İdil Biret Konserine Tekbirli Baskın

Hocam ben o sarayda herhangi bir etkinliğin olmasının ya da alkol alınmasının herhangi bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum,warsa göremediğimiz bir nokta lütfen göster bize.Bir kaç yorum o sarayda içki içilir mi diye gelmiş benim alkol örneğini wermemin sebebi buydu yerini de buldu sanırım.Kraldan çok kralcı ve cahil ;sözleriminde arkasındayım,neyi savunduğunu bilmeyen insanların fanatik şekilde uçlarda hareket etmesi bu sıfatların tam karşılığını bulmasını sağlıyor diye düşünüyorum.

Arkadaşlar aranızda ne kadar kraldan çok kralcı olduğu,aranızda cehaletin ne kadar yaygın olduğunu görmek beni gerçekten çok üzdü.Bir konu hakkında fikir sahibi olmamk kötü bir şey diildir ama bir konu hakkında ne kadar fikiri olduğunu bilmemk çok kötü bir şeydir adı kısaca cehalettir.Kutsal hazineler Yavuz Sultan Selim tarafından 1508 de Topkapı Sarayına ulaştırıldı.Yavuz'un torunu 2. Selim nam-ı diğer Sarhoş Selim zamanında o hazineler oradaydı.2. Selim rivayetlerden birine göre sarayda sarhoşken kayıp düştü ve öldü.Bu adam hayatı boyunca o sarayda sarhoş gezdi bir kaç yüz kişi 4-5 saat orada alkol alınca mı size batıyor? Başımız;padişahımız orada sarhoş dolaştı beyler sizin yaptığınızı adlandıramıyorum.

Osmanlı o haltı yedi diye meşrumu oldu? Haramlıktan çıkdımı? Ocak yetkilileri Fatih yapsaydı onada tepki gösterirdik diye açıklama yapmıştır. Bu açıklama sanırım doyurucu oldu sizin için.

Eylem yapılabilirdi ama daha farklı olmalıydı tarzı.
Orada namaz kılmak felan hoş olmamış.
Namazın kılınış amacını anlayamadım ben.

Protesto için oradasın, topkapı sarayının surlarının dibinde, eylem devam ediyor. Akşam ezanı okunuyur. Namaz için camiye gittiği vakit eylem bitmiş demektir.

Eylem devam edecekse namaz orada kılınır. Bunda bir mahsur göremiyorum. Ordu cephedeyken namaz vakti geri dönmüyordu herhalde mescitlere.

?Bunlara cevap veremeden sen anlayamazsın kutsal emanet nedir.Peybamberimizin sakalının teli için şu dünyada sorgusuz canını verecek kaç mümin var haberiniz varmı sizin?Ama toplumun QUOTE]

İyi güzel de sınırlar nerde çekilecek.Ben desem şimdi

"haydarpaşa garı benim dinime göre kutsal,gene benim dinime göre çok büyük günah olan meyve suyu içilmesin, kutsalıma hakaret etmeyin"

Bu yukarıdaki cümle ciddiye alınabilir mi?Gene aynı şekilde adam senin kutsal kabul ettiğin yerin 50-100 m yakınında senin içmediğin bir içeceği tüketmiş buna kim ne diyebilir ki.

?Bunlara cevap veremeden sen anlayamazsın kutsal emanet nedir.Peybamberimizin sakalının teli için şu dünyada sorgusuz canını verecek kaç mümin var haberiniz varmı sizin?Ama toplumun QUOTE]

İyi güzel de sınırlar nerde çekilecek.Ben desem şimdi

"haydarpaşa garı benim dinime göre kutsal,gene benim dinime göre çok büyük günah olan meyve suyu içilmesin, kutsalıma hakaret etmeyin"

Bu yukarıdaki cümle ciddiye alınabilir mi?Gene aynı şekilde adam senin kutsal kabul ettiğin yerin 50-100 m yakınında senin içmediğin bir içeceği tüketmiş buna kim ne diyebilir ki.

kardeş laf canbazlığının lüzumu yok ...burası TÜRKİYE ve dinimiz İSLAM ..
ve bizim türklerin kendilerine has özellikleri vardır...ve son NEBİNİN olduğu yerde bu tür rezillikler olmaz...
başka dine biz saygı gösteririz...ama aynı saygı maalesef bizim gördüğümüz bir durum değildir...

kardeş laf canbazlığının lüzumu yok ...burası TÜRKİYE ve dinimiz İSLAM ..
ve bizim türklerin kendilerine has özellikleri vardır...ve son NEBİNİN olduğu yerde bu tür rezillikler olmaz...
başka dine biz saygı gösteririz...ama aynı saygı maalesef bizim gördüğümüz bir durum değildir...

