden haberleri yok diyosun,kaldır katsayıyıda,sana matematik öğretsinler...

imamdan asker olmaz doğrudur.bu ülkede herkes işini yapacak ama tercihler kamu otoritesinin dayatmasına taabi olamaz...

Sallayıp durmuşlar,biliyorlarya! herşeyi onlar bilir! herkeserol biçerlerya!.
İmam hatiplerde matematik yokmuş,normal lisede ne varsa imam hatiplerde
hepsi var ve artısıda var.İMAM HATİPLERİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN MESLEK LİSELERİDE GÜME GİTTİ,AYRI MESELE.Yani 28 Şubatçıların emirleri yerine
getirildi fakat işin aslını perdelemek için meslek liselerinide araya garnitür yaptılar,yerseniz.
Makine bölümünden mezun bir meslek liselimi makine mühendisliğine daha
yatkın olur,makinenin M sini bilmeyen bir düz lise mezunumu?
Tek dertleri dindar(dinini bilen) doktor,mühendis,psikolok,öğretmen vs.
yetişmesini engellemek olan bir zihniyet mücadelesidir ama başaramayacaksnız.

Sen makine mühendisliğinden hangi dersler verilir biliyor musun?
Akademik eğitim nedir biliyor musun?
Öğren sonra yorum yap...
Sen meslek lisesine gidiyorsan çıkınca makine üzerine çalışmaya başlayacaksın.
Devlet hem sana meslek eğitimi versin sonra sen o mesleği yapma bir de makine mühendisliği okuyup bir genel lise mezununun önüne geç...

Meslek liseleri ara eleman yetirtirmeye yöneliktir. Bir meslek eğitimi veriri. Elektrik bölümünden mezun çocuk o diploma ile elektrikçi açabilir. Yok ben elektrik mühendisi olacağım diyorsa meslek lisesine gitmeyecek genel liseye gidecek. Böylece meslek sahibi olmak isteyen başka bir adamın da hakkını yememiş olacak...

Bir adam hem hukuk okur ardından da tekrar tıp okursa ve doktorluk yapmaya başlarsa. Devletin verdiği hukuk eğitimi adam avukatlık yapmadığı için boşa gitmiş olacaktır. Oysa bir başka çocuk o eğitimi alıp avukatlık yapabilir.

Aynı şekilde meslek lisesine ben liseden sonra işe gireceğim bu sektörde çalışacağım diyen adamlar girecek. Yani İmam Hatip lisesine imam olacağım diyen adam girecek. Senin amacın imam olmak değilse tıp okumak istiyorsan neden imam olacak başka bir çocuğun hakkını çalıp meslek lisesi okuyorsun?

Sen makine mühendisliğinden hangi dersler verilir biliyor musun?
Akademik eğitim nedir biliyor musun?
Öğren sonra yorum yap...
Sen meslek lisesine gidiyorsan çıkınca makine üzerine çalışmaya başlayacaksın.
Devlet hem sana meslek eğitimi versin sonra sen o mesleği yapma bir de makine mühendisliği okuyup bir genel lise mezununun önüne geç...

Meslek liseleri ara eleman yetirtirmeye yöneliktir. Bir meslek eğitimi veriri. Elektrik bölümünden mezun çocuk o diploma ile elektrikçi açabilir. Yok ben elektrik mühendisi olacağım diyorsa meslek lisesine gitmeyecek genel liseye gidecek. Böylece meslek sahibi olmak isteyen başka bir adamın da hakkını yememiş olacak...

Bir adam hem hukuk okur ardından da tekrar tıp okursa ve doktorluk yapmaya başlarsa. Devletin verdiği hukuk eğitimi adam avukatlık yapmadığı için boşa gitmiş olacaktır. Oysa bir başka çocuk o eğitimi alıp avukatlık yapabilir.

