İlgi için teşekkürler... Sanal bellek artırımı sanırım performanstan yapılıyor bir arkadaşım onu önerdi ancak oda olmadı.... Ram 1 gb arkadaşım 2 bin küsürlü bişi girdirdi tamam 1gb'ı geçebiliyorum bu sayede ancak bu dosya 97 sayfa ya 150 sayfada olabilirdi o zaman rami tekrar yüksek göstermem gerekebilir... ve formattan önce bu ayarlar format atıldığı gibiydi bi sorun yoktu

yani bu işlem olmadı... formatı atan kişinin donanım yazılımlarını doğru yüklemediğinde şüphelendim çok eski olmasına rağmen(yaklaşık 6 yıllık) ilk cd sinden anakart driverlarını tekrar yükledim internetten ekran kartı driverını indirdim kurdum ama sonuç değişmedi.

bu arada işletim sistemimde xp... birde formattan sonra gözüme çarpan şöyle bi durum var 1. si autorun olan cd ler autorun çalışmıyor ve açılışta windows xp logosunun altında dönen mavi kareler bir süre normal akışında döndükten sonra bir sürede kademe kademe dönüyor bunun sonucunda çok geç açılıyor...,
son olarak formatı attırdığım kişiyi tanımıyorum mecburiyetten attırdım ve eve geldiğimde ilk farkettiğim 512x2 ramden bi tanesinin olmadığıydı gittim hemen istedim a işte unutmuşum falan fıstık yardırdı yani rami çalmıştı... acaba diyorum taktığı tek ram sorunlu olabilir mi? çünkü markasız dandik bişi diğeri kingston o ilk aldığım ram onu tanıyorum ama pc yi teslim ederken takıp verdiği ram i tam olarak hatırlamıyorum....