İşte paşam CHP

İηvictus

Banned
Reaction score
0
İşte paşam CHP​
[/CENTER]

Siyasi partiler varlık nedenlerini nasıl açıklarlar?

“Halka hizmet etmek için varız” diye.

Peki, madem öyle söylüyorlar biz de inanalım.

Demek ki, “neden muhalefeti eleştiriyorsunuz” diyerek CHP’yi “eleştiri dışı” bir kulvara yerleştirmeye çalışanların büyük desteğine sahip “tarihî” partimizin varlık nedeni de “halkına” hizmet.

Şimdi soralım.

Çok ciddi bir darbe davasının sanığı olan generallerin görevlerinden alınmamasını, tam aksine terfi ettirilmesini savunmak halka hizmet mi?

CHP yönetimi, iki Grup Başkanvekili’yle birlikte “darbe” sanığı generalleri savunurken “halkın” çıkarını mı koruyor?

Buna “evet” diyebilmek ancak tek bir mantıkla mümkün.

Darbenin halkın lehine olduğuna inanmakla.

Halkın iradesiyle oluşan parlamentoyu kapatmak, sivil siyaseti sahneden silmek istemek, “halkın lehine” bir davranış mı oluyor?

Darbeci generalleri savunmasına bakarsanız, CHP “darbenin halkın lehine olduğuna” inanıyor.

Ve darbe sanıklarını koruyor.

Göreceğiz bakalım, onların böylesine küçümsediği ve aptal yerine koyduğu halk, “darbenin kendi lehine” olduğuna inanacak mı...

Bize “neden muhalefeti eleştiriyorsunuz” diye soranlara, doğrusu ya ben de sormak istiyorum, “siz darbecilere destek olan bir partiyi neden eleştirmiyorsunuz?”

Muhalefet partilerinin darbecileri desteklemesini hukuka uygun ve demokrat bir tavır olarak mı görüyorsunuz?

Bir parti, ister iktidar olsun, ister muhalefet, darbecileri destekliyorsa eleştirilir ve eleştirilmelidir.

Kendi fikrine, varlığına, kimliğine, iradesine, mesleğine saygı duyan her insan darbeye ve darbe destekçilerine karşı çıkar.

CHP kıvranıp duruyor.

Bu seçimlerde oy alabilmek için biçimden biçime giriyor ama iş darbeciliğe gelince birden asıl yüzü ortaya çıkıyor.

“Darbeci generallere dokunmayın” diye bas bas bağırıyor.

Bana sorarsanız, siyaset açısından utanç verici bir tavır bu.

CHP’yi destekleyen yazarlar, bunu utanç verici bulmuyor mu?

Darbecileri destekleyen bir partiyle saf tutmaktan hiç utanç duymuyor mu?

Üstelik CHP’nin “terfi ettirilmesini” istediği general, Çukurca’da “kendi mayınlarımızla” ölen askerler için “olur böyle şeyler” deyip suçu PKK’nın üstüne atmış bir general.

Bile bile gerçekleri çarpıtmış biri.

Sadece bu da değil, Hantepe baskınında Heronların gördüğü PKK gerillalarını “çoban sandıklarını” söyleyebilmiş, baskında askerler ölürken yardım göndermemiş, görevini yerine getirmemiş bir komutan.

CHP, bu komutanı korumaya çalışıyor.

Halka hizmet bu mu oluyor?

Kendi mayınlarıyla kendi askerlerini öldürmeyi “normal” bulan birini korumak mı halka hizmet etmek?

Belli ki CHP halka değil, orduya hizmeti esas almış.

Darbe hazırlığı içinde olan, görevini yapmayan generallerin savunmasını üstlenmiş.

AKP’ye muhalefet etmek için CHP’nin her yaptığını destekleyen yazarlara şunu söyleyeyim, CHP böyle yaptığı sürece AKP iktidardan inmez.

CHP’nin darbeci severliğini desteklediğiniz sürece aslında AKP’yi desteklemiş olursunuz.

Halk, darbecileri değil, darbeye karşı çıkanları seçiyor çünkü.

Zaten halka kızmalarının nedeni de bu.