Aynı şekilde meslek lisesine ben liseden sonra işe gireceğim bu sektörde çalışacağım diyen adamlar girecek. Yani İmam Hatip lisesine imam olacağım diyen adam girecek. Senin amacın imam olmak değilse tıp okumak istiyorsan neden imam olacak başka bir çocuğun hakkını çalıp meslek lisesi okuyorsun?

işte asıl sorunun başlangıç noktası burası:

yoz bir ailede çocuğun seçme şansı hemen hemen hiç yoktur bir çocuğun geleceğini ailesinin medeniyetle olan ilişkisi belirler.

çocuk yetişip hayatta bir baltaya sap olamamanın ezikliğini ömrü boyunca taşır ,taşıdığı bu eziklik kendine hep düşman aramasına sebep olur daha ağır kronik eziklik yaşayanlar rejime devlete millete düşman olur.

işte bu noktada siyasetçiler ve şer odakları devreye giriyor ve ezik insanların sömürüldüğü çark işlemeye başlıyor........

BunLara Da İnananLar Var Ya Hayret Ediyorum. Ben De OrtaokuLu AnadoLu İmam-Hatip Lisesinde Okudum. Bize VeriLen DersLer Sadece Arapça,Kuran,Siyer,Fıkıh DeğiLdi. Diğer OkuLLarda Hangi DersLer Varsa Ben De Gördüm O DersLeri. İmam-Hatip Lisesinden Çıkan Sadece İmam OLsun DiyenLer İmam-Hatip LiseLerini Hiç mi Hiç TanımıyorLar Demektir. Ben Şu Anda Marmara Üniversitesi EczacıLık FaküLtesinde Okuyorum. YanLış mı Yapıyorum? Ben De DiğerLeri Gibi Girdim Sınavıma,ALdım Puanımı. Tâbi Puan ALabiLmek İçin İmam-Hatip Lisesinden AyrıLmak Zorunda KaLdım.
İmam-Hatip LiseLerinde De Diğer Tüm OkuLLarda Görev YapabiLecek ÖğretmenLer Ders Veriyor. Kendi BranşLarındaki FaküLteLerden Mezun OLup Kpss Sınavına Girip Türkiye Cumhuriyeti'nde ÖğretmenLik Yapma Yetkisi BuLunan ÖğretmenLer.. İmam-Hatip LiseLerinde Diğer LiseLerdeki DersLerLe BirLikte VeriLen MesLeki DersLer Bir Farkı Ortaya Koyuyor Ama Bu Fark KesinLikLe Geçirimsiz Ve Ayrışık Bir TopLuLuk OLuşturmuyor. Herkes Gibi Ben de GündeLik Yaşamıma Devâm Ediyorum.
Ben Dinimi Öğrenmişim,Bundan Rahatsız OLanLar Var. Hiçbir Şey BiLmiyor BunLar. CahiLLikLe KıskançLıkLarı Birbirine Karışınca GürüLtüden Başka Birşey De Çıkmıyor Ortaya.
Ben Şu Ana Kadar İmam-Hatip Lisesinde Okuduğum İçin Kendimde Hiçbir EksikLik Görmedim.
İmam-Hatip LiseLeriyLe iLgiLi KaygıLarı OLan Varsa BenimLe İrtibata Geçsin, Buyursun GeLsin. Hem Çayımızı Çorbamızı İçeriz Hem De KaygıLarını Gidereyim.

Sallayıp durmuşlar,biliyorlarya! herşeyi onlar bilir! herkeserol biçerlerya!.
İmam hatiplerde matematik yokmuş,normal lisede ne varsa imam hatiplerde
hepsi var ve artısıda var.İMAM HATİPLERİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN MESLEK LİSELERİDE GÜME GİTTİ,AYRI MESELE.Yani 28 Şubatçıların emirleri yerine
getirildi fakat işin aslını perdelemek için meslek liselerinide araya garnitür yaptılar,yerseniz.

İMAM HATİPLERİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN MESLEK LİSELERİDE GÜME GİTTİ,AYRI MESELE.

nesi ayrı söylesene... sen kalkacan benim önüme kesecen bende aa ne güzel istanbul diyecem susacam bırak ya.....

nesi dini biliyorlar ya ben sana imam hatiplerin nasıl kızlardan nasıl erkeklerden oluştuğunu göstereyim beklede gör...

