İde mimari yardımı isteyenler burdan

Liman

New member
Reaction score
0
İde yapıda yeni materyal yapmak isteyipte yapamayanlar.

Pencere sövesi. kat silmesi. süslü kolon (strüktür) gibi materyaller yapmak isteyeler bu konu başlığına yazarsa yardımcı olurum.
Yeni pencere ve kapı modelleme gibi. Ben size olta verecem balık tutmasını öğretcem gerisi biraz uğraşma ve merak. burdan benim kütüphanemi paylaşırdım sizlerle ama olmaz değilmi. Size balık vermiyecem. Balığı siz tutun.

Talep olursa böyle bir kaynak yapcam yoksa boşa uğraşmayayım değilmi.
Emeğe saygı lütfen. :D

Hatta kapı ve pencere yetmez sehba masa falan filan hayal edin yeter. Birde biraz üç boyut yani analitik bilmek gerek. Mimar veya mühendis iseniz sorun teşkil etmez sanırım.

Talep bekliyorum. Anlayacağınız arz talep meselesi.

Talep yok galiba bu konu başlığı 2 hafta askıda kalacak duyurulur. ::)

ya arkadaş ben bunu yeni gördüm ve senden yardım istiyorum
ancak bilgisayardan çok fazla anlamadığım için senden balık istiyorum valla tutacak bilgim yok .....
bu iyiliği yaparsan çok sevinirim
bekliyoruummmmmmmmmm

bize baca harpuşta küpeşte korkuluk gibi objeler lazım tabiki emeğine saygı duyuyorum.gerekli saygıyı duyarız üç boyutta da kütüphane eksiğimiz var
o konu da da yaredım eedersen gerçekten sevinirim
seni allah çıkardı karşımıza
ellerin klavyen dert görmesin

Güzel kardeşim istemiş olduklarını yapayım ama istekler çok farklılık gösteriyor. Denizlik harpuşta modeli. Korkuluk modeli projene göre değişir. sen istediklerini bana iki boyutta çizip gönderirsen sana üç boyut yapıp göndereyim. Bunu yapayım sana.

Bu arada yapmış olduğum küçük bir çalışma:
Tamamı İDE mimari ve İDE render ile yapıldı.

http://www.imagehell.com/show.php/92596_markiz.jpg.html

Hataları yok değil ama olsun paylaşayım dedim.

paylaşmak güzel bir şey saol.güzel çalışmaymış
ama şimdi sana gönderebileceğim iki boyutlu bir şey elimde yok dediğin doğru.
daha önce karşılaşsaydık çok güzel olurdu.benim msn adresim [email protected]
daha sonra hem tanışırız hem birbirimizden bazı şeyler öğreniriz
(kütüphane ile ilgili bi şeyler verebilirmisin)

merhaba liman bana ide mimar materyaller lazım veya kütüphanede olabilir

Sayın erman demir
İstediğin kütüphanelerin neler olduğunu bana bildirirsen yardımcı olmaya çalışayım. Ama kütüphanelerim genelde kendi oluşturduğum materyaller size tam olarak uyacağını hiç sanmam. Lazım oldukça ölçü ve şekillerine göre kendim yapiyorum.

Burdan kütüp hane isteklerinden ziyade nasıl yapıldığını anlatmayı planlıyordum. Çünkü dediğim gibi benim yaptığım materyaller benim projelerime göre. En X Boy değişir. Daha sonra da değiştirilebilir bu boyutlar ama görünüş bozulduğu için pek sağlıklı sonuç vermez.

Nasıl yapılır diye sorularnızı bekliyorum.

Bu raya yaptığım bir çalışmayı veriyorum. Beğeneceğinizi umarım.

Krom korkuluk, kolon başlıkları, pencere söveleri, saçak silmeleri gibi kütüphanelerin tamamını kendim oluşturdum. vakit bulursam burdan nasıl yapıldığını anlatan vidyo oluşturmaya çalışacam.

Liman kardeşim, ben restoratörüm tarihi yapılarla uğraşiyorum genelde bunlarla ilgili döküman varmı elinde varsayayınlarsan sevinirim...

restoratörlük ile ilgili elimde döküman yok. İlerleyen günlerde olursa yaynılayacağımdan emin ol

Sürekli nasıl yapılacağını sorun anlatayım diyosun ama ortada bişey yok hala. Haydi ben sormuş olayım şu engin tecrübelerinden bizlerde yararlanıp sana teşekkür edelim. Anlatırmıs pencere söveleri, korkuluk gibi materyallerin yapımını. Hatta video olarak verirsen sevinirim. kolay gelsin. şimdiden emeğin için tşk.

76serkan' Alıntı:
Sürekli nasıl yapılacağını sorun anlatayım diyosun ama ortada bişey yok hala. Haydi ben sormuş olayım şu engin tecrübelerinden bizlerde yararlanıp sana teşekkür edelim. Anlatırmıs pencere söveleri, korkuluk gibi materyallerin yapımını. Hatta video olarak verirsen sevinirim. kolay gelsin. şimdiden emeğin için tşk.

Sana ben cevap vereyım;
-Burda herhangi bir arkadaş senin emrinde çalışan bir işçi değil !!! (ki işçide olsa bu şekilde konuşmaz insan olan!)
-Bu site ücretsiz bir site ve sen sanki bir ücret ödemişinde aldığın hizmetin karşılığı olmamış gibi yazılar yazıyosun!
-Burada paylaşım yapan bende dahil kimsenin site sahiplerinden ücret vs gibi bir çıkarımız yok hatta bu sitenin nickleri hariç hiçbirşeylerini bilmem ve benide alakadar etmiyor!!!
-Güzel bir söz var İnsan olmak veya insan olabilmek !
Umarım en azından benım emek verdiğim bir bölümde kimseyle bu şekılde konuşmazsın ki aslında hiç bir yerde bu şekılde konuşmamalısın...