Laf cambazlığı yok ortada somut bir örnek var.Burası Türkiye, çoğunluğun dini İSLAM ve herkes dini inancında özgür(en azından teoride).Sorum şu ;yukarıda yazdığım komik cümleyi ciddiye alıp haydarpaşada meyvesuyunu yasaklayacak mıyız?Mantıklı geliyor mu?Mantıklı gelmiyorsa konserde şarap tüketilmesi neden ayıp oluyor.

Sonuç olarak ortak alanlardaki kuralları belirli bir dinin kurallarına göre mi ayarlayacağız öyle ise o rejime demokratik deil teokratik rejim denir.

Son cümlende yazdığına bir örnek verebilir misin İslam dininine yapılmış bir saygısızlık nerde olmuş.

demek ki alperen takımı da yobazlara katılmış. eee ne de olsa dinci yobazlar malı yeterince götürdü...sıra alperenci takımına geldi anlaşılan. biraz da onlar malı götürsün...

Son günlerde yobazlık kelimsesi öyle düştü ki dillere, adeta sav söz oldu. Bilen-bilmeyen herkes kelimenin duruma uygunluğuna bakmaksızın sırf "karalama" uğruna bunu kullanır oldu. Şimdi arkadaşım senden rica etsem, bana bu kelimenin anlamını ve yapılan davranışla bağlantısını açıklar mısın???

Alperenler, "doğru olanı" yapmışlar.

Kutluyorum... =)

Son günlerde yobazlık kelimsesi öyle düştü ki dillere, adeta sav söz oldu. Bilen-bilmeyen herkes kelimenin duruma uygunluğuna bakmaksızın sırf "karalama" uğruna bunu kullanır oldu. Şimdi arkadaşım senden rica etsem, bana bu kelimenin anlamını ve yapılan davranışla bağlantısını açıklar mısın???

yobaz kelimesinin anlamı aşağıda yazıyor.

YOBAZ: Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen kimse.; Bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse).; Kaba saba, incelikten anlamayan (kimse).

olayla bağlantısı: sırf kendi ideolojilerine uymuyor diye konser basan güruha ben yobaz derim. işlerine gelince demokrasi, fikir özgürlüğü laflarını ağızlarından düşürmeyen, işlerine gelmeyen bir durumda saldırganlaşanlara yozaz demek de bir sakınca görmüyorum.

alperen denen grubu karalamama gerek yok zaten ne oldukları ortada...

yani illabu zıkkım oradamı içilmeli. bu da provakasyonun sosyete boyutu.illa içeceksen şu zıkkımı ne bilim git çiçek pasajında iç.bu şarapçılar oldum olası böyle kutsal mekanları seçiyorlar zaten.eskiden mezarlıklarda içerlerdi şimdi de topkapı da.

senın gibi dinsiz olacaksam yobaz olmayı kabullenirim....

1. ben dinsiz değilim iftira atarak günaha giriyorsun...doğruya sizde sizin gibi düşünmeyen herkese her türlü hakaret sevap bu sayede cennettyen tabu alıyosunuz.
2. yobazlığı kabul ettiğine göre başka söze gerek yok. yobaz cemaatinle sana mutluluklar yobaz vatandaş.

Hayır Dinsiz olsak ne olur Türklükten mi çıkarız İnsanlıktan mı Çıkarız Emekçiye Hak vermekten mi çıkarız..

olayı Dine çevirmeyin..

bu olay sanatçıya verilen saygının ne olduğunu gösteriyor..

yobaz anlamınıda kendine göre yazmışsın...
ATATÜRK RESMİNİ KALDIR BENCE ORAYA CHE FİLAN RESMINI KOY RENKIN BELLİ OLSUN ATATÜRKÜDE KENDİN GİBİ DİNSİZ GÖSTERİYON...

yobaz kelimesinin anlamını tdk'nın sitesinden aldım. iftira atmayı bırak.

benim renngimden sanane ben senin yobazlığını sorguluyor muyum?
BEnim AtaTürkçülüğümü sen hiç ağzına bile alma. ne AtaTürk'ü ne de dinimizi senin gibi yobaz takımından öğrenecek değiliz. sen git cemaatine takıl.

bırakın şu avrupa yi özentiliği türk olup müslüman olduğumuzu unutmayalım unutturmayalım

bırakın şu avrupa yi özentiliği türk olup müslüman olduğumuzu unutmayalım unutturmayalım

Avrupa i özentilik değil

hiç türk ama müslüman olmayan birileri olmaz mı

yada hem türk hem müslğman olup bütün milliyetlere ırklara ve dinlere saygı gösteren insanlar olamaz mı?

mesela ben öyleyim herkes öle olmalı..