..::TIKLAYIN::...

al gör sizin imam hatiplileri oldu mu....

çok namuslular değil mi... bu olay hemde imam hatip lisesinde olan bi olay...

bence artık bu konuda bi daha kimse yorum yapmasın bu video herşeyi anlatıyor...:goz::goz::goz::goz:

MG_Evil kardeş :D

o attığın videonun sadece baş kısmına baktım ..
Kemalist ..... filan filan yazıyor ..

Ne iş ^^

ya o videonun basına örtünmeyi protesto eden kemalist kızlar diye yazı yazmışlar .

yaw ne alakası var .onların protesto falan ettiği yok kemalistlikle olayın zaten hiç bir alakası yok .ben bu videoyu eskiden izlemiştim şimdi başına o yazıyı eklemiş birileri .resmen azmış imam hatipli kızların videosu bu .bu azgın imam hatipli kızları kemalist diye tanıtmışlar bide yaw

MG_Evil kardeş :D

o attığın videonun sadece baş kısmına baktım ..
Kemalist ..... filan filan yazıyor ..

Ne iş ^^

bende bi video yaparım başına allah'a kitap küfreden Recep Tayyip Erdoğan yazarım nasıl oluyor anladın mı :goz::goz::goz::goz:

zaten bunu anlayamıyorsan zaten ya bilgisayardan ya da siyasetten anlamıyorsun...:goz::goz::goz:

Eğitim Sistemi Hiçbir ÜLkede Tam Anlamıyla SonuçLandırıLmış ve Bu Doğrudur Denilen ve KabuL EdiLen Bir Sistemi Kimse Teyit Edememiştir.ÜLkemizdede her YıL KatsayıLar, Sınav SistemLeri, KriterLe ve MüfredatLar Değişmektedir.28 Şubat Sürecinde UYgulamaya SokuLan 8 YıLLık Kesintisiz Eğitim Her GeLişmiş Batı TopLumunda UyguLanan ve Hatta Çoğu ÜLkede 11 YıL OLarak UyguLanan Bir Sistemdir.HaL BöyLeyken Eğtim BirLiğini Tk Bir Çatı ALtında TopLayamayan. Sanayisi GeLişmediği için Her MesLek LiseLiye İş İmKanı BuLamayan Bir Sistem; Üniversite SınavaLarında Sırf İmam-HatipLilerin Önünü Kesmek İçin Katsayı UyguLamasını Ortaya KoyanLar, TemeLi AtıLlmamış Zemine Ev Kurmaya BaşLadıLar.

Zaten Askeri OkuLLara Girme ŞansLarı Yok İmam-HatipLilerin.Eşit ŞartLarda Yarışmaktan Neden Korkuyosunuz O Zaman.Sizin Dediğiniz Gibi Bu OkuLLarda Yalnızca Rejim DüşmanLığı Empoze EdiLiyosa, SağLıkLı Bir Eğitimden BahsediLemez.DoLayısıyla Sizce Çağdaş Eğitimin VeriLdiği OkuLLardan Mezun Biriyle YapıLaan Yarışta İmam HatipLinin Geride KaLması Gerekir. Herkes Kendinme VeriLen Eğitim Çerçevesinde Başarılı OLUR.

ÜLkemizde En Büyük Sorun Eğiitim Sorunudur.Biz Önce Bunu TartışaLım.Sahip OLduğumuz En Büyük Sermaye BiLgiye aç, YoğruLmayı BekLeyen Çocuk ve GençLerimizdir.Bence Hangi OkuLu Bitridğinin Hiçbir Önemi Yoktur.asıl OLan İşini Objektij ve Doğru OLarak Yapmasıdır.Doktor İşini Yaparken Tıp İLminin Gereğiyle Yapacaktır, Onun İmam Hatip Mezunu OLması Diğer MesLektaşLarınca Arasında müspet yada menfii FarkLıLık Yaratmayacaktır.Kara Verici Konumunda OLanLarın Bu OkuLLardan Mezun OLması TehLikeLi BuLunuyosa Oda Sizin Hüsnü Kuruntunuzdur.

Geri