Buradada belirteyim kimse bu mimarlık bölümünde emrivakilerde bulunmasın Paylaşım yapan veya yardım edenler sizlere içlerinden geldiği için yapıyorlar...

Bana şu ana kadar nasıl yapıldığını soran olmadı (sen hariç, sorunu dikkate almıyorum bile) Hep elimde ki materyalleri paylaşmak üzere yardım isteniyor. Benimde dikkat ettiysen tümüne yanıt vermeye çalıştım. Elimdeki materyaller herkesin işine yarayacak materyaller değil. Çünkü benim boyutlandırdığım söve, korkuluk, denizlik... gibi materyallerin ölçüleri benim tasarladığım projeye uygun materyaller. Yani ben 80X100 bi pencere için 10X20X100 oluşturduğum meteryali boyu hariç herhangi bir boyutu değiştirdiğinizde formu bozuluyor. O yüzden paylaşıma açmamın pek bi yararı olmaz. Aynı şekilde dizi halinde yanyana konularak oluşturulan bi balkon korkuluğu benim çizdiğim balkon ölçülerine uygun olarak oluşturdum. Anlaya bildin mi Serkan'cım.

Belki video olarak anlatmak olabilir. Bu iki unsura bağlı;
İlki; Vaktim olursa. (ki burda adres arkadaşımın dediği gibi bi mecburiyetimiz yok, tamamen iyi niyetimizden)
İkince ve en önemli etken; Aklı başında bi uslup ile istemesini bilen birileri tarafından bir istek olursa.

Bu tür bi konuşma yapmak istemezdim ama bazen de gerekli olduğunu düşünüyorum!!!

bu nedir anlamadım insan gibi konuşan benim de siz lafı neerden anladınız onu anlyamadım. niyetim kimseye bi şeyler emretmek değildi. sen balık tutmayı öğreticem dedim bende öğrencinim hadi dedim ama asıl hatayı ben yapmışımki yardım istedim. nasıl böyle bir mana çıkardınız valla helal olsun...

kusura bakmayın ama serkan haklı..bir şey biliyorsanız ve gerçekten paylaşmak istiyorsanız bunun koşulu olmaz .kimse sormasa bile yazar,paylaşırsınız.Yok efendim teşekkür edin önce,yok efendim istemesini bilene veririm ben bilgiyi falan...alt tarafı 2 tane söve istenmiş senden.Sanki devlet sırrı.Bu kadar kompleksle bir yere varamayız...Söveleriniz ve denizlikleriniz sizde kalsın.

Ama teşekkür etmesini bilmeyen adamlarla paylaşım yapmak ta insanın içinde gelmiyor ki be.Kimse senden Kaf dağının arkasındaki ülkenin prensesini kaçırmanı istemiyor.1 saniyelik süre içersinde bir butona basacaksın.Sonra işine bakacaksın.Bu kadar basit.Lütfen bir de haddimizi bilelim.Arkadaşlarımıza saygılı olalım.Bu forumlara girme sebebin dahi onların yaptığı paylaşımlar.

ilk yazıma bakarsan "emeğin için şimdiden tşk diye bi ibare var" tabi görebilene, görüpte anlayabilene...

İyi niyetle paylaşım yapılıyor ve koşulsuz olması gerekir demişsin aynen katılıyorum.Ama senin teşekkür etmeyi bir koşul olarak görmen bana biraz ters geldi.Ayrıca paylaşım yapan bir kişiyi teşvik etmek için bile teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum.

Baktımda paylaşım yapmayalı baya bi süre oldu: İş yoğunluğumdam kusura bakmayın.

Arkadaşlar bu paylaşımımda kendi yaptığımbirde İnternetten topladığım AutoCad den ve 3DMax ile hazırlanıp İDE mimaride kullanıma hazır hale getirdiğim 3B materyaller var. Yanlız tamamı yeni değil bazı dosyalar İDenin kendi dosyaları. İçinden benimkileri ayrımadım. Tek Tek bakıp ayrımaya vaktim olmadı. Ama çoğu yenidir. Bitkiler, arabalar, yataklar. sehpalar. vazolar, denizlikleri söveler.güneş şemsiyesi.köpek kulubesi.... vs mevcut. Faydalı olacağını dileyerek paylaşıma açıyorum

İDEde kullanmak

http://rapidshare.com/files/33454916/libraries.rar

Bu sefer Şifre yok :)

Kolay gelsin

Ya arkadaşlar bn bu inşaat işine yeni atıldım ve hiç bi bilgim yok idecad programını kullanıyorm.Dış cepe tasarımı yapıyorm yani yapmaya çalışıorm.Bu programın biras eğitimini aldım ama hala yetrli bilgiye sahip değilim sizin yardımlarınızı bekliyorum lütfen bana yardım edin mail adresim: [email protected] idecad de söve yapmayı bilen ark.lar lütfen yardım edin şimdiden çok saolun:D

slm liman kardeş bn bu inşaat sektörüne yeni atıldım ve hiç bi bilgim yok idecad programını kullanıyorm.Dış cepe tasarımı yapıyorm yani yapmaya çalışıorm.Bu programın biras eğitimini aldım ama hala yetrli bilgiye sahip değilim senin yardımını bekliyorum lütfen bana yardım et mail adresim: [email protected] Örneğin benim için en önemlisi idecad de söve yapmayı ve yapıp pencereye göre yerleştirmeyi anlatabilirmisin

Geri