İlginç, insan CENNET’e gitmeyi ister ama...

Reaction score
0
Ilginç

İlginç, insan eğerki 10 milyonu sadaka verecek olsa bu miktarı çok bulur ama 10 milyon ile mağazadan birşey almaya gitse alacak birşey bulamaz...

İlginç,insan 10 dk zikir edecek olsa bu zamanı çok bulur ama
bir film veya maç olsa bir buçuk saatlik zaman onun için hemen geçiverir...

İlginç, bir futbol maçının uzaması insanın hoşuna gider ama
Cuma namazında hutbenin birkaç dk uzaması hiç de hoşuna gitmez...

İlginç,insan duyduğu dedikoduya hemen inanır ve kabullenir ama
kesin doğru olduğunu bildiği birşeyi inat ederek hemen kabullenmez...

İlginç,insan modayı her an takip eder ama
Peygamberimiz (s.a.v) sünnetini moda gibi bilmez veya bilsede ygulamaz...

İlginç,insan camide bir saat ibadet ederek vakit geçirecek olsa onun için zaman geçmek bilmez ama
televizyona bakarken zaman onun için çabucak geçer...

İlginç,insan namaz kılarken,ibadet esnasında dünyevi konuları düşünmeyi sever ama normalde İslamiyet'i düşünmekten kaçınır...

İlginç,insana bir sureyi veya surenin anlamını okumak zor gelir
ama bir romanı okumak onun için kolaydır...

İlginç, insan konserde ilk sıralarda olmak için çaba sarfeder ama
camide ilk sıralarda olmak için çaba sarfetmez. Aksine namazın sonunda hemen çıkıp gideyimdiye son sıralarda olmak ister...

İlginç, bir ayet yada hadis ezberlemek insanın zoruna gider ama
müzik listesi top 10'da olan şarkıların hepsini ezbere bilir...

İlginç,insan ajandasında bir İslami toplantı için zaman bulamaz
ama dünyalık işler için çok zaman bulur.

İlginç,insan İslami konuları dinlemeyi ve anlatmayı zor bulur
ama dedikoduları dinlemeyi ve anlatmayı çok sever...

İlginç, insan CENNET'e gitmeyi ister ama hiçbirşey
yapmadan...

Sizce de ilginç, değil mi?

o zaman tr deki insanların %90 ını
cennete gidemicek sanırım. her şeye
rağmen insanın kalbi ve tanrısına olan
yakınlığı her şeyi belirleyecek bana göre.
kimse kimsenşn içini bilemez.

Kimin Cennetlik Kimin Cehennemlik Oldunu Allah Bilir Ama Yazılanların Hepsi Doğru Hepsi Gerçek !!!

sen onun istediği hiç bişeyi yapma sonra benim içim temizde :D sadece gülerim sana ilk önce için temizmi pismidiye sormıycaklar sana benim emirlerimi uyguladın mı diye soracaklar sen emirleri yerine getirdiysen o zaman içine bakacaklar ...!

DUR YOLCU!' Alıntı:
sen onun istediği hiç bişeyi yapma sonra benim içim temizde :D sadece gülerim sana ilk önce için temizmi pismidiye sormıycaklar sana benim emirlerimi uyguladın mı diye soracaklar sen emirleri yerine getirdiysen o zaman içine bakacaklar ...!

bende o zaman ilk soruyu es geçerim
cezamı çekerim. ama sonra huzura
kavuşurum.

cok onemli bir konuya deginmissin allah razi c.c. razi olsun kardesim..

islamin tevhid ve ibadetler konusundaki temel prensiplerine baktigimizda ve okudugumuzda bunlara ilginc dememek mumkun degil elbette...diger yandan Allah'a ve Resulune inanip İslamin emirlerini kabul eden muslumanlarin "islami ve ibadetleri yasama' noktasinda gunluk hayatlarinda boyle zaaflar icinde olmasi elbetteki yine ilginc ve uzucudur...

kim ne derse desin bir ozelestiri ve kendimize ceki duzen verme gibi mesajlar iceren biu tip konular dogrudur ve gercektir...islamin prensiplerinin farkinda ve hatta farkinda olmasi icin oncelikle islamin prensiplerinin bilgisi icinde olan muslumanlar bu tip konulara objektif baktiklarinde nefsine aldanmasinin bir sonucu olan bir karsi tavir degil aksine elinden geldigince tabi olmaya, kendilerine ceki duzen vermeye ve yine bu anlamda herseyi yoktan var eden Rablerinden haya ederek kendilerine dersler cikarmaya calisacaklardir...boyle ozelestirilerden kendine dersler cikarmayan veya cikaramayanlar da olacaktir...bu ise bir tercih hakkidir ve herkes kendi tercihlerinde cuz i irade noktasinda ozgurdurler...

