İki miting arasındaki önemli fark!

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
İki miting arasındaki önemli fark!
İki miting....Biri Erzurum'da AK Parti'nin düzenlediği miting...Diğeri Ankara'da Alevilerin hak mitingi...İki mitingte de kalabalıklar meydana sığmadı...Ama iki miting arasındaki önemli bir fark çok ama çok dikkat çekti...Neydi bu fark sahiden

İki miting....

Biri Erzurum'da AK Parti'nin düzenlediği miting...

Diğeri Ankara'da Alevilerin hak mitingi...

İki mitingte de kalabalıklar meydana sığmadı...

Ama iki miting arasındaki önemli bir fark çok ama çok dikkat çekti...

AK Parti mitinginde Türk bayrağı meydanı doldururken, Alevi mitinginde Türk bayrakları yok denecek kadar azdı...

PEKİ ANKARA'DA HANGİ MESAJLAR VERİLDİ?

Ankara'da, Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından ''Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı'' sloganıyla düzenlenen miting, Sıhhiye Meydanı'nda yapıldı.

Mitinge katılmak için çeşitli illerden gelen Aleviler, Ankara Garı önünde toplandı. ''Zorunlu din dersi kaldırılsın'', ''Cemevleri ibadethanedir'', ''Madımak müze olacak'' yazılı dövizlerle buradan yürüyüşe geçen Aleviler, Adliye binası önünden geçerek Sıhhiye Meydanı'na ulaştı.

''Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı'' yazılı dev pankartın arkasında yürüyen kortejdekiler, üst aramaları sonrasında miting alanına alındı. Daha sonra miting başladı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, konuşmasında, ''Alevi toplumunun demokrasi ve laikliği desteklediğini'' söyledi.

''Bu nedenle bugün son derece haklı, meşru, insani taleplerimizi bir kez de bu meydandan haykırıyoruz'' diyen Balkız, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istediklerini bildirdi. İnanç olgusunun kişiye has, inananla inanılan arasında bir gönül işi, hoş bir muhabbet olduğu, bu duruma kimsenin müdahale etme, araya girme hakkının bulunmadığını vurgulayan Balkız, ''Laik devlet dine yatırım yapmaz, dini örgütleyemez, genel bütçeden pay ayıramaz. O nedenle Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılmasını istiyoruz'' dedi.

-MİTİNGTEN NOTLAR-

Miting boyunca zorunlu din dersi uygulamasını protesto eden sloganlar atıldı, pankartlar açıldı.

Sivas'taki Madımak Oteli'nde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunurken, katılımcılar da ''burada'' diye seslendi.

Mitinge, CHP, ÖDP'nin aralarında bulunduğu siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum örgütleri destek verdi.

DTP milletvekilleri Sırrı Sakık, Sebahat Tuncel, Aysel Tuğluk ve Hasip Kaplan da mitinge katıldı. DTP milletvekillerinin, ''kalabalık olduğu'' gerekçesiyle platformdan indirilmek istenmesi üzerine Sakık, görevlilerle tartıştı.

Anonslarda, mitinge katılmayan diğer Alevi sivil toplum örgütleri protesto edildi.

Miting nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren 4 bin 500 polis, miting alanı ve yürüyüş güzergahında görev aldı. Yürüyüş ve miting sırasında bir polis helikopteri güzergah ve miting alanını havadan kontrol ederek, polislerin sevk ve idaresini sağladı.

Miting alanına giriş sırasında yapılan üst aramalarında ruhsatlı silah, çeşitli bıçak ve çakılara el konuldu.

Yürüyüş nedeniyle Talatpaşa Bulvarı ve Atatürk Bulvarı geçici olarak trafiğe kapatıldı. Sıhhiye Meydanı, bu meydana açılan Mithatpaşa ve Necatibey caddeleri ile çevre sokaklar da miting süresince ulaşıma kapalı kaldı.

Miting, sanatçıların konserlerinin ardından sona erdi.

