İETT'ye Gazi Mah. Yasağı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Son günlerde, toplu taşıma araçlarına saldırıların artması gerekçe gösterilerek, İstanbul Gazi mahallesine dün akşam İETT ve halk otobüslerinin giriş yapmasına izin verilmedi.

Polis ekipleri, Gazi mahallesine sefer yapan otobüsleri durdurarak, yolcuların evlerine yürüyerek gidebileceğini belirtti.

Evleri yakın olanlar yürüyerek mahalleye girdi, ancak bazı yolcular evlerinin uzak olduğunu belirterek yetkililerle tartıştı.

Polisi ve belediye ekiplerini suçlayan mahalle sakinleri, Gazi mahallesinde yaşayanların potansiyel suçlu gibi gösterilmeye çalışıldığını iddia etti.

Tepkiler üzerine evleri uzak olanlar başka otobüslerle farklı bir güzergahtan mahalleye gönderildi.

Bu uygulamaya da tepki gelmesi üzerine otobüsler normal seferlerine döndü.

( Cnn Turk )

Şeriatın kestiği parmak acımaz . Biraz kaba tabir ama böle şelerde hep masumlar zarar görüyor .

bencede ii olmuş.halk olarak içindekileri kötüleri tasfiye etsinler bir an önce

benim uzun zamandir onerim buydu zaten

otobusun icinde cayır cayır yanacaklarına yurusunler, bazılarına ıyılıkte yaramıyor

Oradaki hıyarlara değil otobüs elektrik bile vermemek lazım terörist yuvası.

ne kadar cahil cahil yazan arkdaşlar var anlmış degilim ..
bir kaç kişinin yaptıgını tüm topluma mal etmek çok yanlış orda yaşıyan kişiler pislik deil şerefsiz degil ben orda yaşamıyorum ama yaşayan ardaşlarım var hiç biride şerefsiz degil asıl bunları yazanlar utansın derim..

bide ben görsem su mahalleyi :E

Son günlerde, toplu taşıma araçlarına saldırıların artması gerekçe gösterilerek...

Bu sadece son gunlerde olan bır sey degil tabi...yıllardır bu milletin canına, malina kastedilmiş, otobüsleri yakılmış, esnafın camlari kırılmış işyerleri talan edilmiştir...Ne için peki? ve Kim Bunlar?

Halkların kardeşliği...!
Mikrop saçan, leş kokan lağım fareleri!...Hainlerin yaltakçıları!..Barışcıl kan emici teröristler!...Apocu veletler!...Beyni bokla doldurulmuş insan müsvetteleri!...Yedigi çanağa pisleyen kansızlar!...utanmadan zerre haya duymadan "halkların kardeşliği" deyip bu vatanın insanına halkına kastedeceksin, rahatsızlık vereceksin, kaos çıkaracksın, ideoloçkalarınızdaki en önemli savunucusu oldugunuz "emekci" diye tabir ettiginiz bu halkın, rahatça işyerlerine gidip gelmelerine engel olacaksınınız zorluklar cıkaracaksınınız, icinizdeki varolan kini, düşmanlıgı ve hainliği her fırsatta ortaya koyacaksınız ve sonra "halkların kardeşliği" diyerek haykıracaksınız kendinizi barışcıl ilan edeceksiniz "barışcı türküler" söyleyeceksiniz veya "evrensel barışı" savunacaksınız..eeee bizde yiyecegiz öylemi!!! Bu millet yemez!!!...

Böylesine samimiyetsiz ideolaçkaların söylemlerini. bu millet bir dönemde, bir akımdı yedi gibi gözükmüştür...Ama yemez!! Sadece gargara yapar ve gerektiginde de tükürür ve tükürmüştürde...bugunde böyledir yarında öyle olacaktır..yapacakta bir şeyiniz olmadıgından ya otobusleri yakarsınız, ya esnafın camları kırarsınız, veya bir cenazede ermeni olursunuz ama "illada olursunuz bagıra cagıra" fakat nedense "şehit cenazelerinde bir sey olamazsınız".!..zaten bir şeyde olmanızı beklemiyoruz beklemeyizde..siz ve sizin gibi olan lagım farelerinden;

