İlhan Selçuk Hoca Soruyor KONYA’DA neden meyhane yok??

neb34

Banned
Reaction score
0
KİM ALLAH'IN İNDİRDİĞİ İLE HÜKMETMEZSE İŞTE ONLAR
İşte Türkiye’nin en temel meselesi! İlhan Selçuk “Hocamız’dan” inciler…
Mevlana’nın Konya’sında NEDEN TEK BİR MEYHANE YOK
Ramazan aylarında köşesinde sık sık Bektaşi Fıkralarına yer veren İlhan Selçuk, bu kez Mevlana’nın rubailerine yer verdi. Rubialerden yola çıkarak Mevlana’nın ‘şarap dostu’ olduğunu öne süren İlhan Selçuk; “Mevlana’nın Konya’sında bugün neden bir kadeh şarap içilecek bir meyhane yok?” diye soruyor..

MEVLANA VE KONYA

“Sarhoşum, sarhoşum, birinin sarhoşuyum..

Şarap içtim, şarap içtim, birinin elinden şarap içtim..

Kadeh gibi beni kırdı ve hemen doldurdu..

Onun kırışı boşuna değildir; belli ki bir kırdıran var…”

Yukarıdaki dizeler “Hazreti Mevlânâ’nın Rubaileri” (Şefik Can - Kültür Bakanlığı Yayınları) kitabından 2011 sayılı dörtlüğü oluşturuyor…

Geçenlerde bu köşede Mevlana’dan birkaç rubaiyi yayımlayınca bir dostum:

- İnanamıyorum, demişti, Mevlana içkiye, şaraba, sarhoşluğa böylesine meylediyorsa neden bugünkü Konya’da içki içilecek bir yer yok?..

Sorunun yanıtını aramadan önce Mevlana’dan ve aynı kitaptan birkaç güzel rubaiyi daha sunmakta yarar var…

“Bugün, sarhoşça bir dönüp dolaşayım..

Bugün başımın kâsesinden şarap kadehi, içki bardağı yapayım..

Bugün, bu şehirde hiç durmadan sarhoş sarhoş gezeyim..

gezeyim de deli divane etmek için bir akıllı arayayım.”

Soru:

Mevlana’nın sarhoş sarhoş gezmek istediği şehir Konya mıdır?..

Bir rubai daha:

“Sevgilinin uğrunda gururu terk eden

Benlikten geçerek kendini alçaltan cana yemin ederim

Onun aşkıyla, güzelliğiyle mest olan başa yemin ederim…

Beni, bir elimde sevgilinin eli, öbür elimde kadeh ile gördükleri..

O mutlu ân’a yemin ederim..”

“Haram olan içki ile dolu öyle bir kadehi var ki sorma..

Can düşmanı, fakat öyle latif bir şarapla dolu kadehi var ki sorma..

Benim önüme öyle ham bir şarap getiriyor ki sorma..

Beni öyle bir adla çağırıyor ki sorma..”

BAĞNAZLIKTAN KAÇIP KONYA’YA GELDİ
Mevlana’nın dörtlüklerinde ham sofuluk yoktur; gönülden gönüle insan sevgisinin hoşgörülü sarhoşluğundan nasibini almış şiirin dizeleri vardır…

13’üncü yüzyılda yaşadı Mevlana, Belh’te doğdu, Konya’ya yerleşti…

Neden?..

Bir yandan Moğol istilası uç veriyordu; ama, asıl neden Belh’teki İslamda ağır basan katı bağnazlıktı…

Namaz kılmayanlar, oruç tutmayanlar kırbaçlanıyordu…

Özgür düşünceleri nedeniyle Mevlana’nın bu taassup ortamında rahat yaşayabilmesi olanaksızdı…

O dönemde Anadolu’da her türlü düşünce hoşgörüyle karşılanıp tartışılabiliyordu…

Mevlana bu nedenle Konya’ya yerleşti…

MEVLANA’NIN KONYA’SINDA NEDEN MEYHANE YOK?
Peki, bugün Konya’da her türlü düşünce rahatça tartışılabiliyor mu?..