KAYNAK

sen git sağa soLa ne var ne yok sat sonra Türk bayrağı açtım de
bu ne perhiz bu ne Lahana turşusu

Fуσηв;3708292' Alıntı:
sen git sağa soLa ne var ne yok sat sonra Türk bayrağı açtım de
bu ne perhiz bu ne Lahana turşusu

Bırakın artık bayatlamış klasik ezberleri

Tabki özelleşecek alıştınız dimi kitleri babanızın çiftliği olarak kullanmaya

şimdi kullanamayacağınız için zorunuza gidiyor

ayrıca bu iki resim kimlerin ne kadar vatan bayrak sevgisi varmış açıkca gösteriyor

tamam da iki mitinginde amacı farklı..
birinde alevilerin inançlarına karşı yapılan baskı kırılmak isteniyor,en azından dile getiriliyor,diğeri ise siyasi parti mitingi..

hatırlarsanız izmir'de cumhuriyet mitingi yapılmıştı,yer gök kırmızı-beyaz'dı,şimdi o mitingle ak parti mitingini karşılaştırıp,yazıda "alevi mitingine" yapılan bu haksız yakıştırma ak parti için de yapılabilir mi ?
gayet güzelde yapılır..
ama yanlıştır..

bazen okuyorum da yazdıklarınızı veya alıntı yaparak attığınız mesajları,nedense sürüdeki koyun olarak görüyorum bir an sizleri üzülerek,kesinlikle hakaret olarak algılamayın,sadece teşbihtir..

biraz da olsa düşünseniz,sizin fikrinize yakın olan bu tür yazıları,tartıp doğru kararı verebilseniz,körü körüne bir ideolijiye bağlanmasanız,yeri geldiğinde eleştirebilseniz bu tür saçma bir yazıyı..

hala ümit ediyorum..

tamam da iki mitinginde amacı farklı..
birinde alevilerin inançlarına karşı yapılan baskı kırılmak isteniyor,en azından dile getiriliyor,diğeri ise siyasi parti mitingi..

hatırlarsanız izmir'de cumhuriyet mitingi yapılmıştı,yer gök kırmızı-beyaz'dı,şimdi o mitingle ak parti mitingini karşılaştırıp,yazıda "alevi mitingine" yapılan bu haksız yakıştırma ak parti için de yapılabilir mi ?
gayet güzelde yapılır..
ama yanlıştır..

bazen okuyorum da yazdıklarınızı veya alıntı yaparak attığınız mesajları,nedense sürüdeki koyun olarak görüyorum bir an sizleri üzülerek,kesinlikle hakaret olarak algılamayın,sadece teşbihtir..

biraz da olsa düşünseniz,sizin fikrinize yakın olan bu tür yazıları,tartıp doğru kararı verebilseniz,körü körüne bir ideolijiye bağlanmasanız,yeri geldiğinde eleştirebilseniz bu tür saçma bir yazıyı..

hala ümit ediyorum..

sen ümit etmeye devam et

ben sen ve senin gibilerden ümidi çoktan kestim bile

bu sürü ve koyun sözlerini ise bu sözleri sözyleyene iade ediyorum.

Çünkü bende bu konuyu açan gibi düşünüyorum.

Ve bu iki miting arasındaki afrkı da anlamlı buluyorum.

Eğer ne var bunda diye akıl vermeye çalışanlar

eğer AKP mitinginde kazara bir bayrak olmadığında nasıl hakaretler edeceklerini uutuyorlat galiba

Alevilerin vatan sevgisi bayrak sevgisi dememki bayrak sayısı kadarmış

Bırakın artık bayatlamış klasik ezberleri

Tabki özelleşecek alıştınız dimi kitleri babanızın çiftliği olarak kullanmaya

şimdi kullanamayacağınız için zorunuza gidiyor

ayrıca bu iki resim kimlerin ne kadar vatan bayrak sevgisi varmış açıkca gösteriyor

özelleştirmeden bahsetmiyoruz. satmaktan, peşkeş çekmekten , verip kurtulmaktan bahsediyoruz. özelleştirme böyle olamz. dünyadaki örneklere bak.

€lyesa;3709355' Alıntı:
Eğer ne var bunda diye akıl vermeye çalışanlar

eğer AKP mitinginde kazara bir bayrak olmadığında nasıl hakaretler edeceklerini uutuyorlat galiba

Alevilerin vatan sevgisi bayrak sevgisi dememki bayrak sayısı kadarmış

alevilerin vatan sevgisini o AKP mitingindeki dağıtılmış bayrak sayılarıyla karşılaştırmaya kalkma bile. önce ağzındaki salyayı sil. eğer alevilerin vatan sevgisini öğrenmek istiyorsan kurtuluş savaşında hacı bektaş ilçesinden kaç tane asker gittiğini ve o zaman hacı bektaş ilçesinin nüfusunun kaç olduğunu öğrenerek başlayabilrisin. ya da kurtuluş savaşında ölenlerin kaç tanesinin alevi kaç tanesinin sünni olduüğunun tespitini yaparak başlayabilirsin.
ya da hiç bişey yapmassın. sadece alevilere yıllardan beri atılan çamurların post moderni olan bu bayrak sallama oalyına takılır, bölücülüğe devam edersin.

birine bir laf demeden önce aynaya bakın. o kişden kaç gömlek üstünsünüz. eğer vatanseverlik o meydanlarda dağıtılan bayrakları "padişahım çok yaşa" diyerek sallamaksa evet aleviler vatansever değil.

durmak yok, çamura devam

Nedir? BAYRAK sevgisi O nu taşımak,meydanlarda sallamak mı?Bu kadar basit olduğunu sanmıyorum.

