İşte Yeni Türk Paralarımız.

Kiowa Apache

Ŧreedoʍ ŦoreveƦ
Altın Üye
Reaction score
0
Türkiye yılbaşında yeni TL ile tanışmaya hazırlanıyor. Merkez Bankası Başkanı DurMuş Yılmaz, ‘Zaman zaman ben de YTL ve TL’yi karıştırıyorum’ derken, Vatandaşın bu sorunu yaşamaması için yapılacak kampanya ‘Türk Lirası geliyor, paramız yenileniyor’ sloganıyla 3 Ekim’de start alacak. TL’ye geçişe yönelik tanıtım kampanyası için milyonlarca afiş, kitapçık, broşür ve etiket bastırıldı. 26 milyar TL değerinde, toplam ağırlığı 550 ton civarında, yaklaşık 22 kamyon kağıt banknot piyasaya sürülecek. Bunun maliyeti 20 milyon dolar olarak hesaplandı. Kağıt banknotta en büyük kupür 200 TL olacak. Merkez Bankası, YTL’nin ‘Y’sinin kaldırılması için start verdi. Değişen boyutları, gelişmiş güvenlik özellikleri ve yenilenen tasarımları ile yeni banknot ve madeni paralar ‘Türk Lirası(TL)’ ve ‘Kuruş (Kr)’ olarak 1 Ocak 2009′dan itibaren dolaşıma girecek. Merkez Bankası Başkanı DurMuş Yılmaz, ‘Yeni Türk Lirası’ndan Türk Lirası’na Geçiş Tanıtım kampanyası’ toplantısında, yeni TL için yapılacak kampanyayı değerlendirdi.

işte 1 ocak 2009′da piyasaya girecek olan yeni banknot - para resimleri

1.jpg

2.jpg

===
3.jpg

4.jpg

===
5.jpg

6.jpg

===
7.jpg

8.jpg

===
9.jpg

10.jpg

===
11.jpg

12.jpg

===
13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

Yeni Paraları NAsıl Buldunuz??:clap:clap

Olsunda şekli hiçmi hiç umrumda deil :D

para para para....

güzel olmuş da 200 bana acayip derecede gereksiz geldi hele şu sıralar bulunduğumuz ortamda...
ne bileyim mantıksız yani

tipi önemLi diiL önemLi oLan miktarı
:hhmanD

şimdikiler daha güsel yaw :D

Gerçekten güzel görünüyorlar milletimize hayırlı uğurlu olsun bilgi için tşk.

durmadan para değişiyor bune :) ama bunlarda güzelmiş :)

200 lük banknotlar sayesinde paramızın değeride artıcak
cok güzel tasarımlar 50 kuruşa bayıldım yanlız demir paraya boğaz köprüsü falan

banknotların üzerindeki 0 lar arttıkça ve yüksek değerdeki banknotlar çıktıkça paranın değeri düşer artmaz.

güzel bence. ve yanlış bilmiyorsam, taklit edilmesi en zor para. yani dünya üzerinde en güvenli banknotlar..

Türk kalpazanların taklit edemeyecekleri para var mıdır acaba?

hayırlı olur inşallah.

güzel de simalar hiç tanıdık değil söle 4. muratın resmini koysalardı birine..

Geri