İşte 'tek tip' askerlik

9 aya insin hemen gideyim doğu batı kuzey güney farketmez. yok 15 de ısrar ederlerse gitmiyorum burdayım..

Yaa ben 18 ay askerlik yaptım kerizmiyim şimdi 18 ayımı verdim bu vatana senin gibileri bu ülkeden sürmek lazım. Düşündüğüne bak Güneydoğuda aslanlar gibi çatışanlarda o zaman sana göre enayi dimi gerizekalı herif yaa

zihin farklılıkları toplu yaşamı zorlaştırıyor. ki askerde koca bi koğuş kardeş gibi oluyor kısa dönem askerlik yapan da aynı kavanayı paylaşıyor. okuduğu içinde zihinsizlerin hışmına uğruyor. 5 ay yaptım zehir içirdiler bana. iyi yere anlayışlı insanların olduğu yere düşen arkadaşlara lafım yok ancak insan olduklarını unutanların içinde askerlik yapanların allah yar ve yardımcısı olsun. yanlış anlaşılmasın bahsettiğim şey kafa yapısı meselesi... 15 ay yapacak arkadaşlar içinde seviniyorum çünkü hem gereksiz işlerle dolu bir yer askeriye hemde zihinsizlerle dolu en azından onlarla daha az muhatab olurlar.

Aslında bu kadar çok genç nufusa sahibiz askerlik süresinin biraz uzun olduğunu düşünüyorum.
Ülke hazinesinden en büyük lokmayı askeriyeye gidiyor.Bir savaş olsa hepimiz gidicez tabiki de
ülkede doğu sınırında olmayan zamanında 15 ay askerlik yapan vatandaşlar oldu.
Bu süre 6 ay olsa daha iyi olur gibi geliyor.
Tabi bu gereklilik meselesi oradaki atmosferi net şekilde bilemeyiz ama yinede bana
askeriyeye ekstradan bütçe ayrılıyor gibi geliyor.
Yoksa ha 6 ay yapmışız ha 9 ay ha 15 ay.9 ay yapan 15 ayda yapar.
Ama ülenin ekonomisinin çok fazla
askeri endeksli olduğunu düşünüyorum bilmem diğer arkadaşlar ne düşünüyor.

inş seneye kada çıkmaz bu yasa.aralıkta askerim inş

Geri