"Halkların Kardeşleri" değil ancak ve sadece "Halkların Kalleşleri" olur...

sözlerimiz ve tepkilerimiz cadı kazanı kaynayan bu semtlerdeki genel halka degildir elbette ve olmazda...bu vatanın evlatları olarak "Bizimle Kardeş olan halkımızla, bu kardeşlige karşı kalleş olanları" ayırd ederiz ve etmeliyiz...

gazi bir kültürün adresidir. tepkinin kültürü. 1995 te gladionun türkiye şubesi, gazideki bir alevi kahvesini tarayıp alevi dedesini öldürdüğünde tüm mahalle tepkilerini ortaya koyuyorsa ve ortaya koydukları bu tepki karşısında, olayları yatışırmak isteyen(gerçek niyetini anlamak pekte zor olmasa gerek) polis namlusunu havaya değilde kalabalığın üstüne doğrultuyorsa ve 22 kişi katlediliyorsa burda suçlu gazililermi. neyapacaklardı yani birisi geldi mahallede kahveyi taradı kaderde buda varmış deyip bu alçak saldırıyı sineyemi çekeceklerdi. alın bir olay daha (malum olayın tamamı) yine alçakça bir cinayet. masum birgenç öldürülüyor mahalleli gene tek bir yumruk halinde tepkisini ortaya koyuyor.

balık hafızamızı tazeledik.

ama görüyorumki, hafızalar nekadar tazelenirse tazelensin, yegane bilgi kaynağı yurdumun fason medyası olan gençlik, olaylara tepkisini koyan herkese bölücü vatanhaini yaftasını yapıştırmaktan hiç çekinmiyor.

son derece barışçıl insanların yaşadığı gazi, umarım bu özelliğini hiç kaybetmez

osiris_cemo' Alıntı:
Oradaki hıyarlara değil otobüs elektrik bile vermemek lazım terörist yuvası.

ınsanları kucumseme sen gazı mahallesıne geldınmı hıc
bırıncısı olayları ordakı ınsanlar yapmıyo
oyle bılır bılmezıne konusma
ben 19 seneden bellı gazı mahallesındeyım
terbıyesızlık yapma hıyar sensın

Zapatas' Alıntı:
1995 te gladionun türkiye şubesi, gazideki bir alevi kahvesini tarayıp alevi dedesini öldürdüğünde tüm mahalle tepkilerini ortaya koyuyorsa ve ortaya koydukları bu tepki karşısında, olayları yatışırmak isteyen(gerçek niyetini anlamak pekte zor olmasa gerek) polis namlusunu havaya değilde kalabalığın üstüne doğrultuyorsa ve 22 kişi katlediliyorsa burda suçlu gazililermi.

'Gazi olayları'nı tetikleyen saldırıda ölen 'Alevi dedesi' değil, kimsesiz biriymiş
i17926_dedegazi.jpg