Bir kadeh şarap içilecek yer bulunmayan bugünkü Konya Mevlana’nın rubailerine yakışıyor mu?..

http://www.sutunhaber.com/haber7485-cat-24-baslik-konya-da-neden-meyhane-yok.html

konyada meyhane olmadigini kim soyledi_? bastan yalan ustune kurulu bir haber

ya ne sacmalamıs bu herif ya bunu sarhosluk dedigi o bildiginiz sarhosluk degil Allah askından sarhos ollmaktan bahsedio bu adamlar bu kadar sacmalayarak ne yapmaya calısıo

konyaya gitmek nasip olmadı bi yorum yok

ya ne sacmalamıs bu herif ya bunu sarhosluk dedigi o bildiginiz sarhosluk degil Allah askından sarhos ollmaktan bahsedio bu adamlar bu kadar sacmalayarak ne yapmaya calısıo

Vay be zekaya bak.Bizim göremediğimiz şeyi görmüş

İlhan Hocamız Allah aşkından olan sarhoşluktan bahsedecek öyle mi?Bu adam zaten hep Müslümanlık lehine yazılar yazmıştır.Şimdi de tasavvufta ehl olma mertebesine geldi.

Hey Allah'ım hikmetinden sual olunmaz

Vay be zekaya bak.Bizim göremediğimiz şeyi görmüş

İlhan Hocamız Allah aşkından olan sarhoşluktan bahsedecek öyle mi?Bu adam zaten hep Müslümanlık lehine yazılar yazmıştır.Şimdi de tasavvufta ehl olma mertebesine geldi.

Hey Allah'ım hikmetinden sual olunmaz

haha brawo sana yazdıklarımı baya yannıs anlamıssın Allah askıyla yazan mewlana diorum adam bunu bilmiomuda bole seyler yazıp sacmalıo yada bi amacımı war demey calısıorum nası okudun yazdıklarımı

türkiyede en çok alkol un konya da satıldığı söylentisi var

Bir yandan Moğol istilası uç veriyordu; ama, asıl neden Belh’teki İslamda ağır basan katı bağnazlıktı…

Namaz kılmayanlar, oruç tutmayanlar kırbaçlanıyordu…

Özgür düşünceleri nedeniyle Mevlana’nın bu taassup ortamında rahat yaşayabilmesi olanaksızdı…

O dönemde Anadolu’da her türlü düşünce hoşgörüyle karşılanıp tartışılabiliyordu…

Mevlana bu nedenle Konya’ya yerleşti…

yani Mevlan a içki bolluğuna gelmemiş ama gelme sebebi de eğer doğruysa ilginç

Orhan Pamuk da mevLana hakkında konuşmuştu (densiz)..
herkesin diLi var kaLemi var işte ne yaparsın,susturmak insan hakLarına aykırı!

konyada meyhane olmadiğini yanliş oldukca fazla var hemde...hz mevlanaya söz edenlerinde gidip türbesini bi ziyaret etmelerini sonra düsündüklerini yazmalarini temenli ederim...

İlhan yalancının önde gidenisin sana sadece gülüyorum.
Acaba gelip Konyada ne kadar gezmiş bi tarafından element uydurmasın.

Konyanın göbeğinde evet göbeğinde hatta insanların teksas dedikleri yer neresidir ve oraya neden teksas denir biliomusun ben söyleyim orda bi gazino vardır eski adı teksas dı sonra köşem oldu şu an kapandı neden kapandıgını bilmiyorum.

Gel bu tarafa sosyeteye dogru kent denilen yerde bizim sokak meyhanesi var, geç karşısına fuar restaurant var içkili hemen bi bina arkasına geç yegane öyle

Eskiden aynı yerin arkasında tılsım vardı mafya catısmasından önce kapandı sonra gechit olarak acıldı sonra türkü bar şimdi kapandı. yanında hakeza ocak başı.

Bu mekanların hiçbirine girmemiş olan ben bile biliyorum kimbilir daha kaç tane daha var haa bak unuttum otogar tarafını söylemeyi ordada çok var.

Ha şöyle dese anlardım konyada dier şehirlerdeki kadar yok bu dogrudur o kadar cok yoktur nufusa göre ve yeni bi tane açmak kolay değildir.Bununda sebebi insanlar bu tip mekanları sevmiyorlar.

Misal benim evimin yanına meyhane yapılsın asla ve asla istemem.Herkez ağzıyla içmior sonucta.

Kısacası İlhan bey yalancısın.

İlhan Selçuk konyada meyhane olmadığına üzülmüş madem

gitsin bir tane tekel bayii açıp milletin demlenmesini o sağlasın

Geri