İlginç bir soru bilin bakalım

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
arkadaşlar nette gezerken bi soru buldum ve sizlere sormak istedim kopya çekmek yok mantıklı bi şekilde cevabı alayım hadi bulun bakalım

Soru:
Bir köyde 400 zeki cüce yaşamaktaymış. Bu cücelerin birbirlerinden tek farki kırmızı ya da mavi sapka giymeleriymis. 250 tane kirmizi sapkali, 150 tane de mavi sapkali cuce varmis. Cuceler bu sayilari bilmedikleri gibi kendi kafalarindaki sapkanin rengini de bilmiyorlarmis. Ancak en az bir kirmizi sapkali cuce oldugunu biliyorlarmis.Bu koyde bir parti duzenlenmis ve baslangicta butun cuceler bu partiye gitmisler. Ancak bu parti aslında sadece mavi sapkali cuceler icin duzenlenmis. Kirmizi sapkali cucelerin kirmizi sapka giydiklerini anladiklari günün bitiminde partiyi terk etmeleri gerekiyormus. Kac gun sonra partide yalnizca mavi sapkali cuceler kalir, nasıl?

bu kadar zeki cüce kırmızıyla maviyi ayıramamış mı :hhmanD
cevap kaç 1 gün mü??

Cüceler zeki olduklarına göre birbirlerinin şapka rengini bilip mavi şapkalılar kırmızıları aynı günün sonunda kovarlar...1 gün yani...Doğru mu acaba?

bunların hepsı gay mı :) bunların neslıde yok demek kı omru de az bence sapka derdıne dusecegımeze bunlara manıta yapalım :D:D:D

çok cüce var 1 kırmızı şapkalı cüce var mavi şapkalıda var kırmızı şapkalı zaten var buna göre kaç gün geçer la bu ne çıkamadım işin içinden salak cüceler:):)

kemal dit başımdan kafamı karıştı:durdurun:durdurun

hiç bir zaman olabilirmi?

250 ama bana göre 250+1 de olabilir..açıklama istion mu yoksa bu cevapta yeter mi??

399 gün sonra çnkü bir KIRMIZI war 399 gün = 399 cüce
1 Kırmızı cüce daha 400. gün ama 399. günde diyorum..

399

bu cüceler kör mü? Yoksa gerizekalı mı?
Tuhaf bir soru kafam karıştı yaf:S

ee cevap nerde?? kim bildi şimdi :durdurun

Bu Iş Bana Göre Deyil Olan Aklımda Karıştı

bu cüceler başkasının şapka rengini görüyor mu :D

ya bu parti zaten bir gece sürer
mekan sahibi sabah hepsini dehlerrrr

Geri