Darbecileri desteklemediği için halka hakaretler ediyorlar, aşağılıyorlar, isimler takıyorlar.

Türkiye’de ordunun siyasete müdahalesini, darbeciliğini, görevini savsaklamasını, şike baskınların yolunu açmasını destekleyenlerin sayısı belli, CHP sadece onlardan oy alır ve bu kafayla gittiği sürece kimle nasıl ittifak yaparsa yapsın seçimi kaybeder.

Halk aptal değil.

Eğer bir aptal varsa...

O da halkı aptal sananlar.

Halk darbeciliği bu ülkeden silecek.

Darbecilik de, şikecilik de bitecek.

Halk, neyin kendi lehine olduğunu biliyor çünkü.

Bildiğini, referandumda göstermişti ama anlaşılan CHP ve yandaşları kaybetmekten hoşlanıyorlar.

O zaman yeni bir zevke hazırlansınlar çünkü bu siyasetleriyle gene kaybedecekler.

Ahmet ALTAN

Yüce ahmet altan.... yine yapmış yapacağını... :D

Bu adamın yazılarından medet umuyorsunuz yaa.. Ne diyim yani... Bizim işimizi kolaylaştırıyorsunuz.. Ben artık sevdiğim okuduğum bir kaç yazar vardı onları okuyun diyordum çevreme.. Şimdi tam tersini yapıyorum.. Dİyorum ahmet altan mehmet altan engin ardıç okuyun diyorumm... Zaten içinde 1 gram Türk kanı varsa bunların nasıl insan olduklarını anlar, anlamayanlada bizim işimiz olmaz... Eleştiriyorum böyle kaynağı eleştiriyorum.. Şimdi en doğal ve herzaman yaptığınız şikayet hakkını kullanabilirsin...

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

KAYNAK :

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

Ahmet Altan döktürmüş
İηvictus arayıpta bulamadığını bulmuş buraya koymuş
Darbeciler darbeciler
Eeee anayasayıda değiştirdiniz onlar yapmamışsa buyrun yapın
Kaç ay oldu daha icraat yok
Acaba daha elemanları mahkemelere yerleştirme işimi bitmedi

Bu arada kopyala yapıştırıda becerememişsin
Kodun parçası [/CENTER] kalmış siliver bari

Bir kadin gogusune ulkeyi satarim diyen adam bu degildi dimi ben yanlis hatirliyorum :smile:

isimler karisti heralde :)

Sadece iddialar ve bu iddialara dayanarak açılmış bir dava. Ortada yapılmış bir darbe falan yok. Darbe yapmayı düşünmüşmüşler...

Gelelim öteki tarafa. Kapı gibi yapılmış bir darbe ve birton zulüm. Darbecinin ağababası hala ayakta dimdik. Bırak yargılanmayı ifade vermeye bile çağırılmadı aksine maaşına zam yapıldı!!! Bu hükümet halk içinmi çalışıyor yoksa "halka zülüm eden" darbeci içinmi? Neden akp fanları bunlardan hiç bahsetmez, işlerinemi gelmez acaba?

Hani bir dava vardı deniz feneri, tastiklenmiş halk soyucuları, o dava ne oldu? Bu hükümet halka mı hizmet ediyor yoksa halkı soyanlaramı, yada bizzat kendi mi soyuyor?

Emniyet müdürü(boru değil hani) kitap yazdı, devlet düşmanı bir cemaatin devlet kadrolarına nasıl sızdığını ve eylemlerini deşifre etti. Hiçte basit iddialar değil. Uyduruk gizli tanığa gerekyok açık açık bir tanık var ne oldu bu iddialar? Bu cemaat için herhangibir soruşturma açıldımı? Ha açıldı yıllarca terörle mücadele etmiş bu tanığa terör örgütüne yardım ve yataklık gibi komik bir iddia ile. Acaba halkı aptal yerine koyanlar kim?

Aslında vatanı bir kadın göğsüne satabilecek kişilerin, halkın malını babasının malı gibi satanlara hizmet etmesi pekde garip değil. Biraz kemik atmak yeter sanırım...

Geri