DeSaNTRaLiZaSYoN' Alıntı:
o zaman tr deki insanların %90 ını
cennete gidemicek sanırım. her şeye
rağmen insanın kalbi ve tanrısına olan
yakınlığı her şeyi belirleyecek bana göre.
kimse kimsenşn içini bilemez.

yeryuzundeki gelmis ve gelecek olan en guzel ve en temiz kalp sahibi son din olan İslam'in tebligcisi ve tüm peygamberlerin bile peygamberi olan Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) in kalbidir...buna ragmen o sabahlara kadar ayaklari sisinceye kadar namaz kilar ve dua ederdi.. ve ashabi kiram efendilerimizde oyledir..hatta dunyada iken cennetle mujdelenen sahabiler bile oyleydi...kalbin temizligi konusundaki daha detayli bilgi icin bu bolumde acilan konuya bakabilirsin kardesim...

http://www.hackhell.net/showthread.php?t=128371

kavuşurum.

"O gün biz onların ağızlarını mühürleriz. Elleri bize konuşur, ayakları da kazandıklarına şahitlik eder." YASİN SURESİ - 65

"İşlemiş oldukları günahtan dolayı dillerinin, ellerinin ve ayaklarının kendi aleyhlerine şahitlik edecekleri...." NUR SURESİ-24

susmak veya es gecmek gibi bir secenegimiz yok gibi gorunuyor ayet meallerinde des kardesim :ter: :eek:

LaZiSH' Alıntı:
bazen korkuyorum..

Korkmakta haklısın....O kadar gereklii bii korku kii...Allahtan herkese vermesini dilerim....

¢єнєηηєм senden de Allah razıı olsun...

paylaşım için çok teşekkürler.
kul emredeni yapmak zorunda, sünnete uygun yaşamak zorunda.
ama malesef ülkemizdeki insanlar "benim kalbim temiz" mantığı ile hiçbirşey yapmadan cennet ile müjdelenecekleri günü beklemekteler.
oysa ki hangimiz dünyada yatarak herşeye sahip oluyoruz ? kim getirip cebimize para koyuyor. rıskın peşinden koşmadan kendi kendine gelmez.
valla ben bu mantığa karşıyım bir furyadır gidiyor Allah sonunu hayır etsin. insanlar hiçbirşey yapmadan (bende dahil) cenneti beklemekteler.
tamam kimin cennetlik kimin cehennemlik olacağını sadece Allah bilir ama unutmayalım ki, uygulamasada kul sezermiş.

kavuşurum.

cehenneme giren ebedi girer diye gecer kuranda...bu girip cikislar nerden cikti bilmiyorum....bir yerinde sadece Allahin istediginden haric ebedi kalirlar diye gecer ama bu yok ici temiz veya lafizla müslüman olanlar icin gecerli oldugu manasina gelmez.....kanimca cok zor....slmetle kuruntu

Bu güzel paylaşımın için teşekkür ederim...Emeğine,ellerine,gönlüne sağlık...
Artık pek ilginç gelmiyor...Bu olaylar...

süper aslında kendi muhasebemizi yapabileceğimiz sorular ve cevapsız kalmış bir ton sorular var ama bu aralar revaçta olan sadaka herkes elinden geldiğince sadaka versin arkadaşlar sadaka bin belayı def eder diye hadis de mecut hele de o kadar yardım bekleyen kardeşlerimiz var ken allah bizi hayırlı müslümanlardan eylesin inşallah

Tek Kelimeyle Muthis Bi Konu Acmissin Bence!!!

Hayatimizi Isteklerimizin Ziyadesinde Allahin Istedigi Gibi Düzenlememiz Gerekio Elimizden Geldigince... Gec Olmadan!!!

Belki Bazilari Bu Konulari Her Ne Kadar Siradan Bulsalarda Bu Siradan Seyleri Hayatimiza Gecirebiliomuz Acaba!!!

Allah Hidayet Versin!

öncelikle tanrımıza yakın olamayız Allah a yakın oluruz,
islamiyet sadece tr dekiler için geçerli değil.
türkiyede islamiyet tam yaşanamıyor diye islamiyetin bunu emrettiğini yada artık bu şekilde olması gerektiğini söyleyemeyiz, halifelik bitti bunu kimsede değiştiremez. sabit şeyler vardı bırakın değişmeyi yerinden oynamaz...

saol dostum konu güzel bazı şeylerin farkına varmamı sagladı

Geri