Gazi olaylarının üzerinden 12 yıl geçti. Gaziosmanpaşa'da 12-13 Mart 1995'te bir kahvehanenin taranmasıyla başlayan olaylar, ülkeyi bir anda gerilime sürükledi.
Gazi olaylarını tetikleyen 'Alevi dedesi öldürüldü' haberinin yalan olduğu ortaya çıktı. Kahvehaneye yapılan saldırıda ölen Halil Kaya'nın Alevi dedesi olmadığı öğrenildi.
Saldırıda 'Alevi dedesi' Halil Kaya'nın öldüğü bir TV kanalından kamuoyuna duyurulurken haber, olayların tetiklenmesinde önemli rol oynadı. Ancak bunun büyük bir 'provokasyon' olduğu yıllar sonra ortaya çıktı. Saldırıda ölen Halil Kaya, sanıldığı gibi Alevi dedesi değil, naylon çadırda yaşadığı için cemevine yerleştirilen bir evsizmiş. Faili meçhul saldırıda ölen tek kişi olan 67 yaşındaki Halil Kaya'dan, binlerce yayında hâlâ 'Alevi dedesi' olarak söz ediliyor. Sol örgütlerin yayın organlarında Kaya 'Alevi dedesi' olarak anılıyor ve halk 'ayaklanmanın izinden gitmeye' çağrılıyor. Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Elmas ise gerçeği bütün açıklığıyla anlatıyor: "Halil Kaya bir Alevi dedesi değil, naylon barakada kaldığı için cemevine yerleştirdiğim bir düşkündü. Minibüs esnafına başkanlık yaptığım dönemde, mahalledeki bir mağdura yardımcı olmamı istediler. Halil Kaya'nın naylon barakada kaldığını görünce haline acıdım ve cemevine yerleştirdim. Kahvahanenin taranmasının ardından bir televizyon 'Alevi dedesi öldürüldü' diye altyazı geçince halk toplandı ve olaylar büyüdü." Alevi vatandaşların oturduğu İstanbul Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi'ndeki Yavuz, Doğu, Dostlar ve Öntaş kahvehaneleri 12 Mart 1995 günü saat 20.40'ta silahla taranmıştı. Taksiden açılan ateş sonucu 67 yaşındaki Halil Kaya yaşamını kaybetmiş, 15 kişi de yaralanmıştı. 'Dede öldürüldü' yazılarından sonra toplanan ve 3 gün dağılmayan binlerce kişilik topluluk ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda ise 23 kişi daha hayatını kaybetmiş ve 408 kişi yaralanmıştı. Pazartesi günü olayların 12. yıldönümünde ölenler anısına Gazi Cemevi'nde lokma dağıtılacak ve mevlit okunacak. Ardından da 17 kişinin mezarı ziyaret edilecek. Halkı sükûnete davet eden Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Elmas ise Alevi-Sünni çatışması isteyenlere alet olmamak gerektiğini söylüyor. Hıdır Elmas, "Devlet hepimizin devleti. Aynı bayrağın, aynı sancağın altında yaşıyoruz. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve hoşgörüye ihtiyacımız var. Kitabımız, peygamberimiz bir." diye konuşuyor. Yanlış yapanların politik düşünenler olduğunu vurgulayan Hıdır Elmas, cemevinin politika üstü olduğunu dile getiriyor. "Şiddetle hiçbir yere gidemezsiniz." diyen Başkan Elmas, geçmiş ile bugün arasında 'dağlar kadar fark olduğunu', Alevi vatandaşların cemevinde ibadetlerini rahatça yerine getirebildiklerini, burada kültürel faaliyetlerde bulunabildiklerini ifade ediyor. Duvarlar sol örgütlerin sloganlarıyla dolu Gazi Mahallesi'nde neredeyse bütün duvarlar yasadışı örgütlerin sloganlarıyla dolu. Birçoğu boyayla kapatılarak silinmiş. Emniyet, 12 Mart'ta bir olay beklemiyor; ancak tedbiri de elden bırakmıyor. Her ne kadar 4 ayrı mahalleye ayrılsa da Gazi olarak anılan beldenin nüfusu 200 bin civarında. Beldedeki 12 cami namazdan namaza açılıp kapanıyor. Cemevi ise ibadetin yanı sıra İngilizce, bilgisayar, kuaförlük kursu ve 800 kişilik yemek salonuyla halkın sosyal ihtiyaçlarına da cevap veren hareketli bir mekân. "Halk meclisi" adı altında beldede yaşayanlar aralarındaki sorunları kendi aralarında çözümleyecek bir heyete başvuruyor. Yasadışı silahlı sol örgütler, halk meclislerine sızıp belde sakinleri üzerinde etki kurmaya ve adam kazanmaya çalışıyor. Mahallede yaşayanların bazıları, Emniyet birimlerine çocuğunun örgüte katılıp dağa çıktığına dair ihbarda bulunuyor.