Herkez haddini bilecek
Hele hele
Kapıda namaz kılındı diye ödü kopan insanlar
Ölüyorum bunların adamlığına (=
Birde madem namazdan bu kadar korkuyosun ne işin var bu memlekette

Hayır Dinsiz olsak ne olur Türklükten mi çıkarız İnsanlıktan mı Çıkarız Emekçiye Hak vermekten mi çıkarız..

sen nesin ? yorumların nereye hizmet ediyor ve yaşının kaç olduğunu gerçekten merak ediyorum :D

emek kelimesi ağzından düşmüyor sos kelimesi ağzımdan çıkıyor ama hayır sosyalist de değilsin Türk'lüğünden ödün de vermezmiş aman da aman :)

İşçiye hakkını teri kurumadan veriniz diye zaten Peygamber efendimiz hadisi şerifinde diyor.Bunları karşıt şeyler gibi görmeyi bitirin bence.

Dinsiz oLsak ne oLur ki demişsin ya Allah'ıma binlerce şükür Müslüman Türkler olarak biz bu ülkede % 90 ız :)

ayrıca yukarlar da yobaz mobaz tartışması olmuş.bence yobazın anlamı sadece o mana da kısıtlandırılmamalı.Yaptıklarına bakmaksızın Aziz Atatürk'ün maskesini giyenler daha fazla yobazdır.Elmalılı Hamdi Yazır'a mealini yazdırmıştır Ata.Acaba bu Atatürkçüler zahmet edipte kaç kere okumuşlardı Kİ ?

ya nolacak işte bende onu söyledim yobazın anlamını kendı çıkarına göre yorumluyor bunlar bide bizlere objektiflikten bahsederler..şunuda belirtim ben cemaattan filan değilim...
sadece ülkesi için herşeyi yapan ınandıgı değerlere bagımlı ve korumaya yemın etmış bir türk genciyim....
tekrarlıyorum m.kemal atatürk maskesinide çıkartın....
paşam hakkında bır kaç soru sorsam bilemezsin siz anca che stalının gibi yaratıkların haya hıkayelerini bilirsiniz ama ne hıkmetse ülkemde paşamın adını kullanarak karalama yapıyorsunuz...
sizin gibilerin hangi renk aşık olduklarını cok iyi biliyoruz....

yobaz kelimesinin anlamı aşağıda yazıyor.

YOBAZ: Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen kimse.; Bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse).; Kaba saba, incelikten anlamayan (kimse).

olayla bağlantısı: sırf kendi ideolojilerine uymuyor diye konser basan güruha ben yobaz derim. işlerine gelince demokrasi, fikir özgürlüğü laflarını ağızlarından düşürmeyen, işlerine gelmeyen bir durumda saldırganlaşanlara yozaz demek de bir sakınca görmüyorum.

alperen denen grubu karalamama gerek yok zaten ne oldukları ortada...

Bir düşünceye, bir inanışa aşırı ölçüde bağlanıp ondan başka bir düşünce ve inanışı kabul etmeyen,vs kişiye de bağnaz denir, yani yobaz kelimesinin anlamı içerisinde geçen ve verdiğim tanımı aşırıya götüren kişiye denirmiş. Alperenler başka inanış ve düşünceyi kabul etmez durumda değildirler, başka düşünce ve inanışa saygısızlık etmek durumunda da değildirler, Alperenler sadece kendi inançlarına saygı beklemektedirler. Nasıl ki onlar başka inançlara saygı gösteriyorsa... Alperenlerin konsere karşı çıkması yobazlık oluyor ve onlardan demokratiklik bekleniyor orada konser vererek şarap tanıtımı yapmak demokratikliğin gereği oluyor öyle mi??? işte sürekli demokratlıktan, tarafsızlıktan, özgürlüklerden dem vuran sen ve senin gibilerin en iyi yaptığı şey budur. demokratlık, özgürlük başkalarının inancına ve değerlerine saygı duymaktan geçer. saygı duymayı bilmeyenler, öğrenemeyenler edepsizin alasıdırlar. İslam inancında kutsal sayılan bir mekanın -ki 24 saat okunan Kuran-ı Kerim okunmakta- yanında şarap tanıtımı yapmak en büyük ahlaksızlıktır, antidemokrasi, antiözgürlük anlayışıdır. Sizin demokratiklik ve özgürlük anlayışınız buysa evet Alperenlerde -sizin deyiminizle- yobaz olsunlar. Ayrıca karalamaya dilin varamaz zaten, her dilin karalayabileceği kadar basit bir hareket değildir Alperenlik!!!

Geri