DTP'liler o mitinge neden gitti?

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın 'Tanrı'yı, Peygamber'i, Kur'an'ı tanımayanlar' şeklinde tanımladığı grupların eylemine DTP damgasını vurdu.

DTP, başkentteki yürüyüşe tam destek verirken bazı milletvekillerinin platformdan indirilmesi partide burukluk meydana getirdi.

Önceki günkü eylemde DTP'li vekiller, tepkilerini "CHP'liler niye platformda?" şeklinde ortaya koymuştu. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, dün Kürtçe yayımlanan bir gazeteye 1 ay abone olunmasını sağlamaya yönelik kampanyanın başlangıç törenine katıldı. Türk, burada konuyla ilgili sorular üzerine "Biz, Aleviler beğensin ya da beğenmesin diye diyalog kurmadık. Arkadaşlarımız orada inançların özgürleşmesine destek vermek adına bulundular.'' dedi. Türk'ün ardından söz alan Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ise platformdaki tartışmanın kendilerini tanımayan bir görevli nedeniyle çıktığını savundu. Platformdaki bir görevlinin DTP'li vekilleri bozuk bir üslupla aşağıya indirmeye çalıştığını ifade eden Halis, kendilerine karşı organize bir tepki olmadığını ileri sürdü. Halis, "Sadece Alevilerin değil, tüm ezilenlerin yanındayız." diye konuştu. Bu arada tartışmanın büyümesi üzerine Alevi-Bektaşi Federasyonu, platformu çökme tehlikesi sebebiyle boşalttıklarını açıkladı.

KAYNAK

Nedir? BAYRAK sevgisi O nu taşımak,meydanlarda sallamak mı?Bu kadar basit olduğunu sanmıyorum.

DTP'liler o mitinge neden gitti?

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın 'Tanrı'yı, Peygamber'i, Kur'an'ı tanımayanlar' şeklinde tanımladığı grupların eylemine DTP damgasını vurdu.

Şimdi anlaşıldı o miting de neden Türk bayraklarının olmadığı

DTP lilerin olduğu miting de bayrak dalgalanmaz elbette

Bu alevilerinde DTP sevgisi baya bir derin miş

€lyesa;3709851' Alıntı:
Şimdi anlaşıldı o miting de neden Türk bayraklarının olmadığı

DTP lilerin olduğu miting de bayrak dalgalanmaz elbette

Bu alevilerinde DTP sevgisi baya bir derin miş

:clap:clap:clap:clap

Bu gün alevilerin mitinginde ortak hareket edenler

yarın DTP nin mitinginde bazı istekler için ortak hareket ederler merak etme sen

DTP Milletvekilleri Emine Ayna, Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan ile SHP Genel Başkanı Murat

Karayalçın, CHP'liler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı, Arif Sağ, Edip Akbayram,

Ferhat Tunç, Yavuz Bingöl, Mustafa Özarslan, Şair Ahmet Telli dün bu miting deydi

bu miting alevi mitinginden çok

ulusalcı+ergenekoncu+PKK+ CHP+SHP+Alevilerin bir araya geldiği miting olmuş

DTP Milletvekilleri Emine Ayna, Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan ile SHP Genel Başkanı Murat

Karayalçın, CHP'liler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı, Arif Sağ, Edip Akbayram,

Ferhat Tunç, Yavuz Bingöl, Mustafa Özarslan, Şair Ahmet Telli dün bu miting deydi

bu miting alevi mitinginden çok

ulusalcı+ergenekoncu+PKK+ CHP+SHP+Alevilerin bir araya geldiği miting olmuş

:clap:clap:clap

birbilerine negüzel yakışmışlar

hergün miting yapsınlar

hainler ve işbirlikcileri sözde demokrasi adıan meydanlarda hak arıyorlar mış

sevsinler sizi :)

AKP' nin milliyetçilikle, Türklükle, Türk bayrağı ile zerre kadar alakası yoktur. Başdanışmanlarına (Cüneyit Zapsu) bakacak olursak, kürt bayrağıyla daha alakalı olduklarını söylemek yerinde olur.

Geri