Alıntı:http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=511243&keyfield=616C6576692064656465

eyfel, ben alevi değilim. orada öldürülenin alevi, sünni, ateist vs.vs olması beni hiç ilgilendirmez. benim için insan olması yeterli. bilgilendirmen için teşekkürler, yoksa senin veya kaynak gösterdiğin yayının, alevi ise öldürülmesin, kimsesiz bir amca ise öldürün gitsin bir işe yaramıyo zaten demek istemediğinden adım gibi eminim. kanlı eller, ellerini insanlarımın üstünden çeksin gazide okmeydanında veya 1 mayıs mahallesinde olay falanda kalmaz. ama gaziye uygulanan abluka ve gözdağı, güçlerin halktan yana olmadığını yeterince gösteriyor.

zapatas benim bu haberi foruma verirken maksadım insanları alevi - sünni diye ayırmak değil.... kimsesiz bir adamcağızın öldürülmesini (ki öldürülenin kim olduğu önemli değil , katlin her türlüsüne lanet olsun:mad: :mad: ..) alevi dedesi öldürüldü diyerek insanları tahrik edenlerin varlığından söz etmek istedim...yani her zamanki gibi alevi veya sünni farketmiyor insanlarımız bir şekilde provake edilip , birbirlerine düşürülüyorlar...bu işten de karlı çıkan ne aleviler ne de sünniler....karlı çıkan hep bu milleti bölmeye çalışanlar...asıl dikkat etmemiz gereken mevzu budur bence....

nikola34' Alıntı:
ınsanları kucumseme sen gazı mahallesıne geldınmı hıc
bırıncısı olayları ordakı ınsanlar yapmıyo
oyle bılır bılmezıne konusma
ben 19 seneden bellı gazı mahallesındeyım
terbıyesızlık yapma hıyar sensın

Eğer otobüs kundaklayanlardan ve abuk subuk bilimum apocu gösteride yer almıyorsan neden üzerine alınıyorsun ? Ben bütün gazi mahallesine demedim bütününe diyecek olsam öyle yazardım.

Tabii o gösterilerde yer alıp polise devlete taş atanlara otobüs kundaklayanlara hıyar demek benim doğal hakkım.Daha beterini de söylerdim ama forumda belli kurallar var. :D

photoshopc ne güzelde dile getirmiş bunun üzereni bişeyler yazmak aayıp olur şimdi elin yüregine saglık kardeşim benim seningibilerine ihtiyaç var dogrusu

Zapatas' Alıntı:
gazi bir kültürün adresidir. tepkinin kültürü.

Tepki vermek için otobüsleri bu hale getirenlere tepki olarak "dede"lerinin, ebelerinin taranmasına ses çıkarmasınlar!!

Zapatas' Alıntı:
neyapacaklardı yani birisi geldi mahallede kahveyi taradı kaderde buda varmış deyip bu alçak saldırıyı sineyemi çekeceklerdi.
Anarşiden, terörden başka bi halta çalışmayan beyincikleriniz bu ülkenin bir hukuk devleti olduğunu akıl edemeyip kendi cezalarını kendileri vermeye kalkarsa, kendilerine kesilecek cezaya ses hiç çıkarmasınlar!!

Zapatas' Alıntı:
ama görüyorumki, hafızalar nekadar tazelenirse tazelensin, yegane bilgi kaynağı yurdumun fason medyası olan gençlik, olaylara tepkisini koyan herkese bölücü vatanhaini yaftasını yapıştırmaktan hiç çekinmiyor.
http://www.haberler.com/belediye-otobuslerine-molotof-kokteyli-atan-7-haberi/
Bu şerefsiz köpeklerin vatan haini olmadığını sen iddia ediyorsun. Daha nasıl bir hıyanet içinde olmalılar ki bunlara vatan haini diyebilesin! Dur tahmin edeyim; Rusya'da belediye otobüslerini yakarsa hain olurlar değil mi??

Zapatas' Alıntı:
son derece barışçıl insanların yaşadığı gazi, umarım bu özelliğini hiç kaybetmez
Tabii "barış" kelimesinin anlamı kültürlere göre de farklılık gösterebiliyo.

Bizim otobüsün son durağını hiç görmedim,inşaLLah da görmem:durdurun
gerçi ara sıra bazı öğrenciLer,çeşitLi artistLikLer yapıyoLar ama pek takışmıyoruz..
yoksa yanLışLıkLa 2 durak ötede insem; maazaLLah..:saskin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri